Boğaziçi Üniversitesi’ndeki gösterilerde 159 kişi gözaltına...

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilerde 159 kişi gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde bekleyenlere polis müdahale etti. İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde toplam 159 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

02 Şubat 2021 - 08:03

Son dakika: HDP Boğaziçi Üniversitesi olaylarını körüklüyor! Hüda Kaya polise saldırdı

Giriş Tarihi: 02.02.2021 Güncelleme Tarihi: 02.02.2021 

Boğaziçi Üniversitesi'nde 159 kişi gözaltına alındı!

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilerde toplam 159 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Video Player

00:01 | 00:50

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

İstanbul Valiliğinden, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilere ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan 98 kişi serbest!

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilerde 159 kişi gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde bekleyenlere polis müdahale etti. İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde toplam 159 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilerde 159 kişi gözaltına alındıBoğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde bekleyenlere polis müdahale etti. Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde akşam saatlerinde toplanarak eylem yapan gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınan çok sayıda kişi polis otobüsleriyle götürüldükleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanların daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır." denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: BAŞSAVCILIĞIN TALİMATIYLA 159 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerde toplam 159 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen 108, Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden 51 olmak üzere toplam 159 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Boğaziçi Üniversitesindeki gösterilerde 159 kişi gözaltına alındı

 

GÖZALTINA ALINAN 159 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Boğaziçi Üniversitesi önünde toplanarak eylem yapan gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınan 159 kişi polis otobüsleriyle götürüldükleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

"Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen 108, Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerden vazgeçmeyen göstericilerden 51 olmak üzere toplam 159 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli soruşturma başlatılmıştır."

Son dakika haberi... 'nde rektör atamasını bahane ederek öğrenciler üzerinden sokak hareketi başlatmak isteyenler, kol kola girdi. Üniversitenin kampüsü içinde provokasyon çıkarmak isteyen 55 kişi gözaltına alındı. HDP, Boğaziçi olaylarını kışkırtmak için bulduğu her fırsatı kullanıyor. Provokatörler gözaltına alınırken HDP'li , polise saldırdı. Kaya'nın bir polis memurunu omzundan ittiği görüntülere yansıdı.

Son dakika: HDP Boğaziçi Üniversitesi olaylarını körüklüyor! Hüda Kaya polise saldırdı

İstanbul Valiliği tarafından Pandemi nedeniyle toplu yürüyüş ve toplanmayı yasaklamasına rağmen Boğaziçi Üniversitesi içinde ve çevresinde toplanmak isteyenlere polis müdahale etti. Yasağa rağmen toplanmakta ısrar eden birisi avukat toplam 55 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Sosyal medya üzerinden farklı görüşten gruplar, pazartesi bugün için üniversite önünde toplanma ve basın açıklaması çağrı yaptı. İstanbul Valiliği, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararla, toplanmalara izin verilmeyeceğini duyurdu.

Üniversite çevresinde sabah erken saatlerden itibaren polis geniş güvenlik önlemi aldı. Kampüs çevresine bariyerler yerleştirilirken, TOMA da konuşlandırıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamasını bahane ederek okul içinde yürüyüş yapıp okul dışına çıkmak isteyen provokatörler yine polise mukavemet edip ortalığı karıştırmak istedi. Polise direnip rektörlüğü basacaklarını belirterek yürümek isteyen gruba polis engel olmak istedi. Polise karşı direnen gruba polis müdahale ederek 55 kişiyi gözaltına aldı.

Uyarılara rağmen öğle saatlerinden sonra Etiler'de toplanan gruplar, kampüs kapısına yürümek istedi. Ancak polis izin vermedi. Dağılmayan gruplardan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP'Lİ HÜDA KAYA İLE POLİS ARASINDA TARTIŞMA YAŞANDI
Öte yandan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, göz altılara engel olmak istedi. Kaya, kendisini uzaklaştırmak isteyen polisin omzuna vurunca itişmeler yaşandı. Hüda Kaya ile polis arasında tartışma çıktı. Kaya, gözaltına alınanların bulunduğu otobüsten uzaklaştırıldı.
Okul içinde bu olaylar devam ederken Güney Kapısında da İstanbul Valiliği'nin uyarısına rağmen toplanan gruplara da polis müdahale etti, Birisi avukat toplam 55 kişi gözaltına alındı.

Son dakika: Provokatörlerden ’ne işgal girişimi

Gelen son dakika haberine göre, 'nde rektör atamasını bahane ederek yürüyüş yaparak polise saldıran provokatörler rektörlük binasını ablukaya aldılar. Polis bunun kanunsuz olduğunu belirtti ve CHP, HDP, LGBTİ militanlarını gözaltına aldı. Provokatörler de polise hakaret edip slogan attı. İşte o anların görüntüleri ve detaylar...

Provokatörlerden Boğaziçi Üniversitesi’ne işgal girişimi

Son dakika haberi...  tarafından Pandemi nedeniyle toplu yürüyüş ve toplanmayı yasaklamasına rağmen  etrafında toplanan eylemci grup, rektör 'nun Rektörlük binasından çıkışını engelleyeceklerini ifade ederek işgal girişiminde bulunuyor.

Boğaziçi Üniversitesi'ni ablukaya alan bir provokatör, "Arkadaşlar rektörlüğün 3 tane kapısı var. Üçünde de 30'ar kişi 40'ar kişi bekliyoruz. Bu bir kapısıydı. Aşağıdaki kapısıydı. Şimdi Güney meydanda bir tane daha kapısı var." dediği anları yayınladı.

Polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan grup, devlet aleyhine de sloganlar atıyor.

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin açıklama yaptı.

LUTİLER ÖĞRETİM ÜYELERİ MÜDAHALE SONUCU DAĞITILDI

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Güvenlik güçleri, rektörlüğün 3 kapısında 30 - 40 kişilik grubun binayı abluka altına alma eylemine son verilmesi çağrısında bulundu. Videoda CHP'li HDP'li LGBT'li militanların Rektörlüğü işgal etmek için yürüyüşe geçtiği ve polise hakaretler savurduğunu görebilirsiniz. Polisler provokatörleri bir bir gözaltına alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki CHP, HDP ve LGBT'li militanların mukavemetini polis aşmaya çalışırken arkadan biri polise saldıranlara "saldırma" diyor başka biri de "hücum" narası atıyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EYLEMLERİNDE LUTİLERİN VANDALLIĞI

Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden eylemlerde bugün LGBTİ derneklerin vandallığı yaşandı.

LGBTİ gruplar ve bir takım öğretim üyelerinin arasında bulunduğu eylemciler Rektörlük binasını abluka altına aldı. Rektör Melih Bulu'nun odasına girmek isteyen gruba üniversitenin özel güvenlikleri müdahale etti.

İŞGALİ SÜRDÜREN 159 PROVOKATÖR GÖZALTINDA

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde yapılan uyarılara rağmen eylemlerini sürdüren 159 kişinin Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen 108, Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden 51 olmak üzere toplam 159 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altundan Boğaziçi provokasyonuna tepkiİLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN'DAN BOĞAZİÇİ PROVOKASYONUNA TEPKİ

Boğaziçi Üniversitesindeki provokasyonda yeni plan! Malum çevreler destek yağdırıyorBOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ PROVOKASYONDA YENİ PLAN! MALUM ÇEVRELER DESTEK YAĞDIRIYOR

Boğaziçi provokatörlerinden rektörlük binasına işgal girişimiBOĞAZİÇİ PROVOKATÖRLERİNDEN REKTÖRLÜK BİNASINA İŞGAL GİRİŞİMİ

Bu haber 903016 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu kaç yaşında, nereli, evli mi?
Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti yeni Genel Başkanı...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa ve yeni iletişim stratejisi...
AK Parti'de reform hareketi! Yol haritası belirleniyor: Yeni anayasa...