Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Adıyaman’da son dakika...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Adıyaman'da son dakika açıklamaları: Şehirler bir yılda ayağa kaldırılacak 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adıyaman'daki incelemelerin ardından AFAD Koordinasyon Merkezi'ne geçerek açıklamalarda bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, depremin ilk günlerinde Adıyaman'da bazı gecikmeler olduğunu belirtti, "Sizlerden helallik istiyorum." dedi. Erdoğan, Adıyaman'da kimsenin mağdur edilmeyeceğini ifade ederek, 50 bin konut yapılacağını duyurdu.

10 Mart 2023 - 01:56

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Adıyaman'da son dakika açıklamaları: Şehirler bir yılda ayağa kaldırılacak 
Giriş Tarihi: 27.02.2023 17:30 Güncelleme Tarihi: 27.02.2023 17:59
 Başkan Erdoğan Adıyamanlılara seslendi: Kimse mağdur edilmeyecek 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ata yurdunuzu asla terk etmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Adıyaman'da konteyner kentte depremzedeleri ziyaret etti. İncelemeler sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirterek, depremzedelere çağrıda bulundu.
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli Adıyamanda
Başkan Erdoğan Adıyamanlılara seslendi: Kimse mağdur edilmeyecek
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'da açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan deprem bölgesindeki şehirlerin bir yılda ayağa kaldırılacağını söylerken "Dünyada bizim kadar kısa sürede toparlanan bir ülke olmamıştır." dedi. İşte detaylar..

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gitti. Bölgede incelemelerini tamamlayan Başkan Erdoğan depremzedelere seslendi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Adıyaman’da son dakika açıklamaları: Şehirler bir yılda ayağa kaldırılacak Başkan Erdoğan Adıyamanlılara seslendi: Kimse mağdur edilmeyecek

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet BahçeliAdıyaman'daki incelemelerin ardından AFAD Koordinasyon Merkezi'ne geçerek açıklamalarda bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, depremin ilk günlerinde Adıyaman'da bazı gecikmeler olduğunu belirtti, "Sizlerden helallik istiyorum." dedi. Erdoğan, Adıyaman'da kimsenin mağdur edilmeyeceğini ifade ederek, 50 bin konut yapılacağını duyurdu.

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan Adıyamanlılara seslendi: Kimse mağdur edilmeyecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, depremin en sert vurduğu illerden olan Adıyaman'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere gittiği Adıyaman'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hava ve yol koşulları nedeniyle ilk günden gelemedik. Adıyaman’dan helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız ve gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi. Başka illere giden depremzedelere çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu asla kalıcı olarak terk etmeyin. Yıkılan her konutun yerine daha iyisini yapıp sizlere vereceğiz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, sarmalı kıyılmış tütündeki %55 olan ÖTV'nin yarı yarıya indirildiğini açıkladı.

ACISI ŞÜPHESİZ İÇİMİZDE KALACAK

Adıyamanlı kardeşlerime geçmiş olsun diyorum.

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 şubat tarihli depremler devam eden yaklaşık 10 bin artçı sarsıntısı ile yüreklerimize derin yaralar açtı. Kaybettiğimiz canların, yıkılan evlerin ve onların altlarında kalan hayatların acısı şüphesiz içimizde kalacak.

50 BİN KONUT EVİ YAPACAĞIZ

Kalanların yarasına sarmak, yıkılanların yerine yenisini yapmak elimizdedir. Kollarımızı sıvadık, güvenli, huzurlu yeni konutlar için çalışmalara başladık. Adıyaman'da 50 bin konut ve köy evi yapacağız.

Hasar tespit çalışmalarının sonucuna göre sayı daha da artabilir. 1 yıl içinde yıkılan şehirlerimizi, ilçelermizi, köylerimizi yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adıyaman'da incelemeler

TÜM FELAKETLERİN İZLERİNİ KISA SÜREDE SİLMEYİ BAŞARMIŞ BİR ÜLKEYİZ

Bu kadar büyük felakete maruz kalıp da bizim kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır ve olmamıştır. Depremiyle, seliyle, yangınıyla, terörüyle yaşadığı tüm felaketlerin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkeyiz.

Birçok şehrimizde yaşadığımız gerek deprem, gerek sel felaketleri bütün bunların altından kalkmayı başardık.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ

Hepsini başarıyla elhamdülillah yeniden hayata geçirdik ve vatandaşlarımızı evlerine kavuşturduk. Türkiye bizim dönemimizde depremiyle, seliyle, yangınıyla, terörüyle yaşadığı tüm felaketin izlerini kısa sürede silmeyi başarmış bir ülkedir.

Bu depremde de aynını yapacağız, müsterih olun. Aç, açıkta, sahipsiz, mazlum, mağdur hiç kimseyi bırakmayacağız. Depremzede her vatandaşımıza ayni ve nakdi her türlü yardımı sağlıyoruz.

Şehirler bir yılda ayağa kaldırılacak"ŞEHİRLER BİR YILDA AYAĞA KALDIRILACAK"
Başkan Erdoğan ve Bahçeli Adıyaman’da

."1 YIL İÇERİSİNDE YIKILAN ŞEHİRLERİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

Adıyaman'da önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Deprem yüreğimizde derin yaralar açtı. Kaybettiğimiz canların acısı hep içimizde kalacak. Adıyaman'da 50 bin konut ve köy evi yapacağız. Hasar tespit çalışmalarına göre bu sayı artabilir. Diğer illerde olduğu gibi burada da yapacağız. Bir yılda yıkılan şehirleri yeniden ayağa kaldıracağız. Dünyada bu kadar geniş alanda, çok nüfusun etkilendiği büyük felakete maruz kalıp da bizim kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır. Yeni bir hayata başlayana kadar hep yanınızda yer alacağız.

Bahçeli, her koşul altında Başkan Erdoğan'ın ve hükümetin yanında olacaklarını vurgularken, en kısa sürede gereğinin yapılacağını da sözlerine ekledi. Başkan Erdoğan ise, "Kimse mağdur edilmeyecek." derken, 50 bin konutun Adıyaman'a yapılacağını duyurdu. Erdoğan, "Ata yurdunuzu terk etmeyin" diyerek Adıyamanlılara çağrıda bulundu.

Başkan Erdoğan: "Adıyaman'da 16 bine yakın konteyner kurmayı planlıyoruz" | Video

"KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK"

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Ülkemizin 6 Şubat sabahı 04:17'de yaşamış olduğu o büyük felaketten bu yana 10 bin artçı deprem yaşadık. Dünyada eşi benzeri görülmedik şekilde, üst üste yaşadığımız depremlerin ve artçıların yol açtığı etkilediği şehirlerimizden biri de Adıyaman'dır. Hava ve yol koşulları nedeniyle ilk günden gelemedik. Adıyaman'dan helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız ve gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Deprem bölgesinin tamamında 44 bin... vefat ederken,115 bini aşkın vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldı. Adıyaman'da çoğu merkezde olmak üzere 6 bin 13 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, konteyner kentindeki depremzede vatandaşlara ziyaret!

Başkan Erdoğan Adıyaman'da konuştu "Kimse mağdur edilmeyecek" | Video

Depremin tamamında 553 bin 415 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu görüldü. Arama kurtarma çalışmalarının bitmesiye enkaz kaldırma işlemeri hızlandı. Aynı şekilde zarar tespit çalışmaları da bitmektedir. Çadır kentlerdeki 4600 çadırda 14 bine yakın vatandaşımız hayatını sürdürüyor. 44 binden fazla vatandaşımıza da kendi evlerine yakın yerlerde çadır dağıttık. Adıyaman'da 16 bine yakın konteyner kurmayı planlıyoruz. Kısa sürede isteyen vatandaşlarımızı daha iyi şartlara sahip konteyner, prefabrik alanlara kavuşturacağız.

Kira tutarını 2 bin liradan 3 bin liraya çıkardık. Hiçbir ayrım yapmaksızın 15 bin lira yardımda bulunuyoruz. Depremde hayatını kaybeden yakınlarına da 100 bin lira veriyoruz. Ülke genelinde ödeme yapılan kişi sayısı 1 milyona yaklaştı.

"50 BİN KONUT YAPACAĞIZ"

Adıyaman genelinde altyapı ile sorunlar çözüldü. Onarılan hatlar ve kurulan depolarla su sorunu da hal yoluna sokuldu. Güvenliği olduğu belirlenen yerlere etap etap doğalgaz veriliyor. Adıyaman için hemen şimdi diyerek şehrimizi beraber, yeniden inşa edeceğiz. Yaklaşık 50 bin konut yapacağız. Şubat ayı bitmeden inşası fiilen başlayan konut sayısı 14 bin 500'e ulaştı. Mart ve Nisan aylarından 234 binin daha inşası safhasına geçmiş olacağız. Adıyaman'da Mart ayı içinde yapımına başlayacağımız konut sayısı 30 bini bulacak.

Bahçeli: "Cumhurbaşkanımızın her şart altında yanındayız" | Video

Deprem bölgesi genelinde 75 bin 681, Adıyaman'da ise konutu ahırıyla ile 14 bin 400 köy evi yapacağız. Hasar tespit çalışmaları bittiğinde bu rakamı daha da yükselteceğiz.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN HER ŞART ALTINDA YANINDAYIZ"

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

Bugünkü Türkiye'de her sorun çözülür. 21 gün içinde ülkemizin güzide insanları büyük felaketin arkasında durmaya, elden gayreti gösterme gayreti göstermiştir. Türkiye 21 günde ayağa kalkmak üzeredir. Gayretler sürecektir. Kanaat önderlerimizin arzuları da bu yöndedir. Bilmenizi istiyorum, Cumhurbaşkanımızın her şart altında yanındayız. Her gayreti göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve çalışma arkadaşları bu felaketten ülkeyi kurtaracaktır. Sözü sahibine bırakıyorum.

Bu haber 327258 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)