Başkan Erdoğan’dan ’Türkiye Yüzyılı’ paylaşımı:...

Başkan Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' paylaşımı: Hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 'Türkiye Yüzyılı' temalı bir video paylaşımı yaptı. Cumhuriyetin 100. yılına vurgu için saat 20.23'te yapılan paylaşımda, "Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hamleler hayata geçecek, hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak." ifadeleri yer aldı.

27 Ekim 2022 - 01:25

Başkan Erdoğan'dan Türkiye Yüzyılı paylaşımı! Şakir Zümre detayı dikkat çekti

Giriş Tarihi: 26.10.2022  20:27Son Güncelleme: 26.10.2022  21:36

Başkan Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' paylaşımı: Hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak

Başkan Erdoğan’dan Türkiye Yüzyılı paylaşımı! Şakir Zümre detayı dikkat çekti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Türkiye Yüzyılı vizyonunu konu alan videolu bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda Türk savunma sanayinin önemli isimlerinden Şakir Zümre'nin hikayesine yer verilirken yerli envanter hamlesi ile son 20 yılda TSK'nın yüzde 70'i geçen oranda milli savunma sistemleri ile donatıldığına dikkat çekildi.

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından "Türkiye Yüzyılı" mesajıyla, Türk savunma sanayisinin mihenk taşlarından Şakir Zümre'nin hikayesinin anlatıldığı filmi paylaştı.

Başkan Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' paylaşımı: Hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak

Başkan Erdoğan’dan ’Türkiye Yüzyılı’ paylaşımı: Hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacakBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 'Türkiye Yüzyılı' temalı bir video paylaşımı yaptı. Cumhuriyetin 100. yılına vurgu için saat 20.23'te yapılan paylaşımda, "Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hamleler hayata geçecek, hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak." ifadeleri yer aldı.

Başkan Erdoğan, Twitter hesabından saat 20.23'te 'Türkiye Yüzyılı' temalı bir video paylaşımı yaptı.

"HAYALLERİMİZ İNŞALLAH BİR BİR GERÇEK OLACAK"

Erdoğan paylaşımında, "Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hamleler hayata geçecek, hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak." notunu düştü.

ŞAKİR ZÜMRE DETAYI

Bir kız çocuğunun Yüzyıllık Hayaller sergisindeki bir fotoğrafta Atatürk'ün yanında duran kişinin kim olduğunu dedesine sormasıyla başlayan filmde, Türk savunma sanayinin önemli isimlerinden Şakir Zümre'nin hikayesi dede tarafından torununa anlatılıyor. Filmde, Atatürk'ün bundan 100 yıl önce Şakir Zümre'den Türkiye'nin yerli ve milli silah sanayisinin kurulmasına öncelik etmesini istediği belirtiliyor.

Şakir Zümre'nin Atatürk'ün teşvikiyle Türk Sanayii Harbiye ve Madeniye Fabrikasını kurduğu ve burada uçak bombaları, deniz altı bombaları gibi pek çok önemli savunma sanayii üretimine imza attığına işaret ediliyor.

SON 20 YILDAKİ ATILIMLARA VURGU

Filmde, ayrıca Atatürk'ün vefatından sonra İkinci Dünya Savaşı döneminde fabrikanın çeşitli bahanelerle kapatılmaya zorlandığı ve Şakir Zümre'nin fabrikasını soba fabrikasına çevirmek zorunda kaldığına değiniliyor.

Filmin ikinci kısmında ise Türkiye'nin bu hayalinin Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde üretilen milli savunma sistemleriyle gerçek olduğuna dikkat çekiliyor. Filmde, 'Hep birlikte yüz yıllık hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz' ifadelerine yer veriliyor.

İşte o video;

Başkan Erdoğan’dan ’Türkiye Yüzyılı’ paylaşımıBAŞKAN ERDOĞAN'DAN 'TÜRKİYE YÜZYILI' PAYLAŞIMI

AK Parti’den Türkiye Yüzyılı logosu

Başkan Erdoğan'dan Türkiye Yüzyılı paylaşımı | Video

"HAYALLERİMİZ İNŞALLAH BİR BİR GERÇEK OLACAK"

Başkan Erdoğan, saat 20.23'te yaptığı paylaşımda, "Ülkemizin ve medeniyetimizin kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu ile asırlık hamleler hayata geçecek, hayallerimiz inşallah bir bir gerçek olacak." ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca "Yüzyıllık Hayaller, Asırlık Projeler" temasıyla başlatılan "Türkiye Yüzyılı" serisinin ilk filmi, savunma sanayisinin mihenk taşlarından Şakir Zümre hakkında hazırlandı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'UN PAYLAŞIMI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da filme ilişkin paylaşımında, "Türk savunma sanayiinin mihenk taşlarından biri olan Şakir Zümre'nin 100 yıl önce kurduğu hayaller, bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle bir bir hayata geçiyor. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, nice büyük projelere, nice büyük zaferlere." ifadelerini kullandı.

ŞAKİR ZÜMRE'NİN HİKAYESİ DİKKAT ÇEKTİ

Film, bir kız çocuğunun Yüzyıllık Hayaller Sergisinde yer alan fotoğrafta Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında duran kişinin kim olduğunu dedesine sormasıyla başlıyor. Filmde Türk savunma sanayinin önemli isimlerinden Şakir Zümre'nin hikayesi dede tarafından torununa anlatılıyor.

Atatürk'ün bundan 100 yıl önce Şakir Zümre'den Türkiye'nin yerli ve milli silah sanayisinin kurulmasına öncelik etmesini istediğini aktaran film, Şakir Zümre'nin Atatürk'ün teşvikiyle Türk Sanayii Harbiye ve Madeniye Fabrikasını kurduğunu ve burada uçak bombaları, denizaltı bombaları gibi pek çok önemli savunma sistemi üretimine imza attığını kaydediyor.

Filmde, Atatürk'ün vefatından sonra İkinci Dünya Savaşı döneminde fabrikanın çeşitli bahanelerle kapatılmaya zorlandığına, Şakir Zümre'nin ise fabrikasını soba fabrikasına çevirmek zorunda kaldığına işaret ediliyor.

Filmin ikinci kısmında ise Türkiye'nin bu hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde üretilen milli savunma sistemleriyle gerçek olduğuna dikkat çekiliyor.

Filmde, "Hep birlikte yüz yıllık hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz. 100 Yıllık Hayaller Asırlık Projeler" ifadeleriyle Türkiye Yüzyılı logosuna yer veriliyor.

TÜRKİYE YÜZYILI İLE YENİ VİZYON ORTAYA KONULACAK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti iktidarı, ülkenin ikinci yüzyılına dair yeni program ve hedeflerin yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" vizyonunu 28 Ekim Cuma günü kamuoyuyla paylaşacak. Geride bırakılan 20 yılda ülkede ulaşımdan sağlığa, ekonomiden bilim ve teknolojiye, sanayiden tarıma, çevreden turizme birçok alanda önemli adımlar atan AK Parti iktidarı, "Türkiye Yüzyılı" ile Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına dair yeni vizyonunu ortaya koyacak.

DETAYLARI BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

AK Parti kurmayları, üzerinde aylardır çalışılan ve "ülkenin gelecek tasarımı" olarak niteledikleri "Türkiye Yüzyılı" lansmanının hazırlıklarını tamamladı. Vizyon belgesi niteliği taşıyan program, 28 Ekim Cuma günü Ankara Spor Salonu'nda vatandaşlarla paylaşılacak.

Başkan Erdoğan'ın tek konuşmacı olacağı törende sporcular, sanatçılar, cemaat vakıfları, Alevi dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve iş adamları, sanatçılar, çevreci genç ve kadınlar, şehit ve gazi yakınları, engelliler, siyasi parti temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri de yer alacak.

11 SİYASİ PARTİ DAVET EDİLDİ

Başkan Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı" başlıklı konuşmasında din, dil, ırk, cinsiyet, inanç, düşünce farkı gözetmeden toplumun tüm katmanlarına "Gelin büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte kuralım." çağrısı yapacak.

Cumhur İttifakı'nı oluşturan MHP ve BBP'nin yanı sıra CHP, İYİ Parti, DSP, Saadet Partisi, HÜDA-PAR, Demokrat Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Anavatan Partisi, tanıtım toplantısına genel başkan seviyesinde davet edildi.

Programda, protokol düzeni olmayacak. Kabine üyeleri, AK Parti Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanları salonun tribünlerinde davetlilerin arasında karışık oturacak. Davetli siyasi partilerin genel başkanları için ise tribünde özel bölüm ayrılacak.

"TÜRKİYE YÜZYILI" LOGOSU HAZIRLANDI

AK Parti, "Türkiye Yüzyılı" vizyon yaklaşımı kapsamında hazırladığı logoyu, geçen hafta kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı forsundaki görsel form ve anlamsal çerçeveden esinlenerek oluşturulan logodaki 16 yıldız, kadim Türk tarihinin asli unsurlarını sembolleştirirken Türk bayrağının tamamlayıcısı tek yıldız ise ortak mirası temsil ediyor.

Türkiye Yüzyılı vizyonunun küresel karakteri logonun dairesel konturu ile vurgulanıyor, hilal etrafından yayılan 100 güneş ışınının her biri Cumhuriyetin her bir yılını simgeliyor.

Dairesel form ve altın efektli özel renkle ise dünyada Türkiye Yüzyılı'nın bir güneş gibi doğduğu ilişkisi kuruluyor.

2053 VİZYONUNUN İNŞASI

Başkan Erdoğan, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yaşını, sıradan yıl dönümü kutlamasının çok ötesine geçen 'Türkiye Yüzyılı' atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz. Daha önce milletimizi nasıl 2023 hedeflerimize ufkuyla buluşturmuşsak, inşallah şimdi de Türkiye Yüzyılı programımızla 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Bu haber 321629 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MHP lideri Devlet Bahçeli'den FETÖvari yapılara net mesaj: Kumpasçılarla işimiz olmaz! 
MHP lideri Devlet Bahçeli'den FETÖvari yapılara net mesaj:...
Milyonlarca emekliye dev destek! Bakan Vedat Işıkhan duyurdu: Fatura, eczane ve marketlerde indirim, KYK'da bedava konaklama...
Milyonlarca emekliye dev destek! Bakan Vedat Işıkhan duyurdu:...