Başkan Erdoğan’dan İYİ Partili Türkkan’a tepki: Yenilir...

Başkan Erdoğan'dan İYİ Partili Türkkan'a tepki: Yenilir yutulur bir şey değildir

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a sert tepki gösterirken Meral Akşener'le ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı. Başkan Erdoğan, Türkkan'ın skandalıyla ilgili ''Bir şehit ailesine küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değil.'' derken, Akşener'le ilgili, ''Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa bu demektir ki o da ona iştirak ediyor.'' dedi.

08 Kasım 2021 - 04:19

Başkan Erdoğan'dan İYİ Partili Türkkan'a tepki: Yenilir yutulur bir şey değildir

Giriş Tarihi: 7.11.2021  20:33 Son Güncelleme: 8.11.2021  04:17

Erdoğan, Türkkan'ın küfür ettiği şehit ailesiyle görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakarete uğrayan şehit ağabeyinin kardeşi Ahmet Gümren ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Video Player

00:38 | 05:42

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın küfür ettiği şehit ağabeyi Tahir Gümren’in Kozan’da yaşayan kardeşi Ahmet Gümren’i AK Parti sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Kozan’daki evinde ziyaret etti. Ziyarette hakarete uğrayan şehit ağabeyinin kardeşi Ahmet Gümren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

Başkan Erdoğan’dan İYİ Partili Türkkan’a tepki: Yenilir yutulur bir şey değildir

Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakınına küfretmesine ilişkin, "Onun partisinin başındaki hanımefendinin de yapması gereken bir şey vardır. Yapması gereken nedir? Sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa bu demektir ki o da ona iştirak ediyor." dedi.

Başkan Erdoğan şehidin ağabeyi ile telefonda görüştü

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Meral Akşener'e Lütfü Türkkan tepkisi

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Meral Akşener’e Lütfü Türkkan tepkisiSon dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a sert tepki gösterirken Meral Akşener'le ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı. Başkan Erdoğan, Türkkan'ın skandalıyla ilgili ''Bir şehit ailesine küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değil.'' derken, Akşener'le ilgili, ''Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa bu demektir ki o da ona iştirak ediyor.'' dedi.

Başkan Erdoğan'dan şehit Gümren'in ailesine telefon... ‘Şehit ailelerinin yanındayız‘

Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen, AK Parti Genişletilmiş 3. Kademe İl Sosyal Politikalar Başkanları Eğitim ve İstişare Toplantısı'na telefonla katıldı.

Gönlünün bu toplantıyı yüz yüze yapmayı arzu ettiğini belirten Erdoğan, cumartesi günü Batman'ı ziyaret ettiğini ve muhteşem programlar gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Erdoğan, "Valilik Meydanı'nda ve Ilısu Barajı açılışında binlerce Batmanlı kardeşime hitap ettik. Akşam gençlerle beraber olduk. Onlarla gerçekten çok farklı bir akşam yaşadık. Kürtçe, Türkçe türküler, şarkılar söyledik. Kürt genç kardeşlerimizin heyecanına, coşkusuna şahit olduk." dedi.

Katılımcılardan bir arzusu olduğunu dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan şehit yakınına küfreden İYİ Partili Türkkan'a tepki: Yenilir yutulur bir şey değildir | Video

"YENİLİR, YUTULUR BİR ŞEY DEĞİLDİR

"İYİ Parti'den malum bir kişinin, üstelik bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değildir. Buna, AK Parti teşkilatı olarak durmadan, duraksamadan gereken dersi vermemiz gerekiyor. AK Parti teşkilatının yanı sıra bütün milletimizin bu ahlaksız, müptezel adama gereken dersi vermesi lazım. Durmadan, duraksamadan vermesi lazım. Bizim değerlerimizde şehidin yeri farklıdır, kadınların yeri çok çok farklıdır. Kalkıp da bir şehidimizin yakınına, bacısına bu şekilde küfretmeyi değerlerimiz itibarıyla asla kabul edemeyiz. Onun partisinin başındaki hanımefendinin de yapması gereken bir şey vardır. Yapması gereken nedir? Sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa bu demektir ki o da ona iştirak ediyor."

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunlara gereken dersi, gereken cevabı millet olarak hep beraber vermemiz lazım. Peki nasıl vereceğiz? İşte burada 2023, bizim için çok çok önemli. 2023 seçimlerinde sandıkta gereken dersi, bunları sandığa gömerek vermemiz lazım. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz. Dün Batman'da ben bu heyecanı, bu coşkuyu gördüm, daha önce Diyarbakır'da gördüm. Bütün bunlarla beraber şu anda gittiğim her yerde bu heyecanı, coşkuyu görüyorum. Özellikle hanım kardeşlerimin gayretleri birçok şeyi değiştirecektir. Bundan dolayı ben sizin gayretlerinizi çok önemsiyorum ve bu yaptığınız toplantı sebebiyle de sizleri kutluyorum. Çalışmanızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehidin Kozan'daki abisini aradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehidin Kozan'daki abisini aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehidin Kozan'daki abisini telefonla arayarak, "Kimse şehitlerimizin bacılarına hakarette bulunamaz. Onların alnını karışlarız, gereken yapılacak" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın geçtiğimiz günlerde şehit abisine ettiği küfür gündemini korumaya devam ediyor.

Şehit ağabeyi Tahir Gümren’in Kozan’da yaşayan kardeşi Ahmet Gümren’i AK Parti sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, evinde ziyaret etti.

Ziyarette şehit kardeşi Ahmet Gümren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüşerek Lütfü Türkkan’ı mecliste görmek istemediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehidin Kozan'daki abisini aradı VİDEO

ERDOĞAN: BU NAMUS FUKARASI ADAMA HER YERDE GEREKENİ SÖYLEDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda Gümren ailesine geçmiş olsun temennisinde bulunarak, şehit ailelerinin sonuna kadar destekçisi olduklarını ifade etti. Erdoğan, telefonda şehidin kardeşi Ahmet Gümren’e, "Ben bu namus fukarası adama her yerde gerekeni söyledim. Bugün Boşnak Dernekleri ile toplantım vardı. Orada dernek başkanlarına da ilettim. Arkadaşlarım da söylüyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehidin Kozan daki abisini aradı #1

ERDOĞAN: KİMSE ŞEHİTLERİMİZİN BACILARINA BİR ŞEY DİYEMEZ ONLARIN ALNINI KARIŞLARIZ

Çarşamba günü grup toplantım var, orada zaten tepeden tırnağa bunlara ne gerekiyorsa yapacağız. Kimse şehitlerimizin bacılarına, kimse en ufak hakarette bulunamazlar. Onların alnını karışlarız. Gereken neyse sonuna kadar yapacağız. Bundan geri adım atmamız mümkün değil. Görevden almışlar, bilmem ne yapmışlar. Bu adamın bu parlamento içinde yeri olamaz. Gereken neyse onu yapacağız. Önemli olan bir, o adamın bu parlamentoda yeri olmayışı. İki, onun genel başkanın da her şeyden önce kendi üzerine düşen görevi yapması. Ailemize selamlar saygılar sunuyoruz. Tüm şehit ailelerimize hürmetlerimizi iletiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehidin Kozan daki abisini aradı #2

ÖMER ÇELİK: MİLLETİMİZİN AZİZ HATIRASINA SALDIRI YAPILDI

Ziyarette konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şehit İsa Gümren’in ağabeyine başsağlığı diyerek, "Şehidimizin bir kardeşinin de burada ikamet ettiğini öğrendim. Bende burada kendisini ziyaret etmek istedim. Programlar bitince kendisini ziyaret ederek baş sağlığı ve sabır diliyorum. Aziz şehidimizin mekanı cennet olsun. Şehidimizin ailesine yapılan çirkin saldırı milletimizin tamamına, şehitlerimizin aziz hatıralarına yapılmış bir saldırıdır. O sebeple herkes gördü ki, milletimizin her ferdi, her kesimden insanımız bunu şiddetle lanetledi, kınadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehidin Kozan daki abisini aradı #3

ÖMER ÇELİK: ÖZÜR DİLERKEN BİLE ÜSTE ÇIKMASI PİŞKİNLİKTİR

Affedilmeyecek bir çirkinlik olarak birilerinin sabıkasına yazıldı. Gönül arzu ediyor ki, en azından bir hata yapıldığı zaman gerçek bir pişmanlıkla bir özür dilensin. Ama maalesef orada bile üste çıkma gayreti pişkinlik söz konusu. Bu çok üzücü bir şey. Herkesin kendi alnına yapıştırdığı etiketi seçmesi ile ilgili bir şey. Aziz şehitlerimizin hatırasını devletimiz ve milletimiz olarak unutmayacağız, her zaman yad edeceğiz. Bir kez daha tüm şehitlerimize rahmet diliyor ve tüm şehit ailelerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehidin Kozan daki abisini aradı #4

ŞEHİT AĞABEYİ: UMARIM MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLÜR

Şehit İsa Gümren’in ağabeyi Ahmet Gümren de Cumhurbaşkanına ve Ömer Çelik’e ziyareti için teşekkür ederek, "Açıklamamı daha önce yapmıştım. Hukuki olarak davamızı sürdüreceğiz. Ben bu ziyaret için herkese teşekkür ederim. Umarız gereği yapılır milletvekilliği düşsün, gereken önergeler verilir. milletvekilliği düşürülür” diye konuştu.

Ömer Çelik’in şehit ailesini ziyaretine Şehit Polis Arda Can’ın babası Serdar Can, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, İl Başkanı Mehmet Ay, parti temsilcileri ve muhtarlar

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Meral Akşener'e Lütfü Türkkan tepkisi

Giriş Tarihi: 07.11.2021 Güncelleme Tarihi: 07.11.2021 

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Meral Akşener’e Lütfü Türkkan tepkisiSon dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a sert tepki gösterirken Meral Akşener'le ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı. Başkan Erdoğan, Türkkan'ın skandalıyla ilgili ''Bir şehit ailesine küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değil.'' derken, Akşener'le ilgili, ''Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa bu demektir ki o da ona iştirak ediyor.'' dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu söyleyen Tahir Gümren isimli şehit yakınını kolunun altına alarak "senin bacını s...." diyerek vicdanları sızlattı.

Önce küfretmediğini ve montaj yapıldığını iddia eden Türkkan daha sonra ise bir özür videosu yayınlayarak şehit yakınını anmadan Akşener'den özür diledi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEPKİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Partili Lütfü Tükkan ve Meral Akşener'e tepki gösterdi.

Erdoğan, "Bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi, yenilir yutulur bir şey değildir. Buna, AK Parti teşkilatı olarak durmadan, duraksamadan gereken dersi vermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"MİLLETVEKİLLİĞİNE SON VERSİN"
Erdoğan, "Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, milletvekilliğine son vermektir. Yapamıyorsa bu demektir ki ona iştirak ediyor." dedi.

GÖSTERMELİK İSTİFA
Şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in talebiyle Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti.

"İSTİFA EDİYORUM"
İYİ Partili Lütfü Türkkan, şehit yakına ettiği küfür sonrası gelen tepkilerin ardından İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu. Türkkan, "Genel Başkanımız Sayın Merak Akşener'in talebi üzerine İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevimden istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

MAAŞ ALMAYA DEVAM EDECEK
Şehit kardeşine "Bacını...." şeklinde ahlaksızca küfreden Lütfü Türkkan'ın partiden ihracı ya da disiplin sürecine ilişkin bir adım henüz atılmadı. Türkkan İYİ Parti Milletvekili olarak TBMM'de bulunmaya devam edecek.

Şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın günah galerisi kabarık!

Giriş Tarihi: 08.11.2021 

Şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın günah galerisi kabarık!İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfür etmesi toplumda infiale yol açtı. Yaptığı paylaşımlar ile sık sık tepkilerin hedefi olan Lütfü Türkkan, şehit yakınına ettiği ağır küfür bardağı taşıran son damla oldu. Aylar önce kaçak çiftlik davası ile gündeme gelen Türkkan, olayı görüntülemek isteyen gazeteciyi dövdürtmüş ve yine eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Lütfü Türkkan'ın vekil sıfatı ile bu skandallara imza atması ise tartışmaları da beraberinde getirdi. Toplumun büyük bir kısmı Türkkan'ın vekilliğinin düşürülmesini istedi. İşte İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın günah galerisi...

İstanbul'da 1959 yılında doğan Lütfü Türkkan, aslen Makedonyalı. Cirosu milyarlarla ifade edilen Türkkan Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ adlı şirketin sahibi olan Türkkan, yağlı tohum işleyerek küspe satıyor. Vekili olduğu Kocaeli şehrinin Dilovası ilçesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasının yanı sıra, yurt dışında da birkaç fabrikasının olduğu biliniyor.

10 YILDIR VEKİL

2011 yılında ilk kez MHP'den vekil seçilen Türkkan, yalnızca 7 Haziran 2015 - 1 Kasım 2015 tarihleri arasında Meclis'e giremedi. 2018 yılında gerçekleştirilen seçimlerde ise İYİ Parti'den Kocaeli Milletvekili seçilen Türkkan, 10 yıldır aktif şekilde siyasetin içinde yer alıyor.

Kocaeli Milletvekili Türkkan'ın fabrikası ve kaçak çiftliğinin Dilovası'nda olmasından başka Kocaeli ile bir bağı bulunmuyor. Türkkan İstanbul Boğazı'nda bulunan bir yalıda ikamet ediyor.

Şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın günah galerisi kabarık!ŞEHİT YAKININA KÜFREDEN İYİ PARTİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN'IN GÜNAH GALERİSİ KABARIK!

Özel jetini yer yer İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tahsis etti.

GİRESUNLULARA KÜFÜR

Bingöl'de şehit ağabeyine ettiği sinkaflı küfür ise Türkkan'ın vatandaşa ettiği ilk küfür değil. 20 Mayıs 2011 tarihinde Dilovası Giresunlular Derneğine seçim ziyareti yapan Türkkan'ın, başkanın toplantıya 15 dakika geç gelmesinin ardından küplere bindiği ve "Eğer ben seçilirsem yemin ediyorum bu derneği buradan kaldıracağım. Giresun toplumunu k….a bile takmıyorum" ifadelerini kullandığı iddia edildi. Dernek yönetimi bu sözler üzerine Türkkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

'ATATÜRK FOTOĞRAFI KALDIRILDI' YALANI

Sosyal medyayı aktif kullanan, araştırmadan önüne gelen haberi paylaşan Türkkan, 2019 yılında da Van Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyumun makamdaki Atatürk fotoğrafını kaldırdığını öne sürdü. Türkkan daha sonra olayın doğru olmadığını görünce "Görüntüleri izledim. O yüzden paylaşımı sildim" diye yazdı.

İKİ PAYLAŞIMI DA YALAN ÇIKTI

Yine 2019 yılında İzmit'e bağlı Akmeşe'ye giden Türkkan, bir berberle çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak, "Bu kardeşimiz bana kırgınmış. Sebep de kaynanası ölmüş ben aramamışım. Sanırsın ki her akşam yatmadan evvel kaynana sayımı alıyorum ben. Yahu nereden bileyim ben senin kaynananın öldüğünü" diye yazdı. O berber ise Türkkan'ı videolu yanıtla yalanlayarak "Benim kaynanam sağ, ölmedi" dedi.

Başka bir paylaşımında ise, "Akmeşe'de fırıncılık yapıyor bu ablamız. Bu fırın sayesinde çocuklarını okuttu, evlendirdi, torun sahibi oldu. Emeği ile ayakta kalanlara selam olsun" diye yazdı. Ancak fotoğraftaki kadının tek çocuğunun olduğu, o çocuğun da bekar olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada etkileşim alacak paylaşım yapmayı seven Türkkan'ın, "İlkokuldayken masa örtüsünü sırasıyla eve götürüp yıkayan nesiliz biz" cümlesini her yıl bir kere paylaştığı anlaşılınca bundan vazgeçtiği görüldü.

ŞEHİT KAYMAKAMIN BABASINA SAYGISIZLIK

Türkkan'ın en çok tepki çeken davranışlarından biri de 2016 yılında PKK'lı teröristler tarafından makam odasında patlatılan bomba ile şehit edilen Serik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk'e yaptığı saygısızlık oldu.

Meclis'e davet edilen ve ziyaretçi bölümünde oturan şehit babasının fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Türkkan, "Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında ziyaretçi yasağı olur. Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba?" diye yazdı.

O kişinin şehit babası Asım Safitürk olduğu ortaya çıkınca paylaşımını hemen sildi. Dönemin İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu devreye girdi hem özür diledi hem de partisinin üzüntüsünü dile getirdi.

KIZI DA SIK SIK SKANDALLARLA GÜNDEME GELDİ

Evde transeksüel dansöz oynatan Türkkan'ın kızı, daha sonra cuma vakti havuz başında şampanya açtırdı ve emniyet şeridini ihlal ederek çakarlı araba ile işe gittiğini kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

VATANDAŞIN MESAJINA KÜFÜRLÜ YANIT

Türkkan'ın ettiği küfürler sosyal medyada da devam etti. 26 Ağustos 2020'de yaptığı bir paylaşımına "çakma ülkücü" diye yazan Adnan Baran isimli vatandaşa DM'den küfür eden Türkkan, sonrasında kendisini engelledi.

VEKİLLERE DE İFTİRA ATTI

Türkkan, Meclis'te yaptığı bir basın toplantısında AK Partinin Kocaeli milletvekillerine ağır ithamlarda bulundu.

"Kocaeli'de her belediye AK Partili milletvekillerine tahsis edilmiş durumda. O milletvekilleri bu işin akçeli kısmının ne kadar içinde bilemiyorum" diyen Türkkan'ın danışmanı yerel gazetelere haber servis ederken, "Türkkan'ın o iddiaları, özellikle Körfez Belediyesi'nde paravan isimler ile ihaleler aldığı iddia edilen Radiye Sezer Katırcıoğlu'nu akla getirdi" diye yazdı, açıkça hedef gösterdi.

Körfez Belediyesi ve Katırcıoğlu "hodri meydan" dedi. Diğer vekiller hem "deli saçması" dedi "hem ispatla" dedi. Ama Türkkan ilave hiçbir açıklama yapamadı.

TROLL HESAP SİLDİ, TÜRKKAN YALANI SİLMEDİ

Twitter'da "@halukiyihaluk" isimli troll hesap Diyanet İşleri Başkanının fotoğrafını kullanarak Prof. Dr. Ali Erbaş'ın "Peygamber efendimiz yemeği sulu yaptırır ve bol bol ekmek bandırırdı" dediğini iddia etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamayı yalanlayınca troll hesap paylaşımı sildi. Ama Lütfü Türkkan silmedi, troll hesabın paylaşımını paylaştı.

TRUMP'IN TWEET'İNİN SAHTE OLDUĞUNU İDDİA ETTİ AMA YİNE YANILDI

aHaber'i karalamak isteyen Lütfü Türkkan, ABD eski Başkanı Trump'ın kanalda yayınlanan bir tweetinin sahte olduğunu iddia etti. "A Haber, TRT ile yarışıyor. Zeka düzeyleri yayıncılık yapmaya engel bunların" diyerek alaycı üslupla video görüntüsü paylaştı.

Tarayıcının "İngilizce'den Türkçe'ye çevir" şeklinde ayarlandığında, Donald Trump'a ait hesap isminin "hayalhanemersin" olarak çevirdiğini anlamayan Türkkan, bir kez daha mahcup oldu.

KAÇAK ÇİFTLİK YIKILDI

Dilovası OSB'de yağ fabrikası bulunan Lütfü Türkkan'ın ilçeye bağlı Köseler köyündeki çiftliğinin kamu arazilerini işgal ettiği, üzerindeki yapıların tamamının kaçak olduğu, belediyeye herhangi bir vergi ödemediği ve milyarder iş adamının İmar Barışına dahi başvurmadığı ortaya çıktı.

Hal böyle olunca mahkeme yoluna gidildi. Türkkan tarafı yürütmeyi durdurma kararı aldı. Ancak eksikler giderildikten sonra yenilenen yıkım başvuruları neticesinde mahkeme de yıkımı onayladı. Türkkan'ın bu süre zarfında ruhsata bağlanabilecek yapılar için bile başvuru yapmaması çok dikkat çekti.

En sonunda ekipler yıkımı gerçekleştirdi. Yıkım esnasında "hayvanlar zarar görüyor" provokasyonları da, ekiplerin titiz çalışması nedeniyle tutmadı.

YIKIMI ÇEKEN MUHABİRE DAYAK

Yıkımı haberleştirmek için bölgeye giden İHA muhabiri Mustafa Uslu, çiftlikten çıkan 4 kişi tarafından feci şekilde darp edildi. Genç muhabir hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan 4 kişinin birinin Türkkan'ın yeğeni İbrahim Hasırcı, diğerlerinin makam şoförü Çağhan Çileli, ve idari işler sorumlusu Ahmet Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

Akşener ise konuyla ilgili olarak, "Lütfü Bey babasını arayıp özür diledi" dedi.

 

ERBAKAN'A DA İFTİRA

Kanal İstanbul projesini eleştirmek için Necmettin Erbakan'ı hedef alan Türkkan, yaptığı bir konuşmada "Kanal İstanbul projesinin temelini atıyoruz diye Kuzey Marmara Otoyoluyla ilgili eski bir projenin temelini attılar. Ya rahmetli Erbakan aklıma geldi ya. Rahmetli Erbakan çok temel atardı. Hakikaten sanayileşmeye meraklı bir siyasetçiydi. İş bir ara o kadar ilerledi ki boş tarlaya temeller attılar sonra da birileri o temeli bir kamyonun arkasına koydu getirdi. Yani aradan 40 sene geçmiş, 40 sene sonra aynı hadiselerin devamı bizi üzüyor" ifadelerini kullandı.

ETEĞİ DÜŞEN KADIN VİDEOSU PAYLAŞTI

Sosyal medyadan yer yer komik videolar paylaşan Türkkan'ın, halay çekerken eteği düşen ve iç çamaşırı görünen bir kadının videosunu paylaştı. Bir milletvekilinin böyle bir paylaşım yapması tepkilere neden oldu.

 

RİZE'DE KADINA "PARA ALDIN" İFTİRASI

Türkkan, yine sosyal medya hesabından Meral Akşener'in Rize programında yanına giden Havva Sevgen isimli kadına provokasyon için para verildiğini iddia etti ve bir fotoğraf paylaştı.

Ancak o fotoğraftaki kişinin, kadının öz oğlu olduğu ortaya çıktı. Lütfü Türkkan bu çirkin iftirası nedeniyle özür dilemezken, aile suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

36 MİLYON DOLAR NEREDE?

Dilovası'nda ve yurt dışında Ayçiçek yağı fabrikaları bulunan Lütfü Türkkan'ın Ukrayna ve Kocaeli'deki fabrikasına Türkiye, Karadağ ve Kazakistan'daki Ziraat Bankaları aracılığıyla toplamda 36 milyon dolar kredi aldığı ancak geri ödemediği, batık krediler nedeniyle Ziraat'in icra takibi başlattığı ifade edildi. Her konuda paylaşım yapan Türkkan bu konuya dair bir kez dahi konuşmadı.

ŞEHİDİN KARDEŞİNE GALİZ KÜFÜR

Ve son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde yanına gelen şehit ağabeyine ağza alınmayacak küfürler eden Türkkan, Türkiye'nin gündemine oturdu.

Türkkan, çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından Türkkan, Genel Başkan Meral Akşener'in talimatıyla grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Başkan Erdoğan’dan Meral Akşener’e tepkiBAŞKAN ERDOĞAN'DAN MERAL AKŞENER'E TEPKİ

Çelik’ten İYİ Partili Türkkan’a sert tepkiÇELİK'TEN İYİ PARTİLİ TÜRKKAN'A SERT TEPKİ

Türkkan istifa etti!TÜRKKAN İSTİFA ETTİ!

Bu haber 991251 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...