Başbakan Yıldırım İzmir’de cenazeye katıldı

Başbakan Yıldırım İzmir'de cenazeye katıldı

Başbakan Yıldırım, Muğla'da yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 24 kişiden 7'sinin cenaze namazının kılındığı Buca'daki Eyüp Sultan Camisi çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu. İzmir'de Buca ve Konak'tan her yıl organizasyon yapan vatandaşların bu yıl da Anneler Günü için etkinlik planladıklarını ve güneyde vakit geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, "Fakat gidiş yolunda bu kaza meydana geliyor. 24 vefatımız var, 10 yaralımız var. Acımız büyük,

14 Mayıs 2017 - 17:09 - Güncelleme: 14 Mayıs 2017 - 17:21

Giriş Tarihi: 14.5.2017 14:49 Son Güncelleme Tarihi: 14.5.2017 17:21

’nde kahreden cenaze töreni

Anneler Günü’nde kahreden cenaze töreni

Muğla’da 24 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı tur midibüsü kazasının ardından, cenaze namazı kılındıktan sonra ’nde gözyaşı içerisinde defnedildier. Kılınan cenaze namazlarına Binali Yıldırım da katıldı.

Buca'da çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kafile, gezisi nedeniyle dün sabah saatlerinde üç midibüs ile Marmaris'e doğru yola çıktı. Midibüslerden biri saat 12.30 sıralarına Muğla-Marmaris karayolu Sakar Geçidi mevkiinde kaza yaptı. Feci kazada 24 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi yaralandı. Acı olayın ardından cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazlarına Binali Yıldırım da katıldı.

Başbakan Yıldırım İzmir'de cenazeye katıldı

Marmaris'teki kaza sonucu hayatını kaybedenlerin cenaze törenlerine katılan Başbakan Yıldırım, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Başbakan Yıldırım İzmir'de cenazeye katıldı

Muğla'daki midibüs kazasında hayatını kaybeden Selda Altay, Hatice Güllü, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlı Arkan ve Serpil Kaldırımcı'nın cenazesi Buca Eyüp Sultan Cami'nde düzenlenen törenle uğurlandı.

Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte katılan Başbakan Yıldırım, kazayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"KAZA HER YÖNÜYLE ARAŞTIRILACAK"

"Kaza her yönüyle araştırılacak. Hata sürücü hatası mı yol hatası mı kontrol edilecek. Yol nedeniyle yapılan kaza oranı çok azaldı ama hiçbir şey 'Yolların kralı yoktur, yolların kuralı vardır' gerçeğini değiştirmez.

"1-2 DAKİKA ACELE ÇOK ŞEY FARK ETTİRİR"

1-2 dakika acele çok şey fark ettirir. Bizim arzumuz tabi seyahat eden vatandaşlarımızın sevdiklerine ulaşması, kavuşmasıdır. Onların yollarda acı çekmelerini, yollarda bu ve buna benzer kazalara kurban gitmelerine arzu etmiyoruz. Bakın 24 tane ocağa ateş düştü. Bu acı az bir acı değil, Allah başka buna benzer kaza bela vermesin."

"Her şey insanla başlıyor, insanla bitiyor"

Başbakan Yıldırım, Muğla'da yolcu midibüsünün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 24 kişiden 7'sinin cenaze namazının kılındığı Buca'daki Eyüp Sultan Camisi çıkışında gazetecilere açıklamada bulundu.

İzmir'de Buca ve Konak'tan her yıl organizasyon yapan vatandaşların bu yıl da Anneler Günü için etkinlik planladıklarını ve güneyde vakit geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, "Fakat gidiş yolunda bu kaza meydana geliyor. 24 vefatımız var, 10 yaralımız var. Acımız büyük, başımız sağ olsun. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Acılarını paylaşıyoruz." dedi.

Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bugün Anneler Günü, isterdik ki bugün daha iyi şekilde annelerimizin gününü analım. Anneler Günü, annelerin acısıyla birleşti. Annelerimiz bizim her şeyimiz, annelerimiz olmasa bizler olamazdık. Vatanı, milleti, bayrağı için mücadele eden şehitlerimiz, gazilerimiz olmazdı. Annesini genç yaşta kaybeden biri olarak anasızlığın ne demek olduğunu biliyorum. Bütün annelerin bugününü tebrik ediyorum buruk da olsa, sıkıntılı da olsa... Analarımız bizim her şeyimiz. Şehit analarını ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

"Kaza her yönüyle araştırılacak"

Başbakan Yıldırım, gazetecilerin kazayla ilgili soruşturma olup olmadığı yönündeki sorusuna "Büyük bir kaza, her yönüyle araştırılacak. Araştırmalar sonucunda kazanın sebebi mutlaka ortaya çıkacaktır. Sebebi ne olursa olsun giden geri gelmiyor, eksikler eğer araçta varsa, yolda varsa veya sürücüde varsa bunların hepsi ortaya çıkarılacak." yanıtını verdi.

Türkiye'de son 10-15 yılda altyapının, yolların çok geliştiğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yollarla ilgili kusurlardan dolayı kazalar hemen hemen yok. İnsan hatasını önleyecek henüz bir makine icat edilmedi, her şey insanla başlıyor, insanla bitiyor. Yolların kralı olmadığını kuralı olduğu gerçeğini her fırsatta her yerde değinerek, mutlaka ta ilkokul çağından ileri yaşlara kadar eğitim, eğitim, eğitim. 1-2 dakika acele çok şey fark ettirir. Bizim arzumuz seyahat eden vatandaşlarımızın sevdiklerine ulaşması, sevdiklerine kavuşmasıdır."

Anneler Günü'nde 24 ocağa ateş düştüğünü kaydeden Yıldırım, "Bu acı ufak bir acı değil Allah başka acı vermesin, kaza bela vermesin." diye konuştu.

Bu haber 146589 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 CANLI Sırrı Süreyya Önder'e acı veda
 CANLI Sırrı Süreyya Önder'e acı veda
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti manşetlerde! “Bir damga daha vuruyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti manşetlerde! “Bir...