Bar'zayi'yi satan satana
Giriş Tarihi: 18.10.2017 04:14 Güncelleme Tarihi: 18.10.2017 08:27
Irak Ordusu, yasa dışı referandum sonrası düğmeye bastı. Kerkük’ü aldı. Dün de Ezidi kenti Sincar ile Mahmur’da kontrolü sağladı. Barzani iyice köşeye sıkıştı. Peşmergeleri kaçtı. ABD ve Almanya da kendisini satınca PKK’nın taktiğine sarıldı. Hendek kazıp arkasına saklandı!

Türkiye, defalarda uyardı. Ancak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bu uyarılara kulaklarını tıkadı. Irak Anayasası'nı ihlal edip referandum yaptı. Arap ve Türkmen nüfuslarını unutup kendi başına harita çizmeye kalkıştı. Ancak Irak merkezi hükümetinin sabrı taştı. Irak Ordusu, operasyon başlattı. Barzani'nin işgal etmeye kalkıştığı Kerkük'ü aldı. Irak ordusu dün de peşmergelerin kaçtığı Ezidi kenti Sincar, Musul'un güneydoğusundaki Mahmur, Musul'un doğusundaki Başika ve İran sınırındaki Hanagin'de kontrolü sağladı. Ayrıca Kerkük'teki tüm petrol sahalarını da geri aldı. Bölgenin haritası değişirken Barzani iyice köşeye sıkıştı. ABD ve Almanya desteğini çekince Barzani ortada kaldı. Barzani ile peşmergeleri terör örgütü PKK'nın tekniğine sarıldı. Erbil'in etrafında hendek kazmaya başladı. Öte yandan Kerkük'te Peşmerge'nin çekilmesinin ardında Talabani'nin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Şii Haşdi Şabi arasında gizli bir anlaşmanın yapıldığı iddiası da dün gündemi salladı. Söz konusu anlaşmaya göre Iraklı güçler, tartışmalı bölgelere yeniden konuşlanacak ve Peşmerge geri çekilecek. Kerkük dahil 17 kasaba ve nahiye merkezi hükümete teslim edilecek.
Kerkük bir günde düştü. ' Ödü patlayan Barzani, hendek kazıp Erbil'i koruyacağını düşündü. Bağımsızlık hayali o çukurlara gömüldü
Barzani'yi satan satana
ABD ve Avrupa Birliği, Ortadoğu’yu dizayn etmek için kullandıkları Barzani’yi yine “bağımsız devlet hayalleriyle” ortada bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarılarını dinlemeyen ve Batı'ya güvenerek bağımsızlık referandumu yapmaya kalkan Mesut Barzani yine yarı yolda kaldı. Kürtleri son 40 yıldır Batı'nın oyuncağı haline getiren Barzani, en zor zamanlarında destek gördüğü Türkiye'ye, PKK'yı Kerkük'e sokarak ihanet etmişti. Bağdat'la ne zaman anlaşmazlığa düşse soluğu Ankara'da alan, memur maaşlarını ödeyebilmek için Türkiye'nin işbirliğini arayan Barzani, referandum sürecinde ABD ve İngiltere'nin açıktan desteğini göremeyince Rusya'ya göz kırpmıştı. CIA ve MOSSAD'ın danışmanlığında hazırlanan kukla devlet projesi Türkiye, Irak ve İran'ın kararlı tutumu sonrası çöktü. Irak ordu güçlerinin Kerkük ve Sincar'ı ele geçirmesi karşısında Batı adeta dut yemiş bülbüle döndü. Bölgede Türkiye'yi karşılarına alarak hareket edemeyeceklerini bilen Batı ülkeleri, "Çatışma olmamasını umuyoruz" demeçleriyle yetindi.
İKİYÜZLÜ DESTEK
Avrupa ülkeleri de referandum sürecinde açıktan destek ilan edemedi. Ancak Türkiye'de sivil anayasaya geçişin oylandığı referandumu anti demokratik bulup, karalamaya kalkan PKK yandaşı Avrupalı gözlemciler, 25 Eylül'de Kuzey Irak'ta Barzani'nin yasadışı referandumunu takip etti. PKK yanlısı tutumlarıyla gündeme gelen AGİT gözlemcileri arasında, "Demokratik bir devletin temeli bu referandumla atılmıştır" diyen ve Kürdistan kurulduğunda Kürdistan vatandaşı olmak istediğini söyleyen Fransa eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de vardı. Almanya'daki tescilli Türkiye düşmanlarından Martin Schulz da referandumun 'Kürt halkının en doğal hakkı olduğunu' söyleyerek üstü kapalı destek verdi.
YİNE YÜZÜSTÜ
Mesut Barzani'nin babası Molla Barzani, 1960'larda Sovyetler Birliği ile ilişki kurmuş ancak bir süre sonra kullanışlı olmaktan çıkınca yüzüstü bırakılmıştı. Sovyetler Birliği, Suriye ve Mısır ile çalışmanın daha kazançlı olduğu gerekçesiyle Barzani'yi yüzüstü bırakmıştı. 1970'li yılların ortalarında bu kez yeniden CIA, MOSSAD ve SAVAK'a yanaşan Barzani, güvendiği ellerce bir kez daha yüzüstü bırakıldı. Barzani, Kuzey Iraklı Kürtleri de zor durumda bıraktı. Avrupa, ABD ve İsrail tarafından kullanışlı bir araç olarak görülen Kuzey Irak Kürtleri ile Talabani ve Barzani ailesi, Batı'nın kuklası olması uğruna çevrelerindeki Müslüman ülkelere ihanet ederken her seferinde yine Müslüman ülkelerin merhametine muhtaç konuma düştü.
İbadi'den referandum açıklaması
Irak Başbakanı İbadi, "Irak bayrağı tüm Iraklılarındır. Ülkenin her yerine asılmalı" dedi.

Irak ordusunun Kerkük'ü ele geçirme operasyonu devam ediyor. Kerkük ordusuna bağlı özel birlikler, çatışma yaşanmadan Kerkük valilik binasını ele geçirdi.
Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin talimatıyla Kerkük ve ele geçirilen diğer bölgelere Irak bayrağı çekildi.
"HER YERE BAYRAK ASILMALI"
Başbakan İbadi, Bağdat'taki hükümet sarayında yaptığı basın toplantısında, "IKBY yetkililerini referandumun en başta Kürtlerin çıkarına zarar vereceği yönünde uyardım. Referandum artık bitti ve mazide kaldı. Irak bayrağı tüm Iraklılarındır. Ülkenin her yerinde asılması gerekir." dedi.
"VATANDAŞLARA ZARAR VERİLMEMESİ UYARISI VERDİM"
Başbakan İbadi, "Kerküklü vatandaşlara zarar verilmemesi uyarısı yapıyorum ve bayrak yakma olayları kötü niyetli girişimlerdir." diyerek, Kerkük ve tartışmalı bölgelerde provokatif eylemlerin yapılmaması için uyarıda bulundu.
PEŞMERGEYE ÇAĞRI
Irak Başbakanı Haydar el İbadi de peşmerge güçlerine Irak federal yetkililerine bağlı hareket etmeleri çağrısında bulundu.
PEŞMERGELER KAÇTI
Peşmergenin ise güneydeki bölgelerden kent merkezinin iç kesimine doğru çekildiği belirtiliyor. Çekilen peşmergelerin Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne bağlı olduğu ve Bağdat yönetimiyle anlaşmalı olarak böyle bir adımın atıldığı ifade edildi. KYB peşmergelerinin çekilmesi üzerine Erbil'den takviye kuvvetlerin bölgeye gönderildiği belirtildi.
.
YORUMLAR