Bakan Bilgin açıkladı! Sözleşmeli personele kapsam genişliyor

Bakan Bilgin açıkladı! Sözleşmeli personele kapsam genişliyor

Son dakika haberi...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den sözleşmiye kadro düzenlemesi, EYT ve asgari ücret 2023 için dikkat çeken açıklamalar geldi. Bakan Bilgin sözleşmeli memura kadro düzenlemesi için kapsamın genişlediği müjdesini verirken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gelecek hafta toplanacağını ifade etti.

30 Kasım 2022 - 18:08

Sözleşmeli personel SON DAKİKA: Bakan açıkladı! 50-D kapsama dahil edildi! 50-D nedir, kimleri kapsıyor? Ücretli öğretmenler dahil mi?

Giriş Tarihi: 30.11.2022  16:57 Son Güncelleme: 30.11.2022  17:56

SÖZLEŞMELİYE KADRO SON DAKİKA: Kapsamı genişliyor! Bakan Bilgin'den sözleşmeli memura kadro için yeni açıklama

Bakan Bilgin açıkladı! Sözleşmeli personele kapsam genişliyor

Bakan Bilgin'den asgari ücret mesajı! Sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde kapsam genişlediÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde kapsamın genişlediğini müjdeleyerek, "Sözleşmeli öğretmenleri, uzun süredir güvence sorunu yaşayan 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ediyoruz!" açıklamasında bulundu.

Son dakika haberi...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den sözleşmiye kadro düzenlemesi, EYT ve asgari ücret 2023 için dikkat çeken açıklamalar geldi. Bakan Bilgin sözleşmeli memura kadro düzenlemesi için kapsamın genişlediği müjdesini verirken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gelecek hafta toplanacağını ifade etti.

Sözleşmeli personel SON DAKİKA: Bakan açıkladı! 50-D kapsama dahil edildi! 50-D nedir, kimleri kapsıyor? Ücretli öğretmenler dahil mi?

Sözleşmeli personel SON DAKİKA: Bakan açıkladı! 50-D kapsama dahil edildi! 50-D nedir, kimleri kapsıyor? Ücretli öğretmenler dahil mi?Sözleşmeli personele kadro alımı netleşmeye başlarken 50-D'li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçıları da kapsam dahiline alındı. Peki 50-D nedir, kimleri kapsıyor? Sözleşmeli personele kadro ne zaman? Sözleşmeli personel kadro alımı kimleri kapsıyor? İşte son dakika gelişmeleri...

Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi ile ilgili düzenlemede kapsam genişletildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. Binlerce kişiyi ilgilendiren sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde son durum ne? Peki sözleşmeli personelin kadroya alınması kimleri kapsıyor? Ücretli öğrenmenler kapsam dahilinde mi? 50-D nedir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personele kadro düzenlemesinde kapsamın genişlediğini açıkladı. Bakan Bilgin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 50-D'li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ettiklerini açıkladı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENİ KAPSAYACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in kullandığı ifadeler şöyle:

"Uzun yılların sorunlarını çözüyor ve sözleşmeli çalışanları kadroya geçiriyoruz. Üstelik Sadece 4-B'li çalışanlar değil; sözleşmeli öğretmenleri, uzun süredir güvence sorunu yaşayan 50-D'li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ediyo

SÖZLEŞMELİYE KADRO SON DAKİKA: Kapsamı genişliyor! Bakan Bilgin’den sözleşmeli memura kadro için yeni açıklama

Son dakika haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT kapsamında emekli olacakların sayısının 2 milyona ulaşacağını ifade etti. Bakan Bilgin, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçirilen işçilere "zorunlu emekli" şartını ortadan kaldıracaklarını söyledi.



GEÇİCİ İŞÇİLERE DE MÜJDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamudaki geçici işçileri kadroya alınması çalışmasında sona geldiklerini belirterek, "Çalışmamız son aşamadadır, onu da önümüzdeki günler içerisinde paylaşacağız. 35 bine yakını Milli Eğitim Bakanlığında olmak üzere 55 bin civarında geçici işçi kapsamda olacak. Ben bu konuyu önemsiyorum. TCDD Genel Müdürlüğüm döneminde kurumda 2 bin civarında geçici işçi vardı, şimdi sayıları binin altına düşmüş. Halen geçici işçiler. Bir türlü bitmeyen geçici işçilik olmaz. Onların statüsünü sağlamlaştırmamız lazım. Çünkü yılın tamamında çalışmadıkları için onların emeklilik haklarını sağlamak için bir düzenleme yapmak gerekiyor. Bizim yaptığımız düzenleme bu kapsamda olacak. Mevcut geçici işçileri kadroya geçmesi için çalışma yapıyoruz, sonraki dönemdeki geçici işçiliği de bu kapsamda sosyal güvenlik boyutu başta olmak üzere bir disiplin altına almak istiyoruz" dedi.



EYT KAPSAMINDAKİLERİN SAYISI ARTIYOR

Emeklilik sisteminde prim gün sayısı, yıl ve yaş olmak üzere üç kriterin olduğunu anımsatan Bilgin, şunları söyledi:

"Meclis'ten kanun çıkarken bakılacak 2 milyon civarında olabilir veya değişebilir. Biz bunları dikkate alan bir çalışma yapıyoruz. Yani şu an iki şartı doldurup emekli olabileceklerin sayısı 1,6 milyon civarında. Yarın biraz daha artabilir. Biz onlarla ilgili bir düzenleme yapıyoruz. Yaş şartı hiç olmasaydı emekli olabileceklerden bahsediyorum. Yoksa ne bileyim, 40'lı yaşlarda olanlar var. Onların büyük bir çoğunluğunun, bu bahsettiğim sayının dışında kalanların özellikleri prim gün ve yıl sayılarındaki eksikliktir. O iki şartta bir değişiklik yapmıyoruz. Süreç devam ediyor. Düzenlemenin kapsamını çalışmamız bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."



ZORUNLU EMEKLİ ŞARTI KALKIYOR

Bakan Bilgin, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçirilen işçilerin "zorunlu emekli" edilmeleriyle ilgili çekincelerine ilişkin soruya "Bu düzenlemede o zorunlu emeklilik şartını ortadan kaldıracağız. Biliyorsunuz KHK ile kadroya geçen işçiler, 'Sen şu kadar çalıştın, artık emekli olursun.' denilerek zorla emekli ediliyorlar. Onu ortadan kaldıracağız. İsteğe bağlı olarak yasal sınırda çalışabilecekleri süre kadar çalışabilecekler." yanıtını verdi.



ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU HAFTAYA TOPLANIYOR

Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin belirlenmesine sürecine ilişkin bilgileri de paylaşan Bilgin, "İşçilerimiz, Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yapmaya çalıştık, yüzde 50 zam vererek. O yetmedi hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80'in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdik ama enflasyonun tahribatı devam ediyor. Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız" dedi.

Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gelecek hafta toplanacağını dile getirdi. Bakanlık olarak asgari ücretle ilgili anket çalışması yaptırdıklarını anımsatan Bilgin, bu çalışmada küçük, orta ve büyük işletmelerde çalışan işçiler ile işverenlerin yanı sıra diğer vatandaşların asgari ücretle ilgili beklentilerini öğrenmeye çalışacaklarını kaydetti

"Uzun yılların sorunlarını çözüyor ve sözleşmeli çalışanları kadroya geçiriyoruz. Üstelik Sadece 4-B'li çalışanlar değil; sözleşmeli öğretmenleri, uzun süredir güvence sorunu yaşayan 50-D'li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ediyoruz!"

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gelecek hafta toplanacağını açıkladı.

Bilgin, "Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatı devam ediyor.
Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız" açıklamasında bulundu

50-D ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSU NEDİR?

Devlet üniversitelerinde lisansüstü eğitim süresince görev yapan kadrolu araştırma görevlileridir. Daimi bir kadro değildir, doktora eğitimi süresi sonunda kadroyla ilişik kesilir. (Ayrıca, yüksek lisans mezuniyeti sonrası 6 ay içinde bir devlet üniversitesinde doktora programına başlamazsa kadroyla ilişiği kesilir.) 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren tüm devlet üniversitelerinde araştırma görevlisi kadrolarına 2547 sayılı Kanunun 50-d maddesi uyarınca atama yapılmaktadır.

Bakan Bilgin açıkladı Sözleşmeli personele kapsam genişliyor

KAPSAM GENİŞLİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kadroya geçecek olan sözleşmeli çalışanların çerçevesinin genişletildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bilgin, "Uzun yılların sorunlarını çözüyor ve sözleşmeli çalışanları kadroya geçiriyoruz. Üstelik sadece 4-B'li çalışanlar değil; sözleşmeli öğretmenleri, uzun süredir güvence sorunu yaşayan 50-D'li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarını da çerçeveye dahil ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haber 327364 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...