Asgari ücret zam oranı brüt ve net açıklandı! Başkan...

 Asgari ücret zam oranı brüt ve net açıklandı! Başkan Erdoğan asgari ücrete zam miktarını bu sözlerle duyurdu! İşte yeni asgari ücret 2022 temmuz zammı

Son dakika... Asgari ücret zammı açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti belirlemek için çalışmalarını tamamladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Temmuz'dan itibaren geçerli olacak asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki, 2022 Temmuz zammı asgari ücret ne kadar oldu? Net-brüt asgari ücret kaç TL? İşte son gelişmeler....

01 Temmuz 2022 - 20:08

Asgari ücret zammı son dakika: 2022 Temmuz zammı asgari ücret ne kadar, kaç TL oldu? Net-brüt asgari ücret...

Giriş Tarihi: 1.7.2022  19:11Son Güncelleme: 1.7.2022  19:54

SON DAKİKAAsgari ücret zam oranı brüt ve net açıklandı! Başkan Erdoğan asgari ücrete zam miktarını bu sözlerle duyurdu! İşte yeni asgari ücret 2022 temmuz zammı

Son dakika... Asgari ücret zammı açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti belirlemek için çalışmalarını tamamladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Temmuz'dan itibaren geçerli olacak asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki, 2022 Temmuz zammı asgari ücret ne kadar oldu? Net-brüt asgari ücret kaç TL? İşte son gelişmeler...

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

Asgari ücret zammı son dakika: 2022 Temmuz zammı asgari ücret ne kadar, kaç TL oldu? Net-brüt asgari ücret...

Son dakika... Asgari ücret zammı ne kadar, kaç TL oldu? Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği asgari ücret zammı açıklandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

Peki, 2022 Temmuz zammı asgari ücret ne kadar oldu? Net-brüt asgari ücret kaç TL? İşte asgari ücret artışında son gelişmeler...

.

SON DAKİKA! Asgari ücret zam oranı brüt ve net açıklandı! Başkan Erdoğan asgari ücrete zam miktarını bu sözlerle duyurdu! İşte yeni asgari ücret 2022 temmuz zammı

SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2022 AÇIKLANDI! Asgari ücret zammı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen programda duyuruldu. Asgari ücrete temmuz zammı yüzde 30 olarak gerçekleşti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret zammını son dakika açıklaması ile açıklamasının ardından vatandaşlar yoğun şekilde, 'Asgari ücret zammı 2022 ne kadar oldu?' sorusunun yanıtı yoğun şekilde aranıyor. Enflasyona karşı çalışanı ezdirmeyen, işvereni de mağdur etmeyen düzenleme sonrası yeni zamlı asgari ücret ağustos ayında ödenecek. İşte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret zammı 2022 ile ilgili yaptığı konuşma ve 'Asgari ücret zammı ne kadar oldu?' sorusunun yanıtı...

 

SON DAKİKA HABERİ: Asgari ücret zammı 2022 ne kadar oldu? Enflasyonun koronavirüs salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrası küresel olarak artması ile alım gücü düştü. Asgari ücrete temmuz zammı tarihte ilk kez gündeme geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.' çıkışı ile talimatı vermesi sonrası işçi ve işverenler asgari ücrete zam için bir masaya oturdu. Çalışma Bakanlığı'nın arabuluculuğu ve devletin fedakarlığı ile asgari ücret zammı 2022 belli oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de düzenlenen özel programla asgari ücret zammını açıkladı. İşte Başkan Erdoğan'ın son dakika asgari ücret zammı açıklaması ve milyonların merak ettiği, 'Asgari ücret zammı 2022 ne kadar oldu?' sorusunun yanıtı...

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2022 NE KADAR OLDU? BAŞKAN ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde asgari ücret zammı açıklamasını yaptı. Erdoğan, işçiyi enflasyona ezdirmeme sözünün tutulduğunu, işverenin de mağdur edilmediğini söyledi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ASGARİ ÜCRET 2022 ZAMMI açıklaması şöyle:

Aziz milletim, asgari ücret komisyonumuzun kıymetli üyeleri, sizleri muhabbetle selamlıyorum. Bilindiği gibi Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı yeni bir programı uygulamaktadır. Başarıyla yürütürken önce salgın ardından savaşın bozduğu dengeler sebebiyle yeni durumla karşı karşıya geldik. Kurdaki ve enflasyondaki yükselişle yaşadık. Enflasyon sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın en öncelikli sorunudur. Ekonomik işleyişe ve insanların hayatlarına olan etkisi aynıdır. Bu anlayışla her gelişmeyi takip ederken, asıl dikkatimizi ve önceliğimizi kendi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne verdik, veriyoruz.

Vatandaşlarımızın günlük hayatlarında enflasyon sebebiyle yaşadığı sıkıntıları asla görmezden gelmedik. Çalışanlar başta olmak üzere her bir insanımızın refah kaybını telafi edecek pek çok tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz. İstihdamın 30.5 milyona yaklaşması bu çabalarımızın ürünüdür.

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı! Yeni asgari ücret 5.500 TL oldu!

Yıl başında hem asgari ücrette hem memur ve emekli maaşlarında ciddi artışlar yapmıştık. Emekçilerimizin ücretlerinde yüzde 50 gibi tarihi artışı gerçekleştirmiştik. Artışın tamamını işverenin üstüne de yıkmadık. Aralık ve ocak aylarının enflasyonda yol açtığı kamburun artışların yetersiz kalmasına sebep olduğunu tespit ettik. Kamu çalışanları ve tüm emekli maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde bir enflasyon farkı zaten yapılacak.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SONRASI MAAŞ 5 BİN 500 TL OLDU

Bakanlığımız talimatımızla komisyonu topladı. Bakanlığımızın görüş ve anlayış birliği içinde yürüttüğü çalışmada yeni rakam belirledik. Asgari ücrete temmuzdan geçerli yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5500 lira olacaktır. Devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI ÖNCESİ MAAŞLAR NE KADARDI?

Asgari ücrete temmuz zammı öncesi asgari ücret 4 bin 250 TL'ydi. Asgari ücrete ocak ayında yüzde 50,3 oranında zam yapılmıştı. Devlet, tüm maaşlardan asgari ücret kadar olan kısımda vergi almıyordu. Yeni asgari ücret için de devletin desteği sürüyor.

TİSK VE TÜRK İŞ ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN NE DİYOR?

Asgari ücret zammı 2022 açıklaması için Başkan Erdoğan'dan önce Çalışma Bakanı Vedat Bilgin konuştu. Bakan Bilgin yaptığı kısa konuşmada, "Asgari ücret komisyonu bugüne kadar yıllık olarak toplantılarını gerçekleştiriyordu, enflasyon etkisi, ekonomideki dalgalanmalar, ilave müdahaleye ihtiyaç olduğu konusunda görüş bildirdiniz. Komisyonumuz çalışmalarını yaptı. Biz, sizin sık sık altını çizdiğiniz, çalışanlarımızı asgari ücrete karşı koruyacağız. Bu görevi de bize verdiniz. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması bugün de yansıyacaktır. Kamu çalışanları da 300-350 lira civarı buradan gelir elde edeceklerdir. " dedi.

"GÜZEL BİR RAKAM BELİRLENDİ"

Daha sonra sözü TİSK Başkanı Burak Akkol aldı.

Özgür Burak Akkol'un asgari ücret zammı sonrası yaptığı açıklama şöyle:

Bugün çok kıymetli bir kararın paylaşımı için bir aradayız. Biz bugün TİSK olarak ülkemiz için faydalı her kararın arkasında durduk. Aralık sonunda güzel bir rakam belirlendi. Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açıklandı. 2022 asgari ücreti olarak tespit edildi ancak konjonktürde bu seneye özel, yıl sonunu beklemeden güncelleme için toplandık. Rakam konusunda farklı görüşler olabilir ama imkanlarımızı zorlayarak bir dengeyi bulmaya gayret ettik. Belirlenen rakamın üzerine çıkma imkanı olanlara da adım atma çağrısında bulunuyorum. Yıl sonunu beklemeden üçlü saç ayağı burada bir araya geldi. Üçlü mutabakatla asgari ücret güncelleniyor.

"İNŞALLAH TOPLUM RAHAT EDER"

TİSK Başkanı Akkol'un ardından, TÜRK İŞ Başkanı Ergün Atalay söz aldı. Atalay, asgari ücret zammı 2022 ile ilgili yaptığı açıklamada, "15 gün evvel ziyarette çalışanlarla ilgili taleplerimizi ilettik. Sağ olun komisyonu topladınız. Gerekçelerimizi sayın bakanımız biliyor. İnşallah toplumu memnun edecek bir rakam olur da toplum rahat eder." dedi.

"ASGARİ ÜCRETTEKİ KÜMÜLATİF ARTIŞ ORANI YÜZDE 94.60 OLDU"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin açıklanmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyona ezdirmeme irademizin arkasındayız. Bugün itibariyle ek %30'luk artış yaparak asgari ücreti 5.500 TL'ye çıkardık. Böylelikle 2022 yılında asgari ücretteki kümülatif artış oranı %94.60 oldu. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

"YILLIK ENFLASYONUN ÜZERİNDE BİR ARTIŞ OLDU"

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında yeni asgari ücret zammına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Brüt asgari ücret 6 bin 471 lira oldu. Net asgari ücret de 5 bin 500 liraya tekabül etti. Burada işçinin üzerinden kesilen yüzde 14'lük prim 905 lira. İşsizlik sigorta primi yüzde 1; 64 lira 71 kuruş. SGK işveren payı ise 1003 lira. SGK Sigortası işveren payı ise yüzde 2'lik, 129 lira 42 kuruş. İşverene maliyeti 7 bin 603 lira 43 kuruş. Brüt asgari ücret 6 bin 471 lira oldu.

Burada işverene maliyeti 7 bin 603 liranın 100 lirasını devlet karşılayacak. Burada 7 bin 503 lira 43 kuruşluk bir işverene maliyet söz konusu. 5 bin 879 liraydı. Bu da işverene maliyette 7 bin 603 liraya çıkmış oldu.

Yılbaşından bu yana tekrar onu hesapladım. Kümülatif artışa baktığımız zaman yüzde 94'ün üzerinde bir artış yapılmış oldu. Yılbaşı ve temmuz zammı ile birlikte asgari ücrette yüzde 94'ün üzerinde bir artış oldu.

Yani enflasyona ezdirmeyeceğiz sözü gerçekleşmiş oldu. Yıllık enflasyonun üzerinde bir artış oldu. Bu diğer çalışanlarında maaşlarında bir artışa yol açacak.

Sadece asgari ücretten değil. Bütün maaşlardaki asgari ücret kadar kısımdan da vergi alınmıyor. Bütün çalışanların asgari ücret kadar kısmından, daha önce 5 bin 4 liraydı, şimdi 6 bin 471 liralık kısımdan damga ve gelir vergisi alınmayacak. Daha önce 676 liraydı, bu rakam yaklaşık 800 liraya da gelmiş oldu.

Dolayısıyla böylece işverene 100 liralık asgari ücret desteğinin yanı sıra 800 liranın üzerinde vergi desteği yapılmış oldu. Yılbaşına kadar devam edecek bu."

Bu haber 990638 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milyonlara temmuzda enflasyon zammı! Emekli ve memurun yüzü gülecek! Kök maaş ve en düşük maaş değişiyor 
Milyonlara temmuzda enflasyon zammı! Emekli ve memurun yüzü...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)