Altılı Masa’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Altılı Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa toplantısının ardından muhalefetin cumhurbaşkanı adayını duyurdu. Karamollaoğlu, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanı adayımızdır" dedi. Karamollaoğlu'nun ardından sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Diğer partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır." ifadelerini kullandı. Toplantının ardından yayımlanan 12 maddelik yol haritasının son maddesinde "

06 Mart 2023 - 22:18

Bay Bay Kemal resmen aday! 6’lı koalisyondaki ‘adaylık’ tiyatrosu son buldu

Giriş Tarihi: 06.03.2023 Güncelleme Tarihi: 06.03.2023 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak

Bay Bay Kemal resmen aday! 6’lı koalisyondaki ‘adaylık’ tiyatrosu son bulduMeral Akşener, geçtiğimiz hafta yaptığı zehir zemberek açıklamalarla Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına açıkça karşı çıkıp 6'lı koalisyonu dağıtmıştı. Akşener açıklamasında, CHP liderini, "Üzülerek söylüyorum ki 6'lı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Ne kumar masasında ne de noter masasında olmayacağız. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edildi." şeklinde sert ifadelerle hedef almıştı. Koalisyon, “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olsun” teklifinin CHP kanadından kabul görmesi sonrası bugün yeniden bir araya geldiğini duyurdu ve 72 saat süren ‘adaylık’ tiyatrosu son buldu. Saadet Partisi Genel Merkezi önünde 6’lı koalisyon liderleri tarafından yapılan açıklamayla Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı ilan edildi. Akşener'in adaylık açıklaması sırasında yüzündeki memnuniyetsiz tavır dikkat çekti. Duyuru sonrası imzalanan 12 maddelik mutabakat metni de ilan edildi ve İmamoğlu ile Yavaş'a özel madde konulması dikkatlerden kaçmadı.

Son dakika: Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı belli oldu! İşte İmamoğlu ve Yavaş formülüİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı oldukları gerekçesiyle 6'lı koalisyondan ayrıldığını duyurmuştu. Akşener, düzenlediği basın toplantısında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a aday olmaları için çağrı yapmıştı. CHP'li iki belediye başkanı da Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapıp, aday olmayacaklarını ilan etmişti. İYİ Parti kanadı yaşananlar üzerine seçime kendi adaylarıyla gireceği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

6'LI KOALİSYONDA 'AKŞENER' TİYATROSU

Akşener'in ayrıldığı 5'li koalisyon, bugün yaşananların gölgesinde Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir görüşme yapacağını duyurmuş ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan edeceklerini ifade etmişti.

Yavaş ile İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan aldıkları talimatla, bugün İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek Akşener ile görüştü. Bu görüşme sonrasında İYİ Parti kanadından masaya dönüş için, "Yavaş ve İmamoğlu cumhurbaşkanı yardımcısı olsunlar" şartını koştu.

Bu talebin CHP tarafından kabul edildiği ifade edildi ve Akşener büyük bir tiyatroyla ayrıldığı masaya geri dönmüş oldu.

SAADET PARTİSİ EV SAHİPLİĞİNDE ADAYLIĞI AÇIKLANDI

Koalisyon, "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olsun" teklifinin CHP kanadından kabul görmesi sonrası bugün yeniden bir araya geldiğini duyurdu ve 72 saat süren 'adaylık' tiyatrosu son buldu.

Saadet Partisi Genel Merkezi önünde 6'lı koalisyon liderleri tarafından yapılan açıklamayla Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı ilan edildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI 'SELAMÜNALEYKÜM' İLE DUYURDU

Karamollaoğlu adaylığa ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Kılıçdaroğlu adayımızdır. Kendisine başarılar diliyorum. Selamünaleyküm" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Yunus Emre bölüşürsek tok, bölünürsek yok oluruz der. Biz Yunus Emre'nin sözünden ilham alarak bütün renkleri aynı sofrada buluşturmak için yola çıktı. Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır." dedi.

AKŞENER'İN YÜZ İFADESİ OLAY OLDU: MEMNUNİYETSİZ TAVRI DİKKATLERDEN KAÇMADI

Öte yandan konuşma sırasında Kılıçdaroğlu'ndan en uzak konumda yer alan Akşener'in mutsuz tavrı yüzünden okundu.

12 MADDELİK AÇIKLAMADA İMAMOĞLU- YAVAŞ VURGUSU

6'lı koalisyonun 12 maddelik mutabakat metni yayımlandı. Yapılan açıklamada, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanı'nın uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır." denildi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylayan 5 lider Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Meral Akşener'in şartlarından biri olan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ise mutabakat metninde 12. madde ile belirtildi.

Hande Fırat paylaştı... 12inci madde: İşte İmamoğlu ve Yavaş formülü

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerin arifesinde.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı çıkardığı aday CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

CHP Lideri, adaylığı elde edebilmek için masadaki diğer liderlere çok sayıda koltuk dağıttı.

Tüm genel başkanlara cumhurbaşkanı yardımcılığı

Varılan mutabakata göre; masadaki tüm genel başkanlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak.

Aynı zamanda; Meral Akşener'in masaya dönme şartı olan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı Yardımcılığı sözü verildi.

İmzalanan mutabakat metnine göre; Cumhurbaşkanı uygun gördüğü zamanda Yavaş ile İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atayacak.

Millet İttifakı'nın vadettiği yönetim şeklinde oldukça kafaları karıştıyor.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak

8 başlı yönetim şekli

Varılan mutabakat metninde Türkiye'nin 8 başlı bir yönetim tarafından yönetilmesi planlanıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ülkeyi yönetme şekli de karışık hale gelebilir.

Kukla sistemi

Öyle ki; belirlenen maddelere göre Cumhurbaşkanı'nın birçok yetkisi siyasi parti genel başkanlarının elinde olacak.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak

Masadaki liderlerden onay almazsa sistem tıkanacak

OHAL ilanı, milli güvenlik politikaları, Cumhurbaşkanı kararları, kararnameler, düzenleyici işlemler ve üst düzey atamalar parti genel başkanlarının uzlaşı halinde belirlenecek.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak

Masanın kazananı Gültekin Uysal

Masadaki tüm siyasi partilere cumhurbaşkanlığı yardımcılığının yanı sıra birer de bakanlık verilecek.

Bu durumda masanın en büyük kazananı şüphesiz Demokrat Parti oldu.

Seçimlerde yüzde 1 bile oy alamayan Demokrat Parti, hem cumhurbaşkanı yardımcılığı hem de bakanlık elde etti.

Masanın kaybedeni Meral Akşener

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz edip masadan ayrılan daha sonra Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanı yardımcılığı şartıyla oturan ancak istediğini tam anlamıyla elde edemeyen Meral Akşener, sürecin kaybedeni oldu.

Yüzde 10 seviyesinde oy oranına sahip olduğu söylenen İyi Parti, masanın en küçük partileriyle aynı şekilde cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık elde ediyor.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu: Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak

Maddelerin tamamı ise şu şekilde;

Akşener’i hedef alan isimlerden U dönüşü!

İYİ Parti’nin formülü Anayasa’ya aykırı

Akşener artık tarih oldu! Arka kapından çıktı yemeğe katılmadı! İlyas Topsakal yorumladı: Merkez parti olma ihtimali artık bitti

Giriş Tarihi: 06.03.2023 Güncelleme Tarihi: 06.03.2023 

Akşener artık tarih oldu! Arka kapından çıktı yemeğe katılmadı! İlyas Topsakal yorumladı: Merkez parti olma ihtimali artık bittiAltılı koalisyonda Meral Akşener'in ayrılığı sonrası "İmamoğlu ve Yavaş'a Cumhurbaşkanlığı yardımcısı görevi verilsin" şartının kabul edilmesinin ardından Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Yaşanan süreci A Haber ekranlarında değerlendiren Prof.Dr. İlyas Topsakal İYİ Parti ve HDP tabanının bu ittifakta bir araya gelmesinin çok zor olduğunu söylerken "Meral Akşener sözlerinden geri döndü. Artık güven unsuru gitti. Merkez olma ihtimali artık bitmiştir. Akşener artık tarih oldu." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin genel başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında yapılan açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olarak ilan edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı oldukları gerekçesiyle 6'lı koalisyondan ayrıldığını duyurmuştu.

Akşener, düzenlediği basın toplantısında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a aday olmaları için çağrı yaptı.

ŞARTLI ONAY

Sonrasında gün içinde İmamoğlu ve Yavaş gün içinde Meral Akşener'i İYİ Parti binasında ziyaret ederken toplantıya katılması konusunda ikna etti.

Bu görüşme sonrasında İYİ Parti kanadından masaya dönüş için, "Yavaş ve İmamoğlu cumhurbaşkanı yardımcısı olsunlar" şartını koştu.

ADAY KILIÇDAROĞLU

Bu talebin CHP tarafından kabul edildiği ifade edildi ve Akşener büyük bir tiyatroyla ayrıldığı masaya geri dönmüş oldu. Sonrasında Saadet Partisi binası önünde yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu'nun adaylığı açıklandı.

Prof.Dr. İlyas Topsakal A Haber ekranlarında yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ve İYİ Parti'nin son durumunu değerlendirdi.

TABANLAR ASLA UZLAŞAMAZ

Tabanlar asla uzlaşı içinde değil. CHP ve HDP tabanıyla İYİ Parti tabanını bir araya getirmek çok zor. Psikoloji iyi tanımanız gerekiyor.

"KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAYACAK" MOTİVASYONUYLA İKNA EDİYORLARDI

İYİ Parti'yi oyu yüzde 20 gösterildi anket şirketleri tarafından. İYİ Parti birileri tarafından itelenmek istedi. İYİ Parti insanları "Kemal Kılıçdaroğlu aday olmayacak" diyerek ikna ediyordu.

MASAYA ARTIK HDP DE GELEBİLİR

Meral Akşener'in artık ittifakta hiçbir rolü kalmadı. Kılıçdaroğlu'nu kabullendiği için HDP de artık masaya gelebilir.

AKŞENER ARTIK TARİH OLDU

Meral Akşener sözlerinden geri döndü. Artık güven unsuru gitti. Merkez olma ihtimali artık bitmiştir. Akşener 4 senedir söylediklerini yuttu. İYİ Parti'yi CHP besledi. İYİ Parti'yi denediler ve yarım bıraktılar. Akşener artık tarih oldu.

HER ŞEYİ KENARDA BIRAKTI

İnsanları motive ettin ve şu an o motive ettiğin her şeyi kenara bıraktın.

ARKA KAPIDAN ÇIKTI YEMEĞE KATILMADI

Kemal Kılıçdaroğlu Saadet Partisi'nden ayrıldı. Meral Akşener'in arka kapıdan çıktığı iddia ediliyor. Meral Akşener aday açıklanmasından sonra verilen akşam yemeğine kalmadı. Yemeği Kılıçdaroğlu; Babacan, Karamollaoğlu, Davutoğlu ve Uysal birlikte yedi.

Kılıçdaroğlu resmen aday! Tiyatro son bulduKILIÇDAROĞLU RESMEN ADAY! TİYATRO SON BULDU

Bu haber 327288 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı | Kamuya kaç öğretmen atanacak?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı | Kamuya kaç...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)