Ali Babacan’ın AK Parti’ye ihaneti A Haber’de...

Ali Babacan'ın AK Parti'ye ihaneti A Haber'de değerlendirildi: "Hayatımda bu kadar omurgasız bir siyasetçi görmedim"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın CHP yandaşı Halk TV’deki ihanetini köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, yazısında, "AK Parti içindeyken, muhalefetin cumhurbaşkanı adayına destek vermek ve "göbeğinde" yer almak, "ihanet" veya "arkadan hançerlemek" değilse nedir?" ifadelerine yer verdi.

15 Mayıs 2021 - 10:01

AK Parti'ye ihanet eden 'ın sorunlu ilişkileri: Algı ve gerçekler

Giriş Tarihi: 15.05.2021 Güncelleme Tarihi: 15.05.2021 

'ın ti'ye ihaneti 'de değerlendirildi: "Hayatımda bu kadar omurgasız bir siyasetçi görmedim"

 ekranlarında yayınlanan  programında, 'ın ti üyesiyken  aleyhine yaptığı faaliyetler değerlendirildi. Konuya ilişkin konuşan  yazarı , Babacan'ın 2018'deki referandumda AK Parti aleyhine çalışmasının bir geçmişi olduğunu ifade etti. Babacan'ın 2017 yılında 'nda yapılan bir toplantıda neler söylediğini belgeleriyle açıklayan Genç, "Hayatımda bu kadar omurgasız bir siyasetçi görmedim" ifadelerini kullandı.

Babacan... Algı ve gerçekler...DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 2018'de AK Parti aleyhine yaptığı hamleleri A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programında yorumlayan Akşam Gazetesi yazarı Hikmet Genç çarpıcı açıklamalarda bulundu.


AK PARTİ SAFRA ATTI!
AK Parti'nin Davutoğlu ve Babacan'la ayrılışını "safra atımı" olarak tanımlayan Genç, Babacan'ın Erdoğan'ı yıkmak için bir olan grupla yaptığı görüşmelere değindi.

BEYPAZARI'INDAKİ TOPLANTIDA NELER OLMUŞ NELER!
Zafer Şahin köşe yazısına değinen Genç, 2018'de Babacan'ın yaptığı skandalın öncesinin de olduğunu ifade etti. Ali Babacan'ın ihanet ettiğini söyleyen Genç, Babacan'ın 24 Mart 2017'de Beypazarı ziyaretinde neler yaşandığına da açıklık getirdi.Toplantıya basının davet edilmediği belirtilirken Babacan'ın bu toplantıda referandum için destek istemek yerine hükümeti yerden yere vurduğu ifade edildi.


BABACAN BİR KURT GİBİ İÇERİDEN KEMİRDİ
2017'de Ali Babacan'ın kurt gibi içerden kemirmeye başladığı söyleyen Genç, 2017 yılında yapılan toplantının belgelerini de canlı yayında gösterdi. Genç bu toplantıda Babacan'ın hükümeti ciddi eleştirdiğini ifade etti.


OMURGASIZ SİYASETÇİ!
Babacan'ın ahlak ve etik çerçevesinde bir siyaset yapmadığını söyleyen Genç, hayatında bu kadar omurgasız bir siyasetçi görmediğini ifade etti.


NE OLMUŞTU?
Halk TV'ye konuk olan Ali Babacan, AK Parti'ye karşı işlediği ihaneti yüzü kızarmadan anlattı. 2018 seçimlerinde hâlâ AK Parti üyesi olan Babacan, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olması için desteklediğini, hatta bunun gerçekleşmesi için çaba sarfettiğini itiraf etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı 'ın 2018'de AK Parti aleyhine yaptığı ihanet çalışması gündemdeki yerini koyuyor. Toplumun farklı kesimlerinden tepki alan Babacan'ın AK Parti içinde nasıl tutunabildiğini Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu bugünkü köşesine taşıdı.

Ali Babacan balonu nasıl patladı?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 2018'de AK Parti aleyhine yaptığı ihanet çalışması gündemdeki yerini koyuyor. Toplumun farklı kesimlerinden tepki alan Babacan'ın AK Parti içinde nasıl tutunabildiğini Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu bugünkü köşesine taşıdı.

Müderrisoğlu yazısında, "Babacan efsanesi, olgudan çok algıya dayanıyordu." ifadelerine yer verdi.

İşte Okan Müderrisoğlu'nun bugünkü yazısı;

Neden bocalamaya başladı? Cevabı çok açık. Şimdiye kadar hep onun için konuştular. Onu anlattılar. Onu pazarladılar. O ise göbeğinde olduğu işlerin hep dışında gibi durmaya, konuşmadan ilerlemeye özen gösterdi.

Günü geldi...
Siyasetteki jokerli dönemi bitti. Yolları ayırdı. Milletin kantarında ağırlığını ölçtürmeye talip oldu. Haliyle konuşması gerekti. Konuştukça, görüntüsü ile gerçekleri arasındaki fark belirginleşti. Siyasi bilinçaltı, kendine bile itiraf etmekte zorlandığı sorunlu ilişkileri dışa vurdu.

Şimdilerde... Tayyip Erdoğan'la göründüğü günlerde bile esasen ona karşı blok oluşturup Abdullah Gül'le yürüttüğünü ifşa ettiği muhalif oyundaki rolüyle başı dertte. Renk vermese de çok sıkıntılı. Niçin? Çünkü organik iletişim politikası geliştiremedi. Siyasette Abdullah Gül'ün, ekonomi yönetiminde ise nitelikli muhafazakar bürokratların birikimini kullandı. Medya ile ilişkilerde 10 yılı aşkın süre ona destek veren Basın Müşaviri Halit Ertuğrul vardı.

Ertuğrul da 2015'ten itibaren Babacan'ın çizgisindeki değişimi görerek ve imkanı nispetinde uyararak yanından ayrıldı. Zira Erdoğan'ın liderliğine alternatif bir siyasi faaliyetin kıyısında, köşesinde olmak istemedi.

AK Parti üyesiyken muhalefete çalışan Ali Babacan

Oysa hakiki manada sahiplenmediği iletişim danışmanı ona, dışarıda olup bitene dair doğru sinyaller veriyor, mesajlarına ince ayar yaptırıyor, mesafeli sosyal ilişkilerinde imaj açığını kapatıyor, Erdoğan'la bağının kopmaması gerektiğini söylüyordu. Kaldı ki kişilik yapısı, güvensizlik üzerine kurulan Ali Babacan'la, kimse Halit kadar uzun süre çalışamadı. Babacan'ın, AK Parti'nin karşısında konuşlanmasına gönlü razı olmadı.Babacan ve ihanet çukuru

EN BÜYÜK DELİL, İTİRAFTIR.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı devirmek için Abdullah Gül'le beraber çevrilen dümenler gün yüzüne çıktı.
Perde arkasında oynanan oyunların tam göbeğinde bulunduğunu Ali Babacan itiraf etti. Babacan'ın, Abdullah Gül'ü 2019 seçimlerinde azgın muhalefetin çatı adayı yapmak üzere perde gerisinde çevirdikleri dümenleri açıklayan sözlerine, en sert tepkilerden birisinı AK PARTİ Genel Sekreteri Fatih Şahin gösterdi.
Şahin, DEVA Partisi Genel Başkanı olan Babacan'ın 1 Kasım 2015 ile 24 Haziran 2018 arasında 26. Dönem AK Parti Ankara 1. Bölge Milletvekili olduğunu hatırlattı. Babacan'ın bu dönemde bir taraftan 316 AK Parti milletvekili ile sayın cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı aday gösterirken, diğer yandan da Abdullah Gül'ün muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi çalışmalarının tam ortasında yer almış. Babacan'ın yüzü kızarmadan ifade ettiği bu durumu ilkeli bir siyaset anlayışıyla bağdaştırmak mümkün değil. Hadi gelin durumun adını tam koyalım: Bunun adı riyakârlıktır, sahtekârlıktır, ihanettir, iki yüzlülüktür'..
Hatırlarsınız Abdullah Gül 28 Nisan 2018'deki açıklamasında "Geniş mutabakat sağlanamadı, adaylığım söz konusu değil" demişti.

Ali Babacan'ın ihanetinde yeni perde! 17 Nisan referandumu öncesi Beypazarı ziyaretinde neler yaşandı? Hikmet Genç A Haber'de açıkladı

 ekranlarında yayınlanan  programına konuk olan  yazarı   Genel Başkanı 'ın 2018'deki referandumda  aleyhine çalışmasının bir geçmişi olduğunu ifade etti. Genç, Babacan'ın 2017 yılında 'nda yapılan bir toplantıda neler söylediğini belgeleriyle açıkladı. Genç ayrıca Babacan hakkında "Hayatımda bu kadar omurgasız bir siyasetçi görmedim" yorumunda bulundu.

Ali Babacan'ın ihanetinde yeni perde! 17 Nisan referandumu öncesi Beypazarı ziyaretinde neler yaşandı? Hikmet Genç A Haber'de açıkladı

 Genel Başkanı 'ın 2018'de  aleyhine yaptığı hamleleri  ekranlarında yayınlanan  programında yorumlayan  yazarı  çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ SAFRA ATTI!

AK Parti'nin Davutoğlu ve Babacan'la ayrılışını "safra atımı" olarak tanımlayan Genç, Babacan'ın Erdoğan'ı yıkmak için bir olan grupla yaptığı görüşmelere değindi.

BEYPAZARI'INDAKİ TOPLANTIDA NELER OLMUŞ NELER!

 köşe yazısına değinen Genç, 2018'de Babacan'ın yaptığı skandalın öncesinin de olduğunu ifade etti. Ali Babacan'ın ihanet ettiğini söyleyen Genç, Babacan'ın 24 Mart 2017'de  ziyaretinde neler yaşandığına da açıklık getirdi.Toplantıya basının davet edilmediği belirtilirken Babacan'ın bu toplantıda referandum için destek istemek yerine hükümeti yerden yere vurduğu ifade edildi.

BABACAN BİR KURT GİBİ İÇERİDEN KEMİRDİ

2017'de Ali Babacan'ın kurt gibi içerden kemirmeye başladığı söyleyen Genç, 2017 yılında yapılan toplantının belgelerini de canlı yayında gösterdi. Genç bu toplantıda Babacan'ın hükümeti ciddi eleştirdiğini ifade etti.

OMURGASIZ SİYASETÇİ!

Babacan'ın ahlak ve etik çerçevesinde bir siyaset yapmadığını söyleyen Genç, hayatında bu kadar omurgasız bir siyasetçi görmediğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

'ye konuk olan Ali Babacan, AK Parti'ye karşı işlediği ihaneti yüzü kızarmadan anlattı. 2018 seçimlerinde hâlâ AK Parti üyesi olan Babacan, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olması için desteklediğini, hatta bunun gerçekleşmesi için çaba sarfettiğini itiraf etti.

'ın ihanet itirafına sert tepki: Siyasi tarihe geçecek! "Arkadan hançerlemek" değilse nedir?

DEVA Partisi Genel Başkanı 'ın CHP yandaşı Halk TV’deki ihanetini köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, yazısında, "AK Parti içindeyken, muhalefetin cumhurbaşkanı adayına destek vermek ve "göbeğinde" yer almak, "ihanet" veya "arkadan hançerlemek" değilse nedir?" ifadelerine yer verdi.

Babacan'ın ihaneti siyasi tarihe geçecek!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın CHP yandaşı Halk TV'deki ihanet itirafı gündeme bomba gibi düşmüştü. Babacan, 2018 yılında AK Parti üyesi olduğu dönemde Abdullah Gül'ün muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olması için çalıştığını itiraf etmişti. Konuyu köşesine taşıyan, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, yazısında, "AK Parti içindeyken, muhalefetin cumhurbaşkanı adayına destek vermek ve "göbeğinde" yer almak, "ihanet" veya "arkadan hançerlemek" değilse nedir?" ifadelerine yer verdi.



İşte Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü yazısı;

Siyasi tarihimizde baskıyla, makam karşılığı veya gönüllü parti değiştirenler oldu ama DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gibisi görülmedi.
O bir AK Parti milletvekili olarak hem Başbakan Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı adayı göstermek için imza veriyor hem de onu devirmek için Kemal Kılıçdaroğlu'nun başını çektiği muhalefetin "göbeğinde" yer alıyordu.


Tarihte çok az görülen bu siyasi ihanet örneğinin nasıl anlatıldığını hatırlamakta yarar var. Babacan, "yeni dostları" CHP'nin kanalı Halk TV'de 2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerini anlatırken sözü eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e getirerek şöyle diyordu:


"2018'de kötü bir tecrübemiz var. 2018'de ortak adaylık teşebbüsü vardı. Olmadı. Ülke tam 5 yıl kaybetti. Tam 5 yıl. Çok detayına girmeyeyim."

İsmail Saymaz müstehzi gülüşle araya girip soruyor:


"Detayına girelim. Çok iyi konu açtınız. Sırlarınızı döktünüz. O tarihte siz de o çalışmaların içindesiniz diye anlıyorum."

Babacan da aynı coşkuyla ve karşı mahalle gazetecilerine hoş görünme "sarhoşluğuyla" devam ediyor:
"Tabii tam ortası, göbeğindeydim. Görünür değildim ama tam göbeğindeyim."
Tarihe geçecek utanç verici bir cevap bu... Sonrası "Gül neden aday olamadı?" sorusuyla devam ediyor ancak ona aynı netlikte bir cevap gelmiyor, daha doğrusu kıvranıyor.

Kıvranıyor, çünkü o sorunun cevabı Meral Akşener. O da bunu söyleyemiyor. Herhalde bu kez de kendi adaylığına engel olur diye korkmuştur.
Kuşkusuz işin bu yanı da tartışılacak ama çok daha önemli yanı geçmişinde bakanlık, başbakan yardımcılığı yapmış, şimdi bir partinin genel başkanı olan bir siyasi aktörün, onu o makamlara getiren partiye "ihanet" ettiğini açıklaması. Buna sıradan eski bir milletvekilinin anıları denilip geçilemez... Çünkü halen sıcak siyasetin içinde ve halen Başkan Erdoğan karşısında, iç ve dış dostlar dedikleri kimlerle ittifak yaptığı bilinmiyor.

Bu yüzden Babacan'ın da bu itirafı çok tartışılacak ve yakasında "kara bir leke" olarak kalacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Babacan'ın yaptığı ahlaki ve etik değil"BABACAN'IN YAPTIĞI AHLAKİ VE ETİK DEĞİL"

Ali Babacan 2018 öncesinde de AK Parti'ye ihanet etmiş! İşte o belge!ALİ BABACAN 2018 ÖNCESİNDE DE AK PARTİ'YE İHANET ETMİŞ! İŞTE O BELGE!

Eski CHP'li Ateş'ten Kılıçdaroğlu'na tokat gibi sözler!ESKİ CHP'Lİ ATEŞ'TEN KILIÇDAROĞLU'NA TOKAT GİBİ SÖZLER!

Babacan’dan profesyonel oyunculuk!BABACAN'DAN PROFESYONEL OYUNCULUK!

Babacan'a Fırıldak Kubilay benzetmesi!BABACAN'A "FIRILDAK KUBİLAY" BENZETMESİ!

Bir savrulmanın acı öyküsü... ‘Ali Babacan!’BİR SAVRULMANIN ACI ÖYKÜSÜ... 'ALİ BABACAN!'

Bu haber 987318 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz