AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten Başkan Erdoğan’ın...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Başkan Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti açıklaması: Ziyaret çok önemli ve kritik

Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti gerçekleşecek. Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin 30. yılı nedeniyle düzenlenecek bu ziyaret. Siyasi konulardan ticarete, aramızdaki ithalat ihracata kadar her şey bu konseyde görüşülecek. Bu dünyada şuanda dünya siyasetinin en sıcak gelişmesi Rusya-Ukrayna gerilimidir. Her iki devleti de destekleyen devletler vardır. Cumhurbaşkanımız hem Rusya ile hem Ukrayna ile konuşabilen bir liderdir.

02 Şubat 2022 - 13:17

Başkan Erdoğan AK Partili milletvekilleriyle bir araya geldi! Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 02.02.2022 Güncelleme Tarihi: 02.02.2022 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Başkan Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti açıklaması: Ziyaret çok önemli ve kritik

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip ErdoğanAK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından AK Parti Sözücü Ömer Çelik, toplantıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Başkan Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretiyle ilgili, "Çok önemli ve kritik" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan AK Partili milletvekilleriyle bir araya geldi! Ömer Çelik’ten önemli açıklamalarAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Başkan Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi ziyareti ve milletvekilleriyle buluşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Artan Ukraune ve Rusya geriliminin ardından arabuluculuk için yarın Ukrayna'ya gidecek Başkan Erdoğan'ın ziyaretini de değerlendirdi. Çelik Başkan Erdoğan'ın ziyareti için çok önemli ve kritik ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı'na hakaret nedeniyle tutuklanan Sedef Kabaş'ı destekleyen CHP vekillerine de tepki gösteren Çelik: "Allah kimseyi bu duruma düşürmesin" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi ziyareti ve milletvekilleriyle buluşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Hizmet siyasetinin gücü devam etmektedir. Türkiye'nin terörle mücadelesi devam etmektedir. Çeşitli terör baskılarıyla yoluyla vatandaşlarımızın üzerinde kurulan hegomanya yıkımıştır. Dün gece Kış Kartalı Harekatı'yla hava kuvvetlerimiz terör örgütünün çeşitli yapılarını darmadağın etti. Bugün de Eren Kış-18 operasyonları başlatıldı. Operasyonların ardından kara propaganda çalışmaları yine başladı. Bizim yaptığımız operasyonlar tamamen hukuk çerçevesinde gerçekleşmektedir.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ
Dünya siyasetinin en sıcak meselesi Rusya-Ukrayna gerilimidir. Cumhurbaşkanımızın Ukrayna ziyareti bu gerilimin yumuşaması adına önemli bir adımdır. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın hem Rusya'yla yakın ilişkileri olması hem de Putin ile yıllardır yakın ilişkilerinin olması açısından yarın ki ziyaret çok önemli olacaktır.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ
Dünya siyasetinin en sıcak meselesi Rusya-Ukrayna gerilimidir.

ERMENİSTAN'LA İLİŞKİLER
Ermenistan'da normalleşme adımlarını sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Artık Ermenistan'la Türkiye arasında uçuşlar başlıyor. Buraya gelene kadar uzun bir siyasi tarihi oldu bu yolun. Türkiye Cumhuriyeti barış misyonunu korumaktan hiçbir zaman vazgeçmedi. Türkiye tarafı iradesi tam olarak masadayken, Ermenistan karşılıklı güven oluşturacak politikaları iptal etti.
Karabağ zaferinin kazanılmasının ardından yeni bir fırsat ortaya çıktı. Bölgesel barışa katkı yapmak, Karadeniz'de olası bir karşılığı önlemek için sayın Cumhurbaşkanımız normalleşme adımlarını atıyor. Bu normalleşme bundan sonra kendi rayında devam eder. Bundan sonrasında da herkesin yararına olacak bir tablo devam edecektir.

Sedef Kabaş ziyaretine sert tepki!SEDEF KABAŞ ZİYARETİNE SERT TEPKİ!

SORU CEVAPLAR

CHP'li kadın vekillerin Cumhurbaşkanı'na hakaret nedeniyle tutuklanan Sedef Kabaş'ı ziyaret etmesi.

Nefret söylemi, hakaret siyaseti tarafından korunur. O hakaret dili kullanıldığında programda bulunan CHP milletvekilleri, kimse kimseye hakaret edemez deselerdi, bu nefret söyleminden kendilerini ayıracaklardı. Biz muhalefeti siyasi akılla yapabiliriz diyemediler. Bu açığı hakaretle kapatmaya çalışıyorlar. Devleti milleti temsil eden bir Cumhurbaşkanı'nın konutuna ahır benzetmesi bir hakaret siyasetidir. Bunun ardından hakaret diline ilişkin bir açıklama yapılmazken, şimdi hakareti desteklemek yanlıştır. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

İYİ Partili Ağıralioğlu'nun 'biz olmadan CHP ne kadar oy alabilir' sözleri.

Hemen her meselede, tutarsızlığın giderek büyüdüğünü görüyoruz. Tezkere meselesinde gördük. CHP tezkereye karşı çıktı. Muhalefetin diğer unsurları başka açıklamalarda bulundu. Kendi içerisidne tutarlılık oluşturamamış, sadece o muhalefet ittifakı içerisinde çekişmede bulunuyorlar.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde AK Partili milletvekilleriyle bir araya geldi.

Peki masadaki günmdem maddeleri neler? Detayları A Haber muhabiri Rüya Akkuş aktardı:

Gündemde ekonomi, 2023'e giden yolda AK Parti'nin stratejisi ve dış politika var. Milletvekilleriyle yapılan istişare toplantılarında daha ziyade Başkan Erdoğan, milletvekillerinden bölgelerinden, illerinden gelen verileri alıyor. Ayrıca vatandaşların vekillere verdiği talepleri ve beklentileri doğrudan Milletvekilleri bu istişare toplantılarında Başkan Erdoğan'a iletiyorlar.

Gündemde ekonomi var dedik. Ekonomi ayağı oldukça önemli. Zira 20 Aralık kararlarının ardından döviz kurlarında bir miktar geriye doğru hareket gözlemlendi ancak kur korumalı TL mevduat hesabı gibi diğer enstrümanların yansımaları nasıl oldu? Halk nezdinde bunun yansımaları ne oldu? Bütün bunlar da milletvekilleriyle yapılacak istişare toplantısında değerlendiriliyor.

Dış politika oldukça önemli. Zira Başkan Erdoğan, yarın Ukrayna'yı ziyaret edecek. O ziyaret öncesinde AK Partili milletvekilleriyle de bölgedeki gergin atmosferin sonlandırılması için Ukrayna ve Rusya arasında bir diplomasi-arabuluculuk girişimi için neler yapılabilir bunlar da değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanımızın milletvekilleri ile buluşmaları devam edecek. 

CHP'NİN SEDEŞ KABAŞ'A ZİYARETİ 

Cumhurbaşkanımıza yapılan asla kabul edilmeyecek hakaretler için CHP deseydi ki, "Evet biz muhalifiz ama kimse kimseye hakaret etmemelidir" işte bunu deseydi kendilerini ayrıştıracaklardı. Fakat muhalefeti siyasi argümanlarla yapmak arasında büyük açık var. Türkiye Cumhuriyetinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret söylemini beslemek nefret siyasetidir. Bir nefreti destekler gibi bu ziyareti yapmak, Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. 

MİLLET İTTİFAKI'NIN SİYASET YARIŞI

Karşı ittifak içindeki tartışma bizi ilgilendirmiyor. Vatandaşın önüne böyle bir temsille çıktığınız zaman bir iç tutarlılık olmalıdır. Tezkere meselesinde gördük. Kılıçdaroğlu karşıyız dedi, ittifakın diğer üyeleri farklı bir şey söyledi. Kendi içerisinde bir tutarlılık, bütünlük oluşturamamış bir siyaset yarışı söz konusu. A partisi mi B partisine muhtaçtır, B partisi mi A partisine muhtaçtır, bu halkın sorunu değil. Ne oturma düzeniyle ilgili tartışmalar bunlar suni tartışmalardır. Siyasi savrulmadan başka bir şey değildir.

Bu haber 990711 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i nerede kabul edecek? Yeni anayasa çalışmaları gündemde... AK Parti'den 'olumlu süreç' vurgusu
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i nerede kabul edecek? Yeni anayasa...
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i nerede kabul edecek? Yeni anayasa çalışmaları gündemde... AK Parti'den 'olumlu süreç' vurgusu
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i nerede kabul edecek? Yeni anayasa...