AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Marmara’da müsilaj için plan...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Marmara'da müsilaj için plan devreye girdi

HDP'ye yeniden açılan kapatma davası ile ilgili soruları da yanıtlayan Çelik, "Eksikler var diye iade edilmişti. Zannediyorum eksiklerin tamamlanmasıyla başlayan süreç. Milletvekili sıfatı taşıyan bir kişinin 'devlet katildir, seri cinayetler işliyor' demesi... Biz bu üslubu silahlı terör örgütleri tarafından kullanılan üslup. Bu ülkenin meşruiyetine inanan herkesin bu milletvekilini lanetlemesi gerekir." şeklinde konuştu.

07 Haziran 2021 - 18:28

SON DAKİKA: AK Parti MYK sonrası Ömer Çelik’ten flaş açıklamalar

Giriş Tarihi: 07.06.2021 Güncelleme Tarihi: 07.06.2021 

 Sözcüsü  Marmara'da müsilaj için plan devreye girdi

 haberleri: Cumhurbaşkanı  başkanlığında toplanan  Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Sözcüsü , toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. İşte detarylar...

Son dakika: AK Parti MYK sona erdi! Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

 haberleri: Cumhurbaşkanı  başkanlığında toplanan  Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Sözcüsü , toplantının ardından önemli açıklamalarda bulunuyor. İşte detarylar...

SON DAKİKA HABERİ |  (MYK), Başkan ve   başkanlığında toplandı. Toplantı ardından  Sözcüsü  açıklamalarda bulunuyor.

SON DAKİKA: AK Parti MYK sonrası Ömer Çelik’ten flaş açıklamalar

 (MYK), Başkan ve   başkanlığında toplandı.

Toplantı ardından  Sözcüsü  açıklamalarda bulundu.
ÖMER ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE;

MARMARA'DA MÜSİLAJ İLE MÜCADELE

Hepimiz bu konuyla yakından ilgiliyiz. Son derece tedirgin edici bir tablo. Burada ortaya çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanımızın açıkladığı eylem planı her açıdan güçlü bir şekilde takip edilecek, gerekleri güçlü bir şekilde yerine getirilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu bizzat takip ettiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza talimatlar verdiğini ifade etti. Bu deniz salyası sorununun kaderimiz olan tabiatı bütün tehlikelerden korumak ve kurtarmak için çok ciddi bir uyarı olarak ele alınması gereken bir plan olarak değerlendiriyoruz.

İleri biyolojik arıtma tesisi yapmanın ne kadar önemli olduğu, yapmamakla övünmenin, bunlarla ilgili temel atmama töreni düzenlemenin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı. Marmara Denizi'nde 91 noktada denetimlerini sürdürüyor. Acil eylem planı devreye girmiştir. 3 yıllık plan çevresinde tamamlanacaktır. İnsan eliyle kirlenme konusunda en güçlü mücadeleyi vermemiz gerektiğini bir kere daha ifade ediyorum. Arkadaşlarımız Meclis'te de konunun takibini yapacaklar. Önergeler verilecek, bu çerçevede bütün partilerin katılımıyla takibi gerçekleştirilecektir. Partimiz bu konunun yakın takipçisi olmaya devam edecektir.

MİLLET BAHÇELERİ

Çevre konusu 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yoğun biçimde işlendi. Cumhurbaşkanımızın o gün ortaya koyduğu çerçeve bundan sonra hükümet ve kabinemiz için bir talimattır. Sayın Cumhurbaşkanımız 10 ayrı millet bahçesinin açılışını gerçekleştirdi. Şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirilecek bu projeyi çok yakın bir şekilde takip ediyoruz.

Atık arıtma tesislerinin ve temiz suyla ilgili faaliyetlerin partimiz ve siyasetimiz açısından öncelikli gündem maddelerinden biri olduğunu belirtmek isterim. Alanya, Antalya, Kocaeli körfezde, İstanbul Tuzla, Ankara Kızılcahamam, Gaziantep Şehit Kamil ilçelerimizde atık getirme merkezlerimiz hayata geçmiş oldu. Şehirlerimiz için çevre duyarlığını gösteren önemli bir altyapı ortaya çıkmış oldu. 46 ilimizde 10 milyon metreküp alana sahip 80 millet bahçesi şu anda yapım aşamasındadır. Bütün bunların yapılabilmesi için birtakım yan faktörlerin devreye girmesi gerekiyor.

KARADENİZ'DE DOĞALGAZ KEŞFİ

Doğalgazın yaygınlaştırılmasını çevrenin korunmasına büyük etkisi vardır. Geniş kapsamlı ağaçlandırma sürdürülüyor. Bunlar gerek Çevre Şehircilik Bakanlığımızın partimize yaptığı sunumlar gerekse MYK ve MKYK'ya üye arkadaşlarımızın kendi bölgelerinden getirdikleri duyarlıklar bakımından güçlü bir şekilde takip ediliyor.

KUZEY IRAK'TA 'PENÇE' OPERASYONLARI

Türkiye ile Irak'ın ilişkilerini bozmak isteyenler var.

Sivil unsurlara ve yerleşim yerlerine zarar verilmiyor.

Pençe Şimşek ve Pençe Kartal operasyonları ile Eren operasyonları kararlılıkla sürüuyor. En son MİT'in PKK'nın Mahmur sorumlusunu etkisiz hale getirmesi, bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyor. Terör örgütleri, demokrasimizi, milletimizin var oluşunu tehdit ediyor. Meşru mücadele vermekten daha doğal bir karar olamaz.

Gelen son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu haber 986535 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...