15 Temmuz gecesi milletin destansı direnişi: İşte...

15 Temmuz gecesi milletin destansı direnişi: İşte hafızalarımıza kazınan o anlar...

Milletin iradesinin aşamayacağı hiçbir engelin olmayacağını tüm dünyaya kanıtlandığı gece 15 Temmuz 2016... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa dökülen halk FETÖ'nün hain darbe girişimine geçit vermedi. Peki, Türkiye siyasetinin dönüm noktası olan 15 Temmuz'da neler yaşandı? İşte en uzun geceden sabaha tüm yaşananlar...

15 Temmuz 2022 - 13:36 - Güncelleme: 16 Temmuz 2022 - 09:07

15 Temmuz’da ilk hedef Başkan Erdoğan’dı! O gece kaldığı konutta neler yaşandı? 

Giriş Tarihi: 15.7.2022  11:56 Son Güncelleme: 15.7.2022  12:39

15 Temmuz gecesi milletin destansı direnişi: İşte hafızalarımıza kazınan o anlar...

FETÖ'nün o gece ilk hedefi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dı. Başkan Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelde neler yaşanmıştı? Gelişmeleri A Haber muhabiri Vural Efecik’in konuğu olan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökçen değerlendirdi..

15 Temmuz gecesi milletin destansı direnişi: İşte hafızalarımıza kazınan o anlar...

Milletin iradesinin aşamayacağı hiçbir engelin olmayacağını tüm dünyaya kanıtlandığı gece 15 Temmuz 2016... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa dökülen halk FETÖ'nün hain darbe girişimine geçit vermedi. Peki, Türkiye siyasetinin dönüm noktası olan 15 Temmuz'da neler yaşandı? İşte en uzun geceden sabaha tüm yaşananlar...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi ile karşı karşıya kalındığı 15 Temmuz 2016'da Türk milleti büyük bir direniş örneği gösterdi. Ülkenin istiklaline ve istikbaline bir kez daha sahip çıkıldı. Peki o gece neler yaşandı? İşte dakika dakika 15 Temmuz...

21.00

Darbeci Tümgeneral Mehmet Dişlii Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Akar'a darbe grişiminde bulunulduğunu tebliğ etti. Darbenin başına geçmeyi reddeden Akar, darbecilerce rehin alındı.

21.30

Genelkurmay'da silah sesleri duyuldu.

22.00

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü darbeci askerler tarafından trafiğe kapatıldı.

 

22.08

Akıncı Üssü'nden havalanan F-16'lar Ankara üzerinde alçak uçuşa başladı.

23.02

Başbakan Binali Yıldırım NTV'ye telefonla bağlanarak "asker içindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eyleminin söz konusu olduğunu" belirtti ve "Bu kalkışmayı yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecekler." dedi.

23.18

Darbeciler Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nı F-16 ile vurdu. Saldırı sonucu 7 polis şehit oldu, 5'i yaralandı.

00.00

Darbeciler F-16 ile bu defa Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı'nı bombaladı. Olayda 43'ü polis 44 kişi şehit olurken 36 kişi yaralandı.

00.02

Darbecilerin işgal ettiği Kara Havacılık Komutanlığı'ndan havalanan mühimmat yüklü helikopterler Yeni Mahalle'deki MİT yerleşkesini taradı.

00.13

TRT'yi işgal eden darbeci askerler, korsan darbe bildirisini yayında okuttu.

00.56

Darbecilerin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü F-16 ile bombalaması sonucu 2 kişi şehit oldu, 39 kişi yaralandı.

01.08

Ankara Emniyet Müdürlüğü darbecilerin kontrolündeki uçaklarla ikinci kez bombalandı.

01.39

Darbecilerin kontrolündeki uçakların tehdidine rağmen TBMM Genel Kurul Salonu açıldı ve Meclis Balkanı İsmail Kahraman ile bazı milletvekilleri salondaki yerini aldı.

 

02.14

Beraberindeki askerlerle Etimesgut Özel Hava Alay Komutanlığı'na gelen darbeci general Semih Terzi, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın emir komutasını almak için helikopterle Gölbaşı'ndaki karargâha gitti. Karargâh girişi önüne gelen Terzi, kahraman Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurularak etkisiz hâle getirildi. Halisdemir de Diyarbakır'dan Terzi ile gelen askerlerin ateşiyle şehit edildi.

02.35
Darbeciler TBMM'yi hedef aldı. F-16'dan atılan bombayla Meclis'te 32 kişi yaralandı.

03.00

Vatandaşlarca işgalden kurtarılan TRT normal yayınına döndü, darbeciler polise teslim edildi.

03.14

Darbeciler, televizyon yayınlarını kesmek için TÜRKSAT tesislerine dört bomba attı.

03.20

Başkan Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile İstanbul'a geldi. Erdoğan, binlerce vatandaş tarafından karşılandı.

03.24

TBMM bir kez daha darbecilerin saldırısına maruz kaldı. Bir dakika arayla Meclis'e uçaktan iki bomba atıldı.

04.00

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminde bulunan FETÖ ile irtibatlı yargı görevlileri ve sözde "Yurtta Sulh Konseyi" mensubu askerler hakkında gözaltı kararı verdi.

04.36

Başbakan Binali Yıldırım tarafından Korgeneral Ziya Kemal Kadıoğlu'na darbecilerin kontrolündeki uçakları düşürme yetkisi verildi.

04.42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı ve gece yarısı ayrıldığı otele darbecilerin kontrolündeki helikopterlerden ateş açıldı. Saldırıda iki polis şehit edildi.

05.47

Girişimlerinin başarısız olduğunu anlayan darbeciler, "Yurtta Sulh" WhatsApp grubunda, kaçmaya karar verdikleri yönünde paylaşımlarda bulundu.

06.19

FETÖ mensubu darbeciler F-16 ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşağı ve külliye yakınındaki otoparkı bombaladı. Darbeye karşı mücadele için toplanan 15 kişi şehit oldu, 7 kişi yaralandı.

06:40

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'ndeki darbeciler teslim olmaya başladı.

08.26
Darbecilerin alıkoyduğu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Akıncı Üssü'nden helikopterle Çankaya Köşkü'ne götürüldü.

08.36
Emniyet Özel Harekat Polisleri darbenin merkezlerinden Jandarma Genel Komutanlığında kontrolü sağladı

10.25
Polis Özel Harekât ekipleri, darbecileri gözaltına almak için Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'na girdi.

11.16
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Millî Savunma Bakanı Fikri Işık'ın talimatı ile uçakların kalkış yapmasını engellemek için Akıncı Üssü ana pisti vuruldu.

12.57
Başbakan Binali Yıldırım, Bakan Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında darbe teşebbüsünün bastırıldığını açıkladı.

16.08

TBMM olağanüstü toplandı.

..15 Temmuz’da ilk hedef Başkan Erdoğan’dı! O gece kaldığı konutta neler yaşandı?

15 Temmuz’da ilk hedef Başkan Erdoğan’dı! O gece kaldığı konutta neler yaşandı?FETÖ'nün o gece ilk hedefi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dı. Başkan Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otelde neler yaşanmıştı? Gelişmeleri A Haber muhabiri Vural Efecik’in konuğu olan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökçen değerlendirdi.

15 Temmuz gecesi Türk askeri üniformasının arkasına saklanan FETÖ'cü hainlerin o gece ilk hedeflerinden biri Başkan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Çiğli'de buluşan 37 hain Marmaris'te Başkan Erdoğan'ın kaldığı otele doğru yola çıktı.

Hainlerin Başkan Erdoğan'ın konutuna baskın yapan hainler orada 2 kahraman polisimizi şehit ettiler. Başkan Erdoğan ise hainlerin gelmesinden kısa süre önce otelden ayrılmıştı. O gece yaşananları A Haber canlı yayınında AK Parti Milletvekili Yelda Gökçen şöyle değerlendirdi:

"15 Temmuz destanın yazıldığı en önemli yerlerden bir tanesi de Muğla oldu. O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Marmaris'te bulunuyordu. Bende o zamanlar yeni seçilmiş bir MKYK üyesiydim henüz.

Gündüz Ankara'da bulundum. Sonra uçakla Muğla'ya geldim. Bir hareketlenme olduğunu duyduk. MKYK üyesi olduğum için ilk haber alanlardan biri olduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te olduğu haberini alında hemen Muğla merkezden oraya gittim. Sonrasında burada Cumhurbaşkanımız halkı sokaklara burada Marmaris'te davet etti.

Bu çağrıdan sonra vatandaşlar akın akın Marmaris'e gitti. Yol ve trafik çok yoğundu. Gerçekten çok uzun bir geceydi, Marmaris'e geldiğimde vatandaşlarımız bayraklarla sokaklardaydı. O gece turistler ne olduğunu anlayamadı. Onlarında ellerinde Türk bayrakları vardı. Vatandaşlarımıza destek verdi.

Burada yapılan açıklamadan hemen sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dalaman'dan İstanbul'a geçti. Cumhurbaşkanımız o gece ayrıldıktan sonra suikast timi 3 helikopterle buraya geldi. Burada kaldığı otele iniş yaptılar ve burada bir çatışma çıktı. Burada 2 şehidimiz var.

Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve halk iradesinin üzerinde bir irade tanımaması, vatandaşımızın milli iradeye sahip çıkması oldukça önemliydi. Demokrasi ateşinin yakıldığı yerden 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmadık. Hiçbir zaman başarı olamayacak."

Bu haber 800616 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçışını organize eden isim!
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in...
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in kaçışını organize eden isim!
FETÖ vari kumpasta flaş! İşte gizli tanık Serdar Sertçelik'in...