Suudi Arabistan, korona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm...

Suudi Arabistan, korona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldı..

Suudi Arabistan, korona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yaptığı açıklamada, korona virüsünün yayılmasından endişe duyulması nedeniyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi. Açıklamada, Suudi Arabistan'da yaşayanlara ve ülkeyi ziyaret etmek isteyenlere “azami koruma sağlamak” için kısıtlamaların getirildiği duyuruldu.

27 Şubat 2020 - 10:40

Suudi Arabistan, korona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldı.

Giriş Tarihi: 27.02.2020  10:38 Güncelleme Tarihi: 27.02.2020 10:45

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yaptığı açıklamada, korona virüsünün yayılmasından endişe duyulması nedeniyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi. Açıklamada, Suudi Arabistan'da yaşayanlara ve ülkeyi ziyaret etmek isteyenlere “azami koruma sağlamak” için kısıtlamaların getirildiği duyuruldu

Suudi yetkililer umre ziyaretlerinin askıya alındığını duyurDu. ile ilgili görsel sonucuUmre ziyaretleri ne zamana kadar durduruldu? sorusunun yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişler durduruldu. Suudi Arabistan, koronavirüs salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı umre ile ilgili açıklamada bulundu. İşte Diyanet umre ile ilgili son haberler...

Suudi Arabistan korona virüsü nedeniyle umre ziyaretlerini askıya aldıDiyanet umre ile ilgili son haberler, yoğun ilgi görüyor. Suudi Arabistan, koronavirüs salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Açıklamada, ülkedeki uzman sağlık kurumlarının Kovid-19'la ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği belirtildi. Peki, Umre ziyaretleri ne zamana kadar durduruldu? sorusunun yanıtı haberimizde.

UMRE İLE İLGİLİ SON HABERLER

Söz konusu salgının önüne geçilmesi için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başta olmak üzere uluslararası örgütlerin ve devletlerin sarf ettiği çabaların destekleneceğinin kaydedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan koruyucu tedbirler kapsamında, umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verilmiştir."

Açıklamada ayrıca, virüsün tehlikeli bir şekilde yayıldığı ülkelerden Suudi Arabistan'a turistik vizeyle girişlerin ve Suudi Arabistan ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının da askıya alındığı belirtildi.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

"Suudi Arabistan devleti koronavirüs (Kovid-19) salgınının önüne geçilmesi maksadıyla tedbir amaçlı Umre ziyareti için ülkeye girişlerin geçici olarak askıya alındığını bildirmiştir.

Bu kapsamda tüm ülkelerden Umre ziyareti için yapılacak girişler geçici olarak durdurulmuştur.

Şu ana kadar Suudi Arabistan yetkilileri tarafından bu ülkede koronavirüs vakası rastlandığına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Suudi Arabistan’da bulunan Umrecilerimizin ülkemize dönüş tarihleri ile ilgili bir değişiklik söz konusu değildir.

Suudi Arabistan’ın aldığı bu karar nedeniyle de geçici olarak yeni Umre kaydı alınmayacaktır."

UMRE ZİYARETLERİ NE ZAMANA KADAR DURDURULDU?

Suudi Arabistan’ın aldığı karar geçici bir süre için geçerli olup, ülkenin ziyaretlere tekrar açılması ile ilgili açıklama geldiğinde haberimizin içerisine eklenecektir.

Bu haber 200929 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)