Son dakika haberi: Kıyamet gibi! Avrupa’da görülmemiş...

Son dakika haberi: Kıyamet gibi! Avrupa'da görülmemiş felaket...

Almanya’nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 101'e yükseldi. Avrupa görülmemiş bir felaketi yaşarken, Çarşamba gününden beri etkili olan sağanak yağış görülmemiş bir kaosa neden oldu. İşte son dakika haberinin detayları...

16 Temmuz 2021 - 09:24

Son dakika haberi: Kıyamet gibi! Avrupa'da görülmemiş felaket...

Giriş Tarihi: 16.7.2021  09:01 Son Güncelleme: 16.7.2021  09:21

Son dakika haberlere göre, binalar yıkıldı, akıntıya kapılan ya da boğulan onlarca insan hayatını kaybetti ve kayboldu. Avrupa görülmemiş bir felaketi yaşarken, Çarşamba gününden beri etkili olan sağanak yağış görülmemiş bir kaosa neden oldu. İşte son dakika haberinin detayları...

Almanya'da sel felaketi: Ölü sayısı 100'ü aştı

Almanya’nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 101'e yükseldi.

Almanya'da sel felaketi: Ölü sayısı 80'i aştı - 1

Alman Haber Ajansının (DPA) Koblenz polis sözcüsüne dayandırdığı habere göre, Rheinland-Pfalz eyaletindeki sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 50’ye çıktı.
 

Almanya'da sel felaketi: Ölü sayısı 80'i aştı - 2

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde de 31 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Avrupa tam anlamıyla felaketi yaşıyor. AlmanyaBelçika, Lüksemburg ve Hollanda'nın bazı bölümlerinde Çarşamba gününden beri etkili olan sağanak yağış onlarca can kaybı ve ciddi hasara neden oldu.Meteoroloji uzmanları Cuma günü de şiddetli yağışların süreceği uyarısında bulundu. Almanya'da en çok Rheinland-Pfalz ve Kuzey Ren- Vestfalya eyaletleri etkilendi.

Almanya ve Belçika'nın bazı bölgelerinde, Avrupa'nın en ölümcül sellerini tetikleyen şiddetli sağanak yağışların ardından evlerin ve arabaların akıntıya kapıldığı, en az 81 kişinin öldüğü ve en az 70 kişinin kaybolduğu felaketin ardından kaos yaşanıyor.En sert darbeyi, kalabalık Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti ve komşu Rheinland-Pfalz'a yayılan en az 81 kişinin öldüğü batı Almanya aldı. Bonn'un güneyindeki Schuld kasabası özellikle kötü etkilendi ve 18 kişi hayatını kaybetti.

Yakındaki Ahrweiler kasabasında, Ahr nehri taştı ve insanlar çatılarına sığınmak zorunda kaldı. Ancak bu bile onları kurtarmadı. Kuvvetli sel evleri alıp götürürken düzinelerce insan kayboldu.Euskirchen bölgesinde de on beş kişi hayatını kaybetti. Kurtarma çalışmaları sırasında ise iki itfaiyeci yaşamını yitirdi. Helikopterler ve şişme botlarla kurtarma ekiplerine yardım etmek için 300 asker görevlendirildi.

102002DE 21 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ2002'DE 21 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ 

Almanya'nın on yıllardır yaşadığı en büyük trajedi olan sel baskınları, 2002'de ülkede 21 kişinin ve Avrupa'da 100'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği felaketle kıyaslanıyor. Ülkede son yıllarda sel felaketi yüzünden yaşanan en yüksek can kaybı bu olayla meydana geldi.

Sağanak yağışın en fazla etkili olduğu Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletleri ile Lüksemburg, Belçika ve Hollanda'nın bazı bölümlerinde olağanüstüsü hal ilan edildi. Bu bölgelerde yüzlerce evi su bastı. Birçok kent ve kasabaya dünden beri elektrik verilemiyor.Almanya'da 200 bin evin elektriksiz kaldığı tahmin ediliyor. Santrallerin sel suları altında kalması nedeniyle arıza giderme çalışmaları yapılamıyor.

15Şiddetli sağanak yağış ve selden etkilenen kişileri kurtarmak için silahlı kuvvetlerin yanı sıra Avrupa Sivil Koruma Destek Ekipleri de göreve çağrıldı.Almanya medyasına göre, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Euskirchen kasabasında şiddetli yağışlar sonucu 8 kişi hayatını kaybetti.

Rheinland - Pfalz eyaletindeki Eifel kenti yakınlarındaki Ahrweiler bölgesinde, suların yükselmesi nedeniyle 6 ev çöktü. 18 kişinin yaşamını yitirdiği bölgede, 70 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Alman yetkililere göre, bölgede 25 ev daha çökme tehlikesiyle karşı karşıya.Almanya'nın Köln kentinde iki ayrı bodrum katında, su baskını nedeniyle ölen yerde 72 yaşındaki bir kadın ve 54 yaşındaki bir erkeğin cesetleri bulundu.

 Sağanak yağış yüzünden Belçika'da arama kurtarma çalışmaları yavaş ilerliyor. Liege Belediyesi yetkilileri, Maas nehrinde yüksek su seviyesi nedeniyle bölgede durumun hala kritik olduğunu söyledi.

Sağanak yağış ve fırtına nedeniyle kurtarma çalışmaları yavaş ilerlerken, insanlara, evlerinin üst katları ya da çatılarından beklemeleri çağrısı yapılıyor.

30Hollanda'nın güney ucundaki Valkenburg kentinde işyerlerini su basması nedeniyle gıda sıkıntısı yaşandığı belirtiliyor. Hollanda Ordusu, Belçika, Almanya sınırındaki bölgede birçok evi boşaltıyor. Sel ve çökme tehlikesi nedeniyle çok sayıda kişi tahliye edilerek, bakım merkezlerine yerleştiriliyor.

33Belçika Başbakanı Alexander De Croo, yaşanan sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlere baş sağlığı diledi. Ülkenin her yerinde içişleri ve savunmanın tüm imkanlarının seferber edildiğini belirten De Croo, uluslararası yardıma da başvurabileceklerini bildirdi.

SON DAKİKA: Almanya'da sel felaketi! Ölü sayısı yükseliyor

Son dakika haberine göre, Almanya’nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 101'e yükseldi.

Almanya'da kabus! Ölü sayısı yükseliyor

Almanya'nın batısındaki Rheinland-Pfalz ve Kuzey-Ren Vestfalya eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarında ölenlerin sayısı 81'e yükseldi.


RHEINLAND-PFALZ 50'YE ÇIKTI
Alman Haber Ajansının (DPA) Koblenz polis sözcüsüne dayandırdığı habere göre, Rheinland-Pfalz eyaletindeki sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye çıktı.



KUZEY REN VESTFALYA 31'E ÇIKTI
Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde de 31 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Öte yandan Rheinlan-Pfalz eyaletinin Ahrweiler bölge yönetimi 1300 kişinin kayıp olduğunu bildirdi. Bölgede telefonların çalışmadığı ve çok sayıda kişiye ulaşılamadığı aktarıldı.

İki eyaletin birçok bölgesinde sel ve su baskınlarından dolayı evlerin çöktüğü, cadde ve sokakların sular altında kaldığı, birçok evin de risk altında bulunduğu belirtildi.

Türkiye'den Almanya'ya taziye mesajı: 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği...

 

Dünyanın dört bir yanında sel felaketi: Almanya 100,  Belçika'da 19, Rize'de ise 7 kişi yaşamını yitirdi

Bu haber 991128 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)