Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsteseler de istemeseler de Kanal...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Artık yeni teknolojilerin sadece pazarı olmakla kalmayacağız, bu teknolojileri üreten, tüm dünyaya yayan ve kendi koyduğu standartları kabul ettiren bir ülke haline gelmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı. "Milletimiz, Türkiye'nin otomobiline tüm kalbiyle sahip çıkmıştır, siparişleri almaya başladık." diyen Erdoğan, "Bu proje, ülkemiz için otomobil üretmenin çok daha ötesinde bir vizyona sahiptir." şeklinde konuştu.

30 Aralık 2019 - 16:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız

Giriş:30.12.2019 15:26  Son Güncelleme: 30.12.2019 16:27

 'dan  ve  Töreni'nde yerli otomobil mesajı: Başaramazsınız diyenlere inat başardık

 haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde  ve  Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Başaramazsınız diyenlere inat başardık asalak ve hastalıklı zihniyete teslim olmadık olmayacağız. Son 17 yıldır yaptıklarımızı “yapamazsanız başaramazsınız” diyen şeamet tellallarına karşı yaptık. Türkiye’nin otomobili projesinde emek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi. Erdoğan, CHP'nin Kanal İstanbul'a itirazlarına ilişkin "İsteseler de istemeseler de yapacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'u işaret ederek, "İsteseler de istemeseler de yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde  ve  Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında tanıtımı yapılan yerli ve milli otomobil ile ilgili de önemli açıklamalar yaparken dikkat çeken bir de duyuruda bulundu. Erdoğan "Türkiye'nin 2020 yılında AB'ye ödeyeceği 80 milyon Euro katkı payı kendi bilim adamlarımız için kullanılacak. Önümüzdeki sene 81 ilde dene-yap teknoloji atölyesi kurulacak" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Ülkemizin bilimsel araştırmalar bakımından öncüleri olan TÜBİTAK ve TÜBA'nın 2019 ödüllerini takdim edeceğimiz bilim insanlarını tebrik ediyorum. Türkiye bu tür başarılarla 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyecektir. Bu gayretler yeni nesillere emanet edeceğimiz 2053 ve 2071 vizyonlarına temel oluşturacaktır. Bugün burada bilim insanlarımıza tevdi edeceğimiz ödüller bu yöndeki gayretlerin takdiridir. Geçen yıl kaybettiğimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin adına oluşturduğumuz ödül vasıtasıyla bu değerli hocamızı bir kez daha yad etme olanağı bulduk. Bu sene 57 bilim insanımız ödüle layık görüldü. TÜBA Uluslararası Akademi Ödüllerini ABD ve Kanada'dan iki bilim insanı kazandı. Bu sene merhum Fuat Sezgin hocamız adına 5 ödül sahibini bulacak. Ödül alan tüm akademisyenlerimizin çok çarpıcı çalışmaları olduğunu görüyoruz.

AR-GE PAYINI ARTIRACAĞIZ
TÜBİTAK 56 yıldır bilim ve teknoloji ışığında ülkemizin kalkınmasını destekleyecek adımlar atıyor. TÜBİTAK enstitüleri aracılığıyla dışa bağımlılığı azaltacak ürünler üretiyoruz. Geniş bir alanda atılımları ve yenilikleri TÜBİTAK vasıtasıyla destekliyoruz. Araştırmacılarımıza önemli imkanlar sunuyoruz. Üniversitelerimizin ve sanayimizin araştırma kapasitesini önemli ölçüde artırdık. Ar-Ge araştırmalarının milli gelirimizdeki payı yüzde 1'i aştı. Bu oranı çok daha artıracağız.

Bilim insanlarımızın ortaya koyacağı başarılar, yenilikler ve keşifler dönüşümü gerçekleştirmede öneme sahip. Bilgiyi ve teknolojiyi üretmeyen ülkelerin geleceğin dünyasında işi çok zor. Ürettiğimiz bilgiyle kendi hedeflerimize ulaşarak dünyada insanlığın hizmetine sunacağız. Uluslararası lider araştırmacılar programı ile yenilikçi bir mekanizma oluşturduk. 127 üst düzey araştırmacı bu programdan faydalanıyor. Gelen araştırmacıların kendi ekiplerini kurmalarını da destekliyoruz. 5'er doktora öğrencileri yetiştirecekler.



İKİ TARİHİ AN
Geçtiğimiz cuma günü Gebze'de iki tarihi anı birlikte yaşadık. Bilişim Vadisi'nin resmi açılışını gerçekleştirdik. Savunma sanayisinde gösterdiğimiz başarı hikayesini sivil alanlara ulaştırmak için kolları sıvadık. Marmaray bağlantısını yaparak Bilişim Vadisi'nin cazibesini artırmaya çalışıyoruz. Geliştirilen otomobillerin ilk gösterimini de burada yaptık. Gerçekten gurur verici, ümit verici bir çalışmayı gördük. Aynı azim ve kararlılıkla belirlenen tarihte üretime de geçilecektir.

DEVRİN OTOMOBİLİNİN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKLER
Bursa'daki fabrika TSK'ya ait, 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekaresini şu anda TOGG'a tahsis ettik. Şimdi fabrikamızı yapacak, uluslararası sulara açılma imkanımız olacak. Projenin her adımını takip ediyoruz. Bursa otomobil sanayimizin yan sanayi olarak da Türkiye'de en güçlü olduğu yer. Türkiye'nin otomobili sanayimizi tasarımdan üretime geleceğe hazırlama çabamızın örneğidir. Milletimizin projeyi sahiplenmesi devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler.



YAPAMAZSINIZ DİYENLERE RAĞMEN BAŞARDIK
Yerli ve milli teknoloji hamlelerinin başına gelenlerin devrin otomobilinde tekrarlanmayacağının ispatıdır. Atılan her hayırlı adımın karşısında yer alan sığ bir anlayış bulunuyor. Biz de son 17 yılda ne yaptıysak, 'Yapamazsınız' diyenlere rağmen başardık. Hiçbir şey üretmediği halde varlığını sürdüren bu asalak zihniyete teslim olmadık. Bu hastalıklı zihniyetin en büyük panzehri hep daha büyük projeleri hayata geçirmemizdir. Türkiye'nin otomobili gibi adımların en büyük katkısı budur.

ANLAŞMA İMZALANDI
2 hafta önce Malezya'da zirveye katıldık. Burada İslam dünyasının bugününü ve geleceğini masaya yatırdık. Burada TÜBİTAK ile Malezya ve Katar ile mükemmeliyet merkezi kurulmasına ilişkin anlaşma imzalandı. Ülkelerimizin ortak ihtiyaçlarına çözüm getirmektir. Oluşturacağımız bu enerjinin diğer ülkeleri de cezbedeceğini düşünüyorum. Geniş çaplı teknoloji atılımının ilk adımını attık. Ülkemiz içinde de yenilikçiliğin hayatın her alanını kapsaması için yoğun gayretlerimiz var.



GELECEĞİN TEKNOLOJİ YILDIZLARI PROGRAMI
Türkiye'nin 2020 yılında AB'ye ödeyeceği 80 milyonluk katkı payı araştırmacılar için kullanılacaktır. Stratejik projeleri destekleyerek araştırmacılarımızın projelerden daha fazla faydalanabilmesini sağlayacağız. Gençlerimize her türlü maddi ve manevi desteği veriyoruz, vereceğiz. İlkokuldan başlayarak lisans ve lisans sonrası bilimle uğraşan çocuklarımıza destek veriyoruz. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için Geleceğin Teknoloji Yıldızları programını başlattık. 100 dene-yap teknoloji atölyesi kuruyoruz. Burada çocuklarımız 3 yıl boyunca siber güvenlikten nano teknolojiye kadar kapsamlı ve ücretsiz teknoloji eğitimleri alacak.

Ülkemizin her alanda özellikle bilimde ve teknolojide geldiği yer çok önemli. Biz bilim insanlarını desteklemeye, katkı sunmaya devam edeceğiz. Asıl büyük sorumluluk bilim insanların omuzlarındadır. Sizlerin birikimi, gayreti ve kabiliyetiyle hedeflerimize yürüyeceğiz. TÜBİTAK ve TÜBA'ya önemli görevler düşüyor. Bilim insanlarımızı teşvik eden bu kuruluşlarımızdan kendi bilim ve teknoloji iklimimizi oluşturmasını bekleyeceğiz. Her medeniyet kendi teknolojisini, kültürünü ve değerini üretir. bunu başardığımızda coğrafyamız bilim ve teknoloji merkezine dönüşecektir.



81 İLE KURULACAK
Bozdoğan füzesi ilk atış testini başarıyla tamamladı. SOM füzeleri eklenen yeni yeteneklerini başarılı test atışlarıyla kanıtladı. Hassas güdüm kitinin TSK'ya teslimi gerçekleşti.Kaşif, Atlas, SG Konum gibi ürünler savunma sanayi firmaları tarafından kullanılmaya başlandı.Kutuplarda ülkemizin bayrağını dalgalandıran bilimsel araştırma kampı kuruldu. Nihai hedefimiz Antartika anlaşmaları çerçevesinde gözlemci ülke olmaktan çıkıp kıtanın geleceği hakkında söz sahibi ülkeler arasına girmektir.Türkiye'nin 2020 yılında AB'ye ödeyeceği 80 milyon Euro katkı payı kendi bilim adamlarımız için kullanılacak. Önümüzdeki sene 81 ilde dene-yap teknoloji atölyesi kurulacak.

KANAL İSTANBUL RESTİ
İstemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız. Dünyada 50'yi aşkın bu şekilde kanal var tüm bu kanallar bir ihtiyaca göre yapılıyor. Biz burada Kanal İstanbul'u yaparken 2 tane de modern şehir kuracağız. Bunu yapmanın da iki yolu var ya milli bütçe ile yapacağız ya da milli imkanlarımızla bu projeyi gerçekleştireceğiz.Başkan Erdoğan'dan TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde yerli otomobil mesajı: Başaramazsınız diyenlere inat başardık

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bu sene bilim insanlarına 1,8 milyar lira destek verildiğini söyleyen Başkan Erdoğan, "TÜBİTAK 56 yıldır ülkemizin kalkınmasını destekleyecek adımlar atıyor. Geniş bir alanda atılım ve yenilikleri TÜBİTAK vasıtasıyla destekliyoruz. Bu sene bilim insanlarımıza verdiğimiz destek 1,8 milyar lira oldu." dedi. Yerli otomobillere şimdiden siparişlerin gelmeye başladığını aktaran Erdoğan, "2022'nin sonunda seri üretime geçilecek. Bu proje otomobil üretmenin ötesinde bir vizyona sahip. Yerli otomobilde başta şahsım olmak üzere siparişleri almaya başladık." ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Türkiye emin adımlarla 2023 hedeflerine yürüyecektir. 57 bilim adamımız TÜBİTAK ve TÜBA tarafından ödüle layık görüldü. Bu yıl merhum Fuat Sezgin hocamızın adına 5 ödül sahibini bulacak. Çok çarpıcı çalışmalar dikkat çekiyor.

BİLİM İNSANLARIMIZA BU SENE 1,8 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİK

Ödül alan bütün akademisyenlerimizin çok çarpıcı çalışmaları olduğunu görüyoruz. TÜBİTAK 56 yıldır ülkemizin kalkınmasını destekleyecek adımlar atıyor. Bilim insanlarımıza bu sene 1,8 milyar lira destek verdik.

Üretimimizi yüksek katma değerli ürünlere yöneltmek zorundayız. Ülkemizi dünyadaki tüm bilim insanları için çekim merkezi haline getirmek istiyoruz.

Bilgi ve teknoloji üretmeyen ülkelerin geleceğin dünyasında yeri yoktur. Geçtiğimiz Cuma günü Gebze'de iki tarihi anı birlikte yaşadık.

Bilişim Vadisi'nin açılışını gerçekleştirdik. Artık yeni teknolojilerin sadece pazarı olmakla kalmayacağız. Bu teknolojileri üreten dünyaya yayan bir ülke haline gelmekte kararlıyız.

Marmaray bağlantısını yaparak İzmir'deki teknoloji üssüyle bağlantısı sağlayarak Bilişim Vadisi'nin cazibesini artırmak istiyoruz.

Geliştirilen otomobillerin ilk gösterimini de burada yaptık. Umut verici gurur verici bir çalışmanın yapıldığını gördük.

2022'de inşallah seri üretime de geçilecektir. Gemlik'te 1 milyon metrekarelik alanı TOGG'a tahsis ettik. Projenin her aşamasını takip ediyor çıkan her sorunu çözüyoruz.

Başkan Erdoğan'dan TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri töreninde önemli açıklamalar

BAŞTA ŞAHSIM OLMAK ÜZERE SİPARİŞLERİ DE ALMAYA BAŞLADIK

Bu proje ülkemiz için otomobil üretmenin çok daha ötesinde bir vizyona sahiptir. Milletimiz de Türkiye'nin otomobiline sahip çıkmıştır. Başta şahsım olmak üzere siparişleri de almaya başladık. Devrim otomobilinin önünü kestiler ama inşallah devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler.

Başaramazsınız diyenlere inat başardık asalak ve hastalıklı zihniyete teslim olmadık olmayacağız. Son 17 yıldır yaptıklarımızı "yapamazsanız başaramazsınız" diyen şeamet tellallarına karşı yaptık. Türkiye'nin otomobili projesinde emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Bozdoğan füzesi ilk atış testini başarıyla tamamladı. SOM füzeleri eklenen yeni yeteneklerini başarılı test atışlarıyla kanıtladı. Hassas güdüm kitinin TSK'ya teslimi gerçekleşti.

Kaşif, Atlas, SG Konum gibi ürünler savunma sanayi firmaları tarafından kullanılmaya başlandı.

81 İLDE DENE-YAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİ KURULACAK

Kutuplarda ülkemizin bayrağını dalgalandıran bilimsel araştırma kampı kuruldu. Nihai hedefimiz Antartika anlaşmaları çerçevesinde gözlemci ülke olmaktan çıkıp kıtanın geleceği hakkında söz sahibi ülkeler arasına girmektir.

Türkiye'nin 2020 yılında AB'ye ödeyeceği 80 milyon Euro katkı payı kendi bilim adamlarımız için kullanılacak. Önümüzdeki sene 81 ilde dene-yap teknoloji atölyesi kurulacak.

İSTESELER DE İSTEMESELER DE KANAL İSTANBUL'U YAPACAĞIZ

İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız. Dünyada 50'yi aşkın bu şekilde kanal var tüm bu kanallar bir ihtiyaca göre yapılıyor. Biz burada Kanal İstanbul'u yaparken 2 tane de modern şehir kuracağız. Bunu yapmanın da iki yolu var ya milli bütçe ile yapacağız ya da milli imkanlarımızla bu projeyi gerçekleştireceğiz.

Yerli otomobil dünya basınında: Erdoğan, Tesla'ya meydan okuyorBaşkan Erdoğan: İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI!Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul ya Yap-İşlet-Devret'le yapacağız ya da milli bütçeyle yapacağız, Türkiye bunu yapmaya zaten kendisi de muktedirdir." dedi.Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 201170 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de yayımlandı
36 bin sözleşmeli sağlık personeline istihdam! Resmi Gazete'de...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)