Yılbaşına saatler kaldı! İstanbul’da yoğunluk yaşanıyor

Yılbaşına saatler kaldı! İstanbul'da yoğunluk yaşanıyor

Türkiye genelinde yılbaşına yönelik çok sayıda tedbir alınırken tüm cadde ve sokaklar İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nden (GAMER) takip ediliyor. Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından toplam 340 bin 351 personelle görevlerini sürdürüyor.

31 Aralık 2021 - 22:52

Yılbaşında sıkı denetim! 340 bin personel sahada görev alıyor

Giriş Tarihi: 31.12.2021 Güncelleme Tarihi: 31.12.2021 

Yılbaşına saatler kaldı! İstanbul'da yoğunluk yaşanıyor!

Yılbaşında sıkı denetim! 340 bin personel sahada görev alıyorTürkiye genelinde yılbaşına yönelik çok sayıda tedbir alınırken tüm cadde ve sokaklar İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nden (GAMER) takip ediliyor. EmniyetJandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından toplam 340 bin 351 personelle görevlerini sürdürüyor.

Türkiye genelindeki yılbaşı yoğunluğuna yönelik denetimler, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nden (GAMER) takip ediliyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, GAMER'de ülke genelinde yapılan denetimleri izledi.

KARADAN DENİZDEN VE HAVADAN TAKİP SÜRÜYOR

Görev başındaki vali, emniyetjandarma ve sahil güvenlik personeliyle kurulan canlı bağlantıda illerde ve bölgelerdeki tedbirlere ilişkin bilgi alan Çataklı, karadan, havadan ve denizden yapılan kontrolleri takip etti.

Çataklı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ve bakan yardımcılarının da görev başında olduğunu ifade etti.

340 BİN PERSONEL SAHADA

Ülke genelinde valilerin, kaymakamların, emniyet müdürlerinin, jandarma ve sahil güvenlik komutanlarının görevde olduğunu bildiren Çataklı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven içinde geçirebilmesi için bütün önleyici tedbirlerin en üst seviyeye çıkarıldığını söyledi.

Yılbaşı tedbirlerine ilişkin genelge yayımladıklarını hatırlatan Çataklı, tüm illerde olduğu gibi Ankara'da da sabahın ilk saatlerine kadar GAMER'den gelişmeleri takip edeceklerini anlattı.

Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından toplam 340 bin 351 personelin yer aldığı 55 bin 466 ekibin, 769 hava, 218 deniz aracı ve 588 dedektör köpekle denetim yapılacağını anlatan Çataklı şunları kaydetti:

İŞTE O AÇIKLAMA

"Terör örgütü mensuplarının sınırlarımızdan illegal geçiş yapma arayışında olabilecekleri, sınır hatlarına el yapımı patlayıcı ve benzeri yöntemlerle eylemler yapabilecekleri ihtimallerini de dikkate alacağız. Başta büyükşehirlerimiz olmak üzere araç gereç ve dedektör köpekler de kullanarak bütün unsurlarımızı emniyet ve asayiş için seferber edeceğiz."

Yılbaşına saatler kaldı! İstanbul'da yoğunluk yaşanıyor!

2022'ye saatler kala İstanbul’un alışveriş için vazgeçilmez noktalarında Eminönü’nde alışveriş yoğunluğu yaşanırken vatandaşların en çok kuruyemiş ve hediyelik eşya tercih ettiği görüldi. Öte yandan İstiklal Caddesi'nde de yoğunluk oluştururken yeni yıl kutlamalarının yapıldığı Taksim Meydanı ve çevresine Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları kuruldu. Yılbaşı tedbirleri için Gezi Parkına konuşlandırılan mobil KGYS aracından kameralı takip yürütülüyor.

Yılbaşına saatler kaldı! İstanbul’da yoğunluk yaşanıyor!

2022'ye saatler kala İstanbul'un alışveriş için vazgeçilmez noktalarında Eminönü'nde alışveriş yoğunluğu yaşanırken vatandaşların en çok kuruyemiş ve hediyelik eşya tercih ettiği görüldi.

Öte yandan İstiklal Caddesi'nde de yoğunluk oluştu. Polis ekipleri İstiklal ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

EMİNÖNÜ
2022'ye sayılı saatler kala İstanbul'un alışveriş için vazgeçilmez noktalarında Eminönü'nde yoğunluk yaşandı.

Vatandaşların en çok kuruyemiş ve hediyelik eşya tezgahlarını doldurduğu görüldü.

Alışveriş yapmak için Eminönü'ne gelen İlhami Aslan, "Yılbaşını evde ailemle geçireceğiz. Akşam için zeytin ve peynir aldım. " dedi.

Yılbaşı hediyesi almak için Eminönü'nü tercih eden Sevim Akyüzlü ise "Yeğenime yılbaşı hediyesi almak için Eminönü'ne geldim.

Yılbaşını ailem ile evde geçireceğim. Hediye son ana kaldı ancak anca işten izin alabildik" diye konuştu.

İSTİKLAL CADDESİ VE TAKSİM MEYDANI

2021'in son gününde İstiklal Caddesi'ne gelenler yoğunluk oluşturdu. Polis ekipleri, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanıçevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

İstanbul Taksim'de 2022'ye saatle kala denetimler artırıldı

Caddeye girmek isteyenlere üst ve çanta araması yapıldı.

Yılbaşı gecesinde görevli polis ekiplerinden bazıları ise İstiklal Caddesi'nde devriye gezdi.

Cumhuriyet Anıtı'nın etrafına polis bariyerleri yerleştirildi, kameralar son kontrollerden geçirildi.

Gezi Parkı'na konuşlandırılan mobil araç içindeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ekipleri tarafından kameralı takip yürütülüyor.

Meydandaki güvenliği sağlamak için devriye gezen atlı polisleri gören vatandaşlar ve turistler cep telefonlarına sarılıp, fotoğraf ve video çekti.

2022 yılına saatler kala İstanbul'da kalabalık daha da artıyor. Oluşan kalabalık havandan görüntülendi.

2022'ye saatler kala İstanbul'un alışveriş için vazgeçilmez noktalarında Eminönü'nde alışveriş yoğunluğu yaşanırken vatandaşların en çok kuruyemiş ve hediyelik eşya tercih ettiği görüldi.

Bu haber 990712 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17 Nisan AK Parti Grup Toplantısı
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17...
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...