TURKOVAC’I geliştiren Prf. Dr. Özdarendeli: "TURKOVAC’ın...

TURKOVAC'I geliştiren Prf. Dr. Özdarendeli: "TURKOVAC'ın Alfa ve Delta'ya karşı koruyuculuğunu tespit ettik"

Koronavirüs salgınına karşı Turkovac aşısını geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Varyantlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alfa ve delta virüsüne karşı Turkovac'ın koruyuculuğunu tespit ettik. Şimdi de Omicron varyantı ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

25 Ocak 2022 - 20:09 - Güncelleme: 25 Ocak 2022 - 21:16

TURKOVAC'I geliştiren Prf. Dr. Özdarendeli: "TURKOVAC'ın Alfa ve Delta'ya karşı koruyuculuğunu tespit ettik"

Giriş Tarihi: 25.1.2022  19:48 Son Güncelleme: 25.1.2022  20:09

Turkovac aşısında sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkili

Koronavirüs salgınına karşı Turkovac aşısını geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Varyantlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alfa ve delta virüsüne karşı Turkovac'ın koruyuculuğunu tespit ettik. Şimdi de Omicron varyantı ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

TURKOVAC’I geliştiren Prf. Dr. Özdarendeli: TURKOVAC’ın Alfa ve Delta’ya karşı koruyuculuğunu tespit ettik

Koronavirüse karşı ilk yerli ve milli aşı TURKOVAC'ı geliştiren Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü (ERAGEM) Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, TURKOVAC'ın Alfa ve Delta varyantlarına karşı etkili olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Kayseri Ticaret Odası'nın Ocak ayı meclis toplantısında konuşan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Erciyes Üniversitesi'nde geliştirdikleri TURKOVAC aşısı ile ilgili son gelişmeleri anlattı. TURKOVAC'ın varyantlara karşı etkisinin belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten konuşmasında müjdeli haberi verdi.

DELTA VE AFAYA'YA KARŞI KORUYUCU

Faz-3 çalışmaları devam eden ve acil kullanım onayı verilmesiyle birlikte vatandaşlara uygulanmasına başlanan TURKOVAC aşısı ile ilgili önemli bir gelişmeyi de açıklayan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Varyantlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Aşımızın Alfa ve Delta virüsüne karşı etkili olduğunu tespit ettik. Omicron varyantı ile ilgili çalışmalarımız ise sürüyor" dedi.

"SALGINLARA CEVAP VERECEK İNSAN GÜCÜMÜZ VAR"

Erciyes Üniversitesi olarak görevlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Aykut Özdarendeli; "Yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de virüsü izole eden ilk grup olduk. Normal bir aşısının ortaya çıkarılması çok uzun yıllar alan bir süreç. Uzun süre olma nedeni gönüllü ve sağlıklı insan bulma gerekliliğidir. Aşıda yan etkinin olmaması çok önemlidir. Pandemi ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü pandemiye hızlı cevap verme adına adımların ortak yapılması noktasında öngörüler oldu. Faz-1 çalışması en az 1 yıl sürer. Ancak, pandemi nedeniyle belirlenen kurallar çerçevesinde çalışmalar hızlı şekilde yapıldı. Üniversite olarak görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Turkovac 2021 Aralık ayı sonunda acil kullanım onayı ve üretim izni aldı. Son 50 yıldan beri ilk kez laboratuvardan başlayıp üretimi ülkemizde devam eden bir süreç olması bakımından gururluyuz. Turkovac ile birlikte ülkemizde pandemi ve salgınlara cevap verebilecek insan gücü olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

Turkovac aşısında sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkili

Koronavirüs salgınına karşı Turkovac aşısını geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Varyantlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alfa ve delta virüsüne karşı Turkovac'ın koruyuculuğunu tespit ettik. Şimdi de Omicron varyantı ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

Turkovac aşısında sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkiliERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve koronavirüs salgınına karşı Turkovac aşısını geliştiren ERÜ ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Kayseri Ticaret Odası'nın ocak ayı meclis toplantısına katıldı. Meclis toplantısında Turkovac aşısı hakkından bilgi veren ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, "Aşımız yerli ve milli bir aşıdır. Biz aşımıza çok güvendik ve güvenmeye devam ediyoruz. Virüsün başlaması ile kolları hemen sıvadık. Pandemi bir ırkı, cinsiyeti seçmiyor. Herkesi etkiliyor. Biz aşımızı üretirken kaliteden asla taviz vermedik. Gerekirse gecikelim dedik. Yeterli, sorunsuz ve kaliteli aşı çıksın istedik. Aşıyı 18-20 ay arasında tüm evreleriyle tamamladık ve onaylattık. Turkovac'ın Kayseri'de geliştirilmesi önemli bir piardır. Geliştirilen aşı, Kayseri'nin ve üniversitemizin adını bu şekilde duyurdu" diye konuştu.

"TÜRKİYEDE VİRÜSÜ İZOLE EDEN İLK GRUP OLDUK"

Turkovac aşısını geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ise, "Biz ekip olarak 2010 yılından bu yana  Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla ile çalışan bir grubuz. Bu nedenle çalışmaya hazır bir merkezdik. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de virüsü izole eden ilk grup olduk. Normal bir aşısının ortaya çıkarılması çok uzun yıllar alan bir süreç. Uzun süre olma nedeni gönüllü ve sağlıklı insan bulma gerekliliğidir ifadelerini kullandı.

Turkovac aşısında sevindiren gelişme İki varyanta karşı etkili

 

İki doz Biontech sonrası Turkovac

İLGİLİ HABER

İki doz Biontech sonrası Turkovac

"VARYANTLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen Turkovac aşısına değinen Özdaredeli, "Aşıda yan etkinin olmaması çok önemlidir. Pandemi ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü pandemiye hızlı cevap verme adına adımların ortak yapılması noktasında öngörüler oldu. Faz-1 çalışması en az 1 yıl sürer. Ancak, pandemi nedeniyle belirlenen kurallar çerçevesinde çalışmalar hızlı şekilde yapıldı. Üniversite olarak görevimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Turkovac 2021 Aralık ayı sonunda acil kullanım onayı aldı. Üretim izni aldı. Son 50 yıldan beri ilk kez laboratuvardan başlayıp üretimi ülkemizde devam eden bir süreç olması bakımından gururluyuz. Turkovac ile birlikte ülkemizde pandemi ve salgınlara cevap verebilecek insan gücü olduğunu söylemek istiyorum. Salgın ve pandemiye uygun çalışmalar yapıyoruz. Varyantlarlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alfa ve delta virüsüne karşı Turkovac'ın koruyuculuğunu tespit ettik. Şimdi de Omicron varyantı ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

BİZ AŞIMIZA GÜVENİYORUZ

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise TURKOVAC'ın yerli ve milli bir aşı olduğunu belirterek, " Virüsün başlaması ile kolları hemen sıvadık. Pandemi bir ırkı, cinsiyeti seçmiyor. Herkesi etkiliyor. Biz aşımızı üretirken kaliteden asla taviz vermedik. 'Gerekirse gecikelim' dedik. Yeterli, sorunsuz ve kaliteli aşı çıksın istedik. Aşıyı 18-20 ay arasında tüm evreleriyle tamamladık ve onaylattık. Turkovac'ın Kayseri'de geliştirilmesi önemli bir piardır. Geliştirilen aşı, Kayseri'nin ve üniversitemizin adını bu şekilde duyurdu" diye konuştu.

Turkovac uygulaması başladı İki doz BioNTech aşısından sonra TURKOVAC uygulanmasına başlandı Eskişehirspor TURKOVAC’ı arkasına aldı TURKOVAC’ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli: “Biz görevimizi yaptık” Bakan Koca'dan TURKOVAC açıklaması: Pazartesi başlıyor! Dünyada ilk olacak... Hatırlatma dozu için Turkovac kampanyası

Bu haber 990905 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Yücel Mollaismailoğlu'ndan 'yanlıştan dönün' çağrısı: Cumhur'a desteğini açıklamalı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Danışmanı Yücel...