Türkiye şehitlerini uğurladı! Başkan Erdoğan’dan Akçakale...

Türkiye şehitlerini uğurladı! Başkan Erdoğan'dan Akçakale sınır hattında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı

Son dakika haberi... Türkiye şehitlerini sonsuzluğa uğurladı. Suriye sınırında yapılan saldırıda şehit olan Teğmen Murat Alyakut, Kahramanmaraş'ta, Er Ertuğrul Ulupınar ise Mersin'de toprağa verildi. Şehit Piyade Onbaşı Enes Koç için İstanbul'da tören yapıldı. Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. .

10 Ocak 2022 - 01:43 - Güncelleme: 10 Ocak 2022 - 09:01

Türkiye şehitlerini uğurladı! Başkan Erdoğan'dan Akçakale sınır hattında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı

Giriş Tarihi: 09.01.2022 Güncelleme Tarihi: 09.01.2022 

Şehit teğmenin cenaze namazını imam ağabeyi Musa Alyakut kıldırdı.

Türkiye şehitlerini uğurladı! Kahramanlara son görev

Türkiye şehitlerini sonsuzluğa uğurladı. Suriye sınırında yapılan saldırıda şehit olan Teğmen Murat Alyakut, Kahramanmaraş'ta, Er Ertuğrul Ulupınar ise Mersin'de toprağa verildi. Şehit Piyade Onbaşı Enes Koç için İstanbul'da tören yapıldı. Öte yandan Başkan Recep Tayyip ErdoğanŞanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye şehitlerini uğurladı! Başkan Erdoğan’dan Akçakale sınır hattında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığıSon dakika haberi... Türkiye şehitlerini sonsuzluğa uğurladı. Suriye sınırında yapılan saldırıda şehit olan Teğmen Murat AlyakutKahramanmaraş'ta, Er Ertuğrul Ulupınar ise Mersin'de toprağa verildi. Şehit Piyade Onbaşı Enes Koç için İstanbul'da tören yapıldı. Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Türkiye şehitlerini uğurladı! Kahramanlara son görev

Suriye'nin Tel Abyad kentinde teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 3 asker son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Piyade Onbaşı Enes Koç için İstanbul'da tören yapıldı.

Şehit Teğmen Murat Alyakut için Kahramanmaraş'ta tören yapıldı. Ailesi, yakınları ve silah arkadaşları şehidi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Şehit teğmenin cenaze namazını imam ağabeyi Musa Alyakut kıldırdı.

Teğmen Murat Alyakut, kılınan cenaze namazının ardından yukarı Pazarcık Hacı Ahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Aynı saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar için ise Mersin'de tören yapıldı.

Şehit asker, kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

Edinilen bilgiye göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Akçakale ilçesindeki sınır hattında bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Murat Alyakut, Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç'un ailelerine başsağlığı mesajı gönderdi.

Suriye'nin Tel Abyad kentinde teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan 3 asker son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Piyade Onbaşı Enes Koç için İstanbul'da tören yapıldı. Ayrıntıları A Haber muhabiri Mehmet Karataş aktardı.

Şehit Teğmen Murat Alyakut için Kahramanmaraş'ta tören yapıldı. Ailesi, yakınları ve silah arkadaşları şehidi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Şehit teğmenin cenaze namazını imam ağabeyi Musa Alyakut kıldırdı.

Şehit Murat Alyakut'un cenaze namazını abisi kıldırdı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde şehit olan Piyade Teğmen Murat Alyakut (26), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenaze namazını, şehidin imam ağabeyi Musa Alyakut kıldırdı.

Video Player

00:00 | 00:00

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Şehit Piyade Teğmen Murat Alyakut'un cenazesi ilk olarak Büyüknacar Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı Pazarcık Ulu Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehidin yakınları ile askeri ve mülki erkan katıldı.Şehit Teğmen Murat Alyakut'un cenaze töreniŞehit Teğmen Murat Alyakut'un cenaze töreni

'YÜREĞİME SIĞDIRAMADIM, SENİ KEFENLERE SIĞDIRMIŞLAR'

Törende güçlükle ayakta duran şehidin eşi Gülsüm Alyakut, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunun önündeki fotoğrafını okşayarak, "Murat ben seni yüreğime sığdıramadım seni kefenlere sığdırıp tabuta koymuşlar. Kurban olurum ben senin yoluna" dedi.Şehit Teğmen Murat Alyakut'un cenaze töreniŞehit Teğmen Murat Alyakut'un cenaze töreni

'ALLAH BİZE ŞEHİDİN AĞABEYİ OLMAYI NASİP ETTİ'

Şehidinin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazına geçildi. Namazı, şehidin imam ağabeyi Musa Alyakut kıldırdı. Namazdan önce kardeşinin tabutunun başında konuşan Musa Alyakut, "İnsanlar, isimlerinin önüne unvan koymak için hem maddi hem manevi, hem fiziki hem zihnen yıllarca çaba sarf ederler. Ama Cenab-ı Hak bize öyle bir şey nasip eyledi ki, hiç çaba sarf etmeden, hiç gayret etmeden babama şehit babası, anneme şehit annesi, hanımına şehit eşi, bizlere de şehit ağabeyi olmayı nasip eyledi" dedi.Şehit Teğmen Murat Alyakut'un cenaze töreniŞehit Teğmen Murat Alyakut'un cenaze töreni

Musa Alyakut, kardeşi için törene katılanlardan helallik aldıktan sonra cenaze namazını kıldırdı.

Namazın ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınan Şehit Murat Alyakut'un tabutu, daha sonra cenaze aracına konularak götürüldüğü Yukarı Pazarcık Hacı Ahmet Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.Şehit Teğmen Murat Alyakut'un cenaze töreniŞehit Teğmen Murat Alyakut'un cenaze töreni

Teğmen Murat Alyakut, kılınan cenaze namazının ardından yukarı Pazarcık Hacı Ahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Aynı saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar için ise Mersin'de tören yapıldı.

Şehit asker, kılınan cenaze namazı sonrası defnedilecek.

Şehit Piyade Onbaşı Enes Koç için İstanbul'da tören yapıldı.

Edinilen bilgiye göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Akçakale ilçesindeki sınır hattında bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Teğmen Murat Alyakut, Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç'un ailelerine başsağlığı mesajı gönderdi.

Hudut hattından acı haber: Şehitlerimiz varHUDUT HATTINDAN ACI HABER: ŞEHİTLERİMİZ VAR

Mersin’e şehit ateşi düştüMERSİN'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İstanbul’a şehit ateşi düştüİSTANBUL'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Bahçeli’den şehit askerler için başsağlığıBAHÇELİ'DEN ŞEHİT ASKERLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Nereye kaçarlarsa kaçsınlar hainleri bulacağız"NEREYE KAÇARLARSA KAÇSINLAR HAİNLERİ BULACAĞIZ"

Bu haber 975744 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...