Thodex vurgunundaki bomba detay ortaya çıktı!

Thodex vurgunundaki bomba detay ortaya çıktı!

Son dakika haberine göre; 2 milyar dolarlık Thodex ile başlayan vurgun zinciri Türkiye'nin gündemine damga vururken, yurt dışına kaçan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, geçmiş yıllarda yaşanan dolandırıcılık olayları akıllara geldi. Biri kurduğu sanal çiftlikle vatandaşı dolandıran Tosuncuk, diğeri devletin en üst kademesini telefonda sesini değiştirerek dolandıran Parsadan.

26 Nisan 2020 - 10:58

Akılalmaz vurgun! Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer akıllara Mehmet Aydın ve Selçuk Parsadan'ı getirdi

Son dakika haberine göre; 2 milyar dolarlık Thodex ile başlayan vurgun zinciri Türkiye'nin gündemine damga vururken, yurt dışına kaçan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, geçmiş yıllarda yaşanan dolandırıcılık olayları akıllara geldi. Biri kurduğu sanal çiftlikle vatandaşı dolandıran Tosuncuk, diğeri devletin en üst kademesini telefonda sesini değiştirerek dolandıran Parsadan.

Giriş Tarihi: 26.04.2021 Güncelleme Tarihi: 26.04.2021 

Akılalmaz vurgun! Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer akıllara Mehmet Aydın ve Selçuk Parsadan'ı getirdi

İnternet sistemlerini kapatan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para ile yurtdışına kaçtı. Kripto para ile yüzyılın vurgununu yapan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Interpol kırmızı bülten çıkardı. Özer'in vurgunu akıllara geçmiş yıllarda yapılan dolandırıcılıkları getirdi.

Son yılların en parlak dolandırıcılık hikâyelerinden biri 'tı. 27 yaşındaki  tarafından sosyal medya oyunu 'den esinlenerek kurulan Çiftlik Bank, parayı verene sanal inek, tavuk, yumurta ve yem sattı. Sistem çöktüğünde ise geride '200 bin lira yatırana ayda 50 bin lira kazanç' vaadiyle dolandırılan yaklaşık 100 bin kişi ve kasaya giren yaklaşık 500 milyon liranın hikâyesi kaldı.

Milliyet'in haberine göre Ağustos 2016'da Çiftlik Bank isimli oyunu kuran Mehmet Aydın namı diğer 'Tosuncuk' önce çevresindeki insanlara kurduğu sanal çiftlikte farklı altın değerlerine sahip çiftlik hayvanlarını satmaya başladı. Sanal olarak alınan tavuk, keçi, inekten para kazanmaya başlayan kişilerin sisteme başkalarını da dahil etmesiyle büyüyen zincir ilk başta kazandırdı. Üye sayısı kısa zamanda 500 bine ulaştı.

Kurulan internet sitesinde ise sistem şöyle anlatıldı; "Çiftlik Bank kendini ne kadar bir oyun olarak tanımlasa da aslında büyük karlar elde edebileceğiniz bir yatırım aracıdır. Yaptığınız gerçek yatırımlar ile çeşitli hayvanlar satın alabiliyorsunuz ve Çiftlik Bank sitesine yapacağınız düzenli ziyaretler ile gerçek para kazanıyorsunuz. Çiftlik Bank ise sizin yaptığınız yatırımları gerçek anlamda hayvan ve arazi satın alımları ile değerlendiriyor.

Sistemde hayvanların ömrü genel olarak 365 gündür.  bu konuda istisnadır ve ömrü 700 gündür. Yatırdığınız tutarı 4-6 ay arasında geri almış oluyorsunuz ve bundan sonraki aylar kazandığınız her kuruş sizin kâr hanenize yazılıyor... Düzenli ve mantıklı bir şekilde Çiftlik Bank'ta vakit geçirdiğinizde yaptığınız 1000 TL'lik bir yatırım 1 sene sonra size en az 2200 TL olarak geri dönüyor. Maksimum seviyede faydalanmanız durumunda ise 1000 TL başına 2800 TL'ye kadar kazanabilirsiniz."

Bir süre para akışını devam ettiren sistem, kısa zamanda ödeme yapamamaya başlayınca çok sayıda mağdur, Tosuncuk lakaplı Aydın'dan şikâyetçi oldu. Başlatılan soruşturma sırasında Tosuncuk'un 'a kaçtığı yönündeki haberler ortaya çıkarken, 'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önce Mehmet Aydın'ın hesabına 1.7 milyon lira aktarılan eşi  ve şirket yöneticisi  tutuklandı. Sıla Aydın bir süre sonra serbest kalırken, olayla ilgili hazırlanan iddianamede , Uruguay,  ve  adli makamlarına yönelik iade talepnamesi düzenlenen firari Mehmet Aydın'ın da bulunduğu 18 örgüt yöneticisi hakkında 4 ayrı suçtan 22 bin 580'er yıldan 75 bin 260'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Tosun her yerde

Tosuncuk lakaplı Aydın'ın nerede olduğu hâlâ bilinmiyor. Yurt dışında intihar ettiği iddiaları da var lüks hayat içinde Uruguay-Brezilya- Paraguay üçgeninde yaşadığı da. Sosyal medya üzerinden dolandırdığı kişilere de seslenmekten vazgeçmeyen Tosuncuk paraları ödeyeceğini söylese de aradan geçen zaman içerisinde hiçbir gelişme yaşanmadı. Zaman zaman lüks yaşamına dair fotoğraflar da ortaya çıkan Tosuncuk, İnterpol aracılığıyla da aranıyor.

ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ DOLANDIRAN İSİM: SELÇUK PARSADAN

Dolandırıcılık tarihinin en önemli isimlerinden biri dönemin Başbakanı Tansu Çiller'i dolandıran Selçuk Parsadan'dı. 80'li yıllarda bazı sanatçıların menajerliğini yapan Parsadan, 1993'te dolandırıcılık camiasına giriş yaptı. O dönemde sinema sanatçısı Perihan Savaş'ın adını kullanarak dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i, Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan'ı, iş adamı Adnan Polat'ı dolandıran Parsadan'ı 'zirveye taşıyan' olay ise örtülü ödenekten aldığı para oldu.

'SAF BAYAN' DEDİ

Parsadan, 2 Kasım 1995'te telefonda emekli Orgeneral Necdet Öztorun'un sesini taklit ederek dönemin Başbakanı Çiller'den "Kemalistler Derneği" için 5.5 milyar lira istedi. İstanbul'daki emekli subayların DYP için çalışarak binlerce oy toplayacağı vaadiyle istenen para ertesi gün Başbakanlık Örtülü Ödeneği'nden Parsadan'ın verdiği hesaba aktarıldı. Olayın ortaya çıkmasının ardından hakkında soruşturma başlatılan Parsadan katıldığı televizyon programında Çiller için 'saf bayan' dedi. İzini kaybettiren Parsadan aylar sonra cep telefonunu kullanınca Balıkesir Altınoluk'ta olduğu anlaşıldı. Başlatılan operasyonda bölgedeki 4 bin ev tek tek arandı. 21 Mayıs'ta yakalanan Parsadan tutuklandı.

CEZAEVİNDE VURULDU

O dönemin manşetlerinden inmeyen Parsadan, yıllarca kamuoyunun gündeminden düşmedi. 1997'de Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Örtülü Ödenek davasından 6 yıl 3 ay, mahkemeye hakaretten 2 yıl ve başka bir dolandırıcılık davasından 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Parsadan, Afyonkarahisar Cezaevi'nde kalırken karşı koğuşunda kalan Sabancı Suikastı davasının sanığı Mustafa Duyar'a yapılan silahlı saldırıda ağzından vurularak ağır yaralandı. Parsadan, Karagümrük Çetesi tarafından düzenlenen saldırının asıl hedefinin kendisi olduğunu öne sürdü. 4 yıl 8 ay 28 gün cezaevinde kalan Parsadan, omurilik kanserine yakalanarak 2006'da yaşamını yitirdi.

THODEX vurgununda flaş gelişmeTHODEX VURGUNUNDA FLAŞ GELİŞME

Kripto tosuncukun abisi de gözaltında!"KRİPTO TOSUNCUK"UN ABİSİ DE GÖZALTINDA!

Kripto para borsasında bir şok daha!KRİPTO PARA BORSASINDA BİR ŞOK DAHA!

Başsavcılıktan flaş Thodex açıklaması!BAŞSAVCILIKTAN FLAŞ THODEX AÇIKLAMASI!

Thodex vurgununda yeni gelişme! Yazışmalar ortaya çıktıTHODEX VURGUNUNDA YENİ GELİŞME! YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI

Kripto vurgunu nasıl yapıldı?KRİPTO VURGUNU NASIL YAPILDI?

'Thodex' dolandırıcısını komşusu anlattı'THODEX' DOLANDIRICISINI KOMŞUSU ANLATTI

Mağdurlar parasını alabilecek mi?MAĞDURLAR PARASINI ALABİLECEK Mİ?

THODEX vurgununda dudak uçuklatan rakamlar! İş insanları buraya servetlerini yatırmışTHODEX VURGUNUNDA DUDAK UÇUKLATAN RAKAMLAR! İŞ İNSANLARI BURAYA SERVETLERİNİ YATIRMIŞ

Thodex vurgunundaki bomba detay ortaya çıktı!

26.04.2021 12:27

1 / 15

Sahibi olduğu kripto para  üzerinden 400 bin kişiyi dolandırdığı iddiası sonrası Arnavutluk’a kaçan Faruk Fatih Özer’in ağabeyinin ardından dün kız kardeşi Serap Özer de yakalandı. Kripto para borsası şirketlerine altyapı desteği sağlayan şirketin sahibi ise Hürriyet'e özel çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 

2 / 15

Sahibi olduğu kripto para borsası Thodex üzerinden 400 bin kişiyi dolandırdığı iddiası sonrası Arnavutluk’a kaçan Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer’in yakalanmasının ardından kız kardeşi Serap Özer de yakalandı. Operasyonda, gözaltı sayısı 69’a yükselirken 11 kişinin arandığı bildirildi.

3 / 15

9 İLDE OPERASYON 

Thodex’e yönelik soruşturmada, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Faruk Fatih Özer’in de aralarında olduğu 80 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli 9 ilde eşzamanlı operasyon düzenleyerek 65 kişiyi gözaltına alınmıştı. Arnavutluk’a kaçtığı ortaya çıkan Faruk Fatih Özer hakkında İnterpol Kırmızı Bülten çıkarmıştı.

4 / 15

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR 

Kripto para borsası Thodex'i işlemlere kapatıp, müşterilerin 2 milyar doları ile kaçtığı öne sürülen Faruk Fatih Özer'in yakalanması için çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı ise 69'a yükseldi.

5 / 15

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk'a kaçtığı belirlenince iadesi için girişimlerde bulunuldu. Kripto para borsası Thodex'i işlemlere kapatıp, müşterilerin 2 milyar doları ile kaçtığı öne sürülen Faruk Fatih Özer'in yakalanması için çalışmalar sürüyor.

6 / 15

'GÖRSENİZ DEĞİL PARA YATIRMAK ÇAY BİLE İÇMEZSİNİZ' 

Kripto para borsası şirketlerine teknolojik altyapı desteği sunan Arbitrai’nin CEO’su Ali Sermet Taşdöğen “Kurucuların bir çoğunu tanıyorum. Görseniz değil para yatırmak, çay bile içmezsiniz. Bir masa bir kasa şeklinde kuruldular. Eski bankerlerde olduğu gibi... 10-15 bin lirası olan şirketi kuruyor. Ne finansal gücü var ne teknolojik alt yapısı. Mali güçleri zayıf olduğu için yatırımcıların kripto parasını bozdurup kira, maaş gibi ödemeleri yapan var. Yine bu gelen para ile lüks otomobil alan da oldu yat alan da” diye konuştu.

7 / 15

AĞABEYİ DE YAKALANMIŞTI 

İlk dalga operasyonun ardından çalışmalarını sürdüren polis, önceki gece Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer’i Pendik’te gizlendiği evde gözaltına aldı. Operasyonlara devam eden ekipler, dün sabah saatlerinde de kız kardeşi Serap Özer’i yine Pendik’te gözaltına aldı. Serap Özer’in, şirketin mali işlerinden sorumlu olduğu belirtiliyor. Özer kardeşleri yakalayan ekipler soruşturma kapsamında aranması olan 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Operasyonda gözaltına alınanların sayısı 69’a yükselirken, 11 kişinin arandığı bildirildi.

8 / 15

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Türkiye’de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex’e ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, firmanın kurucusu olan Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalanmış ve böylece önceki gün 80 şüpheli için başlatılan operasyonda yakalananların sayısı 69’a yükselmiştir” denildi.

9 / 15

ÇEMBER DARALIYOR 

Arnavutluk'la Türkiye arasında tüm mekanizmalar devreye sokuldu. Arnavutluk güvenlik birimleri çok sayıda adrese baskın düzenledi. TRT'nin haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü de işbirliği ve koordinasyon amacıyla 5'er kişiden oluşan 4 teknik ekip kurdu. Bu ekipler Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya'ya gönderildi.

10 / 15

Ayrıca Türk heyet, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yetkilliler ile Tiran’da yarın toplantı yapacak. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer halen Arnavutluk sınırları içinde. Özer’in fiziki takibi sürüyor, ülkeden çıkabileceği tüm noktalar kapatıldı.

11 / 15

KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI ÖNLEM 

Arnavutluk'a komşu Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya'da ilgili birimlerle görüşmeler yapıldı. Emniyetin oluşturduğu teknik ekiplerden 3'ü de bu ülkelere gitti.

12 / 15

15 BİN TL'YE HOME OFİS

Hürriyet'in haberine göre; Özer’in 8 ay önce Maslak’taki bir plazada aylığı 15 bin TL’ye bir home ofis kiraladığı, işlerini buradan yürüttüğü öğrenildi. Aralarında milyonluk araçların da olduğu otomobilleri de rezidansın garajındaydı. Özer’in Arnavutluk’a kaçarken geride bıraktığı otomobillerinin kendi üzerine kayıtlı olmadıkları tespit edildi.

13 / 15

COVİD-19 KAPMIŞ 

Yaklaşık 1 ay önce koronavirüse yakalanan Faruk Fatih Özer, kendisiyle aynı zamanda koronaya yakalanan başka bir şirketten ortağı MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın rezidans dairesinde karantinada kaldığı öğrenildi.

14 / 15

KIZ KARDEŞİ YAKALANDI 

Kripto para dolandırıcılığı ile ilgili 'Thodex' isimli şirkete yapılan soruşturma kapsamında Faruk Fatih Özer'in yakalama kararı çıkarılan kız kardeşi Serap Özer İstanbul ve Kocaeli Emniyeti'nin yaptığı ortak operasyonda Kocaeli'de yakalanarak gözaltına alındı.Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün gece saatlerinde Pendik'te gerçekleştirdiği operasyonda Güven Özer gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Faruk Fatih Özer'in yakalama kararı çıkarılan kız kardeşi Serap Özer de İstanbul ve Kocaeli Emniyeti'nin yaptığı ortak operasyonla Kocaeli'de yakalanarak gözaltına alındı.Öte yandan soruşturma kapsamında aranan 80 kişiden 69'unun gözaltında olduğu öğrenildi. 11 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

15 / 15

KIZ KARDEŞ MALİ İŞLERDEN SORUMLU AĞABEY ORTAK İDDİASI 

Kız kardeş Serap Özer'in, Thodex kripto para şirketinin mali işler ve muhasebesinden sorumlu kişi olduğu, ağabey Güven Özer'in de, "Semroot" isimli dijital performans pazarlama ajansı ve kripto para şirketi 'Thodex'le resmi olmayan ortaklığı olduğu iddia edildi.

Sahibi olduğu kripto para  üzerinden 400 bin kişiyi dolandırdığı iddiası sonrası Arnavutluk’a kaçan Faruk Fatih Özer’in ağabeyinin ardından dün kız kardeşi Serap Özer de yakalandı. Kripto para borsası şirketlerine altyapı desteği sağlayan şirketin sahibi ise Hürriyet'e özel çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bu haber 991050 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17 Nisan AK Parti Grup Toplantısı
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17...
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...