SON DAKİKA: Terör örgütlerine "Barış Pınarı"...

SON DAKİKA: Terör örgütlerine "Barış Pınarı" darbesi: 711 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden terör örgütlerine Barış Pınarı darbesi Türk Silahlı Kuvvetleri Barış Pınarı Harekatı bölgesinde halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya devam ediyor. Türkiye'nin sınırlarını terörden temizleyen Mehmetçik, birçok sızma girişimini ve saldırı hazırlıklarını önledi. Bölgede yapılan operasyonlarda 1 yıl içinde 711 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. .

11 Mart 2021 - 11:22 - Güncelleme: 11 Mart 2021 - 13:25

SON DAKİKA: Terör örgütlerine “Barış Pınarı” darbesi: 711 terörist etkisiz hale getirildi

Giriş Tarihi: 11.3.2021  11:22 Son Güncelleme: 11.3.2021  11:48

Son dakika haberi! Türkiye, Irak ve 'nin kuzeyinde yaptığı operasyonlarla terör örgütlerine darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Türkiye, güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı 9 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekâtı başlatmış ve harekât kısa süre içinde başarılı bir şekilde tamamlanmıştı. Operasyonlarda, bugüne kadar YPG/PKK terör örgütü tarafından bölgedeki yerel güvenlik birimleri ve masum sivil halkı hedef alan 71 terör saldırı girişimi engellenirken 711 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütlerine Barış Pınarı darbesi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden terör örgütlerine Barış Pınarı darbesi

 Barış Pınarı Harekatı bölgesinde halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya devam ediyor. Türkiye'nin sınırlarını terörden temizleyen Mehmetçik, birçok sızma girişimini ve saldırı hazırlıklarını önledi. Bölgede yapılan operasyonlarda 1 yıl içinde 711 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden terör örgütlerine Barış Pınarı darbesi

Türkiye, güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla 'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı 9 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekâtı başlatmış ve harekât kısa süre içinde başarılı bir şekilde tamamlanmıştı.

Harekâtın hemen ardından hayatın normalleştirilmesi, güven ve istikrarın sağlanmasına yönelik başlatılan ve kesintisiz devem eden çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, ticaret ve belediyecilik hizmetleri başta olmak üzere birçok alanda büyük iyileşmeler sağlandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin  ile birlikte gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla tamamlanmasının ardından,  Valiliği Koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından danışmanlık hizmeti verilmek suretiyle Yerel Kolluk Teşkilatı kurulmaya başlanmış,  ve  şehir merkezlerinin emniyet - asayiş hizmetleri bu birimler tarafından devralınmış, diğer yerleşim yerlerinde devir işlemlerine devam edilmektedir. Harekât bölgesine dışarıdan terörist sızmalarını engellemeye dönük Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve SMO'nun faaliyetleri de aralıksız devam etmektedir.

Türkiye, güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı 9 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekâtı başlatmış ve harekât kısa süre içinde başarılı bir şekilde tamamlanmıştı.

Harekâtın hemen ardından hayatın normalleştirilmesi, güven ve istikrarın sağlanmasına yönelik başlatılan ve kesintisiz devem eden çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, ticaret ve belediyecilik hizmetleri başta olmak üzere birçok alanda büyük iyileşmeler sağlandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu ile birlikte gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla tamamlanmasının ardından, Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından danışmanlık hizmeti verilmek suretiyle Yerel Kolluk Teşkilatı kurulmaya başlanmış,SON DAKİKA: Terör örgütlerine “Barış Pınarı” darbesi: 711 terörist etkisiz hale getirildi Rasulayn ve Tel Abyad şehir merkezlerinin emniyet - asayiş hizmetleri bu birimler tarafından devralınmış, diğer yerleşim yerlerinde devir işlemlerine devam ediliyor. Harekât bölgesine dışarıdan terörist sızmalarını engellemeye dönük Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve SMO'nun faaliyetleri de aralıksız sürüyor.

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde, Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinden oluşan Barış Pınarı Harekât Bölgesi terör unsurlarından temizlendi.

711 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Yerel Kolluk Birimleri ile MİT Başkanlığı ve Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarının eşgüdüm içinde bölgede yürüttükleri müşterek operasyonlar sonucunda, bir yıl içinde; Tel Abyad'da 1'i ölü 349'u sağ toplam 350 PKK/KCK–PYD/YPG'li ve 126 sağ DAEŞ'li; Rasulayn'da ise 3'ü ölü, 221'i sağ toplam 224 PKK/KCK–PYD/YPG'li ve 11 sağ DAEŞ'li olmak üzere toplamda 709 terörist etkisiz hale getirildi.

KİLOMETRELERCE TÜNEL TESPİT EDİLEREK KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ
Tel Abyad'da, uzunluğu 150 metre ile 600 metre arasında değişen 19 adet hendek, 60 adet mevzi, 10 adet sığınak, 21 adet tünel (1 adet 2 km uzunluğunda, 2,50 genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde betonarme tünel)

Rasulayn ilçesinde de toplam 27 km uzunluğunda 303 adet tünel tahrip edilerek kullanılmaz hale getirildi.

ÇOK SAYIDA SALDIRI GİRİŞİMİ ENGELLENDİ
Operasyonlarda, bugüne kadar YPG/PKK terör örgütü tarafından bölgedeki yerel güvenlik birimleri ve masum sivil halkı hedef alan 71 terör saldırı girişimi engellendi.

1 TONDAN FAZLA PATLAYICI MADDE ELE GEÇİRİLDİ
Barış Pınarı Harekât Bölgesi'nin terör unsurlarından temizlenmesi için yürütülen operasyonlarda; Tel Abyad ilçesinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü tarafından EYP imalathanesi olarak kullanıldığı tespit edilen bina patlayıcılardan arındırılırken, bu kapsamda bölgede yürütülen çalışmalarda toplamda; 284 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP), 1.217 kilogram patlayıcı madde, 217 adet EYP kapsülü,

19 adet roketatar silah, 49 adet roketatar mühimmatı, 158 adet havan mermisi, 13 adet top mühimmat, 67 adet anti-personel mayını, 113 adet el bombası, 36 adet uzun namlulu silah, 15 adet av tüfeği, 26.642 adet fişek, 31 adet askeri mühimmat, 7 adet tabanca ve 1.130 gram uyuşturucu madde ele geçirilerek olası terör eylemlerinin önüne geçildi.

 koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde, Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinden oluşan Barış Pınarı Harekât Bölgesi terör unsurlarından temizlendi.

711 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yerel Kolluk Birimleri ile MİT Başkanlığı ve Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarının eşgüdüm içinde bölgede yürüttükleri müşterek operasyonlar sonucunda, bir yıl içinde; Tel Abyad'da 1'i ölü 349'u sağ toplam 350 PKK/KCK–PYD/YPG'li ve 126 sağ DAEŞ'li; Rasulayn'da ise 3'ü ölü, 221'i sağ toplam 224 PKK/KCK–PYD/YPG'li ve 11 sağ DAEŞ'li olmak üzere toplamda 709 terörist etkisiz hale getirildi.

KİLOMETRELERCE TÜNEL TESPİT EDİLEREK KULLANILMAZ HALE GETİRİLDİ

Tel Abyad'da, uzunluğu 150 metre ile 600 metre arasında değişen 19 adet hendek, 60 adet mevzi, 10 adet sığınak, 21 adet tünel (1 adet 2 km uzunluğunda, 2,50 genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde betonarme tünel) Rasulayn ilçesinde de toplam 27 km uzunluğunda 303 adet tünel tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilmiştir.

ÇOK SAYIDA SALDIRI GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Operasyonlarda, bugüne kadar YPG/PKK terör örgütü tarafından bölgedeki yerel güvenlik birimleri ve masum sivil halkı hedef alan 71 terör saldırı girişimi engellenmiştir.

1 TONDAN FAFAZLA PATLAYICI MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Barış Pınarı Harekât Bölgesi'nin terör unsurlarından temizlenmesi için yürütülen operasyonlarda;
Tel Abyad ilçesinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü tarafından EYP imalathanesi olarak kullanıldığı tespit edilen bina patlayıcılardan arındırılırken, bu kapsamda bölgede yürütülen çalışmalarda toplamda;
284 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP), 1.217 kilogram patlayıcı madde, 217 adet EYP kapsülü, 19 adet roketatar silah, 49 adet roketatar mühimmatı, 158 adet havan mermisi, 13 adet top mühimmat, 67 adet anti-personel mayını, 113 adet el bombası, 36 adet uzun namlulu silah, 15 adet av tüfeği, 26.642 adet fişek, 31 adet askeri mühimmat, 7 adet tabanca ve 1.130 gram uyuşturucu madde ele geçirilerek olası terör eylemlerinin önüne geçildi.

Örgüt talimatları dergide şifrelenmiş!ÖRGÜT TALİMATLARI DERGİDE ŞİFRELENMİŞ!

Van merkezli 3 ilde terör operasyonu!VAN MERKEZLİ 3 İLDE TERÖR OPERASYONU!

NATO'dan skandal PKK planı!NATO'DAN SKANDAL PKK PLANI!

SON DAKİKA: Barış Pınarı bölgesine sızmak isteyen 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildiSON DAKİKA: Barış Pınarı bölgesine sızmak isteyen 10 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getilrildi

'dan 'ye sızmaya çalışan 'lı 3 terörist, iç çamaşırlarına gizlemiş bombalarla yakalandı

Giriş Tarihi: 27.2.2021  17:45 Son Güncelleme: 27.2.2021  19:02

'nın  ilçesinde, 'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 3 terör örgütü 'lı terörist yakalandı. Teröristlerin üst aramasında iç çamaşırlarına gizlenmiş şekilde bomba bulundu. Güvenlik güçleri tarafından durdurulan DEAŞ'lı teröristler, Türkiye'de katliam yapmaya geliyordu...

Kahramanlar Türkiye'deki DEAŞ katliamını önledi

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Suriye sınırından yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışan 3 DEAŞ'lı terörist bulunduğunu tespit etti.

Gözaltına alınan teröristlerin üst aramasında, 600 gram plastik patlayıcı, 2 elektrikli fünye, bir role ve kablo ele geçirildi.

DEAŞ'LI TERÖRİSTLER BOMBAYI İÇ ÇAMAŞIRLARINA GİZLEMİŞ!

Gözaltına alınan 3 zanlının üzerinde yapılan aramada iç çamaşırlarına gizlenmiş 600 gram el yapımı plastik patlayıcı, 2 elektrikli fünye, 1 role, 15 santim kabloya bağlı elektrikli fünye ele bulundu. İç çamaşırlarına sarılı vaziyette bulunan patlayıcılar jandarma ekipleri tarafından kontrollü olarak patlatıldı.

3 terörist ifadeleri alınmak üzere jandarma merkezine götürüldü.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığında sorguya alınan 3 zanlının terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu belirtildi. Türkiye'ye eylem amaçlı geldiği tespit edilen 3 Suriye uyruklu zanlının sorgulandığı, soruşturmanın geniş çaplı sürdürüldüğü öğrenildi.

Hain plan çökertildi! YakalandılarSon dakika: Kanlı saldırı önlendi! Bombayı iç çamaşırlarında gizlemişler

’nın Ceylanpınar İlçesinde sınırdan yasadışı yollarla Türkiye’ye girmeye çalışan PKK üyesi olduğu değerlendirilen 3 terörist yakalandı. Teröristlerin üzerlerinde yapılan aramada iç çamaşırlarına gizledikleri 600 gram el yapımı plastik patlayıcı ile fünye, role ve elektrik kablosu ele geçirildi.

Son dakika: Kanlı saldırı önlendi! Bombayı iç çamaşırlarında gizlemişler

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde sınırdan yasadışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışan PKK üyesi olduğu değerlendirilen 3 terörist yakalandı. Teröristlerin üzerlerinde yapılan aramada iç çamaşırlarına gizledikleri 600 gram el yapımı plastik patlayıcı ile fünye, role ve elektrik kablosu ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki sınır hattını koruyan Ceylanpınar 1. Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, yasadışı yollardan Türkiye'ye girmeye çalışan Suriye uyruklu 3 kişiyi sınır hattında yakaladı. Gözaltına alınan 3 zanlının üzerinde yapılan aramada iç çamaşırlarına gizlenmiş 600 gram el yapımı plastik patlayıcı, 2 elektrikli fünye, 1 role, 15 santim kabloya bağlı elektrikli fünye ele bulundu. İç çamaşırlarına sarılı vaziyette bulunan patlayıcılar jandarma ekipleri tarafından kontrollü olarak patlatıldı.

PKK ÜYESİ OLDUKLARI DEĞERLENDİRİLİYOR
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığında sorguya alınan 3 zanlının terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu belirtildi. Türkiye'ye eylem amaçlı geldiği tespit edilen 3 Suriye uyruklu zanlının sorgulandığı, soruşturmanın geniş çaplı sürdürüldüğü öğrenildi.

BOMBAYI İÇ ÇAMAŞIRLARINA GİZLEMİŞLER

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki sınır hattını koruyan Ceylanpınar 1. Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollardan Türkiye'ye girmeye çalışan Suriye uyruklu 3 kişiyi sınır hattında yakaladı. Gözaltına alınan 3 zanlının üzerinde yapılan aramada iç çamaşırlarına gizlenmiş 600 gram el yapımı plastik patlayıcı, 2 elektrikli fünye, 1 role, 15 santim kabloya bağlı elektrikli fünye ele bulundu. İç çamaşırlarına sarılı vaziyette bulunan patlayıcılar jandarma ekipleri tarafından kontrollü olarak patlatıldı.


Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığında sorguya alınan 3 zanlının terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu belirtildi. 

 

SON DAKİKA! Ankara'da DEAŞ operasyonu! Düğmeye basıldı

 

SON DAKİKA: Şehit kabirlerinin de aralarında olduğu 79 mezarın tahrip edilmesiyle ilgili 5 şüpheli yakalandı

 

SON DAKİKA: MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon! Sözde sorumlu DEAŞ'lı terörist yakalandı

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu BM Oturumu'nda konuştu: PKK'nın 13 masum insanı öldürmesine dünya yine sessiz kaldı

Bu haber 991182 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...