Son dakika | Taksim’deki terör saldırısında yeni gelişme! 5...

Son dakika | Taksim'deki terör saldırısında yeni gelişme! 5 şüpheli Bulgaristan'da yakalandı

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili Bulgaristan'da düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheliler arasında terörist Bilal Hassan'ın yardımcısı Amran Abdulrami de bulunuyor. Terör saldırısıyla ilgili Türkiye'de de terörist Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'a yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 8 kişi daha gözaltına alındı. Öte yandan İstiklal Caddesi'ne bırakılan patlayıcının olta ucuna takılan kurşunlar, çivi ve demir parçaları ile güçlendirdiği öğrenildi.

19 Kasım 2022 - 15:21

Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin 5'i Bulgaristan’da 13 zanlı daha yakalandı

Giriş Tarihi: 19.11.2022  12:57 Son Güncelleme: 19.11.2022  14:26

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının 5 şüphelisi Bulgaristan’da yakalandı

Son dakika | Taksim'deki terör saldırısında yeni gelişme! 5 şüpheli Bulgaristan'da yakalandı

İstiklal'deki bombalı saldırının 5 şüphelisi Bulgaristan'da yakalandı

İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili 5'i Bulgaristan olmak üzere 13 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında teröristler Bilal Hassan ve Albashir'i Hatay sınırından geçirenlerle, kanlı eylem sonrası Bilal Hassan'ı Bulgaristan'a kaçıran göçmen kaçakçıları da var.

Son dakika | Taksim’deki terör saldırısında yeni gelişme! 5 şüpheli Bulgaristan’da yakalandıSon dakika haberi...Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım’da gerçekleşen terör saldırısının şüphelisi 5 kişi Bulgaristan’da yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA'ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan verimli iş birliği sonucu, 3 Moldova vatandaşı ile 2 Arap kökenli şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan'a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan'ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami'nin de yer aldığı kaydedildi.

İSTİKLAL'DEKİ SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİSTLERİ TÜRKİYE'YE GEÇİREN 2 KİŞİ YAKALANDI
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının ardından yapılan çalışmalarda, Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'ın sınırı geçmesine yardım ettikleri tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde Pazar günü meydana gelen patlamanın ardından devam edilen operasyonlar kapsamında teröristler Albashır ile Hassan'ı sınırdan geçirdikleri belirlenen 2 şüpheliyi daha tespit etti. Şüpheliler, polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındı. İl dışında yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım’da gerçekleşen terör saldırısının şüphelisi 5 kişi Bulgaristan’da yakalandı. Öte yandan, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili, saldırıyı gerçekleştirenlere yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 6 kişi daha gözaltına alındı. Toplam yeni gözaltı sayısının 8'e çıktığı belirtildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım’da gerçekleşen terör saldırısının şüphelisi 5'i Bulgaristan'da olmak üzere 7 zanlı yakalandı.

Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin 5'i Bulgaristan’da 13 zanlı daha yakalandıCumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA’ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan verimli iş birliği sonucu, 3 Moldova vatandaşı ile 2 Arap kökenli şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan’a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami’nin de yer aldığı kaydedildi.

İstiklal Caddesindeki bombalı saldırıyla ilgili yeni gelişme... Bulgaristanda operasyon: 5 şüpheli gözaltında

8 şüpheli gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, saldırıyı gerçekleştiren şahıslara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen, T.A, S.G, M.E.Y, M.E.A, H.A, H.A, S.C. ve H.A. olmak üzere 8 şüpheli daha yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin buradaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısının 5 şüphelisi Bulgaristan’da yakalandı

Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA'ya yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan verimli iş birliği sonucu, 3 Moldova vatandaşı ile 2 Arap kökenli şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

YASA DIŞI YOLLARLA BULGARİSTAN'A GİRİŞ YAPTILAR

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan'a giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terörist Bilal Hassan'ın yakın yardımcısı olarak gösterilen Amran Abdulrami'nin de yer aldığı kaydedildi.

AZEZ'DE YAKALANAN TERÖRİST İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Öte yandan, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir'e ve suç ortaklarına yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle Azez'de gözaltına alınan Hüssam kod adlı kişi İstanbul'a getirildi.

8 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde geçtiğimiz Pazar günü yaşanan bombalı terör saldırısıyla ilgili T.A., S.G., M.E.Y., M.E.A., H.A., H.A., S.C. ve H.A. isimli toplam sekiz kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Teröristlere yardım ve yataklık gerekçesiyle gözaltına alınan sekiz kişiden 1'i adliyeye sevk edildi. Diğer yedi kişinin işlemleri devam ediyor. 

Terörist Ahlam Albashir'e yardım ve yataklık ettiği belirlenen ve Azez'de yakalanan Hüssam kod adlı kişi de İstanbul'a getirildi ve sorguya alındı.

 İstanbul'da ve Türkiye genelinde, Bulgaristan'da operasyonlar devam etti. İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyla alakalı Türkiye'de yapılan operasyonlarda 8 kişi, Bulgaristan'da yapılan operasyonlarda 5 kişi olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı. Peki bu gözaltılar kimler?

Bilal Hassan ve Alham Albashir, 27 Temmuz'da Hatay'dan göçmen kaçakçıları vasıtasıyla Türkiye'ye girdiği tespit edilmişti. İşte bu gözaltına alınan kişiler arasında onları o sınırdan geçiren göçmen kaçakçıları da bulunuyor. Ve onlar gözaltına alındılar, İstanbul'a getirildiler. Bu 8 kişinin sorgusu İstanbul'da devam ediyor.

Aslında önemli bir gelişme daha oldu. O da neydi? Bulgaristan'da gözaltılar oldu. Ve bu da soruşturmanın çözülmesine yönelik önemli operasyonlardan bir tanesi olarak değerlendiriyoruz. Neden? Çünkü Bilal Hassan'ın Edirne'ye kaçtığı tespit edilmişti. Ahmar Jarkas isimli bir göçmen kaçakçısını eylemden 1 saat önce Taksim'den Bilal Hassan'ı almış, önce Esenler'e götürmüş ve oradan da Edirne'de başka bir göçmen kaçakçı çeteye teslim etmişti. Ve o dakika itibarıyla da İstiklal'deki saldırının ana faili Bilal Hassan ortadan kaybolmuştu.

Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırının 5 şüphelisi Bulgaristan'da yakalandıVe Bilal Hassan'ın Bulgaristan'daki bu operasyonlarla birlikte Bulgaristan'a geçtiğini de anlıyoruz. Neden? Çünkü Bulgar polisi, Bilal Hassan'ı yasa dışı yollardan Bulgaristan'a kaçıran 5 kişi yakaladı. Peki onların arasında kim var? Bilal Hassan'ın sağ kolu Amran Abdulrami de bulunuyor. 3 Moldova uyruklu kişi var. 1 Arap uyruklu kişi var. Yine 1 Bulgaristan uyruklu olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı ve onlar da Bilal Hassan'ın Türkiye'den Bulgaristan'a kaçırılmasıyla ilgili kritik bilgileri paylaştılar.

TEKSTİL FİRMASI GÖRÜNÜMÜNDE 3 MİNİBÜS

Tabi bu bilgiler önce Bulgaristan polisine sonra, Bulgaristan polisi Türkiye polisine teslim edecek. Ne gibi bilgiler var peki? Bilal Hassan'ın aslında Edirne'den Bulgaristan'a kaçışı 7 ay önceden planladığı tespit ediliyor. Demiştik ya; 'Türkiye'ye 4 ay önce gelmişlerdi.' Demek ki; bu kanlı eylemin planlanması 1 yıl öncesinden başlıyor. Bilal Hassan bu anlamda da özel, sağ kolunu Bulgarista'a gönderip oradaki yabancı bir göçmen çetesiyle anlaştıkları, tekstil firması görünümü verdikleri ve 7 ay boyunca da bu kaçışıyla ilgili çalışma yaptıkları tespit edildi.

Burası çok kritik... Göçmen kaçakçılığı tekstil firması görünümünde 3 minibüs halinde Türkiye'den Bulgaristan'a gittiği ve 5 kişiyle birlikte Bilal Hassan'ın da o minibüste olduğuna dair veriler paylaşıyor. Ancak şuan Bilal Hassan maalesef gözaltında değil. Yakalanması için de orada çalışmalar devam ediyor. Bu anlamda da önemli gelişme diye değerlendiriyor.

Şöyle bir detay vardı... Alham Albashir demişti ki; "Biz aslında ayın 13'ünde planlamıştık. Bilal Hassan'a bir telefon geldi. Vazgeçti" demişlerdi. Olay pazar gününe kaydırılmıştı. "Pazar günü İstiklal'e gittik" demişlerdi. Aslında burada onun da sırrı var. Neden? Edirne'den Bulgaristan'a kaçış sürecini daha önceden 16-17 Kasım tarihlerinde değil de daha önceki tarihlerde yapmayı planladıklarını ancak o Bulgaristan tarafındaki bazı gümrük polislerine de rüşvet verdiklerini bu kaçış için ve rüşvet verdikleri polislerin, gümrük görevlilerinin de vardiyasının bir gün sonraya ertelendiği dolayısıyla bu katliamın da mecburen 1 gün sonraya ertelendiği de bu soruşturmanın ayrıntılarını ortaya çıkardı.

Bu yıl 18 canlı bomba eylemi engellendi
BAKAN SOYLU, MÜNBİÇ'İ İŞARET ETTİ:Bu yıl 18 canlı bomba eylemi engellendiHaberi Görüntüle

PATLAYICIYLA İLGİLİ BULGULAR

Patlama TNT'nin neden olduğu açıklanmıştı. Patlayıcının içinde olta ucuna takılan kurşunlar, çivi ve demir parçaları ile güçlendirildiği belirtildi. Patlamanın olduğu alandan toplanan bulgulara ilişkin fotoğraflar basına verildi

Son dakika... İstiklaldeki bombalı saldırının 5 şüphelisi Bulgaristanda yakalandı
 

İŞTE BOMBAYI HAZIRLAYAN TERÖRİST

Saldırının bir numaralı faili olan, bombayı hazırlayıp Albashir’e vererek patlama noktasına gönderen ve saldırıdan sonra Bulgaristan’a kaçırıldığı belirlenen Bilal Hassan’a ait ilk görüntülere ve yeni bilgilere de ulaşıldı. Terörist Hassan, Esenler’de bir sokakta başında şapka, elinde düzenek benzeri bir cisimle yürürken kameralara takıldı. Teröristi saldırıdan sonra kaçtığı Edirne’de karşılayan ve yurt dışına çıkmasını sağlayan Hüseyin Güneş isimli şahsın da yakalandığı öğrenildi.

Son dakika... İstiklaldeki bombalı saldırının 5 şüphelisi Bulgaristanda yakalandı
 

İstiklal Caddesi'ndeki saldırının şifreleri
İŞTE HAİNİN KAÇIŞ ROTASI!İstiklal Caddesi'ndeki saldırının şifreleriHaberi Görüntüle
İstiklal Caddesi saldırganı böyle yakalandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİstiklal Caddesi saldırganı böyle yakalandıHaberi Görüntüle
Abdullah Ağar: Bu bölgeye harekat yapacağız
BOYNUMUZUN BORCU!Abdullah Ağar: Bu bölgeye harekat yapacağızHaberi Görüntüle
‘Patlat’ diyen ‘Hacı’ YPG elebaşı çıktı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR‘Patlat’ diyen ‘Hacı’ YPG elebaşı çıktıHaberi Görüntüle
İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda dikkat çeken 'Cumartesi' detayı!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİstiklal Caddesi'ndeki saldırıda dikkat çeken 'Cumartesi' detayı!Haberi Görüntüle
Bekir Aksoy Taksim'deki patlamaya şahit olmuş!
'ALLAH TÜRK HALKINA SABIR VERSİN'Bekir Aksoy Taksim'deki patlamaya şahit olmuş!Haberi Görüntüle

Patlama olmadan kaçışı başladıPATLAMA OLMADAN KAÇIŞI BAŞLADI

Taksim bombacısının Facebook hesabı deşifre olduTAKSİM BOMBACISININ FACEBOOK HESABI DEŞİFRE OLDU

Bu haber 127899 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Milyonlara temmuzda enflasyon zammı! Emekli ve memurun yüzü gülecek! Kök maaş ve en düşük maaş değişiyor 
Milyonlara temmuzda enflasyon zammı! Emekli ve memurun yüzü...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)