Son dakika: Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe Ankara’da! Başkan...

Son dakika: Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, bugün kabinesiyle birlikte Türkiye'ye geldi. Dibeybe'ye 5 başbakan yardımcısı ile 14 bakan eşlik ediyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Dibeybe, baş başa görüşecek, Türkiye-Libya Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oturumuna katılacak. Anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısının ardından Erdoğan, Dibeybe onuruna akşam yemeği verecek.

12 Nisan 2021 - 17:48

Son dakika: Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı

Giriş Tarihi: 12.04.2021 Güncelleme Tarihi: 12.04.2021 

Son dakika haberine göre Libya  Başbakanı , bugün kabinesiyle birlikte 'ye geldi. Başkan , Libya Başbakanı Dibeybe'yi Külliye'de resmi törenle karşıladı. Başkan Erdoğan ve Abdulhamid Dibeybe, baş başa görüşüyor. Dibeybe'ye 5 başbakan yardımcısı ile 14 bakan eşlik ediyor. Libya Başbakanı Dibeybe, Türkiye-Libya Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi oturumuna katılacak. Anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısının ardından Erdoğan, Dibeybe onuruna akşam yemeği verecek.

Son dakika: Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı

Başkan , Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

Libya Hükümeti tam kadro Türkiye'ye geldi

Dibeybe'ye  ziyaretinde 5 başbakan yardımcısı ve 14 bakanın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed el-Haddad da eşlik ediyor.

Erdoğan ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe'nin, alandaki yerlerini almasının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı.

Ardından, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı, "Merhaba asker" diyerek selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Dibeybe, merdivenlerde  ve Libya bayrakları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Dibeybe ortak basın toplantısı düzenleyecek.

ORTAK KONULAR ELE ALINACAK
Libya Hükümet Sözcüsü , temaslar kapsamında, enerji ve sağlık gibi hizmet sektöründe çeşitli ortak konuların görüşüleceğini kaydetti.

Türk şirketlerin Libya'daki kriz nedeniyle durdurulan faaliyetlerine devam etmelerinin de ele alınacağını aktardı.

Ziyarette iki ülke arasındaki çeşitli alanlarda iş birliği konularının da ele alınması bekleniyor.

TRABLUS BÜYÜKELÇİSİ KENAN YILMAZ'I KABUL ETTİ
 Başkanı Muhammed el-Menfi, Türkiye'nin  Büyükelçisi 'ı başkent Trablus'ta kabul etti.

Menfi, görüşmede, Libya-Türkiye ilişkilerinin derinliğine ve iki ülke arasındaki yakın dostluk ve iş birliğine vurgu yaptı.

ORTAK ÇIKARLAR KORUNACAK
Libya ile Türkiye'yi birleştiren ortak çıkarların,  ve  döneminde korunacağının altını çizdi.

Türk şirketlerinin, Libya'da yeniden yapılanma projelerine katkıda bulunmasını beklediklerini de kaydetti.

14 bakan ile Türkiye'ye geldi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi resmi törenle karşıladı.

Dibeybe'nin bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, giriş kapısına kadar araca eşlik etti.
Erdoğan, Başbakan Dibeybe'yi giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Dibeybe'nin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, iki ülke milli marşları çalındı, 21 pare top atışı yapıldı.

Dibeybe, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "merhaba asker" diyerek selamladı.

Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.



Daha sonra birbirlerine heyetlerini takdim eden Erdoğan ve Dibeybe, merdivenlerde Türkiye ve Libya bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

Ziyarette Libyalı 5 başbakan yardımcısı ile 14bakan da yer alıyor. Libyalı bakanlar, Ankara'da Türk mevkidaşları ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Libyalı mevkidaşı Necla El Manguş ile bir araya geldi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ve Doğu Akdeniz'deki son durum ele alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Libya Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Ahmed Oun ile görüştü.

Petrol ve doğal gaz başta olmak üzere iş birliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Libya Maliye Bakanı Halid El-Mabrouk Abdullah'ı bakanlıkta ağırladı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Ali El-Huveyc ve Planlama Bakanı Fahir Miftah Buferne ile bir araya geldi.

Bakan Pekcan, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için diyaloğun artırılması gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN GLOBAL EKONOMİDE DESTEĞİ DEVAM EDECEK
Bir görüşme de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndaydı. Bakan Mustafa Varank önce Sanayi ve Madenler Bakanı Ahmed Ali Ebu Heyse'yi ardından Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı İmran Muhammed Abdünnebi'yi makamında misafir etti.

Varank, Libya'ya global ekonomide Türkiye'nin desteklerinin devam edeceğini belirtti.

LİBYA'NIN YENİDEN İMARI SÜRECİ GÖRÜŞÜLDÜ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Libya İskan ve İmar Bakanı Ebubekir Muhammed El-Gavi ile görüştü.

Bakan Kurum, Libya'nın yeniden imarı sürecinde Türkiye'nin gerekli yatırımları yapmaya hazır olduğunu mevkidaşına iletti.

İçişleri Bakanı Soylu Libyalı mevkidaşı Halid et-Ticani Mazin ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Libya Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı İmran Muhammed Abdünnebi ile görüştü.

SON DAKİKA: Ankara'da kritik gün! Başkan Erdoğan Libya Başbakanı Dibeybe ile görüşüyor!

Son dakika haberine göre Başkan  Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Başkan Erdoğan ve Libya Başbakanı Dibeybe arasındaki görüşme dünya kamuoyu tarafından da ilgiyle takip edilirken gündemde başta Doğu Akdeniz olmak üzere kritik konular var.

SON DAKİKA: Ankara'da kritik gün! Başkan Erdoğan Libya Başbakanı Dibeybe ile görüşüyor!

Son dakika... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılandı.

KALABALIK BİR EKİPLE GELDİ

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Hükümet Sözcüsü Muhammed Hammude, Dibeybe'ye eşlik ettiği üst düzey heyette, 5 Başbakan yardımcısı ve 14 bakanın yanı sıra Genelkurmay Başbakanı Orgeneral Muhammed el-Haddad ve diğer hükümet yetkililerinin yer aldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başbakanı Dibeybe'yi Külliye'de törenle karşıladı

Buna göre, Dibeybe'ye refakat edecek Libyalı bakanların arasında, Dışişleri, İçişleri, Ekonomi ve Ticaret, Sağlık, Petrol, Yerel Yönetimler, Maliye, Ulaştırma, Planlama, Sanayi ve Maden, Çevre, Eğitim bakanları ile iki devlet bakanı yer aldı.



EN ÖNEMLI DOSYA:DOĞU AKDENİZ
Hammude, ziyaretteki temaslar kapsamında, enerji ve sağlık gibi hizmet sektöründe çeşitli ortak dosyaların yanı sıra, Türk şirketlerinin ülkedeki kriz nedeniyle durdurulan faaliyetlerine devam etmek için tekrar geri dönmesinin ele alınacağını aktardı. Ayrıca, Libya Başkanlık Konseyi Basın Ofisi'nden daha önce yapılan açıklamada, Dibeybe ve beraberindeki heyetin, Libya ve Türkiye arasındaki anlaşmaları ele almak ve iki ülke arasındaki çeşitli alanlarda iş birliğini geliştirmek için temaslarda bulunacağı belirtildi. Görüşmede en önemli maddenin son dönemde Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler olacağı düşünülüyor. Birleşmiş Milletler öncülüğünde 5 Şubat'ta İsviçre'de toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu üyelerinin oylaması sonucunda, ülkede 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed el-Menfi, Başbakanlığa da Abdulhamid Dibeybe seçilmişti.

Son dakika: Libya'dan Türkiye açıklaması! Ortak çıkarlar yeni dönemde de korunacak

Doğu Akdeniz'de sıcak saatler! Türkiye'ye karşı 60 savaş uçağı birden...

Dünya liderleri Libya'da, Libya Türkiye'deDÜNYA LİDERLERİ LİBYA'DA, LİBYA TÜRKİYE'DE

 

TSK'dan Libya Deniz Kuvvetleri'ne eğitimTSK'DAN LİBYA DENİZ KUVVETLERİ'NE EĞİTİM

Başkan Erdoğan'dan kritik görüşme!BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KRİTİK GÖRÜŞME!

Başkan Erdoğan'dan Libya diplomasisiBAŞKAN ERDOĞAN'DAN LİBYA DİPLOMASİSİ

Bu haber 458850 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...