Son dakika: İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu

Son dakika: İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu

İstanbul'un birçok bölgesinde gök gürültülü sağanak etkili oluyor. Akşam saatlerinde aralıklı olarak başlayan sağanak, gece saatlerinde şiddetini artırarak Esenyurt, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Sarıyer, Şile, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli, Zeytinburnu, Bağcılar ve Fatih ilçesinde etkisini gösterdi. Sağanak ile birlikte çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı. İstanbul dahil olmak üzere birçok ile uyarı üstüne uyarı geliyor.

10 Temmuz 2022 - 07:36

Son dakika: İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu
Giriş Tarihi: 10.07.2022 00:33 Güncelleme Tarihi: 10.07.2022 06:31
Son dakika... Bayramda sağanak şoku! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat
İstanbul'un birçok bölgesinde gök gürültülü sağanak etkili oluyor. Akşam saatlerinde aralıklı olarak başlayan sağanak, gece saatlerinde şiddetini artırarak EsenyurtBeykoz, Üsküdar, Ümraniye, Sarıyer, Şile, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli, Zeytinburnu, Bağcılar ve Fatih ilçesinde etkisini gösterdi. Sağanak ile birlikte çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı. İstanbul dahil olmak üzere birçok ile uyarı üstüne uyarı geliyor.

Sağanak şoku! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat
Son dakika... İstanbul'da gece saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Aniden bastıran yağmurda vatandaşlar zor anlar yaşarken, bazı caddelerde su baskınları oldu. Meteoroloji, yurdun kuzeybatı kesimleri ile İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası'ndaki şiddetli yağışlara karşı uyardı.
Son dakika: İstanbul’da sağanak yağış etkili olduAFAD, İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 21 il için 'kuvvetli yağış' uyarısı yapmıştı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), aralarında İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 21 il için yapılan kuvvetli yağış uyarısında "Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" uyarısında bulunuldu.

Bu uyarıların ardından İstanbul'da yağışlı hava etkili olmaya başladı.

İstanbul'un birçok bölgesinde gök gürültülü sağanak etkili oluyor. Akşam saatlerinde aralıklı olarak başlayan sağanak, gece saatlerinde şiddetini artırarak Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Sarıyer, Şile, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli, Zeytinburnu, Bağcılar ve Fatih ilçesinde etkisini gösterdi.

Yağışa yakalananlar, otobüs duraklarına ve iş yerlerine sığındı. Sağanak nedeniyle bazı sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu.

Yağış nedeniyle TEM Otoyolu Seyrantepe mevkisi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu çıkışı ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile bazı ara yollarda trafik yoğunluğu oluştu.

Esenyurt Pınar Mahallesi'ndeki Haramidere'nin taşması sonucu 19 Mayıs Bulvarı ve çevresindeki sokaklar araç ve yaya geçişine kapatıldı.

Bazı sokaklarda, tıkanan mazgallar nedeniyle su taşkınları yaşanınca giriş çıkışlar kapatıldı.

Dere kenarındaki evleri ve işyerlerini su basarken bölgeye emniyet, itfaiye, zabıta, 112 Acil Servis ve Esenyurt Belediyesi arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Esenyurt'ta dere taştı, ev ve iş yerlerini su bastı

Esenyurt'ta dere taştı, ev ve iş yerlerini su bastı
Esenyurt’ta dere taştı, ev ve iş yerlerini su bastı 

Yetkililer tarafından yapılan uyarıların ardından Pınar Mahallesi'nde gece saatlerinde bir çok iş yeri ve evi su bastı. Baskınla birlikte sokaklar adeta göle döndü.

İtfaiye ve Esenyurt Belediyesi ekipleri tarafından evlerinden mahsur kalan 2 ailenin çıkarıldığı öğrenildi. Ekipler baskının ardından gece boyunca bodrum katlarda su baskını yaşanan evlerde arama çalışmalarını sürdürdü.

Ekiplerin çalışması devam ederken aynı bölgede 2020 yılında da sel felaketi yaşanmıştı.

Başkan Bozkurt'tan su baskını açıklaması, 'Evler boşaltıldı, bir sorunla karşılaşmadık'

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, gece saatlerinde aniden bastıran yağmur sonrası su baskını yaşanan bölgede çalışmaları yerinden takip etti. Başkan Bozkurt, “Evler boşaltıldı, bir sorunla karşılaşmadık”dedi.

Bugün yapılan son dakika uyarıların ardından Esenyurt'ta geçtiğimiz yılda su baskını yaşanan Pınar Mahallesi Bölgesi'nde yeniden bir baskın yaşandı. Yaşanan baskına sokakta ve bazı evlerde baskın nedeniyle zarar gördü. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından tahliye edildi. Yaşanan olay sonrası Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Görevlilerden de bilgiler alan Bozkurt yaptığı açıklamada, “ Burası uzun yıllardır yapılan yanlışlıklardan dolayı alt yapısı kötüydü. Biz göreve geldiğimizden bu yana düzeltmeye çalışıyoruz. Acil müdahale ettiğimiz için sorunun büyümesini önlüyoruz. Her yıl yaşanan sel felaketi burada geçmiş yıllardaki dere kesimlerinde imarın yanlış seçilmesinden kaynaklanıyordu. Şu anda dere ıslah çalışması devam ediyor. Bu noktaya kadar geldik. Kısa sürede bitireceğiz. Şu anda da sorun olmasın diye bütün ekiplerimiz iş başında. Gerekli düzenlemeleri yapıyorlar. Şu anda bize ulaşan herhangi bir mahsur kalan kişi yok. Bir iki aile vardı onlar önceden boşaltıldı. Biz bir önceki sel felaketinden sonra zaman zaman zabıta ekiplerini gönderip oraları boşaltıyorduk. Şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadık” dedi.

Ev ve işyerlerinde mahsur kalan çok sayıda vatandaşı kurtarmak için çalışma başlatıldı.

1271. Sokakta bulunan Esenyurt Müftülüğüne bağlı İrşad Camisi'ne sığınan bazı vatandaşlar, caminin giriş katını su basması üzerine burada mahsur kaldı.

Sokaktaki suyun boşaltılmasının ardından vatandaşlar camiden çıkarılırken ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Marmara bölgesi için yaptığı kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulunmuştu.

BEYKOZ'DA SAĞANAK SEBEBİYLE CADDELER VE EVLERİ SU BASTI BİR EVE YILDIRIM DÜŞTÜ

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yoğun sağanak yağış sonrası birçok ilçede su baskınları meydana geldi. Beykoz'da caddeler ve bazı evleri su bastı, bir eve yıldırım düştü.

İstanbul'da beklenen sağanak yağış gece saatlerinde başlayarak tüm ilde etkili oldu. Beykoz'da caddeler ve yollar sağanak yağmur sebebiyle kapandı.

Caddeler ve bazı evler su altında kaldı. Yalı Mahallesi Meydan Sokakta bulunan bir eve yıldırım düştüğü iddia edildi. Yıldırım düşen ev tutuştu. Vatandaşların durumu 112 acil çağrı merkezine bildirmesiyle olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, sağlık ekipleri yaralı vatandaşları bölgedeki hastaneye sevk etti.

Caddeler, yollar ve evler su altında kaldı

Beykoz'da aşırı yağış sebebiyle sahil yolu, caddeler ve bazı sokaklar su altında kaldı. Bir evi ise aşırı yağış sebebiyle su bastı. İtfaiye ekipleri su basan evde tahliye çalışması yaptı.

METEOROLOJİDEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, yurdun kuzeybatı kesimleri ile İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası'ndaki şiddetli yağışlara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın günün ilk saatlerden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi.

İstanbul ve Ankara için sağanak yağış uyarısı!İSTANBUL VE ANKARA İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

Açıklamada, yağışın İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası ile Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevreleri, Balıkesir'in kuzey, Zonguldak ve Bursa'nın batı kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli, yer yer de şiddetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Yağışların, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgarın çeşitli olumsuzluklara yol açabileceği belirtilen açıklamada, yetkililer ve vatandaşların tedbirli olması istendi.
10.07.2022 - 07:37 | | DHA-İHA
Son dakika... Bayramda sağanak şoku! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat

 

SEL VE SU BASKINLARI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "10.07.2022 Pazar günü ilk saatlerden itibaren Marmara'nın güney ve doğusu ( İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale'nin doğusu ) ile zamanla Batı Karadeniz (Bolu Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın'ın iç kesimleri) , İç Anadolu'nun kuzeybatısı ( Ankara, Eskişehir ve Çankırı) , Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum'un batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." açıklamasını yaptı. Yağışların 10 Temmuz saat 22.00'ye kadar etkili olması bekleniyor.

AFAD'DAN 7 İL İÇİN 'ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ' UYARISI

AFAD, yaptığı açıklamada İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Balıkesir, Zonguldak ve Bursa'da çok kuvvetli yağış beklendiğini belirterek "Meteorolojiden alınan bilgilere göre, bugün ilk saatlerden itibaren, İstanbul'un kuzey kesimleri ve Anadolu Yakası'nda; Kocaeli, Sakarya ve Düzce çevrelerinde; Balıkesir'in kuzey, Zonguldak ve Bursa'nın batı kesimlerinde çok kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bursa ve Balıkesir il AFAD müdürlüklerimiz teyakkuza geçirildi. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Son dakika... Bayramda sağanak şoku Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat
 

İBB: ALO 153 İLE İLETİŞİM KURULABİLİR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sosyal medya hesabından "İstanbulluların dikkatine!" notuyla yapılan yağış uyarısında "AKOM verilerine göre bu akşam başlayıp yarın akşama kadar sürecek kuvvetli rüzgar ile birlikte sağanak yağış bekleniyor. Ani ve yoğun yağışların oluşturabileceği olumsuz durumlar için ALO153 Çözüm Merkezimiz ile iletişim kurulabilir" denildi. 

İSTANBUL'U VURDU

İstanbul’da beklenen sağanak yağış gece saatlerinde başlayarak tüm ilde etkili oldu. İstanbul’da gece saatlerinde başlayan yoğun sağanak yağış sonrası birçok ilçede su baskınları meydana geldi. İstanbul'da gece boyunca çakan şimşek sayısı 7 bini aştı.

 

Son dakika... Bayramda sağanak şoku Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat
 
 

ESENYURT

Esenyurt’ta şiddetli yağış sonrası taşan dere nedeniyle ev, iş yeri ve bir camiyi su bastı. Mahsur kalan vatandaşlar kurtarılırken ekiplerin çalışması devam ediyor. Yetkililer tarafından yapılan uyarıların ardından Pınar Mahallesi’nde gece saatlerinde bir çok iş yeri ve evi su bastı. Baskınla birlikte sokaklar adeta göle döndü. İtfaiye ve Esenyurt Belediyesi ekipleri tarafından evlerinden mahsur kalan 2 ailenin çıkarıldığı öğrenildi. Ekipler baskının ardından gece boyunca bodrum katlarda su baskını yaşanan evlerde arama çalışmalarını sürdürdü. Ekiplerin çalışması devam ederken aynı bölgede 2020 yılında da sel felaketi yaşanmıştı.

Son dakika... Bayramda sağanak şoku Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat
 

BEYKOZ'DA EVLERİ SU BASTI

Beykoz’da caddeler ve yollar sağanak yağmur sebebiyle kapandı. Caddeler ve bazı evler su altında kaldı. Yalı Mahallesi Meydan Sokakta bulunan bir eve yıldırım düştüğü iddia edildi. Yıldırım düşen ev tutuştu. Vatandaşların durumu 112 acil çağrı merkezine bildirmesiyle olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, sağlık ekipleri yaralı vatandaşları bölgedeki hastaneye sevk etti. Beykoz’da aşırı yağış sebebiyle sahil yolu, caddeler ve bazı sokaklar su altında kaldı. Bir evi ise aşırı yağış sebebiyle su bastı. İtfaiye ekipleri su basan evde tahliye çalışması yaptı.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

Ankara Valiliği, yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini belirterek, vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, "10 Temmuz Pazar günü yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: TEYAKKUZDAYIZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada yağış için Ankara genelinde 'sarı uyarı' yapıldığı belirtilerek şöyle denildi: "Meteoroloji'den alınan bilgiye göre Ankara'da yarın kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa bağlı olarak su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar beklenmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz."

BİLECİK’TE SEL SULARINA KAPILAN 70 YAŞINDAKİ KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Türkmen köyünde bugün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağmur hayatı felç etti. Şiddetli yağmurun oluşturduğu sel suları, Asiye Bikmen'in oturduğu evin önünde bulunan istinat duvarının çökmesine neden oldu. Bu esnada Asiye Bikmen (70) suya kapılırken, annesinin suya kapıldığı gören oğlu Sinan Bikmen de hemen suya atladı. 500 metre ileride köylüler Asiye Bikmen’in cansız bedenine ulaşırken, oğlunu da yaralı bir şekilde buldular. Asiye Bikmen’in cansız bedeni savcının incelemesinin ardından Gölpazarı İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralı oğlu da aynı hastanede tedavi altına alındı.

İstanbul’da sağanak yağış etkili olduİSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Türk Dışişlerinden Sri Lanka açıklaması: Endişe duyuyoruz | Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa etti

Giriş Tarihi: 09.07.2022 19:42 Güncelleme Tarihi: 10.07.2022 02:13


Türk Dışişlerinden Sri Lanka açıklaması: Endişe duyuyoruz | Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa ettiTarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan ülkede halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı. Sri Lanka'da, Başbakan Ranil Wickremesingh'in istifa etmeye hazır olduğunu söylemesinden birkaç saat sonra göstericiler Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe verdi. Bu tablo sonrası Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Bakanlık, Sri Lanka’da yaşanan gelişmelerden ve devam eden protesto gösterilerinde artan şiddet olaylarından endişe duyulduğunu bildirdi. Bu yaşananlar çerçevesinde ülkedeki olayların ardından Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa etti.
Son dakika: Sri Lanka Devlet Başkanı istifa kararı aldı! - Haber 7 DÜNYABakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sri Lanka'da yaşanan gelişmelerden ve devam eden protesto gösterilerinde artan şiddet olaylarından endişe duyuyoruz. Ülkenin karşı karşıya bulunduğu ciddi siyasi ve ekonomik sorunların çözümünün toplumsal uzlaşıdan geçtiğine inanıyoruz. Bu süreçte tüm taraflara itidalli davranmaları ve şiddetten kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan ülkede protesto gösterileri düzenleniyor.

SRİ LANKA'DA GÖSTERİCİLER BAŞBAKANLIK KONUTUNU ATEŞE VERDİ

Tarihinin en ağır ekonomik krizinin yaşandığı Sri Lanka'da, Başbakan Ranil Wickremesingh'in istifa etmeye hazır olduğunu söylemesinden birkaç saat sonra göstericiler Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe verdi.

Hükûmetten bir sözcü yaptığı açıklamada, protestocuların zorla Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe verdiğini belirtti.

Ellerinde siyah bayraklar taşıyan ve ülke genelinden gelen binlerce gösterici, protestolar nedeniyle akşam sokağa çıkma yasağı ilan edilen ancak daha sonra kaldırılan başkent Kolombo'da bir araya gelmişti.

Sri Lanka medyasındaki haberlere göre, hükûmet karşıtı yüzlerce protestocu, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın resmi konutu ve ofisinin bulunduğu yerleşke çevresindeki barikatları aşmıştı.

SRİ LANKA'DAKİ DURUM

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan ülkede halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı.

Sri Lanka Başbakanlık Ofisi'nin çevresinde 9 Mayıs'ta toplanan göstericiler ile hükûmet yanlıları arasında arbede yaşanmış, başkent Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Muhalefetin artan baskısı sonrası Başbakan Mahinda Rajapaksa, 9 Mayıs'ta istifa etmiş, kabine de feshedilmişti.

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve hükûmet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti.

Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, en az 250 kişi yaralandı.

SRİ LANKA DEVLET BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Ülkesinde çıkan olayların ardından Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa etti.

Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti
Giriş Tarihi:09.07.2022  22:17 Güncelleme Tarihi: 09.07.2022  22:45
Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti
Son dakika bilgisine göre tarihinin en ağır ekonomik krizinin yaşandığı Sri Lanka'da, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa etti. Dışişleri Bakanlığı Sri Lanka'daki artan şiddet ve gerilimle ilgili bir açıklama yayınladı. Türkiye'nin sorunların çözümünde uzlaşıyı desteklediği ve şiddetten uzak kalınması çağrısı yinelendi. İşte Sri Lanka'da son durum ve ülkede ortaya çıkan şoke edici görüntüler...
Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

SON DAKİKA: OLAYLARIN ÇIKTIĞI SRİ LANKA'DA İSTİFA GELDİ

Sri Lanka Meclis Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, yaptığı açıklamada, Rajapaksa'nın 13 Temmuz'da istifa etmeyi kabul ettiğini duyurmuştu. Son dakika bilgisine göre Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa istifa etti.

Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

Başbakan Ranil Wickremesingh da istifa etmeye hazır olduğunu bildirmişti.

Geniş kapsamlı hükümet karşıtı protesto düzenlenen Sri Lanka'da Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, ülkedeki siyasi parti liderlerinin katılımıyla parlamentoda acil bir oturum düzenlendiği belirtilmişti.

Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

Açıklamada, liderlerin Devlet Başkanı Rajapaksa ve Başbakan Wickremesingh'in istifasını istediği kaydedilmişti.

Wickremesingh'in liderlere, istifaya ve yeni bir hükümete yol açmaya hazır olduğunu söylediği aktarılmıştı.

Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

Wickremesingh'in istifaya hazır olduğunu söylemesinden birkaç saat sonra göstericiler Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermişti.

Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

Ülke genelinden binlerce kişinin katılımıyla geniş çaplı hükümet karşıtı protestolar düzenleniyor.

 
Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

Protestocular, Devlet Başkanı Rajapaksa'nın resmi konutu ve ofisinin bulunduğu yerleşke çevresindeki barikatları aşarak konut ve ofise girmişti.

Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

Yerleşkeye girilmesinin ardından Rajapaksa'nın yerleşkeden ayrıldığı ve güvenli bir yere götürüldüğü ileri sürülmüştü.

Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

SRİ LANKA'DAKİ DURUM

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan ülkede halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı.

Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

Sri Lanka Başbakanlık Ofisi'nin çevresinde 9 Mayıs'ta toplanan göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmış, başkent Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti.

 
Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti

Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, en az 250 kişi yaralandı.

Sri Lanka'da protestocular Başbakan Wickremesinghe'nin evini ateşe verdi | Video

Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti
 
Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti
 
Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti
 
Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti
 
 
Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti
 
Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti
 
Son dakika: Dünya bu görüntüleri konuştu! Sri Lanka Devlet Başkanı istifa etti
 
 
Sri Lanka’da başbakanın evi ateşe verildiSRİ LANKA'DA BAŞBAKANIN EVİ ATEŞE VERİLDİ
 
Yunan lobisinin uykularını kaçırdı! Biden'ın F-16 hamlesi panikletti: Türkiye'ye yönelik skandal sözler
Giriş Tarihi:09.07.2022  15:01 Güncelleme Tarihi: 09.07.2022  15:04
Yunan lobisinin uykularını kaçırdı! Biden'ın F-16 hamlesi panikletti: Türkiye'ye yönelik skandal sözler
Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim son dönemlerde artarken Yunanistan'dan kafa karıştıran adımlar geliyor. Bir yandan Türkiye'yi uluslararası alanda sürekli şikayet eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis geçtiğimiz günlerde ise geri adım atmıştı. ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'nin F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebine olumlu yanıt vermesi paniğe neden olmuştu. ABD'deki Yunan lobisi ise Biden'a konuya ilişkin skandal bir mektup göndermişti. O mektubun detayları ortaya çıktı.
  • Yunan lobisinin uykularını kaçırdı! Biden'ın F-16 hamlesi panikletti: Türkiye'ye yönelik skandal sözler

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD Kongresi'nde 'Türkiye'ye F-16 satmayın!' çıkışında bulunmasının ardından Türkiye ve Yunanistan arası gerilmişti. Yunanistan'dan Türkiye'ye yönelik skandal açıklamalar gelirken geçtiğimiz gün Miçotakis geri adım atmıştı. Yunan basınında ABD Başkanı Joe Biden'ın F-16 satışı konusundaki açıklamalarının yankıları sürerken ABD'de 35 milletvekilinin Biden'a yazdığı skandal mektubun detayları ortaya çıktı.

Yunan lobisinin uykularını kaçırdı! Biden'ın F-16 hamlesi panikletti: Türkiye'ye yönelik skandal sözler

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Biden'ın Madrid'deki görüşmesinin ardından Türkiye'nin F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebine olumlu yanıt gelmiş, ABD'de konuya ilişkin çalışmalar başlamışken Yunanistan bu durumdan rahatsız olduğunu her fırsatta yineliyordu.

Yunan lobisinin uykularını kaçırdı! Biden'ın F-16 hamlesi panikletti: Türkiye'ye yönelik skandal sözler

MİÇOTAKİS'TEN GERİ ADIM

Ancak daha sonra Miçotakis bir radyo programında, Yunan iç politikası ve Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair değerlendirmelerinde "Her kim Yunanistan'ın ABD'nin Türkiye'ye silah satışını sonsuza dek engelleyebileceğini düşünüyorsa, bence gerçek güçler dengesini tamamen anlamamaktadır." ifadleerini kullanarak geri adım atmıştı.

Yunan lobisinin uykularını kaçırdı! Biden'ın F-16 hamlesi panikletti: Türkiye'ye yönelik skandal sözler

ABD'deki Yunan lobisi ise Türkiye'ye F-16 satışının gerçekleştirilmemesi için harekete geçmişti. Yunan Kathimeri gazetesinde yer alan haberde; 35 milletvekilinin Amerikan silah sistemlerinin Türkiye'ye satılmaması için Joe Biden'a bir mektup gönderdiği yazıldı.

Yunan lobisinin uykularını kaçırdı! Biden'ın F-16 hamlesi panikletti: Türkiye'ye yönelik skandal sözler

MEKTUBUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

NATO'nun her defasında Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğu açıklamaları gelirken bu mektupta skandal ifadelere yer verildi. Türkiye'nin hem ABD'ye hem de NATO'ya taahhütlerini yerine getirmediği dile getirildi. Türkiye'nin Yunanistan ve Kıbrıs'a yönelik provokatif eylemlerde bulunduğu iddia edildi.

 
Yunan lobisinin uykularını kaçırdı! Biden'ın F-16 hamlesi panikletti: Türkiye'ye yönelik skandal sözler

Rusya Ukrayna savaşı boyunca ateşkes ilan edilmesi, özellikle küzerel gıda krizinin çözümü konusunda aktif rol oynayan Başkan Erdoğan'ın kendi çıkarlarına göre hakeret ettiğine yönelik haddi aşan ifadeler kullanıldı.

Yunan lobisinin uykularını kaçırdı! Biden'ın F-16 hamlesi panikletti: Türkiye'ye yönelik skandal sözler

"ENGELLEMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Mektupta "ABD, Türkiye'nin istikrarsızlaştırıcı eylemlerini ve uluslararası hukuk ihlallerini yurtiçinde ve yurtdışında durdurmak için somut adımlar atılana kadar Türkiye ordusuna daha fazla destek vermemelidir." ifadeleri yer alırken Mektubun sonunda ise Türkiye'ye F-16'ların satışını engellemek için engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade ettiler.


 
Elon Musk, Twitter çekişmesi! Musk anlaşmadan çekildi Twitter'dan karşı hamle geldi
Giriş Tarihi:09.07.2022  12:26Güncelleme Tarihi: 09.07.2022  12:26



Elon MuskTwitter çekişmesi! Musk anlaşmadan çekildi Twitter'dan karşı hamle geldi
Tesla ve SpaceX CEO'su milyarder Elon Musk, Nisan ayında Twitter'ı 44 milyar dolara satın almayı kabul etmiş dün yaptığı açıklamayla ise anlaşmadan çekildiğini duyurmuştu. Musk'ın bu hamlesine Twitter'dan jet karşılık geldi
Elon Musk, Twitter çekişmesi! Musk anlaşmadan çekildi Twitter'dan karşı hamle geldi

Elon Musk, dün Twitter'ın satış anlaşmasının birden fazla maddesini ihlal ettiği için 44 milyar dolarlık anlaşmadan çekildiğini açıkladı. Twitter'ın Yönetim Kurulu Başkanı, bugün Musk'ın anlaşmadan çekilmemesi için dava açacaklarını duyurdu.

Elon Musk, Twitter çekişmesi! Musk anlaşmadan çekildi Twitter'dan karşı hamle geldi

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Dünyanın en zengin kişileri arasında yer alan Elon MuskTwitter'ın satış anlaşmasının birden fazla maddesini ihlal ettiği için Twitter'ı satın almaktan vazgeçtiğini açıklamıştı.

Elon Musk, Twitter çekişmesi! Musk anlaşmadan çekildi Twitter'dan karşı hamle geldi

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, açıklama yaparak 'satış anlaşmasının uygulanması' için yasal işlem başlatacaklarını belirtti.

Elon Musk, Twitter çekişmesi! Musk anlaşmadan çekildi Twitter'dan karşı hamle geldi

MUSK: SPAM VE BOT HESAPLAR YÜZDE 20

Musk, Mayıs ayında Twitter'dan 'sahte hesaplar (spam) ile yazılım ve programlar sayesinde oluşturulmuş (bot) hesapların' gerçek kişilere ait toplam hesapların yüzde 5'inden daha az olduğuna dair kanıt istemişti.

Elon Musk, Twitter çekişmesi! Musk anlaşmadan çekildi Twitter'dan karşı hamle geldi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile yapılan 95 sayfalık satın alma (birleşme) anlaşmasına göre Musk, Twitter'ın anlaşmayı ihlal ettiğini kanıtlaması gerekiyor aksi halde 1 milyar dolarlık bir ayrılık ücreti ödemek durumunda kalabilir.

 
Elon Musk, Twitter çekişmesi! Musk anlaşmadan çekildi Twitter'dan karşı hamle geldi

Musk, ayrıca spam ve bot hesapların yüzde 20 kadar olduğunu ileri sürmüştü. Musk'ın avukatları Komisyona bir mektup göndererek; Musk'ın taleplerinin Twitter tarafından görmezden gelindiği, bazen haksız sebeplerle reddedildiği, bazen de eksik bilgi verildiğini ifade ederek

Elon Musk, Twitter çekişmesi! Musk anlaşmadan çekildi Twitter'dan karşı hamle geldi

"Bay Musk birleşme anlaşmasını feshediyor çünkü Twitter bu anlaşmanın birçok hükmünü esaslı ihlal ediyor, görünüşe göre yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunuyor" açıklamasını yaptı.

Elon Musk, Twitter çekişmesi! Musk anlaşmadan çekildi Twitter'dan karşı hamle geldi

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı ve Co-CEO Bret Taylor bugün bir açıklama yaparak "Twitter Kurulu, Bay Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi kapatmayı taahhüt ediyor ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyor. Delaware Mahkemesi'nde galip geleceğimizden eminiz" dedi.

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı
Giriş Tarihi:09.07.2022  10:06Güncelleme Tarihi: 09.07.2022  13:22
Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı
Dünya siyasetini sarsan bir suikast daha yaşandı. Dün Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe, seçim konuşması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Kısa mesafeden iki kurşunla yaralanan Abe hayatını kaybetti. Shinzo Abe'yi ev yapımı silahla vuran saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı. Son dakika haberine göre hayatını kaybeden Abe'nin otopsi raporu da açıklandı. Abe'nin kan kaybı nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilirken, sol kolun üst kısmı ile boyunda 2 mermi yarası bulunduğu açıklandı.
Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

Dünya dün korkunç bir cinayet ile sarsıldı. Japonya'da en uzun süre başbakanlık yapan Shinzo Abe seçim konuşması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Göğsünden vurulan Shinzo Abe kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Saldırıyı eski bir Deniz Öz Savunma Kuvvetleri üyesi olduğu öne sürülen 41 yaşındaki Yamagami Tetsuya'nın gerçekleştirdiği öğrenildi. Tetsuya'nın ilk ifadesi ortaya çıktı. Shinzo Abe suikastında şoke eden detaylar...

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

67 yaşındaki Japonya eski başbakanı Abe Şinzo, Nara kentinde seçim konuşması yaptığı sırada silahla vurularak ağır yaralandı.

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

Abe'nin Nara kentinde seçim konuşması yaptığı sırada vurulduğu ana ait görüntülerde, Abe konuşma yaptığı sırada 2 el silah sesi duyulmuş, ikinci silah sesinin ardından Abe yere yığılmıştı.

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

BİRİ KALBİNE ULAŞMIŞTI

Abe'nin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenilmiş, 6 saat sonra ise hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Hastanenin başhekimi konuya ilişkin yaptığı açıklamasında "İki derin yarası vardı. Bir tanesi kalbine ulaşmıştı" dedi.

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

EL YAPIMI SİLAH

Shinzo Abe'yi vuran el yapımı silahın tahta parçasına bantlanmış iki boru parçasından yapıldığı ortaya çıkmıştı.

 
Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

Daha önce Abe'nin arkasında görüntülenen 41 yaşındaki saldırgan Tetsuya Yamagami,ateş açmasının hemen ardından etkisiz hale getirilmişti.

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

İTİRAFI ORTAYA ÇIKTI

Japon devlet televizyonu NHK, Yamagami'nin 2002-2005 yılları arasında donanmada görev yaptığınıaktarırken polis sorgusu sırasında Yamagami, suikastın arkasındaki motivasyonu da açıkladı.

 

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

Haberde, belirli gruplara karşı kin güttüğünü dile getiren Yamagami, Abe'nin de o gruplara bağlı olduğuna inandığı için saldırıyı gerçekleştiridğini açıkladığı ifade edildi. Yamagami'nin Abe'nin programını daha önceden bildiği iddia edilirken polisler Yamagami'nin tek başına hareket edip etmediğini araştırıyor.

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

OTOPSİ RAPORU AÇIKLANDI

Japonya Devlet Televizyonu NHK, Abe'nin cesedine otopsi yapıldığını duyurdu. Abe'nin otopsi raporunun sonuçları açıklandı. Rapora göre Abe'nin sol kolunun üst kısmı ile boynunda 2 mermi yarası belirlendi.

Yetkililer, Abe'nin sol kolunun üst kısmından giren merminin köprücük kemiğinin altında bulunan atardamara zarar verdiğini açıkladı. Abe'nin kan kaybı nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilirken, saldırganın yakın mesafeden ateş ettiği de raporda yer aldı.

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

Öte yandan Abe'nin katil zanlısının evinde yapılan aramada polis, çok sayıda el yapımı silah ve patlayıcı ele geçirdi.

 
Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

EVİNDEN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe suikastine dair yeni detaylar ortaya çıktı. Daha önce Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) bünyesinde çalıştığı öğrenilen Yamagami Tetsuya'nın (41) el yapımı silahından çıkan 2 kurşunla hayatını kaybeden Abe'nin katil zanlısının evinde arama yapan polis, çok sayıda el yapımı silah ele geçirildiğini açıkladı.

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

Polis ayrıca evde bulunan patlayıcı madde olduğu tahmin edilen şüpheli paketlerin, imha edilmek üzere özel bir bölgeye gönderildiğini belirtti. Muhtemel bir patlama riskine karşı bölge sakinlerini tahliye eden polis ekipleri, soruşturmayı terör bağlantısı üzerine derinleştirdi.
 

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

ESKİ BAŞBAKAN ABE'NİN ÖLÜM NEDENİ NETLEŞTİ

Nara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden yapılan açıklamada, yerel saatle 17.03'te hayatını kaybeden eski Başbakan Abe'nin ölüm nedeni duyuruldu. Açıklamada, kurşun yarasının kalbine ulaşacak kadar derin olduğu belirtilerek, Abe'nin ölüm nedeninin kan kaybı olduğu ifade edildi.

Shinzo Abe suikastında şok detay! Saldırganın itirafları ortaya çıktı

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe, seçim konuşması yaptığı Nara şehrinde silahlı saldırıya uğramış, olay yerinde yakalanan saldırgan, Abe'yi sevmediği için cinayeti işlediğini ancak Abe'nin politik duruşuna karşı kin beslemediğini ifade edildi.

Giriş Tarihi:09.07.2022  06:32Güncelleme Tarihi: 09.07.2022  06:34
Son dakika: 92 yıl sonra bir ilk! Shinzo Abe suikastının şifreleri
Son dakika haberi: Japonya'da en uzun süre başbakanlık görevi yapan Shinzo Abe suikast sonucu yaşamını yitirdi. Katil eski asker çıktı. El yapımı silahla yakın mesafeden ateş eden saldırgan, "Ondan memnun değildim" dedi

Bu haber 590655 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...