Son dakika haberi | Okullarda yüz yüze eğitim hazırlığı:...

Son dakika haberi | Okullarda yüz yüze eğitim hazırlığı: Artık bahçede yapılacak...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm çalışma arkadaşlarımız sahada hazırlıkların yürütülmesi sürecinin içerisinde yer alıyor. 6 Eylül'de öğrencilerimizi okullarımızda karşılamaya hazırız" açıklamasında bulundu. İşte haberin detayları...

25 Ağustos 2021 - 07:47 - Güncelleme: 25 Ağustos 2021 - 10:35

Son dakika haberi | Okullarda yüz yüze eğitim hazırlığı: Artık bahçede yapılacak...

Giriş Tarihi: 25.8.2021  07:39 Son Güncelleme: 25.8.2021  07:50

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: 6 Eylül'de öğrencilerimizi okullarımızda karşılamaya hazırız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm çalışma arkadaşlarımız sahada hazırlıkların yürütülmesi sürecinin içerisinde yer alıyor. 6 Eylül'de öğrencilerimizi okullarımızda karşılamaya hazırız" açıklamasında bulundu. İşte haberin detayları...

Bakan Özer’den ’eğitim’ açıklaması! 6 Eylül’de...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda eğitim-öğretime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Okullar ne zaman açılacak?" sorusu Eylül ayına kısa bir süre kala, yüz yüze eğitime dair detayları öğrenmek isteyen kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. 2021-2022 eğitim yılının ilk yarısının ne zaman başlayacağını merak eden öğrenciler, bir yandan da eğitimin yüz yüze mi yoksa online mı olacağını araştırıyor. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitimde alınacak tedbirleri belirledi. 

Son dakika haberi | Okullarda yüz yüze eğitim hazırlığı: Artık bahçede yapılacak...

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim öncesi okullarda alınacak koronavirüs tedbirleriyle ilgili rehber hazırladı. Rehberde, öğretmenlerin yanı sıra velilerin de aşı olması gerektiği vurgulandı. Yeni dönemde öğrenci ve velilere ilişkin dikkat çeken detaylar yer aldı.

6 Eylül’den itibaren haftada beş gün yüz yüze eğitimSon dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğiyle hazırlanan "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Rehberde okullardaki sosyal mesafeden teneffüs zamanlarına, velilerin alacağı tedbirlerden öğrencilerin beslenme düzenine kadar detaylı öneriler yer alıyor. İşte 6 Eylül'de tam zamanlı başlayacak yüz yüze eğitimde alınacak Kovid -19 tedbirleri:

TAM DOZ AŞI ÖNERİSİ

Öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personelinin tam doz aşılarının tamamlanmış olması önerilir.

Öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenir ve sonuçlar okul tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulur.

Öğrencilerle aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin de aşılı olmaları, tam doz aşılarını tamamlamış olmaları önerilir.

MASKE KRİTERLERİ

Tüm okullarda yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilir.

Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutularının bulundurulması ve günlük olarak boşaltılmaları sağlanmalıdır.

Tüm öğrenciler okula maske ile gelmelidir, ancak gelişimsel sorunu olan veya maske takmakta zorlanan çocuklar için istisna olabilir.

Maskenin çocuklar için uygun boyutta olması sağlanmalıdır.

Maske takamayan öğrenciler, gelişimsel sorunları veya tıbbi nedenlerle (doktor raporu ile kayıt altına alınmış olan) maske takamayan çocuklarda mümkün ise yüz koruyucu kullanımı sağlanmalıdır.

Çok yakın temasın gerektiği durumlarda maske ile birlikte yüz koruyucu kullanılması önerilir.

Farklı sınıflarda ders vermeleri durumunda öğretmenlerin dersler arasında maskelerini değiştirmeleri önerilir.

ZİYARETÇİ GİRİŞLERİ

Veli ve ziyaretçilerin salgın döneminde mümkün olduğu kadar okul bahçesi de dahil olmak üzere okul içerisine girişlerine izin verilmemelidir.

Okul bahçesi dahil, okula girişin gerekli olduğu durumlarda okul bahçesine giriş, bahçenin olmadığı durumlarda da en dış noktadan itibaren maske takmaları sağlanmalıdır.

SINIFLARIN HAVALANDIRILMASI

Ders sırasında sınıf camları öğrenciler açısından risk yaratmayacak şekilde (her türlü düşme ve travmayı önleyecek önlemler alınarak) mümkün olduğu kadar açık kalmalı ve doğal havalandırma sağlanmalıdır.

Ders aralarında mümkün olduğu kadar tüm öğrencilerin açık alana çıkmaları, sınıfın camlarının ve kapısının tamamen açılarak hava akımı yaratacak şekilde en az 10 dakika süre ile havalanması sağlanmalıdır.

DERSLER 40 DAKİKA

Okul bahçesinde ve çevresinde öğrencilerin, öğretmenlerin, diğer çalışanların kalabalık gruplar oluşturması önlenmelidir.

Teneffüs saatleri, okul bahçesinde kalabalık oluşmaması için okulun fiziksel kapasitesi ve öğrenci mevcudu dikkate alınarak farklı zamanlara gelecek şekilde ayarlanmalıdır.

Okul bahçesinde öğrenciler arasında sosyal mesafeye uygun olmasına özen gösterilmesi sağlanmalıdır.

Okul giriş ve çıkış saatleri değiştirilemiyorsa, ders başlangıç zamanları ve ders araları farklı sınıf öğrencilerinin bir araya gelmesini en aza indirecek şekilde planlanmalıdır.

Sınıf içerisinde öğrencilerin oturma düzeni, yüzleri aynı yöne dönük olacak şekilde yapılandırılmalıdır.

Ders sürelerinin sınıf boyutları ve öğrenci sayısı da dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanması uygun olacaktır.

ŞARKILAR BAHÇEDE SÖYLENECEK

Tükürük ve sekresyon çıkışına neden olabilecek şarkı söyleme gibi yüksek sesle yapılan egzersizler mutlaka açık alanda ve öğrenciler arasında tercihen en az 2 metre mesafe bırakılarak yapılmalıdır.

Öğrencilerin evlerinde veya okul dışında egzersizler yapması özendirilmelidir.

Beslenme saatlerinin farklı zamanlara yayılması ve sınıf dışında mümkünse açık alanda, mümkün değilse okulun geniş ve tavanı yüksek olan havalandırılabilir açık alanlarında yapılması sağlanmalıdır.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: 6 Eylül'de öğrencilerimizi okullarımızda karşılamaya hazırız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm çalışma arkadaşlarımız sahada hazırlıkların yürütülmesi sürecinin içerisinde yer alıyor. 6 Eylül'de öğrencilerimizi okullarımızda karşılamaya hazırız" açıklamasında bulundu. İşte haberin detayları...

Bakan Özer’den ’eğitim’ açıklaması! 6 Eylül’de...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda eğitim-öğretime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Millî Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim yılı başlangıcı öncesinde salgın koşullarında alınacak hijyen önlemleri, afet bölgelerinde yer alan okulların onarımları gibi her konuyu ayrı ayrı ele alarak sürekli takip ediyor. Bu kapsamda illerin özelliklerine göre durumu da ayrıca masaya yatırılıyor. Türkiye'de en çok öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanının bulunduğu İstanbul'un eğitim öğretim yılı hazırlıkları da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında Bakan Yardımcıları Petek AşkarAhmet Emre Bilgili ve Sadri Şensoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ilçe kaymakamları, birim amirleri ve İstanbul İl Millî Eğitimi Müdürü Levent Yazıcı'nın katıldığı toplantıda ele alındı.



Video konferans yönetimiyle yapılan İstanbul İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; okulların personel, kaynak ve malzeme gibi eksikliklerinin giderildiğini, kentteki tüm okulların yeni eğitim yılına hazırlandığını belirtti.



Bakan Özer, şöyle konuştu:

"Tüm çalışma arkadaşlarımız sahada hazırlıkların yürütülmesi sürecinin içerisinde yer alıyor. 6 Eylül'de öğrencilerimizi okullarımızda karşılamaya hazırız. Diğer illerimizde olduğu gibi İstanbul'da da Sağlık Bakanlığımız ile birlikte belirlediğimiz Kovid-19 salgınında okullarda alınması gereken önlemler büyük bir hassasiyetle uygulanacak. Valiliğimizin koordinasyonunda il yöneticilerimiz, okul yönetimlerimiz, öğretmenlerimiz, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimiz ve tüm personelimizle yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için tedbirlerimize sıkı sıkıya sarılacağız. Maske ve hijyen koşullarının sağlanması ile ilgili ihtiyaç duyulan tüm finansal kaynaklar okullara gönderildi."

Okullar ne zaman açılacak, kaç gün kaldı? Milli Eğitim Bakanı'ndan kritik açıklama

"Okullar ne zaman açılacak?" sorusu Eylül ayına kısa bir süre kala, yüz yüze eğitime dair detayları öğrenmek isteyen kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. 2021-2022 eğitim yılının ilk yarısının ne zaman başlayacağını merak eden öğrenciler, bir yandan da eğitimin yüz yüze mi yoksa online mı olacağını araştırıyor. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze eğitimde alınacak tedbirleri belirledi. Peki, okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? İşte, o detaylar..

Okullar ne zaman açılacak sorusu Ağustos ayının sonuna girerken araştırılmaya devam ediyor. Okulların açılmasına kaç gün kaldı ve Okullar ne zaman açılacak 2021 sorusu öğrenci ve çocukları ilkokul ya da okul öncesine başlayacak olan velilerin gündeminde yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen "2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu yazıda, bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler alınarak yüz yüze başlanacağı anımsatıldı. İşte, yüz yüze eğitim ve okulların açılacağı tarihe ilişkin tedbirler.OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Yazıya göre, okullar 6 Eylül tarihinde açılacak. Sorumluluk ve hazırlık sınıflarında yeterlilik sınavları ise iki haftaya yayılarak 1 Eylül-12 Eylül tarihleri arasında planlanarak uygulanacak.

2019-2020 eğitim ve öğretim yılındaki derslerden sorumlu geçen öğrenciler, bu derslerin birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumluluk sınavına tabi tutulacak. Söz konusu öğrenciler, sorumlulukları kalkana kadar girecekleri sorumluluk sınavlarından sadece 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumlu olacak.

DESTEK EĞİTİM ODASI FAALİYETLERİ 

Evde ya da hastanede eğitim alan öğrencilerin durumlarının e-Okul Yönetim Bilgi sistemine eksiksiz bir şekilde işlenmesi ve eğitim hizmetlerine yönelik gerekli planlamanın yapılması sağlanacak. Kaynaştırma bütünleştirme yoluyla öğrenim gören öğrencilere yönelik destek eğitim odası faaliyetlerinin planlanıp uygulanmasına yönelik gerekli tedbirler alınacak.

Resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi'nde kronik hastalıklar listesinde hastalığı yer alanların bu durumlarına ilişkin e-Nabız Sistemi'nden alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, bu öğrencilerin eğitim faaliyetlerini sürdürmeleri yönünde il-ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak.

KAYIT PARASI HAKKINDA KARARKAYIT PARASI HAKKINDA KARAR 

Okullara öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu olarak herhangi bir ücret alınmaması ve bu tarz uygulamalara dair şikayetlerin valiliklerce ivedilikle değerlendirilerek gerekli işlemler yapılacak.


Okula kayıt, seviye/özel grup sınıfları, öğretmen seçimi, teknolojik/fiziki olanaklar, yabancı dil eğitimi gibi çeşitli hususlar gerekçe gösterilerek devlet okullarında sınıf ayrımcılığına sebep olacak ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek uygulamalardan kaçınılacak.

Yazıda ayrıca, eğitim ve öğretim faaliyetleri ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Kovid-19 salgınıyla ilgili mücadele, başta maske, mesafe ve temizlik kuralları olmak üzere alınan önlem ve tedbirlere titizlikle uyulması istendi.

Bakan Özer afet bölgesinde

Bakan Özer afet bölgesinde* 6 Eylül’de tüm okullarımız açılacak * Bu bölgedeki öğrencilerin kırtasiye malzemelerini biz temin edeceğiz * Selden etkilenen öğrencilere tablet hediye edeceğiz

Bu haber 975958 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...