Son dakika: Bayramda tam kapanma! Kabine’de masaya gelecek tarihler...

Son dakika: Bayramda tam kapanma! Kabine'de masaya gelecek tarihler belli oldu

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Gündemde çok önemli konular var. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınacak yeni kararlar, bugün yapılacak kabine toplantısında masada olacak. Kısmi kapanmanın Ramazan boyunca devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bayramda kapanma olacağı tahmin edilen tarihler ise belli oldu. İşte detaylar...

26 Nisan 2021 - 10:40

SON DAKİKA: 'ın liderliğindeki Kabine bugün toplanıyor! 'nda tam kapanma olacak mı?

Giriş Tarihi: 26.04.2021 Güncelleme Tarihi: 26.04.2021 

Kabine toplanıyor! 3 hafta tam kapanma! Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı? Yeni tedbirler alınacak mı?

Son dakika | Kabine toplantısı kritik gündemle gerçekleşiyor: 3 hafta tam kapanma! İşte il il masadaki yeni risk ve renk haritasıSon dakika haberine göre; Tüm 'nin gözü Başkan  liderliğinde bugün toplanacak olan Kabine toplantısında. 2 haftalık kısmi kapanma süresi bugün dolarken kabinenin en önemli gündem maddesi koronavirüs salgınıyla mücadele olacak. Vatandaşlar Ramazan Bayramı ve yeni alınacak tedbirleri merak ederken alınan kararları Başkan Erdoğan açıklayacak. Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Tam kapanma olacak mı? Gibi soruların cevabı da yanıt bulacak.

GÜNDEMSabah

Kabine toplanıyor! 3 hafta tam kapanma! Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı? Yeni tedbirler alınacak mı?

Başkan  başkanlığında bugün toplanacak , salgınla mücadelede alınacak yeni önlemleri masaya yatıracak. Ramazan bayramı ve 19 Mayıs'ı içine alacak 2-3 haftalık tam kapanma kararı masada olacak. , önümüzdeki günlerde salgınla mücadelede kapanma ile günlük vakaları hızla düşürürken hızlı bir aşılama sürecine girmek istiyor. İşte bu nedenle bugün gerçekleşecek kabine toplantısı önümüzdeki 1 aylık süreci belirlemesi açısından büyük önem taşıyor.

Son dakika haberi! 'nin gözü 'ın liderliğinde bugün yapılacak Kabine Toplantısı'nda. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında alınacak yeni kararlar, bugün yapılacak kabine toplantısında masada olacak. Kısmi kapanmanın Ramazan boyunca devam etmesine kesin gözüyle bakılırken 'nı da içine alan bir tam kapanma olup olmayacağı bugün belli olacak? Peki, tam kapanmada hangi tedbirler alınacak? Hangi işletmeler açık olacak? İşte tüm Türkiye'nin merak ettiği o soruların cevabı.

Kritik tam kapanma gündemiyle bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nda koronavirüs mücadelesine ilişkin önemli kararlar alınacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunumu ile gerçekleşecek ve sonrasında değerlendirmelerle sürecek olan kabine toplantısı ardından alınan kararları açıklayacak. İl il risk haritası ve renk haritasının masada olacağı kabinede Türkiye'de 81 il için merak konusu olan ramazan bayramı ve 19 Mayıs'ı içine alacak 3 haftalık tam kapanma konusu karara bağlanacak. Onay alırsa bu süreçte kamu ve özel işyerleri kapalı kalacak. Gıda hizmetleriyle alakalı iş yerleri açık olacak.

TAM KAPANMA OLACAK MI?

KABİNE TOPLANTISI SONRASINDA KARARLAR AÇIKLANACAK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, salgınla mücadelede alınacak yeni önlemleri masaya yatıracak. Ramazan bayramı ve 19 Mayıs'ı içine alacak 2-3 haftalık tam kapanma kararı masada olacak. Türkiye, önümüzdeki günlerde salgınla mücadelede kapanma ile günlük vakaları hızla düşürürken hızlı bir aşılama sürecine girmek istiyor. İşte bu nedenle bugün gerçekleşecek kabine toplantısı önümüzdeki 1 aylık süreci belirlemesi açısından büyük önem taşıyor.



RUS AŞISI DA GELİYOR
Spuknik V aşısının bu nedenle devreye sokulacağı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında iki hafta önce alınan önlemlerin sonuçları detaylı bir şekilde masaya yatırılacak. Günlük vaka sayıları, yoğun bakımların doluluk oranları ve sağlık sisteminin kaldırma kapasitesi çerçevesinde kısıtlamaların kapsamının ne olacağına karar verilecek.



İŞTE TAM KAPANMA KARARI ALINIRSA ALINACAK ÖNLEMLER
Kabine toplantısında, ramazan bayramı ve 19 Mayıs'ı da içine alacak 2-3 haftalık bir tam kapanma kararı çıkması beklentisi oldukça yüksek. Tam kapanmada kamu ve özel işyerleri kapalı olacak. Zorunlu üretim sektörleri ve marketler gibi hizmetler ise devam edecek. Sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirlerarası seyahat yasağı gündeme gelecek.

HIZLI AŞILAMA
Kapanma kararıyla vakalar hızla aşağı doğru çekilirken aşılamaya ise hız verilecek. Spuknik V aşısının bu nedenle devreye sokulduğu 40-50 milyonun kısa sürede aşılanmasının planlandığı bildirildi. Alınan önlemlere karşın günlük vaka sayılarının daha önceki dalgalardaki olduğu gibi hızla düşmemesinin iki nedeni bulunuyor.
Bunlardan ilki İngiliz mutantı. Şu anda vakaların yüzde 90'ı yüzde 30 daha hızlı yayılan İngiliz mutantı. İkinci ise toplumun yüzde 30'luk bölümünün "Sıkıldım, bunaldım" diyerek yasaklara uymaması.

17 NİSAN SONRASI DÜŞÜŞ BAŞLADI
Üçüncü dalgada kırılma noktası 17 Nisan oldu. Bu tarihten sonra günlük vaka sayıları plato çizmeye başladı ve salgının yayılma hızı düştü. Bir başka önemli gelişmede test-vaka oranının yüzde 16'lara gerilemesi oldu.

2 HAFTADA VAKALAR YÜZDE 35 AZALDI
Kısmi kapanma döneminde 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçilmesi, kalabalık iftar sofralarının kurulmaması, şehirlerarası seyahat kısıtlaması getirilmesi ve kamuda dönüşümlü mesaiye geçilmesi vaka sayılarında ciddi düşüşlerin yaşanmasını sağladı. İki hafta içinde vaka sayıları yüzde 35 azalarak 40 binlere geriledi.

Tam kapanma gündemi ve kabine toplantısı konusuna kilitlendiğimiz bugünde konuşan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "İki haftalık vaka tablosuna baktığımızda vaka sayılarındaki düşüşler göze çarpıyor. İyileşen hasta sayısında da ciddi artış var. Kısmi kapanma sürecinde vaka sayıları düşmeye devam ederse tam kapanmaya gerek kalmayabilir. Önümüzdeki iki haftada hem vaka sayılarında hem de vefat sayılarında belirgin düşüşler bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de 13 Ocak'ta başlayan aşılama sürecinde şu ana kadar 21 milyon 129 bin doz aşı yapıldı. Bunların 13 milyonu 1.doz, 8 milyonu ise 2.doz olarak uygulandı. Böylece Türkiye nüfusunun yüzde 15'i en az bir doz aşı oldu. Toplumda kitle bağışıklığının oluşması için ise 80 milyon doz aşının daha uygulanması gerekiyor.

Son dakika: Bayramda tam kapanma! Kabine'de masaya gelecek tarihler belli oldu

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Gündemde çok önemli konular var. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınacak yeni kararlar, bugün yapılacak kabine toplantısında masada olacak. Kısmi kapanmanın Ramazan boyunca devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bayramda kapanma olacağı tahmin edilen tarihler ise belli oldu. İşte detaylar...

İlk önlemlere dönüş... 3 haftalık tam kapanma gündemde!ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara -Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosu belli oldu. Türkiye'de son 24 saatte 260 bin 280 Kovid-19 testi yapıldı, 38 bin 553 kişinin testi pozitif çıktı, 347 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan gözler Ramazan bayramına ve alınacak yeni tedbirlere çevrilmeye başladı. 14 Nisan'da başlayan kısmi kapanma uygulamasının süresi yeni haftada bitiyor. Pazartesi günü gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde olacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, pazartesi günü Beştepe'de toplanacak. Kabine'nin 3 yeni ismi ilk kez toplantıya katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantının öncelikli gündemi yine koronavirüs ile mücadele olacak.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısında koronavirüs tedbirleri kapsamında alınacak yeni kararlar da masada olacak. Kısmi kapanmanın ay sonuna kadar uzatılmasının beklenirken, sokağa çıkma kısıtlamalarının arife günü dahil Ramazan Bayramı’nda da devam ettirilmesi ele alınacak.

Vaka sayılarında istenilen düşüşün yaşanmaması nedeniyle, kısmi kapanma tedbirlerinin ramazan boyunca devam etmesi kararının verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Böylece hafta sonu sokağa çıkma sınırlamasıyla birlikte, hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının akşam saat 19.00’dan sabah saat 05.00’e kadar uygulanması, zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatlere izin verilmemesi ve diğer kısmi kapanma tedbirleri ay sonuna kadar devam edecek.

Bu kapsamda arife gününden Ramazan Bayramı’nın son gününe kadar, yani 12, 13, 14 ve 15 Mayıs tarihlerinde 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması kararının alınması bekleniyor.

3 BAKAN İLK KEZ KATILACAK 

Öte yandan mini revizyonun ardından göreve başlayan üç yeni bakan da ilk defa kabine toplantısına katılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kabine fotoğrafına ilk kez girecek.ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarıyla ilgili “soykırım” ifadesine yer vermesi ve Türkiye’nin bu karara vereceği tepkiler de kabinenin gündeminde olacak. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde başlattığı “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” harekâtı hakkında kabineye bilgi verecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, önemli dış gelişmeler ile 27-29 Nisan’da BM öncülüğünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin de katılımıyla düzenlenecek 5 artı 1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konulu konferans öncesinde bilgilendirme yapacak. Yeni Bakan Derya Yanık’ın da toplantıda bir sunum yapması bekleniyor.Mert İnan'ın haberine göre; Almanya ile denk nüfusa sahip Türkiye’deki kök hücre bağışçı sayısı 700 bin iken Almanya’da bu sayı 7 milyon. Bağışçı seviyesinin bir türlü istenilen düzeyde olmamasının yanı sıra Kovid-19 nedeniyle de insanların sağlık merkezlerinden uzak durmaları kök hücre bekleyen hastaları ve ailelerini endişelendiriyor.

“Toplam bağışçı sayımız 2021 başı itibarıyla 709 bin 390 olarak veri tabanına kaydedilmiş durumda. 2020 yılında toplam 823 kök hücre nakli yapıldı. Pandemi sürecine rağmen bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15’lik bir artış söz konusu.Kemik iliği bankacılığında en önemli unsur genetik yatkınlık. Genetik yatkınlıktan dolayı daha fazla doku uyumu sağlanıyor. Bu nedenle gönüllü bağışçı havuzu, coğrafik olarak ne kadar yaygın ve ne kadar çok sayıda bağışçıdan oluşturulursa bekleyen hastalara uygun aday daha kısa sürede bulunabilecek ve hastaların nakil olabilme ve hayatta kalabilme şansı da o kadar artacak.

TÜRKÖK yöneticileri, kişisel hasta kampanyalarından çok, sistemde bekleyen tüm hastalar için bağışçı olunması gerekliliğine dikkat çekerken şunları söylediler:

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durumİlk önlemlere dönüş... 3 haftalık tam kapanma gündemde!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nı da içine alan 3 haftalık bir kapatma planlanıyor.

Video Player

00:23 | 00:50

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Son dakika: 25 Nisan koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Türkiye bugün kabine toplantısından gelecek son dakika kararlarına kilitlendi. Başkan 'ın bugün toplayacağı kabinede gündem koronavirüste kısmi kapanma tedbirlerinin ardından beklenen düşüş hızının yakalanamadığı süreçte yaz aylarındaki hareketlilik öncesinde 3 haftalık tam kapanma olacak. Sarı ve mavi ilin kalmadığı ve artık yüz binde 100'lerin bile düşük sayıldığı koronavirüs risk haritasında olumsuz gidişin durdurulabilmesi için Ramazan bayramını da içine alan 3 hafta tam kapanma değerlendirilecek. Peki kapanma olursa hangi tarihte olacak? İşte kabine toplantısı gündeminden son dakika haberleri ve il il güncel renk ve risk haritası

Bu haber 990985 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...