Son dakika: Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı ile...

Son dakika: Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Son dakika haberi... Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü. Başkan Erdoğan görüşmede, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'e gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve dayanışma içinde olduklarını söyledi. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, Kazakistan'da yaşanan hadiselerden ve can kayıplarından dolayı büyük üzüntü duyduklarını kaydetti.

06 Ocak 2022 - 19:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kazakistan diplomasisi: Türk Devletleri Teşkilatı liderleri ile görüştü

Giriş Tarihi: 06.01.2022 Güncelleme Tarihi: 06.01.2022 

Son dakika: Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, Kazakistan’daki gelişmeler hakkında teşkilat üyesi ülkelerin liderleriyle telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'le görüşmesinde, Kazakistan’da yaşananları yakından takip ettiklerini, Kazakistan’la dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Son dakika: Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Son dakika: Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı ile görüştüSon dakika haberi... Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü. Başkan Erdoğan görüşmede, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'e gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve dayanışma içinde olduklarını söyledi. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, Kazakistan'da yaşanan hadiselerden ve can kayıplarından dolayı büyük üzüntü duyduklarını kaydetti.

Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'le görüşmesinde, Kazakistan'da yaşananları yakından takip ettiklerini, Kazakistan'la dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Başkan Erdoğan’dan Kazakistan diplomasisiBAŞKAN ERDOĞAN'DAN KAZAKİSTAN DİPLOMASİSİ

Başkan Erdoğan, Tokayev'le görüşmesinde, Kazakistan'da yeni hükümetin bir an önce kurulması ve gerginliğin kısa sürede sona ermesi temennisini dile getirdi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI GÖRÜŞMEYE DAİR DETAYLARI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başta olmak üzere, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde Kazakistan'daki son gelişmeler üzerine fikir teatisinde bulundu.

Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile yaptığı görüşmede, dost ve kardeş Kazakistan'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa temennisinde bulundu.

Türkiye'nin Kazakistan'la dayanışma içinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı'nın da yaptığı açıklamada Kazakistan'a desteğin altını çizdiğini belirtti. Kazakistan'da yeni hükümetin bir an önce kurulmasını ve gerginliğin kısa sürede sona ermesini temenni ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan halkının karşılıklı güven ve diyalog çerçevesinde sorunları aşacağına inandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek duyulması halinde Türkiye'nin her türlü teknik bilgi ve tecrübe paylaşımını gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüşmelerinde de Kazakistan'ın istikrarı ve güvenliğinin komşuları başta olmak üzere tüm bölge için mühim olduğunu vurgulayarak, kardeş Kazakistan'ın diyalog yoluyla bu sorunu aşacağına emin olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''Kazakistan'da yaşanan hadiselerden ve can kayıplarından dolayı büyük üzüntü duyuyoruz.'' dedi.

Kalın, Kazakistan'daki olaylara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kazakistan'ın barış, istikrar ve huzuru en büyük önceliğimizdir. Türkiye her daim Kazakistan'ın yanında olmaya devam edecektir." ifadelerine de yer verdi.

ÇATIŞMALAR BÜYÜYOR, AĞIR SİLAHLAR DEVREYE GİRDİ

Ülke genelinde protestolar devam ederken yerel basın çatışmaların şiddetlendiğini ve göstericilerin polis ve güvenlik güçlerinden ele geçirdikleri ağır silahları kullandığını yazdı. Devlet kurumlarını basan protestoculara güvenlik güçleri biber gazı ve sersemletici bombayla müdahalede bulundu.

Başkan Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, Kazakistan’daki gelişmeler hakkında teşkilat üyesi ülkelerin liderleriyle telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başta olmak üzere, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde Kazakistan'daki son gelişmeler üzerine fikir teatisinde bulundu.

Başkan Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile yaptığı görüşmede, dost ve kardeş Kazakistan'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa temennisinde bulundu.

Başkan Erdoğan'dan Kazakistan diplomasisi! | Video
Türkiye'nin Kazakistan'la dayanışma içinde olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı'nın da yaptığı açıklamada Kazakistan'a desteğin altını çizdiğini belirtti.

"SORUNLARIN AŞILACAĞINA İNANIYORUZ"

Kazakistan'da yeni hükümetin bir an önce kurulmasını ve gerginliğin kısa sürede sona ermesini temenni ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan halkının karşılıklı güven ve diyalog çerçevesinde sorunları aşacağına inandığını söyledi.

Erdoğan, gerek duyulması halinde Türkiye'nin her türlü teknik bilgi ve tecrübe paylaşımını gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydetti.

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüşmelerinde de Kazakistan'ın istikrarı ve güvenliğinin komşuları başta olmak üzere tüm bölge için mühim olduğunu vurgulayarak, kardeş Kazakistan'ın diyalog yoluyla bu sorunu aşacağına emin olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Kazakistan diplomasisi: Türk Devletleri Teşkilatı liderleri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başta olmak üzere, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde Kazakistan’daki son gelişmeler üzerine fikir teatisinde bulundu.

KAZAKİSTAN'DAKİ GELİŞMELER ELE ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile yaptığı görüşmede, dost ve kardeş Kazakistan’da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa temennisinde bulundu.

Türkiye’nin Kazakistan’la dayanışma içinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın da yaptığı açıklamada Kazakistan’a desteğin altını çizdiğini belirtti.

"SORUNLARIN AŞILACAĞINA İNANIYORUZ"

  • Kazakistan’da yeni hükümetin bir an önce kurulmasını ve gerginliğin kısa sürede sona ermesini temenni ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan halkının karşılıklı güven ve diyalog çerçevesinde sorunları aşacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek duyulması halinde Türkiye’nin her türlü teknik bilgi ve tecrübe paylaşımını gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüşmelerinde de Kazakistan’ın istikrarı ve güvenliğinin komşuları başta olmak üzere tüm bölge için mühim olduğunu vurgulayarak, kardeş Kazakistan’ın diyalog yoluyla bu sorunu aşacağına emin olduğunu ifade etti.

Kazakistan'daki olaylar kontrolden çıktı: Rusya ülkeye girdi

DÜNYA

Kazakistan'daki olaylar kontrolden çıktı: Rusya ülkeye girdi

Fransız basını Le Monde'den 'Kazakistan' analizi: Türk Devletleri Teşkilatı'nın önünü kesmek istiyorlar

DÜNYA

Fransız basını Le Monde'den 'Kazakistan' analizi: Türk Devletleri Teşkilatı'nın önünü kesmek istiyorlar

Kazakistan'da tehlikeli provokasyon: Plakasız araçlardan göstericilere silah dağıtılıyor

DÜNYA

Kazakistan'da tehlikeli provokasyon: Plakasız araçlardan göstericilere silah dağıtılıyor

Bu haber 985611 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...