Son dakika: Başkan Erdoğan’dan hayat pahalılığı ile...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan hayat pahalılığı ile mücadele mesajı: Bu kayıpların hepsini telafi edeceğiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İşçilerle İftar Buluşması programında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan açıklamalarında, "Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasın büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmak olduğuna inanıyoruz" dedi..

02 Mayıs 2022 - 05:23

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan İşçilerle İftar Buluşması programında önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 01.05.2022 Güncelleme Tarihi: 02.05.2022  

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan hayat pahalılığı ile mücadele mesajı: Bu kayıpların hepsini telafi edeceğiz

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, işçilerle iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. "Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir." diyen Başkan Erdoğan, bu kayıpların hepsini telafi edeceklerini söyledi. Başkan Erdoğan, asgari ücrette yüzde 50'nin üzerinde artış yaptıklarını hatırlatarak, "Son 20 yılda asgari ücreti 23 kat artırdık." dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan İşçilerle İftar Buluşması programında önemli açıklamalarSon dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İşçilerle İftar Buluşması programında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan açıklamalarında, "Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasın büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmak olduğuna inanıyoruz" dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan hayat pahalılığı ile mücadele mesajı: Bu kayıpların hepsini telafi edeceğiz

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan hayat pahalılığı ile mücadele mesajı: Bu kayıpların hepsini telafi edeceğiz

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, işçilerle iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. "Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir." diyen Başkan Erdoğan, bu kayıpların hepsini telafi edeceklerini söyledi. Başkan Erdoğan, asgari ücrette yüzde 50'nin üzerinde artış yaptıklarını hatırlatarak, "Son 20 yılda asgari ücreti 23 kat artırdık." dedi.

Başkan Erdoğan, Tuzla'daki İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenen iftarda işçilerle bir araya geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir ama 30 milyon vatandaşımıza çalışacak iş, her ay evine girecek düzenli gelir sağladıktan sonra inşallah bu kayıpların hepsini de kısa sürede telafi ederiz." dedi.

Bugünün 1 Mayıs olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak 2009 yılında resmi tatil ilan ettiklerini dile getirdi.

Son dakika haberler: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Ramazan Ayı'nın son iftarını İstanbul Tersane Komutanlığı'nda işçilerle beraber yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

1 MAYIS'I KENDİ BAYRAMIM OLARAK KABUL EDİYORUM

"Kimi provokatif eylemler dışında uzunca bir süredir 1 Mayıs'ı adına yakışır bir şekilde emek ve dayanışma günü olarak idrak ediyoruz. Hayatına işçi unvanı ile başlamış biri olarak 1 Mayıs'ı kendi bayramım olarak da kabul ediyorum. Tersane işçilerimizle Türk-İş sendikamızın temsilcileriyle birlikte bu güzel 1 Mayıs akşamında iftar sofrasında buluşarak biz de emek ve dayanıma günümüzün sevincine ortak olmak istedik. Sizlerin nezdinde tüm milletimizin İslam aleminin ve insanlığın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Rabb'imden bizleri bundan sonraki ramazanlara bayramlara da hayırla sağlıkla, esenlikle eriştirmesini diliyorum. Bölgemizde ve dünyada savaşların, çatışmaların, insani trajedilerin, krizlerin kol gezdiği bir dönemde bize ülkemizde güvenle, huzurla yaşayabilmeyi nasip eden Rabbime hamd ediyorum.

BAZI KESİMLERDE BİR KARAMSARLIK ALDI BAŞINI GİDİYOR

Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük bir tatminsizlik, bir karamsarlık hali aldı başını gidiyor. Halbuki elimizdekilere şükredeceğiz, sonra daha iyisi, daha güzeli, daha ilerisi için çalışacağız, mücadele edeceğiz. Bunun ne demek olduğunu en iyi alın teri ile hayatını kazanan siz işçi kardeşlerim bilir. Dünyamız salgın dönemiyle başlayıp Karadeniz'in kuzeyindeki savaşla derinleşen bir krizin içinde çırpınırken biz dikkatimizi ve enerjimizi yatırıma, istihdama, üretime, ihracata yönelttik.

Önceliği insanlarımızın işine, aşına, geçimine vermezsek felaketi o zaman yaşayacağımızı biliyorduk. Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir. Ama 30 milyon vatandaşımıza çalışacak iş her ay ev girecek düzenli gelir sağladıktan sonra inşallah bu kayıpların hepsini de kısa sürede telafi ederiz. Çalıştıkça Türkiye ürettikçe Türkiye bugününe ve geleceğine sahip çıktıkça Allah'ın izniyle hiç kimse bu milletin sırtını yere getiremez, bu ülkeyi zayıf düşünemez. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin tökezlemesini hatta yere kapaklanmasını bekleyenleri yirmi yıldır olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğratmaya devam edeceğiz.

İNSANLIĞIN SAHİP OLDUĞU HER ŞEYİN GERİSİNDE EMEK VARDIR

Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirası büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmak olduğuna inanıyoruz. Bu yolda son nefesimize kadar mücadele etmekte kararlıyız. Bugün insanlığın sahip olduğu her şeyin gerisinde pek çok kişinin alın teri, emeği, fedakârlığı vardır. Uzaktan bakıldığında pırıl pırıl ışıldayan şehirlerin denizde yüzen devasa gemilerin semalarda süzülen uçakların her biri farklı ürünler çıkartan fabrikaların gerisinde hep insan emeği, insan gayreti bulunuyor. Eskiler emeksiz yemek olmaz derler. Emek yoksa o koskoca binalar inşa edilemez. Emek yoksa fabrika şartları dönmez. Emek yoksa toprak işlenmez. Emek yoksa yol, su, elektrik hiçbiri olmaz. İşte bu anlayışla hükümetlerimiz döneminde hep çalışanların. emeklerinin karşılığını alabilmelerini sağlayacak adımlar attı.

Başkan Erdoğan'dan hayat pahalılığı ile mücadele mesajı: Bu kayıpların hepsini telafi edeceğiz

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 50'İN ÜZERİNDE ARTIŞ YAPTIK

Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Türk ekonomisi bir süredir ciddi sınamalardan geçiyor. Bir kısmı küresel gelişmelerden bir kısmı iç dinamiklerden kaynaklanan bu sınamaları alnımızın akıyla evet aşarak yolumuza devam ediyoruz. Bu süreçte bir yandan istihdam alanlarını genişletirken diğer yandan da ücretleri arttıracak düzenlemeler yaptık. İnsanların işlerini korumalarını ve yeni iş sahibi olmalarını temin ederken herkesin insanca hayat sürebileceği gelir seviyesine ulaşmasına da önem verdik.

Gençlerimiz ve kadınlarımız gibi istihdama yeni giren kesimleri ayrıca destekledik. Asgari ücrette yılbaşından yüzde 50'nin üzerinde artış yaptık. Tüm çalışanların maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmından gelir ve damga vergilerini kaldırdık. Bir başka ifadeyle devlet olarak çalışanlarımıza destek olmak için kendi gelirlerimizden vazgeçtik. Son 20 yılda asgari ücreti rakam olarak 23 kat reel olarak da bir buçuk kat arttırmış olmamız ama elbette önemlidir ama emekçilerimizin çok daha fazlasını hak ettikleri de bir gerçektir

İŞÇİLERİMİZE EN YÜKSEK SEYYANEN ZAMMI VERDİK

Kamu toplu iş sözleşmelerinde işçilerimize bugüne kadar yapılmış en yüksek seyyanen zam ve artış oranlarını verdik. Hükümete geldiğimizden beri en çok desteklediği hususlardan biri de sendikalaşmadır. Nitekim on yıl öncesine göre işçilerin ve kamu görevlilerinin sendikalaşma oranında yarı yarıya artış olmuştur. İnşallah önümüzdeki dönemde de çalışanlarımızı ve işçilerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Sizler savunma sanayi alanında ter döküyor emek veriyorsunuz. Aslında bir anlamda ülkenin savunması milletimizin güvenliği için çalışıyorsunuz. Askerimizin sınırda silahla yaptığı hizmeti siz burada alın terinizle gerçekleştiriyorsunuz.

Gemi sanayi gibi hem emeğin, hem teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı bir alanda Türkiye dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeyi başardı. Sizlerin ürettiği gemiler ve diğer savunma sanayi ürünleri Türkiye'nin kendi ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde ihracatımızın önemli kalemleri arasında yer alıyor. Korvetlerimiz fırkateynleriniz vesaire Türkiye'nin savunma sanayinin bugünlere gelmesinde katkısı olan kamu kuruluşlarıyla, özel sektörüyle, mühendisiyle, işçisiyle, herkesi şahsım. Tüm kabine üyelerim ve milletim adına sizlere şükranlarımı sunuyorum.

BİZİ TEHDİT EDENLER BİZİM ÜRÜNLERİMİZİN PEŞİNDE

Savunma sanayi ürünleri üzerinden tehdit edenler bugün artık bizim geliştirdiğimiz ürünlere sahip olmanın peşindedir. Yakın çevremizde yaşanan savaşlar ve çatışmalar terörle mücadelede elde ettiğimiz tecrübeler savunma sanayinde yürüttüğümüz her projenin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösteriyor. İnşallah üç beş yıla kadar kritik bazı projeleri de tamamlayarak bu alanda kendimizi çok daha rahat, çok daha güvenli hissedeceğiz. Artık şu an itibariyle yarı uçak gemimizi yaptık.

Denize indirdik. İnşallah şimdi de tamını yapacağız. Tamını da yapmak suretiyle denizlerde çok daha farklı bir yere kavuşmuş olacağız. İnşallah o güne kadar hiçbirimize durmak yok. Duraksamak yok. Bu duygularla bir kez daha 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nüz ile yarın kavuşacağımız Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Rabbim ailelerinizle birlikte sizlere hepimize mutluluklar nasip etsin. Sağlıkla, rabbim bizleri daha nice bayramlara kavuştursun diyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum."

Geçmişte üzüntü verici hadiselerin de yaşandığı bu tarihi, gerçek manada çalışanların bayramı haline getirmek için her türlü gayreti gösterdiklerini ifade eden Erdoğan, kimi provokatif ufak tefek eylemler dışında uzunca bir süredir 1 Mayıs'ın adına yakışır bir şekilde Emek ve Dayanışma Günü olarak idrak edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Hayata işçi unvanıyla başlamış bir kardeşiniz olarak 1 Mayıs'ı kendi bayramım olarak da kabul ediyorum. Tersane işçilerimiz ile Türk-İş Sendikamızın temsilcileriyle birlikte bu güzel 1 Mayıs akşamında iftar sofrasında buluşarak biz de Emek ve Dayanışma Günü'müzün sevincine ortak olmak istedik. Yarın ise Ramazan Bayramı'nı hep birlikte kutlayacağız. Sizlerin nezdinde tüm milletimizin, İslam aleminin ve insanlığın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Rabb'imden bizleri bundan sonraki ramazanlara, bayramlara da hayırla, sağlıkla, esenlikle eriştirmesini diliyorum.

Bölgemizde ve dünyada, savaşların, çatışmaların, insani trajedilerin, krizlerin kol gezdiği bir dönemde bize ülkemizde güvenle, huzurla, afiyetle yaşayabilmeyi nasip eden Rabb'ime hamdediyorum. Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, bir tatminsizlik, bir karamsarlık hali aldı başını gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz sonra daha iyisi daha güzeli daha ilerisi için çalışacağız, mücadele edeceğiz. Bunun ne demek olduğunu en iyi alın teri ile hayatını kazanan siz işçi kardeşlerim bilir."

"KAYIPLARIN HEPSİNİ DE KISA SÜREDE TELAFİ EDERİZ"

Dünya, salgın dönemi ile başlayıp Karadeniz'in kuzeyindeki savaşla derinleşen bir krizin içinde çırpınırken tüm dikkatlerini ve enerjilerini yatırıma, istihdama, üretime, ihracata yönelttiklerini ifade eden Erdoğan, "Önceliği insanlarımızın işine, aşına, geçimine vermezsek asıl felaketi o zaman yaşayacağımızı biliyorduk. Hayat pahalılığı sebebiyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir ama 30 milyon vatandaşımıza çalışacak iş, her ay evine girecek düzenli gelir sağladıktan sonra inşallah bu kayıpların hepsini de kısa sürede telafi ederiz. Türkiye çalıştıkça, Türkiye ürettikçe, Türkiye bugününe ve geleceğine sahip çıktıkça, Allah'ın izniyle hiç kimse bu milletin sırtını yerine getiremez, bu ülkeyi zayıf düşüremez. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin tökezlemesini hatta yere kapaklanmasını bekleyenleri 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğratmaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasın büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaşmak olduğuna inanıyoruz. Bu yolda son nefesimize kadar mücadele etmekte kararlıyız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün insanlığın sahip olduğu her şeyin gerisinde pek çok kişinin alın teri, emeği ve fedakarlığının olduğunu dile getirerek uzaktan bakıldığında pırıl pırıl ışıldayan şehirlerin, denizlerde yüzen devasa gemilerin, semalarda süzülen uçakların, her biri farklı ürünler çıkaran fabrikaların gerisinde hep insan emeği ve gayretinin bulunduğunu söyledi.

Eskilerin, "Emeksiz yemek olmaz." dediğini hatırlatan Erdoğan, "Emek yoksa, o koskoca binalar inşa edilemez. Emek yoksa fabrika çarkları dönmez. Emek yoksa toprak işlenmez. Emek yoksa yol, su, elektrik hiçbiri olmaz. İşte bu anlayışla hükûmetlerimiz döneminde hep çalışanların emeklerinin karşılığını alabilmelerini sağlayacak adımlar attık." dedi.

"ASGARİ ÜCRETİ 20 YILDA 23 KAT ARTIRDIK"

Türk ekonomisinin bir süredir ciddi sınamalardan geçtiğini söyleyen Erdoğan, bir kısmı küresel gelişmelerden, bir kısmı da iç dinamiklerden kaynaklanan bu sınamaları aşarak yola devam ettiklerini dile getirdi. Bu süreçte bir yandan istihdam alanlarını genişletirken diğer yandan da ücretleri arttıracak düzenlemeler yaptıklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"İnsanların işlerini korumalarını ve yeni iş sahibi olmalarını temin ederken herkesin insanca hayat sürebileceği gelir seviyesine ulaşmasına da önem verdik. Gençlerimiz ve kadınlarımız gibi istihdama yeni giren kesimleri ayrıca destekledik. Asgari ücrette yılbaşından yüzde 50'nin üzerinde artış yaptık. Tüm çalışanların maaşlarının asgari ücrete kadar olan kısmından gelir ve damga vergilerini kaldırdık. Bir başka ifadeyle devlet olarak çalışanlarımıza destek olmak için kendi gelirlerimizden vazgeçtik. Son 20 yılda asgari ücreti rakam olarak 23 kat, reel olarak da 1,5 kat arttırmış olmamız elbette önemlidir ama emekçilerimizin çok daha fazlasını hak ettikleri de bir gerçektir."

Kamu toplu iş sözleşmelerinde, işçilere bugüne kadar yapılmış en yüksek seyyanen zam ve artış oranlarını verdiklerini hatırlatan Erdoğan, hükümete geldiklerinden beri destekledikleri hususlardan bir tanesinin de sendikalaşma olduğunu söyledi. Erdoğan, "Nitekim 10 yıl öncesine göre işçilerin ve kamu görevlilerinin sendikalaşma oranında yarı yarıya artış olmuştur. İnşallah önümüzdeki dönemde de çalışanlarımızı ve işçilerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Salondakilere hitap ederek savunma sanayisi alanında ter döküp emek verdiklerini söyleyen Erdoğan, tersanedeki işçilerin bir anlamda da ülkenin savunması ve milletin güvenliği için çalıştıklarını dile getirdi. Erdoğan, sözlerine şöyle konuştu:

"Askerimizin sınırda silahla yaptığı hizmeti siz burada alın terinizle gerçekleştiriyorsunuz. Gemi sanayisi gibi hem emeğin hem teknolojinin yoğun olarak kullanıldığı bir alanda Türkiye, dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmeyi başardı. Sizlerin ürettiği gemiler ve diğer savunma sanayisi ürünleri Türkiye'nin kendi ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde ihracatımızın önemli kalemleri arasında yer alıyor. Korvetleriniz, fırkateynleriniz vesaire Türkiye'nin savunma sanayisinin bugünlere gelmesinde katkısı olan kamu kuruluşlarıyla, özel sektörüyle, mühendisiyle, işçisiyle, herkese, şahsım, tüm kabine üyelerim ve milletim adına sizlere şükranlarımı sunuyorum."

"Yıllarca ülkemizi savunma sanayisi ürünleri üzerinden tehdit edenler bugün artık bizim geliştirdiğimiz ürünlere sahip olmanın peşindedir." diyen Erdoğan, "Yakın çevremizde yaşanan savaşlar ve çatışmalar terörle mücadelelerde elde ettiğimiz tecrübeler savunma sanayisinde yürüttüğümüz her projenin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösteriyor. İnşallah 3-5 yıla kadar kritik projeleri de tamamlayarak bu alanda kendimizi çok daha rahat çok daha güvenli hissedeceğiz. Artık şu an itibarıyla yarı uçak gemimizi yaptık, denize indirdik. İnşallah şimdi de tamını yapacağız. Ve tamını da yapmak suretiyle denizlerde çok daha farklı bir yere kavuşmuş olacağız. İnşallah o güne kadar hiçbirimize durmak yok, duraksamak yok." diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasını bir kez daha 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayıp, Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek tamamladı.

Programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay katıldı.

Başkan Erdoğan’dan İşçilerle İftar Buluşması programında önemli açıklamalarBAŞKAN ERDOĞAN'DAN İŞÇİLERLE İFTAR BULUŞMASI PROGRAMINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda iftara katıldıBAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSTANBUL TERSANESİ KOMUTANLIĞI'NDA İFTARA KATILDI

Başkan Erdoğan işçilerle iftar yaptı

1 / 13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersanesi Komutanlığı işçileri ile iftar programında bir araya geldi.

<p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersanesi Komutanlığı işçileri ile iftar programında bir araya geldi.</p>

3 / 13


5 / 13

6 / 13

8 / 13

9 / 13

 

11 / 13

12 / 13

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, işçilerle iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. "Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir." diyen Başkan Erdoğan, bu kayıpların hepsini telafi edeceklerini söyledi. Başkan Erdoğan, asgari ücrette yüzde 50'nin üzerinde artış yaptıklarını hatırlatarak, "Son 20 yılda asgari ücreti 23 kat artırdık." dedi.

Bu haber 990557 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz