Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Gaziantep’teki toplu açılış...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Gaziantep'teki toplu açılış töreninde önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanmaya ve spekülatif saldırılara ilişkin, "Türkiye'nin gerçekleri ile, ülkemizin menfaatleri ile ilişkisi bulunmayanların spekülasyonları ile ülkemizi boğmak istediler. Kur spekülasyonu ile karşı karşıya kaldık,

25 Aralık 2021 - 17:38

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Gaziantep'teki toplu açılış töreninde önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 25.12.2021 Güncelleme Tarihi: 25.12.2021 

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan'dan dolardaki hareketlilik ile ilgili açıklama: Spekülasyonu ile karşılaştık, bunu bir saatte atıverdik

Başkan Erdoğan AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu... "Rezervlerimiz 120 milyar dolara ulaştı"

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip ErdoğanGaziantep’te yapımı tamamlanan projelerin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yurtları var diye pankart asmışlar" diyen Başkan Erdoğan, "Vah zavallılar. Bizim şu anda KYK olarak açtığımız yurt sayılarını ben unuttum." diyerek İBB'ye sert çıktı. Pitbull dehşetini yaşayan Asiye ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Beyaz Türkler hayvanlarınıza sahip çıkın." çağrısında bulundu. Erdoğan, "Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık ve bunu bir saatte atıverdik." dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan Gaziantep’teki toplu açılış töreninde önemli açıklamalar

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan'dan dolardaki hareketlilik ile ilgili açıklama: Spekülasyonu ile karşılaştık, bunu bir saatte atıverdik

Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip ErdoğanGaziantep programını sürdürüyor. AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda partililere seslenen Erdoğan, daha sonra Gaziante meydanında toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada da önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanmaya ve spekülatif saldırılara değindi, "Türkiye'nin gerçekleri ile, ülkemizin menfaatleri ile ilişkisi bulunmayanların spekülasyonları ile ülkemizi boğmak istediler. Kur spekülasyonu ile karşı karşıya kaldık, bunu bir saatte atıverdik. Ortada bu sert iniş-çıkışların yaşanmasına neden olacak bir şey yoktu." dedi. Erdoğan, erken seçim çağrılarına da vurgu yaptı, "Bay Kemal, Meral Hanım boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023'te yapılacak. Öne gelmesi diye bir şey söz konusu değil." diye konuştu.

SON DAKİKA: Başkan Erdoğan’dan dolardaki hareketlilik ile ilgili açıklama: Spekülasyonu ile karşılaştık, bunu bir saatte atıverdik

Başkan Recep Tayyip ErdoğanGaziantep programını sürdürüyor. AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda partililere seslenen Erdoğan, daha sonra Gaziante meydanında toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Birileri döviz yükselince Türkiye ekonomisi batacak diye sevinçten yerlerinde duramıyorlardı. Halbuki kurun dengesiz dalgalanması 84 milyonu olumsuz etkiliyor. Bizim meselemiz döviz kurunun şu veya bu rakam olması değildir. Bay Kemal bunları bilmez, benim işim bu, ben ekonomistim. Türkiye'nin gerçekleri ile, ülkemizin menfaatleri ile ilişkisi bulunmayanların spekülasyonları ile ülkemizi boğmak istediler. Kur spekülasyonu ile karşı karşıya kaldık, bunu bir saatte atıverdik. Ortada bu sert iniş-çıkışların yaşanmasına neden olacak bir şey yoktu." dedi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Kültür Merkezi yanında düzenlenen, "Panorama 25 Aralık Kahramanlık Müzesi, Şehitkamil Vadi Park, AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü ve Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal Binası ile Yapımı Tamamlanan Projelerin Açılış Töreni"ne katıldı.

Buradaki konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Erdoğan, Gazianteplilerle bir arada olmanın, hasret gidermenin memnuniyeti içinde olduğunu söyledi.

"Gaziantep bu ne muhteşem bir duruş." ifadesini kullanan Erdoğan, Gaziantep'in kendilerini yola çıktıklarından bugüne yalnız bırakmadığını ve her zaman yanlarında olduğunu belirterek, "Antep'i Gaziantep yapan ruh maşallah tüm canlılığıyla, tüm cesametiyle, tüm haşmetiyle karşımda duruyor." diye konuştu.

Bugünün Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı olduğunu hatırlatan Başkan, şöyle devam etti:

"Antep'i savunurken, şehit düşen erkeğiyle kadınıyla genciyle yaşlısıyla binlerce kahramanımızın her birini rahmetle tazim ediyorum, yad ediyorum. Rabbim bir daha bu şehre düşman ayağı değdirmesin. Rabbim bir daha bu şehrin insanlarını kurtuluş mücadelesine mecbur bırakmasın. Bir asır önce burada istiklal ve istikbal ateşini yakanların torunları bugün de ekonomik ve insani kalkınma mücadelesinin meşalesini taşıyorlar. İstiklalinin bedelini kanıyla kalkınmasının bedelini alın teriyle bölgesindeki kaosun bedelini kardeşlerinin yükünü omuzlayarak ödeyen Gaziantep sahip olduğu imkanların kıymetini çok iyi bilir."

"ELEKTRİĞİ BEDAVA VERECEKMİŞ! BE HEY CAHİL"
Başkan Erdoğan, "Biz AK Parti'yiz, Bay Kemal'in ifadeleriyle yürüyen bir parti değiliz." ifadesini kullanarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suriyeli kardeşlerine düşman nazarıyla bakan bir Bay Kemal yok burada. Tam aksine biz Sevgililer Sevgilisi'nin ve Rabbimizin emri ilahisi mucibince 'innemel mu'minune ıhve', 'muhakkak ki müminler kardeştir' ve biz kardeşlerimize onları gönderecek yer aramayız. Eğer silahlardan kaçmışlarsa eğer ölüm saikiyle kendi evini terk etmişse kapımızı biz onlara nasıl açtıysak bugün de açarız, yarın da açarız. Onun için şu anda ülkemizde malum 5 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz var ama Bay Kemal bundan rahatsız. Niye? Çünkü onun kardeşlik anlayışı diye bir anlayış yok, onlar bu ülkedeki vatandaşlarına karşı da zaten böyle davranıyorlar.

 

İşte şu anda Şanlıurfa'ya gidiyor bir başka yalan söylüyor, Adana'ya gidiyor bir başka yalan söylüyor. Ne diyor Şanlıurfa'da? Şanlıurfa'da söylediği şu 'Belediyeyi bize verin elektriği size bedava verelim.' Be hey cahil, elektriği bedava verme hakkına belediye başkanı sahip mi? Fatma Hanım var mı öyle bir yetkiniz? Adana'ya gittin, Adana Belediyesi CHP'de, hadi Adana'nın yarısı çiftçi, Adanalı çiftçilerimize bedava olarak elektriği ver, elini tutan mı var, yapma diyen mi var? Elektriği veren biziz biz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız elektriği verir be hey cahil, sen bunu da bir öğrenmen lazım. Zaten hayatınız yalan. Seçimlerden önce 'suyu bedava vereceğiz' dediniz, 'elektriği bedava vereceğiz' dediniz. Neyi bedava verdiler? Hiç birisini. Biliyorsunuz Yalancının mumu. O kadar. Şimdi diyorum ki 2023'e giden bu yolda aman ha bu tuzaklara bir daha düşmeyelim ve bunları hüsrana uğratalım."

Gaziantep'in sadece bölgesinin değil Türkiye'nin de parlayan yıldızı olarak hep ileriye gittiğini ve daha da ileriye gideceğini aktaran Erdoğan, öncü kişiler ve öncü fikirler gibi öncü şehirlerin de bulunduğunu, Gaziantep'in de bu öncü şehirlerden biri olduğunu ifade etti.

Erdoğan, vatandaşların "Antep seninle gurur duyuyor." şeklindeki tezahüratları üzerine, "Ben de sizlerle gurur duyuyorum. Şu muhteşem önümüzdeki kalabalığı görüp de gurur duymamak mümkün mü?" karşılığını verdi.

Başkan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu şehir, dün Milli Mücadele'nin öncüsüydü bugün kalkınma hamlemizin, dünyaya örnek olan insani duruşumuzun öncüsüdür. Dün düşmanı bu topraklardan atmıştınız, bugün üretiminizle emeğinizle insanlığınızla düşmanın bu topraklara tekrar gözünü dikmesini engelliyorsunuz. Gaziantep'in çalışkan, atılımcı, cesur, vizyoner, ülkesini ve milletini seven insanları geçmişlerini bildikleri ve bugüne hakim oldukları gibi geleceği de iyi okuyorlar. Ülkemizin ekonomi tarihine geçen 'Anadolu Aslanları' tabiri bu şehirden çıkmıştır. Kardeşliğin, ensar bilincinin, sizler var ya sizler, sizler muhacire ensar oldunuz en güzel örneğini bu şehirde sergilediniz. Hiç bir kalkınma hamlesi, hiçbir kuşatıcı politika mahallindeki insanlar sahip çıkmadan neticeye ulaşamaz. Sizler gayretiniz ve başarılarınızla sadece kendinizin, sadece bu şehrin değil tüm bu bölgenin kaderini değiştirdiniz. İşte bunun için Gaziantep bizim her yerde örnek gösterdiğimiz, her yerde model olarak sunduğumuz kahramanımızdır, gururumuzdur."

"BAY KEMAL İCRAAT, İCRAAT, LAF DEĞİL"
Anadolu aslanları tabiri bu şehirden çıkmıştır. Sizler gayretiniz ve başarınızla bölgenin kaderini değiştirdiniz. Gaziantep her yerde örnek gösterdiğimiz şehrimizdir, gururumuzdur.

Geçen yıl Gaziantep'te 300 fabrika açtık. Bay Kemal icraat, icraat, laf değil. Bir tanesi fabrikaları saymaya geldi. Baktı fazlası çıkacak saymayı bıraktı. Bay Kemal lutfeder gelirsen yerini sana gösterirler. Bizimle uğraşmaktan dünyayı kendilerine zehir edecekler.

Değerli kardeşlerim, yatırım bedeli 5 milyar 92 milyon lira olan yüzlerce eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Bu yatırımlarla birlikte özel derslik sayımız 24 bini geçmiştir. 2002'de toplam derslik sayısı 6 bini bile bulmuyordu. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini anlatmak için bu örnek bile yeterlidir.

İBB'YE PANKART TEPKİSİ: VAH ZAVALLILAR
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yurtları var" diye pankart açmışlar. Vah zavallılar. Bizim şu anda KYK olarak açtığımız yurt sayılarını ben unuttum.

Bugün hizmete açacağımız en önemli yapım ise Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal Binasıdır.

Büyükşehir belediyelerimiz tam 9 tane yüzme havuzu inşa etti. Prof. Dr. Alaaddin Yavaşca Eğitim ve Sanat merkezi şehrimize kazandırıldı. İstanbul'a kazandırdığımız AKM'de de merhum Yavaşca için bir müze açıldı.

"HAYVANLARINIZA SAHİP ÇIKIN"
Hayvanlarınıza sahip çıkın. Asiye yavrumuzu gördünüz. Beyaz Türkler hayvanlarınıza sahip çıkın. Asiye yavrumuz hamdolsun emin ellerde. Yavrumuzu Antalya'ya götürdük. Prof. Dr. Ömer Bey'e emanet ettik. İnşallah yavrumuzu sağlığına kavuştururuz.

Bulvarı, Tekstilkent Polis Amirliği, çok sayıda sosyal tesis Şahinbey belediyemizce tamamlandı. Şahinbey'in toplam değeri 1 milyar 193 milyon lira olan bu eserin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum.

"KUR SPEKÜLASYONU DENİLEN OLAYI 1 SAATTE ATIVERDİK"
Bugün Cumhur İttifakı'na saldıranlara baktığınızda, ülkemize de düşman olduğunu görürsünüz. Türkiye ekonomisi batacak bize de gün doğacak diye ellerini ovuşturuyorlardı. Halbuki kurun dengesiz dalgalanışı 84 milyonu olumsuz etkiliyor. Unutmayın atalarımızın güzel bir lafı var; Dere yatağında akar. Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık, kurun seviyesini şartlar belirler. Bunu 1 saatte atıverdik. Ben ekonomistim benim işim bu.

Ne sinsi hesaplar yapıldığını hep birlikte gördük mü? Ülkesinin felaketi pahasına iktidar peşinde olanlara şahitlik ettik. Biz bu süreç boyunca çalıştık. İş zıvanadan çıkarken paketimizi açıkladık.

"SEÇİM HAZİRAN 2023'TE"
Bay Kemal, Meral Hanım boşuna uğraşmayın. Seçim Haziran 2023'te yapılacak. Öne gelmesi söz konusu değil. Türkiye bir hukuk devleti olarak gereğini yerine getiriyor. Bay Kemal ne diyordu faizi sıfırlayın. Dün öyle dedin bu defa farklı konuşmaya başladın. Yaşananlar bunların ne kadar sığ olduğunu gösteriyor.

Önümüzdeki yıl Gaziray'ı da açmayı planlıyoruz. Son 19 yılda yaptığımız sulama tesisleriyle arazileri açtık. 300 bin dekar daha araziyi suyla buluşturuyoruz.


"ANTEP'TE YAPTIĞIMIZ 300 FABRİKAYA İNANMAYI HESAP MAKİNESİ İLE SAYMAYA BAŞLADILAR, BAKTILAR FAZLASI VAR KONUYU HEMEN KAPATTILAR"

Antep'e olan şükran borcumuzu yatırımlarımız ile ödemeye çalışıyoruz. Gaziantep'e her seferinde hizmet ve yatırım heybemizi doldurarak geliyoruz.

Bay Kemal, icraat, icraat. Laf değil. Birileri ellerinde hesap makineleri ile fabrikaları saymaya başladı. Daha çok sayarsınız. Baktılar ki, eksiği yok fazlası var, konuyu hemen kapattılar. 6.OSB'yi kuruyoruz. Bay Kemal lutfedip gelirsen, yerini gösterirler. Buradaki fabrikaları da sayabilirsiniz. Bu vesile ile beyranını, kebabını, baklavasını yerler, ağızları tatlanır. Sohbet ederler, yürekleri tatlanır. Yoksa bizimle uğraşmaktan hayatı kendilerine zehir edecekler.

Yatırım bedeli 5 milyar 92 milyon TL'yi bulan yüzlerce eserin resmi açılışını bugün yapıyoruz.

"VAH ZAVALLILAR"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yurtları var diye pankart açmışlar. Vah zavallılar. Bizim şu anda KYK yurtları olarak hamdolsun açtığımız yurtların sayısını ben unuttum. Bay Kemal ve avanesinin böyle bir derdi yok.

Gaziantep'te yaşanan pitbull dehşetinin ardından Başkan Erdoğan'dan net mesaj: "Beyaz Türkler! Hayvanlarınıza sahip çıkın" | Video

ASİYE MESAJI: BEYAZ TÜRKLER SAHİP ÇIKIN HAYVANLARINIZA!

Belediyeleri, sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum. Hayvanlarınıza sahip çıkın. Asiye yavrumuzu gördünüz. Beyaz Türkler hayvanlarınıza sahip çıkın. Asiye yavrumuz hamdolsun emin ellerde. Yavrumuzu Antalya'ya götürdük. Prof. Dr. Ömer Bey'e emanet ettik. İnşallah yavrumuzu sağlığına kavuştururuz.

Başkan Erdoğan: "Kur spekülasyonu denilen olayı bir saatte atıverdik" | Video

"KUR SPEKÜLASYONU İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK, BUNU BİR SAATTE ATIVERDİK"

Birileri döviz yükseldikçe Türkiye ekonomisi batacak, bize de gün doğacak diye sevinçten yerlerinde duramıyor, ellerini ovuşturuyordu. Halbuki kurun dengesiz dalgalanışı bu ülkedeki 84 milyondan her birinin hayatını olumsuz etkiliyordur. Bizim derdimiz kurun şu veya bu rakam olması değildir. Kurun seviyesini şartlar, ihityaçlar, imkanlar belirler. Unutmayın atalarımızın güzel bir lafı var: "Dere yatağında akar." Bay Kemal bunları bilmez, benim işim bu, ben ekonomistim.

Ne sinsi hesaplar yapıldığını hep birlikte gördük mü? Ülkesinin felaketi pahasına iktidar peşinde olanlara şahitlik ettik. Biz bu süreç boyunca çalıştık. İş zıvanadan çıkarken paketimizi açıkladık. Kur spekülasyonu ile karşı karşıya kaldık, bunu bir saatte atıverdik. Ortada bu sert iniş-çıkışların yaşanmasına neden olacak bir şey yoktu.

BAY KEMAL, MERAL HANIM BOŞUNA UĞRAŞMAYIN SEÇİMİN ÖNE ÇEKİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bay Kemal, Meral Hanım boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023'te yapılacak. Öne gelmesi diye bir şey söz konusu değil. Türkiye bir hukuk devleti olarak gereğini yerine getiriyor.

Başkan Erdoğan, Gaziantep'te toplu açılış töreninde konuştu | Video

Ülke bunların eline kalsa güvenliği terör örgütlerine emanet ederler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Asiye'ye saldıran pitbullun sahiplerine uyarı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asiye'ye saldıran pitbull köpeğinin sahiplerini çok net bir dille uyardı. Erdoğan ayrıca Asiye ve babası için atılacak adımları da açıkladı. Erdoğan, ekonomiye ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

Video Player

00:32 | 02:42

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

GİRİŞ 25.12.2021 16:08GÜNCELLEME 25.12.2021 17:19

ERDOĞAN GAZİANTEP'TE KADIN KOOPERATİFLERİNİN STANDINI ZİYARET ETTİ

GALERİNİN DEVAMI<p>Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı programlara katılmak üzere Gaziantep'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanından şehir merkezine geçerken yol üzerinde Büyükşehir Belediyesi Kadın Kooperatifleri Birliği üyeleri tarafından açılan standı ziyaret etti.</p>
<p>Erdoğan, ziyarette ürünlere ilişkin bilgi aldı, kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.</p>

Son dakika haberiCumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninde açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Onların kardeşlik anlayışı yok. Bu ülkenin vatandaşına da öyle davranıyorlar. Şanlıurfa'ya gidiyor bir başka yalan söylüyor, Adana'ya gidiyor bir başka yalan söylüyor. Urfa'da, "Belediyeyi bize verin, elektriği size bedava verelim" diyor. Elektriği bedava verme hakkına belediye başkanı sahip mi? Adana'ya gitti. Adana belediyesi CHP'de. Hadi, Adanalı çiftçilerimize bedava elektriği ver. Elini tutan mı var? 

BELEDİYELERE ÇAĞRI

Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum. İşte Asiye yavrumuzun başına gelen. Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın.

Başkan Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na sert tepki!BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ!

Kılıçdaroğlu’nun ’bedava elektrik’ vaadine tepkiKILIÇDAROĞLU'NUN 'BEDAVA ELEKTRİK' VAADİNE TEPKİ

Bu haber 975770 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Önder Aksakal ile tartışan DEM'li Sırrı Sakık'tan PKK güzellemesi: Sen dağların hizmetçisi olamazsın
Önder Aksakal ile tartışan DEM'li Sırrı Sakık'tan PKK...
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile ticaret işi bitti artık ayakta tutmuyoruz
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile...