Son dakika: Başkan Erdoğan Arnavutluk’ta! Sokaklar Türk...

Son dakika: Başkan Erdoğan Arnavutluk'ta! Sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetine icabetle etmek için Arnavutluk’a geldi. Başkan Erdoğan 2022'nin ilk yurt dışı ziyaretinde törenle karşılandı. Erdoğan'ın ülkelerine geleceğini duyan halk, sokakları Türk bayraklarıyla süsledi. Bölge halkı Başkan Erdoğan'a "Erdoğan'ın Laç'ta yaptığı bu semte Tiran bile sahip olamaz. İçeri girip gördük daha iyisi olamazdı. Erdoğan verdiği sözleri tuttu." sözleriyle teşekkür etti..

17 Ocak 2022 - 12:46 - Güncelleme: 17 Ocak 2022 - 13:43

Başkan Erdoğan Arnavutluk'ta resmi törenle karşılandı - CANLI

Giriş Tarihi: 17.1.2022  11:43 Son Güncelleme: 17.1.2022  12:41

Son dakika: Başkan Erdoğan Arnavutluk'ta! Sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılının ilk yurt dışı ziyaretini Arnavutluk'a gerçekleştiriyor. Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk’ta resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk’a ziyaret gerçekleştiriyor. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetlisi olarak Tiran’a ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak TSİ 12.25 sıralarında Tiran’a indi. Erdoğan, havalimanında Başbakan Edi Rama tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülkenin marşlarının okunduğu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılama kıtasını selamladı. Daha sonra Erdoğan’a Arnavutluk heyeti, Edi Rama’ya ise Türk heyeti tanıtıldı.

Son dakika: Başkan Erdoğan Arnavutluk’ta! Sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldıSon dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip ErdoğanArnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetine icabetle etmek için Arnavutluk’a geldi. Başkan Erdoğan 2022'nin ilk yurt dışı ziyaretinde törenle karşılandı. Erdoğan'ın ülkelerine geleceğini duyan halk, sokakları Türk bayraklarıyla süsledi. Bölge halkı Başkan Erdoğan'a "Erdoğan'ın Laç'ta yaptığı bu semte Tiran bile sahip olamaz. İçeri girip gördük daha iyisi olamazdı. Erdoğan verdiği sözleri tuttu." sözleriyle teşekkür etti.

Başkan Erdoğan'ı taşıyan uçak Arnavutluk'un başkenti Tiran'a indi ve Erdoğan resmi törenle karşılandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere özel uçak TC-ANK ile saat 11.00'de Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti. Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın aralarında olduğu heyet uğurladı.

Başkan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da eşlik etti.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA TOKİ 522 KONUT İNŞAA ETTİ
Arnavutluk'ta 2019'da meydna gelene depremin ardından Başkan Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ 522 konut inşaa etti. Laç'taki konutlar Başkan Erdoğan'ın ülkeyi ziyareti öncesinde hak sahiplerine teslim edildi.

Bölgede yaşayan Arnavut vatandaşlar, "Erdoğan'ın Laç'ta yaptığı bu semte Tiran bile sahip olamaz. İçeri girip gördük daha iyisi olamazdı. Erdoğan verdiği sözleri tuttu." ifadelerine yer verdi.

Başkan Erdoğan Arnavutluk’ta resmi törenle karşılandı - CANLI

Başkan Recep Tayyip ErdoğanArnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak bugün Tiran'a gitti. Başkan Erdoğan'ın yapacağı kritik ziyaret öncesi Tiran'da bulunan caddeler Türk bayrakları ile donatıldı. Başkan Erdoğan 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim törenine katılacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamındaki görüşmelerde, stratejik ortaklık seviyesindeki Türkiye-Arnavutluk ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde de bulunulacak.

RESMİ TÖRENLER KARŞILANDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Arnavutluk'a ulaşmasının ardından resmi törenle karşılandı. Programda Türk heyetine olan yoğun ilgi dikkat çekti.

BAŞKAN ERDOĞAN ARNAVUTLUK'A GİTTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere özel uçak TC-ANK ile saat 11.00'de Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitti.

Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın aralarında olduğu heyet uğurladı.

Başkan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da eşlik etti.

Resmi ziyarette, Türkiye-Arnavutluk ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim töreni de ziyaret vesilesiyle yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Tiran'da TİKA tarafından restore edilen Ethem Bey Camisi'nin açılışını gerçekleştirecek, Arnavutluk Meclisi'ne hitap edecek.

Arnavutluk'ta 2019'da meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim töreni de ziyaret vesilesiyle yapılacak.

Başkan Erdoğan ayrıca, Tiran'da TİKA tarafından restore edilen Ethem Bey Camisi'nin açılışını gerçekleştirecek, Arnavutluk Meclisi'ne hitap edecek.

HARİKA BİR İŞ
Arnavutluk'ta 2019 yılında meydana gelen depremin mağdurları, Türkiye'nin desteğiyle Laç şehrinde inşa edilen konutlara, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk ziyaretinin arifesinde kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Arnavutluk'ta 51 kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla inşa edilen konutların ailelere teslim edilmesine başlandı.

Laç bölgesindeki dairesine kavuşan 67 yaşındaki Meçan Marra, yeni inşa edilen semte de övgüde bulunarak "Bu, Laç için tarihi bir an ve çok memnunuz. Burada ev almayacak olanlar bile Erdoğan'ın sözlerinden memnun. Bu yer öyle bir semt oldu ki belki Tiran'da böyle bir şey yoktur. Erdoğan'ın Laç'ta yaptığı bu semte Tiran bile sahip olamaz. Daha iyisi olamazdı; içeri girip gördük, harika bir şey. Son derece harika bir iş. Başbakanımız (Edi Rama) da Erdoğan'la birlikte sözünü tuttu." dedi.

Yeni evini teslim alanlardan 57 yaşındaki Nikoll Çupi de Türk hükümetinin katkılarından dolayı çok memnun olduklarını vurguladı.

Çupi, "Verdiği tüm sözleri tutan Erdoğan ve Türk hükümetinin katkılarından çok memnunuz. Evlere girip görenler oldukça memnun. Biz ailecek çok memnunuz. Bunlar çok güzel. Bu semt şu anda olağanüstü bir şey. Bunun için Erdoğan ve bizim başbakanımıza (Rama'ya) müteşekkiriz. Şehrimizde meydana gelen bu mucizeyle Arnavutluk'ta daha güzel semt bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

Mark Thanaj ise yakında yeni dairesine kavuşacak kişilerden biri olarak yeni semti "şahane" şeklinde nitelendirdi. 75 yaşındaki Thanaj, "Ailecek çok mutlu hissediyoruz. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Arnavut devletine ve bizlere iyi kalpliliğinden dolayı Erdoğan'a teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Başkan Erdoğan, 17 Ocak Pazartesi günü Arnavutluk'a ziyareti kapsamında konutların resmi açılış törenine katılacak.

522 KONUT İNŞA EDİLDİ
Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde 51 kişi hayatını kaybetmiş, 900'den fazla kişi yaralanmıştı. Yaklaşık 17 bin kişinin evlerini terk etmesine neden olan depremden 202 bin 291 kişi etkilenmişti.

Erdoğan, depremin hemen ardından depremzedeler için konutların inşası için talimat vermiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında afet sonrası konut yapım alanında iş birliği protokolü imzalanmıştı.

TOKİ tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında 522 konut, ticari ünite ve otopark inşa edildi. Konutların temel atma töreni Aralık 2020'de düzenlenmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da törene videokonferansla bağlanmıştı.

ETHEM BEY CAMİSİ
Başkent Tiran'da Osmanlı döneminde inşa edilen sekiz büyük camiden günümüze sağlam olarak ulaşabilen tek cami olan Ethem Bey Camisi, Hicri 1208 (1793-1794) yılında Molla Bey tarafından yaptırılmaya başlandı. Molla Bey'in ölümü üzerine cami oğlu Ethem Bey tarafından Hicri 1238 (1822-1823) yılında tamamlandı.

Mimarisi bakımından Osmanlı dönemi Türk yapı sanatı usullerine uygun olan eser, gerek harim mekanını gerekse son cemaat mahallini kaplayan kalem işi renkli bezemeler ve resimlerle Balkanlar'da çok yaygın bir sanat anlayışına sahip.

İki ülkenin ortak tarihi ve kültürü açısından önemli bir yere sahip olan Ethem Bey Camisi'nin korunarak gelecek nesillere aktarılması için Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla TİKA tarafından 2018'de kapsamlı bir restorasyon çalışması başlatıldı, çalışmalar 2021'de tamamlandı.

ÖNEMLİ ZİYARET
Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde, stratejik ortaklık seviyesindeki Türkiye-Arnavutluk ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde de bulunulacak.

2019 yılında Arnavutluk'ta meydana gelen deprem felaketinde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim töreni de ziyaret vesilesiyle icra edilecek.

Başkan Erdoğan, Tiran'da TİKA tarafından restore edilen Ethem Bey Camii'nin açılışını gerçekleştirecek, Arnavutluk Meclisi'ne hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılının ilk yurt dışı ziyaretini Arnavutluk'a gerçekleştiriyor. Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk’ta resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk’a ziyaret gerçekleştiriyor. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın davetlisi olarak Tiran’a ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak TSİ 12.25 sıralarında Tiran’a indi. Erdoğan, havalimanında Başbakan Edi Rama tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülkenin marşlarının okunduğu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılama kıtasını selamladı. Daha sonra Erdoğan’a Arnavutluk heyeti, Edi Rama’ya ise Türk heyeti tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’ta 2019 yılında yaşanan depremde evlerini kaybeden aileler için Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim törenine katılacak. Erdoğan ve Rama gerçekleştirecekleri ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutlukta

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından başkent Tiran’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından restore edilen Ethem Bey Camisi’nin açılışını gerçekleştirecek, Arnavutluk Meclisine hitap edecek.

Ziyarette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşlik edeceği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ziyaretinin ardından Türkiye’ye hareket edecek.

Başkan Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na sert tepki!BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ!

Başkan Erdoğan muhalefete sert çıktı!BAŞKAN ERDOĞAN MUHALEFETE SERT ÇIKTI!

Başkan Erdoğan: Bir ilke imza atıyoruzBAŞKAN ERDOĞAN: BİR İLKE İMZA ATIYORUZ

Bu haber 991154 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...