Son dakika: AK Parti MKYK Toplantısı | Ömer Çelik’ten önemli...

Son dakika: AK Parti MKYK Toplantısı | Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kritik toplantının ardından açıklamalarda bulundu. ABD'nin "çocuk asker" suçlamasına değinen Çelik, "Müttefiklerimizin terör örgütlerine verdikleri desteklerini görmekten üzüntü duyuyoruz. ABD'nin insan ticareti raporunda Türkiye'nin suçlanmasını kabul etmiyoruz. Açık ve net bir şekilde söylüyorum ki, çocuk savaşçı iddiasında Türkiye sicili en temiz devlettir." dedi.

07 Temmuz 2021 - 16:04

Son dakika: AK Parti MKYK Toplantısı | Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 07.07.2021 Güncelleme Tarihi: 07.07.2021 

Son dakika haberi... AK Parti MKYK Toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. Müsilaj seferberliğinde 140 tesise 18 milyon ceza kesildiğini belirten Çelik, "7 ilde 8 bin 739 denetim yapıldı. Temizlik çalışmalarından sonra ortaya çıkan tablo sevindirici" ifadelerini kullandı. ABD'nin insan ticareti raporuna da tepki gösteren Çelik, "Türkiye sicili en temiz devlettir." dedi. Başkan Erdoğan'ın 20 Temmuz'da KKTC ziyaretiyle ilgili Çelik, "Bundan rahatsız olanlara kendi işinize bakın diyoruz." açıklamasında bulundu.

Son dakika: AK Parti MKYK Toplantısı | Ömer Çelik'ten önemli açıklamalarSon dakika haberi... AK Parti MKYK Toplantısı sonra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti MKYK toplandı! Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar

Son dakika haberine göre, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kritik toplantının ardından açıklamalarda bulundu. ABD'nin "çocuk asker" suçlamasına değinen Çelik, "Müttefiklerimizin terör örgütlerine verdikleri desteklerini görmekten üzüntü duyuyoruz. ABD'nin insan ticareti raporunda Türkiye'nin suçlanmasını kabul etmiyoruz. Açık ve net bir şekilde söylüyorum ki, çocuk savaşçı iddiasında Türkiye sicili en temiz devlettir." dedi.

Başkan Erdoğan'ın liderliğinde başladı!

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı, saat 13.50'de başladı.

KRİTİK TOPLANTININ ARDINDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:

Diyarbakır annelerine MKYK üyelerimiz adına selamlarını iletiyoruz. Terörle mücadele konusunu yakın bir şekilde takip ediyoruz.

Her geçen gün daha ve net açık şekilde görüyoruz. Bu bölgenin çocuklarını kendileri için umutlu bir gelecek inşa etmeye çalışan çocukları kendileri için terörist yapmaya çalışanlar, kendilerini yakın olanları köleleştirmeye çalışan bir düzen kurmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bu operasyonlar olmasaydı teröristler ve onlara destek verenler çok büyük bir mesafe alacaklardı.

Ülkemizde operasyon yapmaya çalışanlara vereceğimiz cevap nettir.

Bunların arkasına kimlerin saklandığını, kimlerin destek verdiğini görecek kadar da Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü bir devlet tecrübesi vardır. Bunlarla mücadelenin en kararlı şekilde sürdürülmesi konusunda her türlü imkana da sahibiz.

ABD'NİN SKANDAL RAPORUNA SERT TEPKİ
Türkiye, cocuk asker kullanmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda sicili en temiz devlettir. Çocuk terörist meselesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti en temiz devlettir. İftira bile atılamayacak bir devlettir. Türkiye, insan ticaretinin önlenmesi konusunda en güçlü mücadeleyi veen ülkelerden birisidir. Çocukları savaşçı olarak kullananların başında PKK ve DEAŞ terör örgütü gelmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'ni haksız yere iftira atarak suçlayanların PKK terör örgütünden bahsetmemeleri çifte standardın açık ve net göstergesidir.

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ'NİN TESCİL BAŞVURUSUNU YUNANİSTAN REDDETTİ
İskeçe Türk Birliği'ni selamlıyorum. Yeniden tescil başvurusu Yunanistan tarafından reddedildi. İsminde Türk ibaresi olduğu için 1983'te ibare indirildi, dernek 1986'da kapatıldı. AİHM kararı karşısında Yunanistan 2017'de bir düzenleme yaptı. İskeçe Türk Birliği yeniden tecil için başvuru yaptı. Yunanistan Yargıtayı 30 Haziran'da bunu kabul etmedi. İskeçe Türk Birliği'nin haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu mücadelenin 38 yıldır sürmesi... Sürekli olarak aleyhine karar veriliyor. Üçüncü kere birlik Yunanistan'daki iç hukuk yollarını tüketmiş oldu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EYLEM PLANI

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı açıklandı. Burada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, STK'ların ortak görüşü ile ortaya çıktı. 5 ana hedef, 227 faaliyet şeklinde hayata geçecek.

Çok önemsediğim konulardan biri şudur. Toplumda kadına yönelik şiddet suçlarının analiz edilmesi için araştırma yapılacak. Nerede eksiklik var, nerede eğitimle ilgili çalışma yapılması... Şiddetin cezalandırılması konusunda nasıl bir algı oluşuyor, bunun sonuçlarının çıkarılması çok önemli. Eylem Planı çerçevesinde risk haritalarının çıkarılacak olması mücadelede nerelere yoğunlaşılacak olmasını göstermesi açısından da önemlidir.

MARMARA'DA MÜSİLAJLA MÜCADELE
Çevre konuları ile ilgili takiplerimizi sürdürüyoruz. Doğa pozitif dediğimiz bir yaklaşımla bakmamız gerekiyor. Hasar kontrolü sürdürülebilirlik meselesi değil, daha iyi noktaya gelmek için çalışmaların nasıl yapılması gerektiği konusunda da kafa yoruyoruz. Doğa yanlısı bir yaklaşımın bir takım çalışmalar yapmak gerekiyor. Büyük bir ağaçlandırma faaliyetini yürütüyoruz. Güneş enerjisi olmak üzere çevre dostu kaynaklara yönelmeye devam ediyoruz. Arıtma tesislerini açmaya devam ediyoruz. En aktüel konu müsilaj konusudur. Sürekli takip ediyoruz. Bakanlığımız Marmara'daki müsilajı bertaraf etmek için seferberlik başlatmıştı. 11 bin metreküp msüilaj toplandı. Yüzeyde ciddi anlamda azalma olmuştur. Son tablo sevindiricidir. Görüntü doğal haline dönmeye başlamıştır. 7 ilde bu noktaya geldik. Bu kirliliğin sebebi olanlara köklü çözüm getirmek gerekiyor. Mevzuata aykırı faaliyet gösteren 140 tesise para cezası verildi. Bu kirlilikle bir daha karşılaşmamak için ne yapmamız gerekir? Bununla ilgili bir çalışmayı biz de burada takip ediyoruz. Bundan sonra önemli olan bir daha bu noktaya gelmemektir.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE
Dünyada pandemi ile ilgili yeni tartışmalar var. Delta varyantından bahsediliyor. Dünyada çeşitli yerlerde gördük, bakım evlerine terkedilmiş insanlar, yoğun bakımlara erişemeyenler... O dönemlerde Türkiye güçlü bir devlet olarak bütün bu süreçleri atlattı. Kazanımlarımızı korumamızın yolu aşılama çalışmalarına güçlü destek vermekten geçiyor. Her gün açıklamalar görüyoruz. Buna siyaset karar vermiyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu... Bu kurulun kararları doğrultusunda alınması gereken tedbirler alınıyor. Sağlık Bakanlığımızın verilerine göre bir milyondan fazla aşı bir günde gerçekleşebiliyor. Mücadele sürerken tehlikenin de boyutları değişiyor. Tedbirleri devam ettirmek gerekiyor. Çeşitli sektörlerdeki esnaf, çiftçi ve emekliyi korumak için Hükümetimizin açıkladığı destekler var. Yıl sonuna kadar 196 milyar liraya ulaşacak.

12.7 milyon vatandaşımıza Kurban Bayramı ikramiyesi içinde olmak üzere 38 milyarlık bir ödeme yapılıyor.

MKYK'nın bitmesi ile birlikte Cumhurbaşkanımız, TOKİ tarafından inşa edilen konutlarla ilgili önemli bir törene katılacak. Yatırımlar devam ediyor. AK Parti Genel Merkezi'ndeki arkadalarımız süreçleri takip etmeye devam edecekler.

SORULAR

CUMHURBAŞKANI CUMA GÜNÜ DİYARBAKIR'DA DİYARBAKIR ANNELERİ İLE BULUŞACAK
Niye Diyarbakır annelerini her seferinde anıyorum? Bu olay Türkiye'nin en büyük vicdan olaylarından bir tanesidir. Çocukları dağa kaçırılmış. Bu dağa kaçırmalar da belli siyasiler aracılığıyla yapılmış. İlk defa bu kadar sivil, anne vicdanının bir araya gelerek talep ettiği tek bir şey var, evladını istiyor. Dünyada bundan daha meşru ve haklı bir talep olabilir mi? Olamaz. Annelere selam göndermekten, destek vermekten daha doğal ne olabilir. Annelere saygısızlık yapanların gündem olması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız, anneleri Ramazan'da kabul etti. Şimdi onlarla yine bir araya gelecek. Bu sefer anlamlı bir buluşma olacak. Kadın vekillerimizin daha yoğun bir talebi olduğunu görüyoruz. 10 bine yakın yurttaşımız bu anneleri ziyaret etti. İnşallah yakında başka müjdeler de verecek. Kapsamlı bir Diyarbakır programı gerçekleşecek.

AVRUPA KOMİSYONU BAŞKANI'NIN KIBRIS AÇIKLAMASI
Sağda solda Cumhurbaşkanımızın 20 Temmuz törenleri için KKTC'ye gidecek olmasından rahatsızlık duyanlar olduğunu görüyoruz. Kendi işinize bakın. Kimsenin rahatsızlık duymaya hakkı yok. Heyetin geniş ya da dar olmasına dair tartışmaların yapılması saygısızlıktan başka bir şey değil. AB iki devletli çözüme meşru bakmıyorsa, hangi çözüme meşru bakıyor. Hangi çözüme meşru baktıklarını biliyoruz. Verilen sözlerin ne olduğunu biliyoruz. Hem Türkiye hem KKTC 'evet' kampanyası yaparken Yunanistan ve Kıbrıs'ta 'hayır' kampanyası yapıldı. O zaman Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso idi. KKTC sözünü tuttu, Yunanistan ve Güney Kıbrıs sözünü tutmadı. Sınır sorunu olan ülkeyi AB üyesi yaptılar. Güney Kıbrıs'ın şımarıklığına teslim eden AB'nin bu yanlış kararıdır. Ondan sonraki süreçte de karşı taraf net bir şekilde Türk tarafının onurlu davrandığını net şekilde söyledi.

ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Başkan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti ile ilgili de açıklamada bulunan Çelik: Bu anneleri bu çaresiz durumalra düşürenler güya bu işleri Kürtler için yaptıklarını söylüyorlar. Tüm bunları yaparken de Kürt çocuklarını bu memleketin çocuklarını ölüme götürüyorlar. Siyasete katılma yok. Oyüzden daağa çıkıyorlar deniyordu. Siyasete katılmanın annelerin elinden evlatlarını çalmak demi-okratik süreçleri terör örgütlerine zemin hazırlamak şeklinde kullanıldığını görüyoruz.

Cumhurbaşkanımız anneleri Ramazan'da kabul etti Yine bir araya gelecek. Bu kez anlamlı buluşma olacak.Pek çok ile de yayıldı. Kadın üyelerimizin daha yoğun bir talebi olduğunu görüyoruz. Kapsamlı bir Diyarbakır programı gerçekleşecek.

ERDOĞAN'IN KKTC ZİYARETİ

Cumhurbaşkanımızın KKTCye gidecek olmasından rahatsız duyanları görüyoruz. Kimsenin haddi değil. Özel günlerde TÜrkiye KKTC'nin yanında oluyor. Bunla ilgili oraya gidecek heyetin dar veya geniş olmasıyla ilgili yorumlar saygısızlıktan başka bir şey değil. Bundan rahatsız olanlara kendi işinize bakın diyoruz.

Yanlış kararların düzeltilmesini KKTC'den beklemesinler. AB pozisitif katkı sağlamıyor. Sınır sorunu olan ülkeyi AB üyesi yapmışsınız

YUNAN DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN SKANDAL SÖZLERİ

Çelik, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'yi terör örgütü DEAŞ'la mücadeleye katkı sunmamakla ilgili skandal sözleri hakkında "Yunanistan'daki hangi açıklamayı not edeceğimizi şaşırıyoruz. Yunanistan Dışişleri Bakanı bilerek yalan söylüyor. Türkiye DEAŞ'la mücadele eden tek ülkedir." dedi.

Bu haber 986239 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...