Son dakika: 336 milletvekilinden imza! Başörtüsü için anayasa...

Son dakika: 336 milletvekilinden imza! Başörtüsü için anayasa teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. CHP'nin başörtüsüyle ilgili kanun teklifine sert tepki gösteren Zengin, "Başörtüsü yasakları sistematik olarak Türkiye de kadınlara yönelik bir soykırımdı. Başörtüsüne bir ‘bez parçası’ diyenler bu meseleyi hiç anlamamışlardır. Tüm bu söylemlerle, meseleye yaklaşım bu meselenin hiç anlaşılmadığını gösteriyor. Tereciye tere satıyorlar.

09 Aralık 2022 - 16:38

Son dakika: Başörtüsü için Anayasa teklifi Meclis'te! AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den önemli açıklamalar
Giriş Tarihi: 9.12.2022  14:36 Son Güncelleme: 9.12.2022  16:36
Başörtüsüne anayasal güvence teklifi Meclis'te! AK Partili Zengin'den açıklama
Başörtüsüne anayasal güvence teklifi Meclis'te! AK Parti'den yeni açıklama
Son dakika: 336 milletvekilinden imza! Başörtüsü için anayasa teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifini 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sundu.

Son dakika haberleri: AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, başörtüsü ile ilgili anayasa teklifine ilişkin açıklama yaptı. CHP'nin başörtüsü için anayasa değişikliği teklifine tepki gösteren Özlem Zengin, "Başörtüsü meselesine, bir bez parçası diyenler bu konuyu hiç anlamamışlardır. Bunun nasıl bir travma olduğunu anlayamaz." dedi. Konuşmasının sonunda alkışlanan Özlem Zengin, gözyaşlarına hakim olamadı. Öte yandan gelen son dakika haberine göre; AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifini TBMM Başkanlığına sundu.
 Başörtüsü için Anayasa teklifi Meclis'te! AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den önemli açıklamalar

Son dakika: Başörtüsü için Anayasa teklifi Meclis’te! AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den önemli açıklamalarSon dakika haberi... Başörtüsü ile ilgili Anayasa teklifi bugün Meclis Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti, MHP ve BBP'li 336 milletvekilinin imzasıyla TBMM'ye sunulan teklifle, Anayasa'nın 24 ve 41'inci maddelerinde değişiklik yapılması istendi. Öncesinde AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, teklifin detaylarını basın toplantısıyla anlattı. CHP'nin başörtüsü teklifine "Tereciye tere satıyorlar" diyerek tepki gösteren Özlem Zengin, "Başörtüsü meselesine, bir bez parçası diyenler bu konuyu hiç anlamamışlardır. Bunun nasıl bir travma olduğunu anlayamaz." dedi. Konuşmasının sonunda alkışlanan Özlem Zengin, gözyaşlarına hakim olamadı.
Başörtüsüne anayasal güvence teklifi... AK Partili Özlem Zenginden açıklama
Son dakika haberleri: AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, başörtüsü için anayasa teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin başörtüsü ile ilgili kanun teklifine tepki gösteren Özlem Zengin, "Sadece kendi mahallelerinde siyaset yapmak yetmiyor. Tereciye tere satıyorlar." dedi.Son dakika: 336 milletvekilinden imza! Başörtüsü için anayasa teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu...

Başörtüsüne anayasal güvence sağlayacak düzenleme hazır. Anayasa değişikliği teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklifle anayasanın 24 ve 41'inci maddelerinde değişiklik yapılması teklif edildi. Teklif, AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partili milletvekillerinin imzaları ile Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

"TEMEL BAZI TEMEL HAKLARDAN İSTİFADE ETMEK İSTEDİĞİMİZDE SORUNLAR ORTAYA ÇIKIYORDU"

Özlem Zengin'in konuşmasından öne çıkanlar:

"AK Parti, MHP ve BBP'den 336 vekilin imzasıyla biraz sonra Meclis Başkanı'na sunacağız. Başörtüsü meselesine, bir bez parçası diyenler bu konuyu hiç anlamamışlardır. Bunun nasıl bir travma olduğunu anlayamaz. 90'lara geldiğimizde bizler başka boyuta geçtik.

Nihayetinde diyebilirim ki, dini hassasiyeti olan insanlar için biz başörtülü kadınlar birer işarettik. Bu anayasa teklifi Meclis'ten geçse de biz bunları anlatmaya devam edeceğiz. "Helalleşelim olsun bitsin edasını" çok alaycı buluyorum. Bu konunun hiç anlaşılmadığını düşünüyorum.
Anayasa değişikliği teklifi TBMM'de! AK Parti'den tarihi adım
Bu konuyla ilgili en çok arzu ettiğimiz şey anlaşılmak. Biz özellikle siyasetin gücüyle bu problemi aslında çözmüştük. Türkiye'de kanun olarak başörtüsünü yasaklayan bir kanun zaten yoktu. Temel bazı temel haklardan istifade etmek istediğimizde ortaya çıkıyordu.

"'MESLEK ONURUNA YAKIŞMAYAN BİR TAVIR' OLARAK SERGİLENİYORDU"

Bir mesleği ifa etmekte engellerle karşılaşıyorduk. Biz avukatlara 'meslek onuruna yakışmayan bir tavır' olarak söyleniyordu başörtülü olmak.

Rahmetli Özal, bu problemi çözmek için uğraştı. Önce yönetmelik değişikliği yaptı. YÖK Kanunu'nda değişiklik yaptı. Bunlar Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü. 'Yorumlu ret' şeklinde bir karar uyduruldu.

Bu şeyler, bu ızdıraplar o kadar büyüdü ki, bununla beraber AK Parti'nin kurulmasında yaşanan bu ızdırabın büyük bir imzası vardır. AK Parti'nin siyasi tezlerini anlatacak olursak, en büyük tez budur. Bizim hamurumuzda var. Mücadelemiz sonradan değil.

Vesayetin etkisi uzun zamandır devam etti.

2008 yılında o zamanda AK Parti ve MHP bir araya gelerek anayasa değişikliği yaptı. Biz seçim kazanmak için bir araya gelen iki parti değiliz. 2008 yılında biz bir araya gelerek bir anayasa değişikliği yaptık.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİTTİLER İPTAL DAVASI AÇTILAR"

Bu anayasa teklifi referanduma gitme ihtiyacı duymadan TBMM'den geçti.

Vesayet odakları daha dinamikti, hemen eylemler başladı. Bir araya gelerek eylemler yaptılar. Anayasa Mahkemesi'ne gittiler iptal davası açtılar.

Türkiye'de 2013'ten itibaren bu yasaklar fiilen hafiflemiştir. Biz kendi aramızda çok uzun yıllar tartıştık. Bir düzenleme yapmaya ihtiyacımız yok aslında. Başı açık kadın açıklar için böyle bir şey yokken, başı kapalı kadınlar için neden olsun.

CHP'NİN BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDAKİ KANUN TEKLİFİNE SERT TEPKİ

Sadece kendi mahallelerinde siyaset yapmak yetmiyor. Tereciye tere satıyorlar.

Başörtüsü meselesi, AK Parti'nin varlığının en önemli unsuru. Bizim buna yaklaşamımız siyasi olamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız, partisinin kapatılmasını göze olarak bunu yaptı. Siyasi bir rant için değil.

Bu ülkede milletin değerleriyle bir mücadele vardı, AK Parti kurulana kadar.

Bu aslında bu konuya dair yaklaşımın ne kadr zayıf olduğunu gösteriyor. Çünkü kanunla teminat altına alınan kanunla değiştirilebilir.Başörtüsüne anayasal güvence teklifi! AK Parti'den yeni açıklama

"CHP'NİN KANUN TEKLİFİNE HAYIR DİYORUZ"

Kanunla verdiğinizi kanunla alıyorsunuz. Anayasa ile verdiğiniz şeyi kanun ile alamazsınız. Kanunların içeriği var. Kanun metnini okumuşsunuzdur CHP'nin verdiği. İçinde çok da yasaklamaya kapı açan maddeler var.

Son Dakika: Başörtüsü için anayasa teklifi! AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den flaş açıklamalar | Video

Sonuç olarak CHP'nin kanun teklifine siyaseten değil, hukuk mantığıyla hayır diyoruz. İçeriğine toptan hayır diyoruz.

Neden CHP böyle bir kanun teklifi verme ihtiyacı duydu? Sebebi, biz önceden çok düşömanlık ettik, biz vazgeçtik ama sözlerimiz itibar görmüyor. Bunlara 'Size güvenmiyorlar. Yazılı bir şeylere ihtiyacınız var.' dediler.

'ŞUBATTA GENEL KURUL'A GELECEK'

Ayrıca teklifin TBMM’den halk oylamasına gitmeden çözülmesi çağrısında bulunan Zengin, "Diyorum ki geliniz, bu anayasa değişikliğine destek veriniz. Bu, TBMM’de çözülmelidir. 400 milletvekilini geçerek referanduma ihtiyaç olmadan TBMM’ye yakışan budur" dedi.

Düzenleme ile Anayasanın 24'üncü maddesinde değişiklik yapılacak. Anayasa'ya, "Temel hak ve hürriyetlerin kullanılması, hiçbir kadının başının örtülü veya açık olması şartına bağlanamaz" şeklinde bir hüküm eklenecek.

Teklif, 41'inci maddenin birinci fıkrasının başlığı ile birlikte değiştirilmesini de içeriyor. "Evlilik birliği, kadın ile erkeğin evlenmesiyle kurulabilir" ifadesi Anayasa metnine konulacak.

"BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇOK ÖNEMLİDİR"

Biz onlara bir fırsat veriyoruz. Gelin anayasa teklifine destek verin. TBMM'ye yakışan budur. Bu Meclis'in onurudur.

Bu anayasa değişikliği çok önemlidir. Hayatımızın bir 30 senesini bir daha çöpe atar mısınız? Hayır derler. Bu 30 yılda çok şey öğrendik. Türkiye'de kadınlarda erkekler de çok şey öğrendi. Bunu hayati bir mesele olarak görüyoruz. Mesele çözüm ise referanduma götürmeden çözelim."

Biz başı açık ve başı kapalı kadınların özgürlüğü için bu teklifi veriyoruz.

Bir diğeri de değerli arkadaşlarım aile müessesesine dair. Bir toplumu tahrip etmek istiyorsanız, sadece bizde değil, önce aileyi tahrip etmeniz gerekir. Biz anayasaya, 'Evlilik birimi bir kadın ve bir erkek arasındaki hukuki bir müessese' ifadesini koyuyoruz.

Ben Türkiye'nin bu hak mücadelesinde kadınlara destek veren bütün iyi insanlara arkadaşımlarım adına, Türkiye adına teşekkürlerimi iletiyorum, şükranlarımı sunuyorum.

"BU BİZİM HİKAYEMİZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, soru-cevap kısmına geçmeden önce konuşmasının sonunda, "Bu anayasa değişikliği inanıyorum ki Meclis'ten geçecek. Biz buna inanıyoruz. Bu bizim hikayemiz." dedi. Sözlerinin sonunda alkışlanan Zengin, gözyaşlarına hakim olamadı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin gözyaşlarına hakim olamadı! | Video

ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR İDDİALARI

TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verdik."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ TBMM BAŞKANLIĞI'NA SUNULDU

Öte yandan gelen son dakika haberine göre; AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI: "BU BİZİM HİKAYEMİZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, soru-cevap kısmına geçmeden önce konuşmasının sonunda, "Bu anayasa değişikliği inanıyorum ki Meclis'ten geçecek. Biz buna inanıyoruz. Bu bizim hikayemiz." dedi. Sözlerinin sonunda alkışlanan Zengin, gözyaşlarına hakim olamadı.

ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR İDDİALARI

Özlem Zengin, vakıf yöneticisinin 6 yaşındayken kızını evlendirmesiyle ilgili Meclis'te araştırma komisyonu kurulup kurulmayacağı yönündeki soruya "Hem grup başkanımız İsmet Yılmaz bey hem de Sayın Cumhurbaşkanı'mızla görüştüm. Onların görüşlerini de alarak bu araştırma komisyonunu kurmaya karar verdik" diye konuştu.

Başörtüsü teklifinde neler var?BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNDE NELER VAR?

Başörtüsü teklifi TBMM’ye sunuluyorBAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ TBMM'YE SUNULUYOR

Başörtüsü mağdurlarından muhalefete çağrıBAŞÖRTÜSÜ MAĞDURLARINDAN MUHALEFETE ÇAĞRI
Son dakika: Başörtüsü için anayasa teklifiSON DAKİKA: BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA TEKLİFİ
Başörtüsü için Anayasa teklifi!BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA TEKLİFİ!
AK Parti’den başörtüsü teklifi açıklamasıAK PARTİ'DEN BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ AÇIKLAMASI

Bu haber 327272 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...