Şahin Akdemir’in sosyal medya mesajı yürekleri dağladı: Son...

Şahin Akdemir'in sosyal medya mesajı yürekleri dağladı: Son anına kadar su taşımış

Şahin Akdemir, Marmaris’te ne zaman yangın çıksa itfaiyecilere motosikletiyle su ve ayran taşıyordu. Son yangında yine vakit kaybetmeden yola koyuldu. Kaza yapınca alevlerin arasında kahramanca can verdi. Ondan geriye yanan kimliği ve vatan, bayrak, ezan sevdasını anlattığı mesajları kaldı

31 Temmuz 2021 - 10:31 - Güncelleme: 31 Temmuz 2021 - 11:44

Şahin Akdemir'in sosyal medya mesajı yürekleri dağladı: Son anına kadar su taşımış

Giriş Tarihi: 31.7.2021  07:00 Son Güncelleme: 31.7.2021  09:47

İyi ki varsın Şahin: Türkiye'deki yangınlara karşı vatandaşlar büyük bir dayanışma örneği gösteriyor

Cenaze töreni sonrası açıklamalarda bulunan Akdemir'in babası,"Oğlum Hakkari'de askerlik yaparken mayın patlaması sonucu aracı devrildi. Onu askerde terör örgütü PKK yiyemedi. PKK vurdu ama hafif atlattı. 'Beni orası yemedi burada da kimse yiyemez' diyordu. Canını vatan için feda etti" dedi.

İyi ki varsın Şahin: Türkiye'deki yangınlara karşı vatandaşlar büyük bir dayanışma örneği gösteriyorTürkiye genelinde çıkan yangınlara ekiplerin müdahalesi sürerken, bölgedeki vatandaşlarda bir bütün halinde kenetlenerek büyük bir dayanışma örneği gösteriyor. Bu vatandaşlardan biri olan 25 yaşındaki Şahin Akdemir de itfaiye ekiplerine motosikletiyle su taşıdığı görüntüleriyle sosyal medyada olmuştu. Akdemir yaşadığı kaza sonrasında alevler arasında kalarak hayatını kaybederken Orman Genel Müdürlüğü Şahin Akdemir'e özel bir paylaşımda bulunarak "İyi ki varsın Şahin" notunu düştü.

Türkiye genelinde çıkan yangınlara yönelik ekiplerin çalışmaları sürerken, vatandaşlar da büyük bir özveri ile ekiplere yardım ediyor.

Yangınları söndürme çalışmalarına başta itfaiye ekipleri olmak üzere her yaştan vatandaş katılıyor.

25 yaşındaki Şahin Akdemir de Marmaris'te çıkan orman yangınına müdahale eden ekiplere motosikletiyle alabildiğine su taşıdığı görüntülerle sosyal medyada gündem olmuştu.

Orman Genel Müdürlüğü de yangına yardım ederken hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaştı.

"ALLAH HAYIRLARIMIZI KABUL EYLESİN"

Şahin Akdemir kaza yaptığı motosikletiyle alevler arasında kalarak hayatını kaybetti. Akdemir'in sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda, "Su taşımaya devam. Yangıncılara su taşıyacağız yine. Allah hayırlarımızı kabul eylesin" ifadeleriyle yürekleri yakmıştı.

TURİZM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞIYORDU

Bölgeden ayrılmaya çalışırken kaza yapınca alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in, Marmaris'te turizm sektöründe çalıştığı öğrenildi. Akdemir'in bir ay önce de Görkem Hasdemir'in şehit olduğu Marmaris orman yangınında gönüllü olarak itfaiyecilere su taşıdığı öğrenildi.

Muğla Marmaris'te çıkan orman yangınında gönüllü olarak çalışmalara destek verirken hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in Hakkari'de askerlik yaparken PKK'nın mayınlı saldırısından sağ kurtulduğu öğrenildi.

Şahin Akdemir'in sosyal medya mesajı yürekleri dağladı: Son anına kadar su taşımış

Marmaris'te yangın söndürme ekiplerine su taşırken hayatını kaybeden kahraman gencin ailesi gururlu

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında kaza yaptığı motosikletiyle alevler arasında kalması sonucu yaşamını yitiren gencin, daha önceki yangınları söndüren ekibe de su ve ayran taşıdığı anlaşıldı.

Marmaris'te yangın söndürme ekiplerine su taşırken hayatını kaybeden kahraman gencin ailesi gururlu
Muğla Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki yangının kontrol altına alınması için çalışma yürüten ekibe su taşıdıktan sonra bölgeden ayrılmaya çalışırken kaza yapınca alevlerin arasında kalarak hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in, ailesi oğullarını kaybetmenin acısını yaşıyor.

Baba Ali Akdemir (51),  yaptığı açıklamada, oğlunun hayırsever, yiğit birisi olduğunu söyledi.

Oğlunun yaklaşık 10 gün önce çıkan orman yangınını söndürmeye çalışan ekibe de su ve ayran götürdüğünü anlatan Akdemir, şunları kaydetti:

"Dün de müdürlerine söyleyip, su ve ayran götürmeye gitti. Fedakardı, vatanı için her şeyi severek yapıyordu. Dünkü yangının söndürülmesine katkı yapmak için gitmişti. Orada şehit oldu. Merttir, öyle hiç yılmazdı. 'Ölüme kadar giderim baba, ormanlar, hayvanlar yanıyor, insanlar rezil oluyor. Ben vatanım için varım' demişti. 'Hakkari'de terörle mücadele ettim, burada yangına gereken müdahaleyi yaparım' demişti. Hakkari Yüksekova'da askerlik yaparken mayın patlamasından dolayı hafif yaralanmıştı. 2018'de trafik kazası da geçirdi, onlara direndi ama dün şehit oldu. Dün Köyceğiz'de saat 05.45'te Marmaris servisine yetiştirdim, servisine bindirdim, gitti."

Kendisinin de eşiyle aşı olmak için Ortaca'ya gittiğini aktaran Akdemir, "Ateş sadece Marmaris'e düşmedi, benim içime de ateş düştü. Vatansever oğlum şehit oldu. Tüm şehit ana babalarına sabırlar diliyorum. Kalbi güzeldi. Onun için bunu yaşamaya devam ediyoruz." dedi.

"Çevresine hep yardım ederdi"

Anne Saniye Akdemir (50) de iki çocuğundan biri kaybettiğini belirterek, söyleyecek söz bulamadığını dile getirdi.

Oğlunun her zaman "Anne bir ihtiyacın var mı, ne getireyim' diye sorduğunu anlatan Akdemir, "Ne söylesem 'tamam anne' der hemen yapardı. Bana çok düşkündü." ifadesini kullandı.

Akdemir'in arkadaşı Osman Kayabaş ise arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

"Sevilen iyi birisiydi. Çevresine her zaman yardım ederdi. Kalbinde kötülük yoktu." diyen Kayabaş, olaydan yarım saat önce görüştüklerini belirtti.

Kayabaş, "Bana video atmıştı. 'Abi su ve ayran taşıyorum, yardım ediyorum' demişti. Sürekli irtibat halindeydik. Bana yangından video atmış, internet çekmediği için görüntüler olaydan sonra geldi. Öldüğünü duyunca yıkıldım." diye konuştu.

Şahin AkdemirMarmaris’te ne zaman yangın çıksa itfaiyecilere motosikletiyle su ve ayran taşıyordu. Son yangında yine vakit kaybetmeden yola koyuldu. Kaza yapınca alevlerin arasında kahramanca can verdi. Ondan geriye yanan kimliği ve vatan, bayrak, ezan sevdasını anlattığı mesajları kaldı

Marmaris'te yangın söndürme çalışmalarına katılan itfaiye ekiplerine motosikletiyle içme suyu taşıyan Şahin Akdemir (25) motosikletiyle kaza yapınca alevlerin arasında kalarak hayatını kaybetti. Aslen Köyceğizli olan Şahin Akdemir, Marmaris'te turizm sektöründe çalışıyordu. Akdemir, Marmaris'teki yangını öğrenir öğrenmez olay yerine gidip, diğer vatandaşlar gibi söndürme çalışmalarına canla başla destek verdi.

Eşinden ayrı yaşayan ve 8 yaşında Melisa isminde çocuğu olan Akdemir, 27 Haziran'da İçmeler mevkisinde çıkan ve geçici orman işçisi Görkem Hasdemir'in şehit olduğu orman yangınında da gönüllü olarak itfaiyecilere su ve ayran taşımıştı. Henüz 25 yaşındayken memleketinin ormanları yanmasın diye mücadele ettiği sırada hayatını kaybeden Akdemir'in sosyal medya paylaşımlarından tam bir memleket sevdalısı olduğu anlaşılıyor.

YAPTIĞI PAYLAŞIM DUYGULANDIRDI

Muğla'nın her tarafından fotoğraflar paylaşan Şahin Akdemir'in birkaç yıl önce yaptığı bir paylaşımı da okuyanları duygulandırdı. Akdemir'in yaptığı paylaşımda, "Vatan dediler mi yüreğim kanar, bayrak dediler mi ciğerim sızlar, ezan okundu mu gözlerim dolar, Allah bizleri bir vatansız, bir bayraksız, bir de ezansız bırakmasın" yazdığı görüldü.

SON ANINA KADAR SU TAŞIMIŞ

Şahin Akdemir'in sosyal medya hesabından yangın sırasında yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. İlk paylaşımını Marmaris merkezden yapan Akdemir, saat 16.38'de ise motosikleti ile yangına gidişini yayınlıyor ve "Su taşımaya devam, yangıncılara su taşıyacağız yine, Allah hayırlarımızı kabul eylesin" dediği duyuluyor. Yangın mahallinde itfaiye çalışanlarına su verirken görüntülerinin de yer aldığı paylaşımda Şahin Akdemir'in son olarak saat 17.52'de "Geliş gidiş yolları kapalı, Yangın hâlâ devam ediyor, şu an içindeyiz ellerimizde ayranlar, sular, yangın üstümüze üstümüze geliyor" dediği görülüyor. Bu görüntülerden kısa süre sonra ise Şahin Akdemir'in motosikleti ile giderken dumandan etkilendiği ve motorundan düştüğü, ardından da hayatını kaybettiği öğrenildi.

"YİĞİTTİ, MERTTİ... VATANI IÇIN CANINI VERDI"

Şahin Akdemir'in cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Muğla Köyceğiz'deki Sazak Mahallesi'nde bulunan Gedik Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı. Tabutun üzerine Türk bayrağının örtüldüğü dikkat çekti.

Şahin Akdemir'in babası Ali Akdemir, oğlunun hayırsever, yiğit birisi olduğunu söyledi. Ali Akdemir, "Oğlum Hakkari Yüksekova'da askerlik yaparken mayın patlaması sonucu yaralanmıştı. Mertti, öyle hiç yılmazdı. 'Ölüme kadar giderim baba, ormanlar, hayvanlar yanıyor, insanlar rezil oluyor. Beni PKK yiyemedi burada da kimse yiyemez. Ben vatanım için varım' demişti. Vatanı için vanını verdi" diye konuştu. Anne Saniye Akdemir de, "Ne söylesem 'hemen yapardı. Bana çok düşkündü" diyerek gözyaşı döktü.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

Muğla Marmaris'te çıkan orman yangınında gönüllü olarak çalışmalara destek verirken hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in Hakkari'de askerlik yaparken PKK'nın mayınlı saldırısından sağ kurtulduğu öğrenildi. Cenaze töreni sonrası açıklamalarda bulunan Akdemir'in babası,"Oğlum Hakkari'de askerlik yaparken mayın patlaması sonucu aracı devrildi. Onu askerde terör örgütü PKK yiyemedi. PKK vurdu ama hafif atlattı. 'Beni orası yemedi burada da kimse yiyemez' diyordu. Canını vatan için feda etti" dedi.

30.07.2021 22:06 - Son Güncelleme: 30.07.2021 22:35

BU GALERİYİ PAYLAŞ

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

Marmaris'te çıkan yangında ekiplere destek vermek amacıyla su ve ayran taşırken kahramanca hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in babası Durali Akdemir ve kardeşi Baykal Akdemir (20) düzenlenen cenaze töreninin ardından açıklamalarda bulundu.

GALERİ DEVAM EDİYOR

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

Kendisinin de ormancılıkla geçindiğini ifade eden baba Durali Akdemir (51) "Ormanları çok severdi, hayırseverdi. Bir böceğin yanmasını bile istemezdi. Şehit olmasından dolayı gurur ve onur duyuyorum.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

Vatan için canını feda etmiştir. Üzgünüz ama yapacak bir şey yok vatan için biz varız. Biz ekmeğimizi bu ormanlardan kazanıyoruz. Çocuğum da bu işi yapıyordu ve orman sevgisinden dolayı yapıyordu" ifadelerini kullandı.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş'ASKERDE PKK'NIN YERLEŞTİRDİĞİ MAYINA DENK GELEN ARACI PATLAMIŞTI'
Durali Akdemir, "Marmaris'te garsonluk yapıyordu, Oradaki ekip arkadaşlarına su ve yoğurt vermek için katkıda bulunmak için gidiyor.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuşDumandan boğulduğu için motosikleti devrilmiş. Motor yanıyor, alev alıyor ve vefat ediyor. Hayalleri çoktu. Macerayı severdi bitki ve doğayla çok ilgilenirdi. Hassas bir çocuktu.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

Hakkari'de askerlik yaparken mayın patlaması sonucu aracı devrildi. Onu askerde PKK yiyemedi. Ormanda hayatını kaybetti. PKK vurdu ama hafif atlattı. 'Beni orası yemedi burada da kimse yiyemez' diyordu. Askerden sonra trafik kazası geçirdi onu da atlattı. Ben de yangın çıksa her zaman seve seve yardım ederim. Bu vatan için canımı feda ederim" dedi.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş'KÜÇÜKLÜĞÜNDEN BERİ ORMANI SEVERDİ, SEVDİĞİ YERDE KALDI'
Melis isminde bir kızı olan Şahin Akdemir'in kızını geride bırakıp vatanı ve ormanı korumak için canından olduğunu belirten kardeşi Baykal Akdemir (20) ise "Benim abim hep böyleydi insanlara yardım etmeyi çok severdi geçen yangında da aynı şekilde yardım etti. Bu sefer de nasıl olduysa alevlerin içinde kalmış.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

Ormancılar bulmuş kurtarmaya çalışmışlar ama kurtaramamışlar. Geç saatte ben ve ailem öğrendik. Allah nasip ederse cennete gitti. Benim için şehittir. Vatanı, toprağı, milleti, ormanı, oksijeni ve insanı için canını feda etti.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

Küçücük kızını bıraktı gitti. Ben şimdi hem amca hem baba oldum. Ağlamıyoruz, dimdik duruyoruz. Allah bunları yapanların cezasını verecek. Ormanları küçüklüğünden beri severdi. Babamla çalışırdı, kesime giderdi. Ona yardım ederdi. Sevdiği bir yerde kaldı.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuşAskerken mayında aracı patladı. Çelik yeleğinde mermi kaldı, yanındaki arkadaşı bacağından vuruldu. Sonra trafik kazası geçirdi. 8 ay hastanede yatmıştı ama orada ölmedi, sevdiği yerde öldü.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

Allah onu güzel bir mertebeye ulaştırdı. Her yerde abimin ismi duyuluyor ve güzel bir şekilde anılıyor.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

Helalleşemedim, tek sorun bu. Keşke yangına gitmeden önce helalleşseydim" diye konuştu.

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

 

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

 

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

 

Marmaris'teki orman yangınında hayatını kaybeden Şahin Akdemir askerdeyken PKK'nın hain saldırısından kurtulmuş

Manavgat’taki orman yangınında metrelerce yükselen alevler böyle görüntülendiManavgat merkeze 30 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda çarşamba günü saat 12.00 sıralarında 4 farklı noktada başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgede çok sayıda zeytinlik ve bahçenin yanı sıra ormanlık alanda etkili olan yangına, havadan ve karadan müdahale edildi.

Manavgat’taki orman yangınında metrelerce yükselen alevler böyle görüntülendiYangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı. Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerin yanı sıra orman işçileri ile itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının büyük bir alanda etkili olması nedeniyle birçok ev kullanılmaz hale geldi. Vatandaşlar eşyalarını alamadan evlerini terk etti. Bazı evlerde ise yangının hala devam ettiği görüldü.

Manavgat’taki orman yangınında metrelerce yükselen alevler böyle görüntülendiMahallede otomobiller, iş makineleri ve bir itfaiye aracı yanarak metal yığını haline geldi.
Manavgat'ta 42 mahallenin etkilendiği yangında 27 mahalle tahliye edildi. 18 bin aboneye elektrik ve su verilemeyen Manavgat'ta yangına evlerinde yakalanan Hasan Ali Yüksel ile Osman ve Şehri Kardaş çifti yaşamını yitirdi. Yangından etkilenen 279 vatandaş hastanelerde tedavi edildi.

Manavgat’taki orman yangınında metrelerce yükselen alevler böyle görüntülendi

5 BAKANLI KOORDİNASYON
Yangın sonrası Manavgat'a gelerek, söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na dün akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün öğle saatlerinde yangın bölgesinde incelemelerde bulunacak. Saat 12.00'de Manavgat'taki komuta merkezinde olması beklenen Erdoğan, brifing alacak, alanı helikopterle havadan inceledikten sonra diğer yangın bölgesi Marmaris'e geçecek.

Manavgat’taki orman yangınında metrelerce yükselen alevler böyle görüntülendi

YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEME
Dün akşam Manavgat'taki yangın komuta merkezinde yapılan toplantının ardından gece Belenobası'na geçen Bakan Soylu, vatandaşlarla bir araya gelip, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bakan Soylu, bölgede hasar gören yerlerde incelemelerde bulunarak, devletin tüm imkanlarıyla vatandaşının yanında olduğunu söyledi. Bakan Süleyman Soylu, yangının devam ettiği Gündoğmuş ilçesinde de incelemelerde bulundu. Bakan Soylu burada Gündoğmuş Kaymakamı Hamza Özbilgi, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Arslan ile bölge halkıyla görüşüp, son durum hakkında bilgi aldı.

98 yerde çıkan orman yangınlarında son durum! CANLI YAYIN: Yangın bölgelerinden son görüntüler...

Bu haber 991150 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17 Nisan AK Parti Grup Toplantısı
Başkan Erdoğan'dan seçim mesajı: Biz bitti demeden bitmez | 17...
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor 
Başkan Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı:...