Saadet Partisinde Millet İttifakı krizi: Hepimiz rahatsızız

Saadet Partisinde Millet İttifakı krizi: Hepimiz rahatsızız

Partisinin milli görüş esaslarından ayrılışına ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile temaslarının zorunlu din dersinin kaldırılmasına 'evet' diyecek seviyeye gelmesine tepki gösteren Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Selman Esmerer, "Bu temaslardan partililer olarak hepimiz rahatsızız" dedi.

16 Mayıs 2022 - 15:35 - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 - 09:00

SON DAKİKA: Saadet Partisi'nde CHP ve HDP krizi: Din derslerinin kaldırılmasına ve Kürt federasyonuna 'evet' der hale geldik

Giriş Tarihi: 16.5.2022  14:41 Son Güncelleme: 16.5.2022  15:12

Saadet Partisinde Millet İttifakı krizi: Hepimiz rahatsızız

Saadet Partisi'nde zorunlu din dersi ve HDP kavgası

Saadet Partisi GİK üyesi Selman Esmerer, partilerinin zorunlu din dersinin kaldırılmasına ve Kürt federasyonunun kurulmasına evet demesine sert tepki gösterdi.

Saadet Partisi'nde zorunlu din dersi ve HDP kavgası

Saadet Partisi'nde CHP ve HDP ile işbirliğine tepkiler sürüyor. Saadet Partisi GİK üyesi ve İBB adayı Selman Esmerer, partinin din dersinin kaldırılmasına 'evet' der hale geldiğini söyledi. Esmerer, Kürt federasyonunun kurulmasına da 'evet' denildiğini anımsattı, tepki gösterdi. Esmerer, "Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar büyük ideallerimiz var, bunlar değişmez." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisinde Millet İttifakı krizi: Hepimiz rahatsızızPartisinin milli görüş esaslarından ayrılışına ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile temaslarının zorunlu din dersinin kaldırılmasına 'evet' diyecek seviyeye gelmesine tepki gösteren Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Selman Esmerer, "Bu temaslardan partililer olarak hepimiz rahatsızız" dedi.

Saadet Partisinde Millet İttifakı krizi: Hepimiz rahatsızızSaadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Selman Esmerer, partisinin zorunlu din dersinin kaldırılmasına ve Kürt federasyonu kurulmasına 'evet' demesini eleştirdi.

Partinin milli görüş esaslarından ayrılışını ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile temaslarının zorunlu din dersinin kaldırılmasına 'evet' diyecek seviyeye gelmesini eleştiren Esmerer, şu ifadeleri kullandı:

"Bu gelinen noktada tamamen Millet İttifakı doğrultusunda hareket ediliyor. Özellikle CHP ve HDP ile sürekli temas var. Bu temaslardan partililer olarak hepimiz rahatsızız.

"Vahim bir olay var"
Özellikle vahim bir olay var. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'nın katıldığı toplantıda din dersinin zorunlu ders olarak çıkarılmasına Saadet Partisi olarak 'evet' diyor hem de Kürt federasyonu kurulması kabul ediyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar büyük ideallerimiz var, bunlar değişmez. Bunlar, 'Sadece parlamentoya girelim bizim geleceğimiz garanti olsun' diyor."

HDP'den 6'lıya aday desteği - Yeni Şafak

SON DAKİKA: Saadet Partisi'nde CHP ve HDP krizi: Din derslerinin kaldırılmasına ve Kürt federasyonuna 'evet' der hale geldik

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Selman Esmerer, yönetimin HDP ve CHP'yle işbirliğinden rahatsız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Parti içi bir toplantıda konuşan Esmerer, zorunlu din dersinin kaldırılmasına ve Kürt federasyonu kurulmasına 'evet' denildiğini hatırlattı, ateş püskürdü. Esmerer, "Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar büyük ideallerimiz var, bunlar değişmez." dedi.

SON DAKİKA: Saadet Partisi’nde CHP ve HDP krizi: Din derslerinin kaldırılmasına ve Kürt federasyonuna ’evet’ der hale geldik

Saadet Partisi'nde zorunlu din dersi ve HDP kavgası! | Video

"HEPİMİZ RAHATSIZIZ"

CHP ve HDP ile kurulan temasa isyan eden Esmerer, "Bu gelinen noktada tamamen Millet İttifakı doğrultusunda hareket ediliyor. Özellikle CHP ve HDP ile sürekli temas var. Bu temaslardan (Saadet Partililer olarak) hepimiz rahatsızız." ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?"

'Vahim bir olay var' diyen Esmerer sözlerini şöyle sürdürdü:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'nın katıldığı toplantıda, din dersinin zorunlu ders olarak çıkarılmasına Saadet Partisi olarak hem evet diyor hem de Kürt federasyonu kurulmasına evet diyor.

Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar büyük ideallerimiz var, bunlar değişmez. Bunlar diyor ki sadece biz parlamentoya girelim bizim geleceğimiz garanti olsun.

HDP’den 6’lıya aday desteği

CHP öncülüğünde toplanan yuvarlak masada 3’üncü yol ittifakı tartışmaları devam ederken 6 partinin 2019 yerel seçimlerindeki Ankara ve İstanbul ittifakı örneklem alınacak. HDP’nin adayını çekerek 6 partinin cumhurbaşkanı adayına destek vereceği ifade ediliyor.

Nur Banu Aras   

HDP’den 6’lıya aday desteği

Arşiv

CHP öncülüğünde toplanan yuvarlak masadaki 6 parti arasında 3’üncü yol ittifakı tartışmaları devam ediyor. Masada bulunan Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi’nin ayrı bir ittifak yapacağı ancak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’na destek vereceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2019 yerel seçimlerinde yapılan Ankara ve İstanbul ittifakının örneklem alınacağı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin de adayını çekerek ittifaka açık açık destek vereceği konuşuluyor.

3 PARTİ İTTİFAK KURACAK

Masanın bileşenlerinden küçük partilerin yeni bir ittifak kurması planlanıyor. DEVA ve Gelecek Partileri tek başına seçime gireceğini açıklasa da yüzde 7 barajını aşmak için bu partilerin Saadet Partisi ile tek çatı altında milletvekilliği seçimlerine girmesi gündemde.

6 PARTİ TEK ADAY

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de formüller masada. Milletvekili seçimlerinde ayrı giren partilerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek çatı altında toplanacağı ifade ediliyor. 6 partinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adayı destekleyeceği belirtiliyor.

Saadet Partisi’nde Millet İttifakı krizi: Tabanımız rahatsız

HDP ADAYINI ÇEKECEK

6 partinin dışında HDP’nin de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6’lı masaya destek vereceği konuşuluyor. HDP’nin adayını çekerek 6 partinin cumhurbaşkanı adayına destek vereceği ifade ediliyor. Buna örnek olarak da 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin Ankara ve İstanbul’da yaptığı ittifak örnek gösteriliyor. Ankara ve İstanbul’da HDP aday çıkarmamış Millet İttifakı’nın adayına destek vermiş, böylece Millet İttifakı iki büyükşehri de kazanmıştı.

HDP’li Pervin Buldan'dan 6'lı toplantıya tepki: Zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz

GÜNDEM

HDP’li Pervin Buldan'dan 6'lı toplantıya tepki: Zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz

 

6’lı masanın şifreleri

GÜNDEM

6’lı masanın şifreleri

 

Bu haber 990742 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...