Pentagon Sözcüsü Kirby’den Kabil’deki terör saldırılarına...

Pentagon Sözcüsü Kirby'den Kabil'deki terör saldırılarına yönelik son dakika açıklamaları

Pentagon, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bombalı saldırılarda yaralanan ABD’li askerlerin Almanya’ya ulaştığını açıkladı. Kirby, toplantıda gazetecilerin "Saldırının ardından ABD ne cevap verecek?" sorusuna da yanıt verdi.

27 Ağustos 2021 - 19:01

Pentagon Sözcüsü Kirby'den Kabil'deki terör saldırılarına yönelik son dakika açıklamaları

Giriş Tarihi: 27.08.2021 Güncelleme Tarihi: 27.08.2021 

ABD'den flaş Afganistan mesajı! Saldırıya nasıl yanıt verilecek?

Son dakika haberine göre Pentagon'da açıklamalarda bulunan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Afganistan'da son ana kadar tahliyeler sürecek" dedi. Kirby ayrıca, ABD'nin Afganistan'dan çekilse bile neler yapabileceğinin değerlendirileceğini söyledi. ABD Savunma Bakanı Sözcüsü, 50 bin Afgan'ın da ülkeye alınacağını duyurdu.

ABD’den flaş Afganistan mesajı! Saldırıya nasıl yanıt verilecek?

Pentagon Sözcüsü John KirbyAfganistan Kabil'de dün düzenlenen ve 13'ü ABD askeri olmak üzere 110 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kirby, toplantıda gazetecilerin "Saldırının ardından ABD ne cevap verecek?" sorusuna da yanıt verdi.

Pentagon Sözcüsü Kirby’den Kabil’deki terör saldırılarına yönelik son dakika açıklamalarıPentagon Sözcüsü Kirby canlı yayında Kabil'deki terör saldırısına yönelik son dakika açıklamalarında bulundu. Afganistan'daki tahliyelerin hızla devam edeceğini söyleyen Kirby, Kabil'in geleceği hakkında tahminde bulunmanın zor olduğunu ifade etti. Kirby ayrıca bölgede 5 bin ABD'linin tahliye beklediğini de belirtti.

Pentagon Sözcüsü Kirby canlı yayında Kabil'deki terör saldırısına yönelik son dakika açıklamalarında bulundu.

TAHLİYELER SON ANA KADAR DEVAM EDECEK

Kirby, Afganistan'dan tahliyeler son ana kadar devam edeceğini ifade ederken, ABD'nin bölgeden çekilse de neler yapılabileceğini değerlendireceğini belirtti.

GELECEĞİ TAHMİN ETMEK ZOR

Kirby Kabil'de iki saldırı yaşanmadığı ifade ederken tek bir intihar saldırısı olduğunu açıkladı. Pentagon Sözcüsü Kirbybölgenin geleceğine yönelik tahminde bulunmanın zor olduğunu ifade etti.

5 BİN KİŞİ TAHLİYE BEKLİYOR5 bine yakın ABD vatandaşının bölgeden tahliye edildiğini belirten Kirby, 5 binden fazla ABD vatandaşının da tahliye edilmeyi beklediğini söyledi.

Son dakika haberleri: Filmleri aratmayacak olay! ABD'li eski askerler bir araya geldi...

Son dakika haberlere göre, ABD'li savaş gazileri Kabil'de yaşananlar karşısında artık daha fazla duramayacaklarına karar verdi. Daha önce beraber çalıştıkları Afgan dostlarını kurtarmak için gizli bir operasyon düzenleyen veteran grup, Kabil'de akıllara durgunluk veren eylemlere girişti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Hollywood filmlerini aratmayacak bir olay yaşanıyor. En son DEAŞ'ın canlı bomba saldırılarıyla iyiden iyiye cehenneme dönen kentte, gizli bir operasyon ortaya çıktı.Taliban'ın şiddeti artırması ve Kabil'in havaalanı yakınlarına kontrol noktaları eklemesiyle birlikte, tamamen gönüllü bir Amerikalı Afgan savaşı gazileri grubu, daha önce beraber çalıştıkları ve risk altında olan yüzlerce Afgan seçkin kuvvetini kurtarmak için 'Pineapple Express' (Ananas Ekspresi) adlı bir operasyon başlattı.

Gece çöktükten sonra zifiri karanlıkta ve aşırı tehlikeli koşullarda hareket eden grup, insanları bazen birer birer bazen de çift kişilik gruplar halinde, taşımak için ABD ordusu ve ABD büyükelçiliği ile gayri resmi olarak birlikte çalıştığını söyledi.Küçük bir grup da, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın ABD ordusu tarafından kontrol edilen taraftaki telinin içinde olduğu bilgisini verdi.

Perşembe sabahı grup, 500 kadar Afgan özel operatörü ile ailelerini bir gecede Kabil'deki havaalanına getirdiklerini ve her birini ABD ordusunun koruyucu gözetimine teslim ettiğini açıkladı.Grup, son 10 gün içinde bu şekilde 130 kişiyi daha Taliban'ı aşarak havalimanına ulaştırmıştı. Pineapple Gücü, operatörler, yardım görevlileri, istihbarat görevlileri ve Afganistan'da deneyim sahibi olan başka unsurlarla birlikte mümkün olduğu kadar çok Afgan müttefikini kurtarmak için bir araya geldi.

Özel kurtarma çalışmalarına liderlik eden emekli Yeşil Bereliler komutanı Ordu Yarbay Scott Mann, ABC News'e verdiği demeçte şunları söyledi: 10"Düzinelerce yüksek risk altındaki insan, küçük çocuklu aileler, yetimler ve hamile kadınlar, DEAŞ'ın güvenlik ve özgürlük arayışıyla bir araya gelmiş Afgan kitlesine canlı bomba saldırısı düzenlemesinden birkaç saniye öncesine kadar, gece boyunca Kabil sokaklarında gizlice taşındı.Kabil'in Taliban'ın eline geçmesinin ardından Başkan Joe Biden'ın hava sahasına gönderdiği 6 bin Amerikan askerinin oluşturduğu havalimanının koruyucu çemberine, düzinelerce Afgan komando ve tercümanın girmesine yardım etmeyi başaran grup, bu hafta çember içindeki ABD askerlerinin de desteğiyle bir kara operasyonu başlattı.Amaç, "Pineapple Express" ile bireyleri ve aileleri gece karanlığında geçirmekti. Bir hafta süren çaba ve Çarşamba günkü operasyon, yürek hoplatan sahneler eşliğinde, gizlilik anlaşmasıyla ABC News tarafından gözlemlendi.

Çarşamba gecesi gerçekleştirilen operasyon, Scott Mann ile birlikte görev yapmış eski bir Afgan komandoyu Kabil havaalanına götürmek için çılgınca bir çaba 'Task Force Pineapple' tarafından yürütüldü.Eski Afgan komando, son bir çare olarak kendisine ölüm tehditleri gönderen Taliban tarafından aranıyordu. Yeşil Bereli Yüzbaşı Zac Lois, Task Force Pineapple''ın geçen hafta yüzlerce personeli tahliye ederek gerçekten tarihi bir olayı gerçekleştirebildiğini söyledi.ŞAŞIRTICI BİR BAŞARI'ŞAŞIRTICI BİR BAŞARI' 

Lois, ABC News'e verdiği demeçte, "Bu, operasyonların başlamasından sadece günler önce bir araya gelen ve üyelerinin çoğu birbiriyle hiç tanışmamış bir organizasyon için şaşırtıcı bir başarı" dedi.Mann, arkadaş grubunun ailesini ve Taliban'dan kaçan yüzlerce seçkin eski muharebe dostlarını kurtararak yola devam etmeye karar verdiğini söyledi.

Cehenneme operasyon! Afgan dostlarını kurtarmak için...ABD saldırıya nasıl karşılık verecek? Pentagon'dan Afganistan açıklaması

PentagonAfganistan’ın başkenti Kabil’deki bombalı saldırılarda yaralanan ABD’li askerlerin Almanya’ya ulaştığını açıkladı. Kirby, toplantıda gazetecilerin "Saldırının ardından ABD ne cevap verecek?" sorusuna da yanıt verdi.

SON DAKİKA HABERİ: ABD saldırıya nasıl karşılık verecek? Pentagon’dan Afganistan açıklaması

PentagonAfganistan'ın başkenti Kabil'deki bombalı saldırılarda yaralanan ABD'li askerlerin Almanya'ya ulaştığını açıkladı.

ABD'li Tümgenereal William Hank Taylor'ın açıklamaları şu şekilde:

Elimizdeki imkanlarla buradan insanları çıkarmayı sürdürebiliriz en son ana kadar. Kabil Havalimanı'nda hala 5 bin kişi bekliyor. Merkez Kuvvetler Komutanlığı şu anda tahliye edilen kişileri ABD ve Avrupa'daki farklı yerlere aktarıyor.

Aynı zamanda 6 uçuş 3 bin küsür kişiyi Avrupa'dan ABD'ye uçuracak. Bunun dışında daha fazla kişi de ABD'ye geliyor, onları belirlediğimiz tesislere yerleştiriyoruz. Burada 5 binden fazla ABD askeri var ve risk altındalar. Olabildiğince fazla insanı kurtarmak için uğraşıyorlar, bu çok soylu bir görev.

Pentagon Sözcüsü John Kirby ise açıklamalar aşu şekilde devam etti:

Pentagon Dışişleri Bakanlığına da destek olacak. 50 bin Afgan mülteciyi ağırlayabileceğiz. En fazla kapasiteyi sağlayacağız.

SORU - CEVAP

Kaç kişi işlem görecek önümüzdeki birkaç gün boyunca? Kaç kişiyi çıkarabileceğine dair tahmininiz var mı?

İSTEDİĞİMİZ OPERASYONU YAPARIZ
ABD'li Tümgenereal Hank Taylor: Kaynaklarımız var. Gerekirse istediğimiz operasyonu yaparız, ihtiyaç duyma halimizde.

Pentagon Sözcüsü John Kirby: Hala planlama aşamasındayız, ayın sonunda bitirmek istiyoruz. Tahliye edilmesi gereken kişileri de kurtarmak istiyoruz. Olabildiğince fazla sivili çıkarmak istiyoruz. Şu anda her gün şu kadar kişiyi çıkaracağız diye bir sayı veremem. Tahliye edilmesi gereken kişileri son ana kadar uçurabileceğiz. Daha önce de yaptığımız gibi, çok adil yaklaştık. Yine daha az bilgi paylaşma ihtimalimiz olabilir, ay sonu yaklaştıkça.

Bu haber 975824 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Önder Aksakal ile tartışan DEM'li Sırrı Sakık'tan PKK güzellemesi: Sen dağların hizmetçisi olamazsın
Önder Aksakal ile tartışan DEM'li Sırrı Sakık'tan PKK...
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile ticaret işi bitti artık ayakta tutmuyoruz
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile...