Komşu’da tren faciası! 40 kişi öldü 85 yaralı var

Komşu'da tren faciası! 40 kişi öldü 85 yaralı var

Yunanistan'da yolcu treni ile yük treni çarpıştı. Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında 40 kişinin yaşamını yitirdiği, 85 kişinin yaralandığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, tren kazası nedeniyle Yunan halkı ve hükümetine taziye dileğinde bulundu.

01 Mart 2023 - 10:47 - Güncelleme: 01 Mart 2023 - 19:51

Yunanistan'da tren kazasında 40 kişi hayatını kaybetti 

Giriş Tarihi: 1.3.2023  10:07 Son Güncelleme: 1.3.2023  10:42

Yunanistan'da tren faciası! 40 kişi öldü 85 yaralı var

Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında 40 kişinin yaşamını yitirdiği, 85 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yunanistan'da tren kazasında 36 kişi hayatını kaybettiYunan Devlet Televizyonu ERT’in haberine göre, Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treni çarpıştı.

ERT'nin haberinde, yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı ve ön vagonların yandığı kazada 40 kişinin öldüğü, 85 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Kazanın ardından trendeki yolcular otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini'ye götürüldü.

Kazayla ilgili nöbetçi istasyon şefi gözaltına alındı, demir yolu işletmecisi Hellenic Train şirketinin temsilcileri de ifade verdi.

Miçotakis olay yerine gitti

Olay yerine giden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bundan sonra tek bir şeyin garantisini verebilirim. Bu trajedinin nedenlerini bulacağız ve böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Sağlık Bakanı Thanos Plevris ve ana muhalefet Radikal Sol İttifakı (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras'ın da olay yerine gittiği bildirildi.

Yunanistan'da yolcu treni ile yük treni çarpıştı. Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında 40 kişinin yaşamını yitirdiği, 85 kişinin yaralandığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, tren kazası nedeniyle Yunan halkı ve hükümetine taziye dileğinde bulundu.

Yunanistan'da korkunç bir kaza meydana geldi. Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treni çarpıştı.

40 ÖLÜ, 85 YARALI

Yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı kazada ilk belirlemelere göre 32 kişi öldü, 85 kişi yaralandı. Kazanın ardından trendeki yolcular otobüslerle Selanik, Larisa ve Katerini'ye götürüldü.

350 YOLCU BULUNUYORDU

Atina'dan Selanik'e gitmekte olan IC 62 tipi trende yaklaşık 350 yolcu bulunuyordu. Kaza alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yunanistan'da dün gece meydana gelen tren kazasında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Bakanlık tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Bu elim kazada yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına, Yunan halkı ve hükümetine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz." 




Kazayla ilgili protesto gösterisi düzenlenecek

Bu akşam Atina ve Selanik'te kazayla ilgili protesto gösterileri düzenleneceği bildirildi.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıda, "kaza değil, cinayet" ifadeleri kullanıldı.

Atina'dan Selanik'e gitmekte olan yolcu treninde 346 yolcu bulunuyordu.

Kaza alanında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Bu haber 327284 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Filistinliler 1948'den bu yana
Filistinliler 1948'den bu yana "felaketi" yaşıyor
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz