Kardeş, Azerbaycan Elçiliği’ne saldırı | Bir güvenlik...

Kardeş, Azerbaycan Elçiliği'ne saldırı | Bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, kanlı eylemi gerçekleştiren saldırgan yakalandı..

Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saldırı sonrası A Haber canlı yayınına bağlanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,"Saldırıların arkasındaki gerçekler ortaya çıkarılmalı." diyerek İran'a çağrıda bulundu. Gelen son dakika bilgisine göre kanlı eylemi gerçekleştiren saldırgan yakalandı..

27 Ocak 2023 - 11:10

Kardeş, Azerbaycan Elçiliği'ne saldırı | Bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti

Giriş Tarihi: 27.01.2023 Güncelleme Tarihi: 27.01.2023 

Tahran'da Kardeş Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Kardeş Azerbaycan'ın İran elçiliğine saldırı

Son dakika: Azerbaycan Elçiliği’ne saldırı: Bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti! Bakan Çavuşoğlu’ndan A Haber’de İran’a çağrıAzerbaycan Dışişleri BakanlığıTahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini, güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saldırı sonrası A Haber canlı yayınına bağlanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,"Saldırıların arkasındaki gerçekler ortaya çıkarılmalı." diyerek İran'a çağrıda bulundu. Gelen son dakika bilgisine göre kanlı eylemi gerçekleştiren saldırgan yakalandı.

Azerbaycan'ın İran elçiliğine saldırı düzenlendi. Gelen ilk bilgilere göre, saldırı nedeniyle 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Hain saldırıyı kınıyoruz, Azerbaycan'ın yanındayız' dedi.

Son dakika: Azerbaycan Elçiliği’ne saldırı | Bir güvenlik görevlisi hayatını kaybettiSon dakika haberleri... Azerbaycan Dışişleri BakanlığıTahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini, güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saldırı sonrası A Haber canlı yayınına bağlanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,"Saldırıların arkasındaki gerçekler ortaya çıkarılmalı." dedi.

İran'da Kardeş Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Azerbaycan'ın İran büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

SON DAKİKA | İran'da Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti - Güncel haberler

Azerbaycan’ın İran Elçiliği’ne hain saldırı!KARDEŞ AZERBAYCAN'IN İRAN ELÇİLİĞİ'NE HAİN SALDIRI!

Kardeş Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiği duyuruldu. Saldırıda Koruma müdürü hayatını kaybetti, 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Türkiye'den alçak saldırıya ilişkin açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamasında, 'Hain saldırıyı kınıyoruz, Azerbaycan'ın yanındayız' ifadelerini kullandı.İran'a çağrıda bulundu.

Son dakika... Azerbaycanın İran elçiliğine saldırıAzerbaycan Dışişleri Bakanlığı, İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğinde silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Saldırıda bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

KALAŞNİKOF OTOMATİK SİLAHIYLA KORUMA MÜDÜRÜ ÖLDÜRDÜ

Açıklamada, "27 Ocak 2023 tarihinde Bakü saatiyle 08:30 sıralarında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan, kalaşnikof otomatik silahıyla koruma müdürünü öldürdü. Büyükelçiliğin iki güvenlik görevlisi de saldırıyı engellerken yaralandı. Durumları iyi. Halihazırda hain saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. Olayın detayları hakkında kamuoyuna ek bilgi verilecektir. Allah şehidimize rahmet eylesin!" ifadeleri yer aldı.

Kardeş Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne saldıran şahıs yakalandı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini, güvenlik amirinin hayatını kaybettiğini ve saldırganın yakalandığını duyurdu.

Kardeş Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı: Saldırgan yakalandı

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne saldıran şahıs yakalandı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakü saatiyle 08.30 sıralarında Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, kalaşnikof otomatik silahla ateş açan saldırganın büyükelçiliğin güvenlik amirini katlettiği, 2 güvenlik görevlisini ise yaraladığı belirtildi.

SALDIRGAN YAKALANDI

İran'daki Tahran Polis Komutanı Hüseyin Rahimi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenleyen saldırganın yakalandığını söyledi.

Fars Haber Ajansı'na göre, Rahimi, sabah saatlerinde başkent Tahran'da meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili bilgi verdi.

Rahimi, "Azerbaycan Büyükelçiliği çalışanlarının elçiliğe girişleri sırasında bir kişi silahlı saldırı düzenledi ve 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden oldu." dedi.

Saldırganın yakalandığını aktaran Rahimi, "Saldırgan 2 küçük çocukla binaya giriyor. İlk belirlemelere göre saldırıyı şahsi ve ailevi sorunlar nedeniyle düzenlediği belirlendi." ifadelerini kullandı.

Rahimi, saldırganın kimliği hakkında ise bilgi vermedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini, güvenlik amirinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Açıklamada, kalaşnikof otomatik silahla ateş açan saldırganın büyükelçiliğin güvenlik amirini katlettiği, 2 güvenlik görevlisini de yaraladığı belirtilmişti. (AA)

Tahran'da bulunan Ekber Karabağ, "Son zamanlarda Azerbaycan ile İran arasındaki ilişkiler oldukça gergindi. Bu gerilimin Ermenistan ile bağlantılı olduğunu söyleyebiliriz. Azerbaycan ile Nahçivan arasında Zengezur Koridoru söz konusu. İran bu koridorun oluşmasına karşı çıkıyordu. İşte bu yüzden iki ülke arasında ilişkiler son derece gergindi." dedi.

A Haber dış haberler edötü Elif Saatçıoğlu, "Olayın büyükelçiliği içinde olması ciddi bir sorun teşkil ediyor. Şu anda 'adli bir saldırı mı yoksa bir terör saldırısı mı?' bu araştırılıyor. İran tarafından yapılacak açıklama bekleniyor." bilgisini aktardı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hain saldırıyı en güçlü şekide kınıyoruz. Azerbaycan'ın yanındayız" dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU A HABER'DE

Bakan Çavuşoğlu konu ile ilgili A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

Sabah bilgiyi alınca hemen doğrudan Azerbaycan Dışişleri Bakanını aradım ve öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi bir güvenlik görevlimiz orada vefat etmiş taziyelerimizi ilettik. Türkiye olarak yapabileceğimiz bir şey var mı diye de sorduk. Farklı bilgiler geliyor saldırganla ilgili ama henüz daha net elimizde bilgi yok dedi.

Son dakika... Tahran'da Azerbaycan Büyükelçiliği'ne silahlı saldırı"SALDIRILAR ARTMAYA BAŞLADI"

Son zamanlarda Azerbaycan misyonlarına saldırılar artmaya başladı. Son 2 yılda 5 defa saldırı oldu. 2 kere Paris'te Radikal Ermeniler Azerbaycan misyonlarına saldırdı. Londra'da da bir aşırı grup yine Londra'daki Azerbaycan büyükelçiliğine saldırıda bulunmuştu. Yine Lübnan'da Beyrut'taki büyükelçiliğine yönelik oradaki bazı Ermeniler tarafından saldırı olmuştu.

İRAN'A ÇAĞRIDA BULUNDU

Bir an önce İran'a da buradan çağrıda bulunuyoruz bu saldırganın yakalanması ve gerçeklerin ortaya çıkması konusunda. Biz her zaman olduğu gibi can Azerbaycan'ın yanındayız onlara yapılan saldırı bize yapılmış saldırıdır.

Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

İtidalli davranalım çünkü bu tür konular çokça karşımıza gelmeye başladı. 3 olasılık var. Bir tanesi provokatif bir eylem. Üçüncü tarafın ortalığı karıştırmak için yapabileceği tamamen provokasyona yönelik bir hadise olabilir veya bu bir suç da olabilir husumet vardır birilerinin birileriyle. Onları da bilemiyoruz. Diğer taraftan bir terör eylemidir. Bu 3 olasılık üzerinden gitmek lazım. Tabii resmi yetkililerin açıklamaları önemli. Fakat yine de dikkat çekmemiz gereken bir hadise var Cenevre Anlaşması gereğince büyükelçilikler veya dış misyonlar uluslararası hukuk bakımından korunan yerlerdir buralarda bu tür eylemlerin olması ülkeler arasında ciddiyet addeder.

Burada Azerbaycan Büyükelçiliğinde meydana gelen bir hadise var ise İran devletinin kapsamlı bir şekilde araştırmasının yanında şu anda kontrolü sağladığını ve gerekeni yapacağını bütün dünyaya açıklaması gerekiyor. Bu bir sorumluluktur. Biz resmi ağızlardan ne söyleneceğini gerçekten bekliyoruz. Ancak İran bu tür konularda daha kapalı açıklama yapan bir ülke. Böyle bir rejime sahip.

Son dakika: Azerbaycan’ın İran büyükelçiliğine silahlı saldırı: İşte ilk görüntüler! Türkiye’den sert tepki!

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini, Koruma müdürünün hayatını kaybettiğini, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığını duyurdu. Azerbaycan'ın konuya ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi. Saldırının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu A haber'e açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu açıklamalarında; "İlave tedbirler alıyoruz. Son zamanlarda Azerbaycan misyonlarına yönelik artmaya başladı." ifadelerini kullanırken, İran'a da buradan çağrıda bulunuyoruz. Saldırganın yakalanması ve gerçeklerin ortaya çıkması yönünde…" dedi.

Son Dakika: Azerbaycan'ın İran büyükelçiliğine silahlı saldırı! İşte ilk görüntüler... | Video

AZERBAYCAN'DAN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, saldırgan, Kalaşnikof otomatik silahıyla koruma müdürünü öldürdü. Elçiliğin iki güvenlik görevlisinin saldırıyı engellerken yaralandığı, sağlık durumlarının ise iyi olduğu açıklandı.

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Can Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Şehit kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınları ile Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir" ifadelerini kullandı.

Bu haber 327359 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...