İYİ Partililerin saldırısına uğrayan gazeteci Mustafa Uslu:...

İYİ Partililerin saldırısına uğrayan gazeteci Mustafa Uslu: "Beni öldürmek istediler, hepsinden şikayetçiyim"

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’deki kaçak çiftliğinde yıkımı görüntüleyen İHA Muhabiri Mustafa Uslu saldırıya uğradı. Türkkan’ın korumalarının darp ettiği Uslu’nun yüzü kanlar içinde kaldı.

23 Haziran 2021 - 07:34 - Güncelleme: 23 Haziran 2021 - 09:26

lilerin saldırısına uğrayan gazeteci : "Beni öldürmek istediler, hepsinden şikayetçiyim"

Giriş Tarihi: 23.6.2021  00:57Son Güncelleme: 23.6.2021  07:00

 Grup Başkanvekili 'ın kaçak çiftliğinin yıkımı sırasında görüntü alırken darbedilen gazeteci  yaşadığı dehşet anlarını anlattı. "Beni bugün dövmediler, öldürmek istediler" diyen Uslu, "Hepsinden şikayetçiyim. Geri adım atmayacağım. Sonuna kadar davamın arkasındayım" ifadelerini kullandı.

İP'lilerin saldırısına uğrayan gazeteci konuştu!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki bazı kaçak yapıların yıkımını görüntülemeye çalışırken saldırıya uğrayan İHA Muhabiri Mustafa Uslu, yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

"YÜZÜME, KAFAMA VE VÜCUDUMUN ÇEŞİTLİ YERLERİNE VURDULAR"
TRT Haber'de yer alan habere göre Uslu, "İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a ait çiftlikte kaçak yapılar vardı, onların yıkımı gerçekleştirilecekti. Ben de o bölgede görevlendirildim. Çekim yapmak için dronumu hazırlıyordum. Yanıma 4 kişi geldi ve bana saldırmaya başladı. Birisi yüzüme yumruk attı ve suratımın kesildiğini fark ettim. Daha sonra diğerleri de vurmaya başladı. Ben yere düştüm ve vurmaya devam ettiler. 4 kişi birden tekme atmaya başladılar. Yüzüme, kafama ve vücudumun çeşitli yerlerine vurdular. Kameramı ve dronumu parçaladılar. En son beni bırakıp gittiklerinde, yüzlerini görüntülemek için arkalarından seslendim. Kameramı açtım ama kameram çalışmadı" dedi.


"BENİ ÖLDÜRMEK İSTEDİLER"
Aynı zamanda hakarete de uğradığını söyleyen Uslu, "Arkalarından bağırdığımda; yediğin dayak yetmedi mi, ağzın yüzün dağıldı, illa seni öldürmemiz mi lazım diye tepki gösterdiler. İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan sosyal medyadan bir mesaj yayımlamış. Çok üzüldüğünü söylemiş. Hastanede yanıma iki kişi geldi. Bunlar bizden değil dediler ama ben inanmadım. Bir tanesinin Lütfü Türkkan'ın şoförü olduğu söyleniyor. Beni bugün dövmediler, öldürmek istediler. Hepsinden şikayetçiyim. Geri adım atmayacağım. Sonuna kadar davamın arkasındayım" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
İyi Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Dilovası Köseler Mahallesi'nde bulunan çiftliğindeki kaçak yapılar için başlatılam yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Mustafa Uslu, Lütfü Türkkan'ın şoförünün de aralarında olduğu 4 kişinin saldırısına uğradı.


Ağır şekilde darbedilen ve kanlar içinde kalan Uslu, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar, Uslu'nun kamerası ve ekipmanlarını da kırdı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın adamlarından İHA muhabirine alçak saldırı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’deki kaçak çiftliğinde yıkımı görüntüleyen İHA Muhabiri Mustafa Uslu saldırıya uğradı. Türkkan’ın korumalarının darp ettiği Uslu’nun yüzü kanlar içinde kaldı.

Kocaeli'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait  Dilovası Köseler Köyü’ndeki kaçak çiftliğin yıkımı başladı. Dün avukatlar gözetiminde gelip bazı kaçak yapılardaki eşyaları kayıt altına alan ve kamyonlarla dışarı çıkaran ekipler, bugün yıkım için çalışmalarına devam etti.

İŞİNİ YAPAN İHA MUHABİRİNE SALDIRI

Jandarma ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldı. Belediye ekipleri de iş makineleriyle kaçak yapıları yıkmaya başladı. Bu sırada görüntü alan İHA muhabiri Mustafa Uslu, Türkkan’ın korumaları ve şoförü olduğu öğrenilen 4 kişinin saldırısına uğradı. Olayda Mustafa Uslu yaralandı. Yüzü kanlar içinde kalan Uslu, bölgeye gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

SALDIRIYA UĞRAYAN MUHABİR DEHŞETİ ANLATTI

Yıkım çalışmalarını takip etmek için bölgeye geldiğini anlatan Mustafa Uslu, "Drone uçuracaktım, hazırlıklarımı yapıyordum. Bir anda 4 kişi yanıma geldi, saldırmaya başladılar. Ne olduğunu bile anlamadım. Hemen saldırmaya başladılar. Drone'u parçaladılar, kamerayı yere attılar. Zaten 4 kişi vurunca ben yere düştüm. Yüzüm kanamaya başladı. Suçsuz duruma düşmemek için karşılık da vermedim. Vurup vurup gittiler. İşimizi yapmaya geldik. Sürekli bu tarz eylemlerle karşılaşıyoruz ama artık bunun sonunun gelmesi lazım. Bu cesareti nasıl buluyorlar bilmiyorum. Drone daha uçurmamıştım hazırlıyordum. Onlar yukarıda bir drone görmüşler. Bana, 'senin drone sabahtan beri uçuyor. Seni de parçalarım, drone'unu da parçalarım' gibi şeyler söylediler. Vurmaya başladılar. Yere düştüm. Yerde tekme attılar. Aldığım darbeyle yüzüm kanamaya başladı. Karşılık vermedim. Yere yattım ve tekmelemeye devam ettiler. Sonra da gittiler" dedi.

Saldırıya uğrayan İHA muhabirinden TGRT'de açıklamalarSaldırıya uğrayan İHA muhabirinden TGRT'de açıklamalar

DESTEK MESAJLARI GELDİ

Türkiye Haber Kameramanları Derneği'de, İHA Muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan saldırıyı kınadı. THKD'den 'Bu son olsun' başlığıyla yapılan açıklamada, "İYİ Partili Lütfi Türkkan'ın çiftliğindeki yıkımı görüntüleyen meslektaşımız İHA Muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sorumluların cezalandırılacağı süreçte meslektaşımızın yanında olarak olayın takipçisi olacağız" denildi.

FAHRETTİN ALTUN: BU BARBARLIĞI KINIYORUZ

Sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin destek mesajı veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Görevi başında saldırıya uğrayan ve ağır şekilde darp edilen İHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya şifalar diliyorum. Bu barbarlığı kınıyoruz." dedi.

Lütfü Türkkan kimdir?Lütfü Türkkan kimdir?Lütfü Türkkan kimdir? Lütfü Türkkan kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Saldırıya uğramıştı! Gazeteci  açıklama yaptı: Tek temennim adaletin yerini bulması

Saldırıya uğramıştı! Gazeteci Mustafa Uslu açıklama yaptı: Tek temennim adaletin yerini bulması

İYİ Parti Grup Başkanvekili 'ın 'nin  İlçesi'ndeki kaçak çiftliğinde yıkım çalışmalarını görüntülediği için darbedilen gazeteci  sosyal medyadan açıklamada bulunarak, “Hastanede tedavim tamamlandı. Şu an iyiyim, sağlık durumum çok şükür iyi. Sadece yüzümde derin bir kesik var. Arayan, mesaj atan, sosyal medyadan destek veren herkesten Allah razı olsun. Şahıslardan şikâyetçi oldum. Tek temennim adaletin yerini bulmasıdır” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili 'ın 'nin  İlçesi'ndeki kaçak çiftliğinde yıkım çalışmalarını görüntüleyen  (İHA) muhabiri  Türkkan'ın şoförünün de aralarında olduğu dört saldırgan tarafından darbedilmiş, yüzünde derin bir kesik oluşmuştu.

HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Dört kişi jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Uslu ise hastaneye kaldırılmıştı.

Kocaeli'de İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın çiftliğindeki kaçak yapılar yıkılıyor


"ÖLDÜRESİYE DARBETTİLER"

Gazeteci Mustafa Uslu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Bugün İYİ Parti milletvekili Lütfü Türkkan'ın Dilovası ilçesinde bulunan çiftliğindeki kaçak yapıların yıkımını haberleştirmek isterken 4 kişinin saldırısına uğradım. Bir basın mensubu olarak beni, sadece işimi yapmaya çalıştığım için öldüresiye darbettiler" dedi.

SON DAKİKA: İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın korumalarının darp ederek kanlar içinde bıraktığı gazeteciden açıklama!

"ŞAHISLARDAN ŞİKÂYETÇİ OLDUM"
Uslu, hastanedeki tedavisinin tamamlandığını belirterek, "Şu an iyiyim, sağlık durumum çok şükür iyi. Sadece yüzümde derin bir kesik var. Arayan, mesaj atan, sosyal medyadan destek veren herkesten Allah razı olsun. Şahıslardan şikâyetçi oldum. Tek temennim adaletin yerini bulmasıdır" ifadelerini kullandı.

İHA muhabiri Uslu'ya yapılan saldırıya kınamalar artıyor

İHA muhabiri Uslu'ya yapılan saldırıya kınamalar artıyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki çiftliğinde yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu’ya yapılan saldırıya birçok kesimden tepki yağdı.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli'nin Dilovası ilçesindeki kaçak çiftliğinde yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu, Türkkan'ın şoförünün aralarında olduğu 4 çalışan tarafından feci şekilde darp edildi.

İHA muhabiri Uslu'ya yapılan saldırı birçok kesim tarafından kınandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İHA muhabirine yapılan çirkin saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kınadı.

Fahrettin Altun, “Görevi başında saldırıya uğrayan ve ağır şekilde darp edilen İHA muhabiri Mustafa Uslu'ya şifalar diliyorum. Bu barbarlığı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Uslu'ya yapılan barbarca saldırıyı kınıyoruz”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İHA Muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Mustafa Uslu'ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Görevini icra ederken saldırıya uğrayan ve darp edilen İHA muhabiri Mustafa Uslu'ya acil şifalar diliyor, bu menfur olaya karışanları şiddetle kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

“Çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nden yapılan açıklamada, "İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğindeki yıkım çalışmalarını takip eden meslektaşımız İHA Muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sorumlulara gereken cezanın verileceğini umduğumuz bu süreçte gelişmeleri takip edeceğiz" denildi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneğinden (THKD) 'Bu son olsun' başlığıyla yapılan açıklamada ise, "İYİ Partili Lütfi Türkkan'ın çiftliğindeki yıkımı görüntüleyen meslektaşımız İHA Muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sorumluların cezalandırılacağı süreçte meslektaşımızın yanında olarak olayın takipçisi olacağız" ifadeleri kullanıldı.

“Bu saldırıyı yapanların bağlı oldukları milletvekilinin özür dilemesini bekliyoruz”

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak da, saldırıyı kınadıklarını belirterek, “EGD olarak İHA muhabirine yapılan vahşi saldırıyı kınıyoruz. Bunu yapanların yanına kâr kalmamasını istiyoruz. Kaçak yapıların haberi yapılmayacaksa hangi konular haber yapılacak soruyoruz. Basın özgürlüğünün herkes için gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu saldırıyı yapanların bağlı oldukları milletvekilinin özür dilemesini bekliyoruz. Bir daha bu tür saldırıların yaşanmamasını temenni ediyor, gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

“Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:
“Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu zor süreçte gazetecilerin mesleklerini yapmaları değişik yöntemlerle engellenmeye çalışılmaktadır. Bunun son örneği Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde yaşanmıştır. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğindeki yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu, çiftlik çalışanı olduğu ileri sürülen dört kişinin saldırısına uğramıştır. Saldırıda yaralanan, kamerası ve ekipmanları kırılan, hastaneye kaldırılan Mustafa Uslu'ya ve İHA çalışanlarına ‘geçmiş olsun' diyoruz. Saldırganların hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği ve son örnekte olduğu gibi şiddete uğradığı bir ortamda toplumsal barışın da sağlanamayacağını bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz”.

“Saldırganların hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu da saldırıyı kınadı. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı yaptığı açıklamada, “Meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldık. Edindiğimiz ilk bilgiye göre; Kocaeli Dilovası ilçesindeki bir çiftlikte yıkım çalışmalarını takip eden İhlas Haber Ajansı muhabiri Mustafa Uslu, çiftlik çalışanı olduğu ileri sürülen dört kişinin saldırısına uğramıştır. Saldırıda yaralanan meslektaşımız Mustafa Uslu hastaneye kaldırılırken, kamerası ve ekipmanları da saldırganlarca kırılmıştır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakârca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun' diyor, saldırganların hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.

“İHA'ya ve yaralanan meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz”

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, yaptığı açıklamada, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde bulunan ve kaçak olduğu gerekçesiyle belediye ekiplerince başlanan yıkım çalışmalarını haber yapmak üzere orada bulunan İHA muhabiri Mustafa Uslu'ya yapılan saldırının asla kabul edilemez olduğunu belirtti. Dim, “Bu saldırı demokrasiye yapılmıştır. Milletvekili Türkkan'ın şoförü ve diğer 3 kişinin gerçekleştirdiği belirlenen bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyor, İHA'ya ve yaralanan meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA muhabirine yapılan çirkin saldırıya tepki yağıyorİHA muhabirine yapılan çirkin saldırıya tepki yağıyor

Feci şekilde darp edilen İHA Muhabiri Uslu: Yere yattım fakat tekmelemeye devam ettilerFeci şekilde darp edilen İHA Muhabiri Uslu: 'Yere yattım fakat tekmelemeye devam ettiler'

İHA muhabirine çirkin saldırıİHA muhabirine çirkin saldırı

SON DAKİKA: İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın korumalarından gazetecilere skandal saldırı! Kanlar içinde bıraktılar

Türkkan’ın kaçak çiftliği tahliye ediliyor İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İHA muhabirine yapılan çirkin saldırıyı kınadı İYİ Partili Türkkan’ın kaçak çiftliği yıkılıyor!

Bu haber 991187 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...