İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan-Merkel görüşmesi başladı

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan-Merkel görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki görüşmelerde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler de yer alacak.

16 Ekim 2021 - 13:02 - Güncelleme: 16 Ekim 2021 - 13:49

Angela Merkel'den veda ziyareti! Başkan Erdoğan ile bir araya geldi

Giriş Tarihi: 16.10.2021  12:23 Son Güncelleme: 16.10.2021  12:56

Son dakika: Almanya Şansölyesi Angela Merkel'den Türkiye'ye veda ziyareti! Başkan Erdoğan ile kritik görüşme

Almanya Şansölyesi Angela MerkelCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere Huber Köşkü'ne geldi. Şu sıralar Erdoğan ile Merkel görüşüyor.

Angela Merkel'den veda ziyareti! Başkan Erdoğan ile bir araya geldi

Angela Merkel’den veda ziyareti! Başkan Erdoğan ile bir araya geldi

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanı sıra, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler de bulunuyor.

Son dakika: Almanya Şansölyesi Angela Merkel’den Türkiye’ye veda ziyareti! Başkan Erdoğan ile kritik görüşmeSon dakika haberine göre: Almanya Şansölyesi Angela Merkel, bugün Türkiye'ye geldi. Merkel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Huber Köşkü'nde görüşüyor. Erdoğan ve Merkel, görüşme öncesinde Huber Köşkü'nün balkonuna çıkarak İstanbul Boğazı'nı izledi. Görüşmelerin gündeminde; ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, LibyaSuriye ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konular da yer alacak.

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, bugün Türkiye'ye geldi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel Huber Köşkü'nde saat 12.00 sıralarında bir araya geldi.

BOĞAZ'I İZLEDİLER
Erdoğan ve Merkel, görüşme öncesinde Huber Köşkü'nün balkonuna çıkarak İstanbul Boğazı'nı izledi.

Başkan Erdoğan'ın Merkel'e İstanbul Boğazı hakkında bilgi verdi. Erdoğan ve Merkel gazeteciler ile sahildeki vatandaşları da el sallayarak selamladı.

İSTANBUL'DA KRİTİK GÖRÜŞME
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Merkel çalışma ziyaretinde bulunuyor.

İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ATILABİLECEK ADIMLAR ELE ALINACAK
İstanbul'daki Huber Köşkü'nde yapılan görüşmelerde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

İŞTE GÜNDEMDEKİ DİĞER KONULAR
Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanı sıra, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, LibyaSuriye ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler de bulunuyor.

Öte yandan, Merkel'in gelişi öncesi bayrak direklerine Türk ve Alman bayrakları çekildi.

TÜRKİYE'DEN ÖVGÜ İLE BAHSETTİ
Merkel geçen hafta başında Kudüs'e yaptığı ziyarette Türkiye'den övgü ile bahsetti. Merkel, "Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa'ya yasadışı göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor. Türkiye'nin büyük hedefleri var ve ilişkilerde birçok hayal kırıklığı yaşanıyor. Temel konularda tutumlar farklı olsa bile yine de pragmatik anlaşmalar bulmanız gerekiyor. Birbirimizle konuşmaya devam etmeliyiz" dedi.

Erdoğan-Merkel görüşmesi başladı

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme için Huber Köşkü'ne geldi.

Erdoğan-Merkel görüşmesi başladı

Erdoğan Merkel'e Huber Köşkü'nün balkonundan Boğaz'ı anlattı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme için Huber Köşkü'ne geldi.

Burada Erdoğan ile golf aracına binen Merkel, köşkün sahil kısmındaki alana geldi.

AA

Türkiye ve Almanya bayrağının yanında duran iki lider, burada bekleyen yerli ve yabancı çok sayıda gazeteciyi selamladı.

Daha sonra iki lider, görüşme için buradan ayrıldı.

AA

Vedaya geliyor

GÜNDEM

İstanbul'da yapılan görüşmelerde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanı sıra, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler de bulunuyor.

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK HEDEFLERİ VAR

Merkel geçen hafta başında Kudüs'e yaptığı ziyarette Türkiye'den övgü ile bahsetti. Merkel, "Türkiye'yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa'ya yasadışı göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor. Türkiye'nin büyük hedefleri var ve ilişkilerde birçok hayal kırıklığı yaşanıyor. Temel konularda tutumlar farklı olsa bile yine de pragmatik anlaşmalar bulmanız gerekiyor. Birbirimizle konuşmaya devam etmeliyiz" dedi.

 

Merkel Türkiye’ye veda ziyaretiMERKEL TÜRKİYE'YE VEDA ZİYARETİ

Merkel Türkiye’ye geldi!MERKEL TÜRKİYE'YE GELDİ!

Bu haber 990817 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...