İki kadının servet savaşı! Vergi rekortmeni...

İki kadının servet savaşı! Vergi rekortmeni Matild Manukyan'ın mirasını Dora Çilingir ile Neslihan Çilingir paylaşamadı...

Gelen son dakika haberine göre; Mahkeme, Matild Manukyan'ın geçen yıl ölen tek varisi Kerope Çilingir’in, 40 yaş küçük eşi Neslihan Çilingir ile evliliğinin sahte olmadığına karar verdi. Çilingir, dudak uçuklatan servetin ortağı oldu.

19 Mart 2021 - 07:50

İki kadının servet savaşı! Vergi rekortmeni Matild 'ın mirasını  ile  paylaşamadı...

Giriş Tarihi: 19.03.2021  00:48 Güncelleme Tarihi: 19.03.2021  07:03

Vergi rekortmeni ’dan geriye 3 milyar dolarlık servet kaldı. Torunu ile üvey annesi mirası paylaşamadı! Kızı Dora, üvey annesinin mirasa ortak olmasını istemedi. “Babam onunla evlenirken akli dengesi yerinde değildi. Evlilik iptal edilsin!” dedi. Mahkeme kabul etti! İşte filmlere konu olacak miras kavgasının hikayesi...

Takvim

İki kadının servet savaşı

Vergi rekortmeni 'dan geriye 3 milyar dolarlık servet kaldı. Torunu ile üvey annesi mirası paylaşamadı!

Matild Manukyan, 2001'de yaşamını yitirdi. Tek varisi, oğlu 'di. 80 yaşındaki Kerope, kendisinden 40 yaş küçük Neslihan Kahraman Çilingir'le evlendi.


Neslihan Çilingir

Kızı Dora, üvey annesinin mirasa ortak olmasını istemedi. "Babam onunla evlenirken akli dengesi yerinde değildi. Evlilik iptal edilsin!" dedi. Mahkeme kabul etti!


Matild Manukyan

KAVGA ÇIKARAN MAL VARLIĞI
Antalya, alanya ve balıkesir'de 5'er yıldızlı 5 otel

Kınalıada ve Büyükada'da 2 köşk

İstanbul'da 500 daire, 70 iş hanı

Yalova'da yüzlerce daire ve arsa

Muğla, Kocaeli, Erzurum ve Adana'da onlarca bina ve arsa

Kıbrıs'ta 5 yıldızlı otel

İstanbul'da 2 fabrika

Fransa'daki bir bankada 150 milyon euro

220 ticari taksi

Toplam 486 taşınmaz, banka hesapları

Ermeni asıllı vergi rekortmeni Matild Manukyan, 2001'de vefat etti. 3 milyar dolarlık (22 milyar 120 bin 800 lira) dudak uçuklatan serveti ise tek varisçisi Kerope Çilingir'e kaldı.

Ancak o da geçen yıl yaşamını yitirdi.

Mirasın kime kalacağı merak konusu oldu. Bu yüzden miras kavga çıktı. Kerope Çilingir, daha önce Manukyan'ın mirasına ortak olmak isteyen Muşlu Bekiran aşiretine mensup 36 kişiyle mahkemelik oldu. Aşiret, Çilingir'in Manukyan'ın oğlu olmadığını savundu.


'İZİNSİZ ÇIKARILIP EVLENDİRİLDİ'
Dava devam ederken bu kez de Çilingir'in ilk eşinden olan kızı , babasının akıl sağlığının yerinde olmadığını söyledi. Kerope'den 40 yaş küçük üvey annesi Neslihan Kahraman ile evliliğinin iptalini istedi.

Dilekçede, "Kerope Çilingir, özel bir hastanede tedavi edilirken Neslihan Kahraman ve çevresindekiler tarafından hastaneden izinsiz çıkarılıp evlendirilmiştir" denildi. Şikayetçi olduğu üvey annesi hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Mahkeme ise kararını açıkladı. Kendilerine ulaşan rapora istinaden Kerope Çilingir ve eşi Neslihan'ın evliliğinin iptal edilmesine karar verdi. Kahraman'ın avukatı, kararı İstinaf'a taşıyacaklarını açıkladı.

Matild Manukyan'ın 3 milyar dolarlık mirasında flaş gelişme! Mahkeme kararını verdi...

17 Mart 2021 Çarşamba - 8:31

Gelen son dakika haberine göre; Mahkeme, Matild Manukyan'ın geçen yıl ölen tek varisi Kerope Çilingir’in, 40 yaş küçük eşi Neslihan Çilingir ile evliliğinin sahte olmadığına karar verdi. Çilingir, dudak uçuklatan servetin ortağı oldu.

Matild Manukyan'ın tek vârisi oğlu Kerope Çilingir'in kızı Dora Çilingir'in, babasının sahte şekilde evlendirildiği iddiasıyla şikâyetçi olduğu dosya ikinci kez takipsizlik kararıyla sonuçlandırıldı. 2001'de hayatını kaybeden genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan'ın 3 milyar dolarlık mirası, tek oğlu Kerope Çilingir'e kalmıştı. Sabah gazetesinden Dilek Yaman Demir'in haberine göre, Çilingir geçen yıl hayatını kaybederken, Çilingir'in kızları Dora Çilingir, babasının mirasa ortak olmak için kendisinden 40 yaş küçük Neslihan Çilingir ile sahte şekilde evlendirildiği iddiasıyla ikinci kez yargıya başvurmuştu.  

Manukyan'ın miras kavgası bitmiyor! - Son Dakika Haberler MilliyetCumhuriyet Savcısı'nın verdiği ilk takipsizlik kararı sonrası tanık beyanları, HTS ve kamera kayıtları incelenerek yapılan ikinci incelemede de Kerope Çilingir'in evliliğinin gerçek olduğu ve Çilingir'in akıl sağlığının yerinde olarak bu evliliği gerçekleştirdiği tespit edildi. Yargı sürecinin devam etmesi beklenirken, kararla birlikte Kerope Çilingir'in eşi Neslihan Çilingir'in de mirastan pay almasının önü açılmış oldu. Kanuna göre eşler, miras bırakanın çocuklarıyla beraber mirasçı olduğunda tüm mirasın dörtte birine sahip oluyor.

Bu haber 992820 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...