Hıncal Uluç hayatını kaybetti! Keskin kalemi ve eşsiz...

Hıncal Uluç hayatını kaybetti! Keskin kalemi ve eşsiz yazıları hiç unutulmayacak

Spor dünyasının duayen isimlerinden Hıncal Uluç saat 23.00 civarında hayatını kaybetti. 83 yaşında hayata gözlerini yuman Uluç, Sabah gazetesinde köşe yazıları yazarken A Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında yorumculuk yapıyordu. Başkan Erdoğan sosyal medya hesabından paylaştığı taziye mesajında "Sayın Hıncal Uluç’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. Mesai arkadaşları Uluç'u A Haber'e anlattı.

21 Kasım 2022 - 11:39

Hıncal Uluç hayatını kaybetti! Keskin kalemi ve eşsiz yazıları hiç unutulmayacak

Giriş Tarihi: 21.11.2022  11:37 Son Güncelleme: 21.11.2022  11:37

Hıncal Uluç 83 yaşında hayatını kaybetti! Usta yazar için taziye mesajları peş peşe geldi

Hıncal Uluç 83 yaşında hayatını kaybetti! Usta yazar için taziye mesajları peş peşe geldiSon dakika haberleri: Sabah Gazetesi'nin usta yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç, 83 yaşında vefat etti. Türk gazeteciliğinin duayen isimlerinden biri olan Hıncal Uluç, bir süredir hastanede tedavi altındaydı. Hıncal Uluç'un kaybı sevenlerini hüzne boğarken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere pek çok isim sosyal medya hesaplarından taziye mesajları paylaştı.

Sabah Gazetesi'nin usta yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç yaşamını yitirdi. Hıncal Uluç 83 yaşındaydı.

1990'dan itibaren Sabah'ta önemli yazıları kaleme alan, Türk gazeteciliğinin usta isimlerinden biriydi. Duayen gazeteci dün gece saat 23.00 sularında bir süredir tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti.

Hıncal Uluç'un vefatı sevenlerini yasa boğarken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere isim sosyal medya hesaplarından taziye mesajları paylaştı.

İşte o paylaşımlar:

Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Vefatını üzüntüyle öğrendiğim, basın dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve yorumcu Sayın Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum.

Emine Erdoğan: Vefatını büyük bir teessürle öğrendiğim, basın camiamızın usta isimlerinden gazeteci, yazar ve spor yorumcusu #HıncalUluç'a Allah'tah rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Fahrettin Altun:Medya camiamızın önemli isimlerinden Sayın Hıncal Uluç'un vefatından derin üzüntü duydum. Hıncal Bey'e Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, Turkuvaz Medya Grubu'na ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Basın dünyamızın duayen isimlerinden usta gazeteci, yazar ve yorumcu Hıncal Uluç'un vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Türk basının usta ismi, Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve basın camiamıza başsağlığı dilerim.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu: Hayatını kaybeden gazeteci Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı dilerim.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Hayatını kaybeden basın dünyamızın duayen ismi Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet; yakınlarına ve medya camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Hayatını kaybeden gazeteci, yazar, spor yorumcusu Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve medya camiasına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Türk Basınında kendine özgün üslubuyla farklı bir yeri bulunan deneyimli gazeteci, yazar ve yorumcu Hıncal Uluç'un hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet, yaslı ailesine, sevenlerine ve Türk medya camiasına başsağlığı diliyorum.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Medyamızın önemli isimlerinden gazeteci, köşe yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu: Tedavi gördüğü hastanede vefat eden gazeteci, yazar ve spor yorumcusu Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve medya camiasına başsağlığı diliyorum.

SPOR CAMİASINDAN HINCAL ULUÇ İÇİN TAZİYE MESAJLARI

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

"Türk basınının duayen isimlerinden, gazeteci, yazar ve spor yorumcusu Hıncal Uluç'un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Uzun yıllardır Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Hıncal Uluç, futbol ve spor üzerine yazılar yazmış ve çok sayıda programda yorumlarda bulunmuştu. Merhum Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve basın camiasına başsağlığı ve sabır dileriz." GALATASARAY "Türk basınının duayen ismi Hıncal Uluç'un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; Uluç ailesine, Türk spor ve basın camiasına başsağlığı dileriz."

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR

"Türk basınının duayen isimlerinden Hıncal Uluç'un vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, Uluç ailesine ve Türk basın camiasına başsağlığı dileriz."

ADANA DEMİRSPOR

"Türk spor basınının önemli isimlerinden, köşe yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç'un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz."

GAZİANTEP FK

"Basınımızın önemli isimlerinden, Gaziantepli hemşehrimiz Hıncal Uluç'un vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet, ailesi, spor basını ve sevenlerine başsağlığı dileriz." ANKARAGÜCÜ "Spor basınının önemli isimlerinden Hıncal Uluç'un hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi, spor basını ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

İSTANBULSPOR

"Gazeteci, yazar, spor yorumcusu Hıncal Uluç'un hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk basın camiasına başsağlığı dileriz."

Hıncal Uluç hayatını kaybetti

Hıncal Uluç hayatını kaybetti

Gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç, 83 yaşında vefat etti.

Gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Uluç'un vefat haberini Yazar Faik Çetiner, "Hıncal Uluç vefat etti. Uluç ailesinin başı sağ olsun." sözleriyle duyurdu.

 

Sabah Gazetesi'nin usta yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç hayatını kaybetti. Hıncal Uluç 83 yaşındaydı.1990 yılından itibaren Sabah'ta önemli yazılara imza atan Uluç, Türk gazeteciliğinin duayen isimlerinden biri olarak kabul ediliyordu. Usta gazeteci dün gece saat 23.00 sıralarında bir süredir tedavi altında olduğu hastanede yaşamını yitirdi. Başkan Erdoğan da Uluç'un vefatı nedeniyle bir taziye mesajı paylaştı.

Hıncal Uluç hayatını kaybetti! Keskin kalemi ve eşsiz yazıları hiç unutulmayacak

 Sabah Gazetesi'nin usta yazarı ve spor yorumcusu Hıncal Uluç hayatını kaybetti. Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yoğun bakıma alınan ve geçtiğimiz günlerde entübe edilen 83 yaşındaki Hıncal Uluç, dün gece saat 23.00 sıralarında Şişli Florance Nightingale Hastanesinde yaşamını yitirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Hıncal Uluç'un vefatı nedeniyle bir mesaj paylaştı. Başkan Erdoğan "Vefatını üzüntüyle öğrendiğim, basın dünyamızın önemli isimlerinden gazeteci, yazar ve yorumcu Sayın Hıncal Uluç'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, okurlarına ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

17 yaşında gazetecilik hayatına başlayan Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, 1990 yılından beri köşe yazılarına imza atıyordu.

Türk basın tarihinin çınarı Hıncal Uluç'u kaybettik! Usta gazeteci 83 yaşındaydı... | Video

1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te dünyaya gelen Hıncal Uluç; köşe yazılarının yanı sıra A Spor'da yayımlanan "Hıncal Uluç ile Baş Başa" programında spor yorumculuğu da yapıyordu.

Uluç, baba tarafından Ubıh asıllı, anne tarafından ise Kilislidir. Ayrıca anneannesi Rumeli (Arnavut, Boşnak) göçmenidir.

Uluç'un subay olan babası Fuat Uluç'un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması sebebiyle, ünlü gazeteci üç yaşına dek anneanne ve teyzesi tarafından büyütüldü. Hıncal Uluç'un babası Çaldıran'a tayin olduğunda ise ailesi yeniden bir araya geldi.

SON DAKİKA: Duayen gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti | Video

1952 yılında Antakya'da ortaokula başlayan isim geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesinde bitirmiştir. 1980 yılına dek Ankara'da kalan Uluç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, bir sömestr sonunda yeniden Ankara'ya dönüş yapmıştır. Ankara'ya dönmesinin ardından diğer sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmıştır.

Uluç'un subay olan babası Fuat Uluç'un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması sebebiyle, ünlü gazeteci üç yaşına dek anneanne ve teyzesi tarafından büyütülmüştür. Hıncal Uluç'un babası Çaldıran'a tayin olduğunda ise ailesi yeniden bir araya gelmiştir.

 

Askerden döndüğü 1967 yılında, eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlayan Uluç, 1980 senesinde ise Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelmiştir ve Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazılar yazmaya başladı.

HINCAL ULUÇ KİMDİR?

1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te dünyaya gelen Hıncal Uluç; Türk gazeteci, köşe yazarı ve Spor yorumcusudur. Uluç, son olarak Sabah gazetesinde köşe yazıları yazmaktaydı. Ayrıca A Spor'da yayımlanan Hıncal Uluç ile Baş Başa programında spor yorumculuğu da yapmaktaydı. Uluç, baba tarafından Ubıh asıllı, anne tarafından ise Kilislidir. Ayrıca anneannesi Rumeli (Arnavut, Boşnak) göçmenidir.

Uluç'un subay olan babası Fuat Uluç'un, II. Dünya Savaşı sırasında Bulgar sınırında görevli olması sebebiyle, ünlü gazeteci üç yaşına dek anneanne ve teyzesi tarafından büyütülmüştür. Hıncal Uluç'un babası Çaldıran'a tayin olduğunda ise ailesi yeniden bir araya gelmiştir.

1952 yılında Antakya'da ortaokula başlayan isim geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesinde bitirmiştir. 1980 yılına dek Ankara'da kalan Uluç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine yazılmış, bir sömestr sonunda yeniden Ankara'ya dönüş yapmıştır. Ankara'ya dönmesinin ardından diğer sene Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmıştır.

Askerden döndüğü 1967 yılında, eski Yenigün ekibinin çıkardığı Yankı gazetesinde çalışmaya başlayan Uluç, 1980 senesinde ise Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelmiştir ve Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazılar yazmaya başladı.

Mesai arkadaşları Uluç’u A Haber’e anlattıMESAİ ARKADAŞLARI ULUÇ'U A HABER'E ANLATTI

Hıncal Uluç vefat ettiHINCAL ULUÇ VEFAT ETTİ

Türk basın tarihinin çınarını kaybettikTÜRK BASIN TARİHİNİN ÇINARINI KAYBETTİK

Bu haber 416610 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...