HDP’li Semra Güzel kılık değiştirmiş halde yakalandı

HDP'li Semra Güzel kılık değiştirmiş halde yakalandı

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili Kılıçdaroğlu, sana üzücü bir haberimiz var, HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli göçmen kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne'ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı." ifadesini kullandı.

02 Eylül 2022 - 20:59

Son dakika: HDP'li Semra Güzel yakalandı
Giriş Tarihi: 2.9.2022  19:53 Son Güncelleme: 2.9.2022  20:49
HDP'li Semra Güzel kılık değiştirmiş halde yakalandı
Adıyaman'da 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Boran'ın cep telefonundan silahlı ve samimi fotoğrafları çıkan 
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, yurt dışına kaçmak üzere İstanbul'dan Edirne'ye giderken İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT'in ortaklaşa operasyonuyla yakalandı.

HDP'li Semra Güzel kılık değiştirmiş halde yakalandı

HDP'li Semra Güzel kılık değiştirmiş halde yakalandı
Terörist sevgilisi ile çıkan fotoğraflarının ardından vekilliği düşürülen ve kaçak olarak aranan Semra Güzel, Edirne'de sahte pasaport ve kızıla boyalı saçları ile yakayı ele verdi.

Son dakika: HDP’li Semra Güzel yakalandıİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilliği düşürülen ve firari olan HDP'li Semra Güzel'in yakalandığını duyurdu. Bakan Soylu, paylaşımında, "Sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı" ifadelerini kullandı. Gelişme sonrası A Haber'de değerlendirmelerde bulunana Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Türk istihbaratının başarısına ve kaçış güzergahının FETÖ ile aynı olmasına dikkat çekti. Güzel'in tanınmamak için lacivert bir gözlük ve kızıl bir peruk taktığı ortaya çıktı.
HDP'li Semra Güzel kılık değiştirmiş halde yakalandıİSTANBUL EMNİYETİNE GETİRİLDİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Güzel'in emniyete getirilişi sırasında saçının boyalı olduğu görüldü.

Güzel'in tanınmamak için cerrahi maske de taktığı belirtildi.

Öte yandan, Güzel ile yakalanan Aladdin G. ile Fırat D'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Eski HDP milletvekili Semra Güzel yakalandı - 1

2017'de Adıyaman'da öldürülen PKK'lı Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede, HDP Milletvekili Semra Güzel ile birlikte çekilmiş fotoğrafları bulunmuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda, Semra Güzel hakkında hazırlanan dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin yapılan her iki oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararlaştırılmıştı.

İŞTE SEMRA GÜZEL'İN EMNİYETE GETİRİLİŞ ANLARI

EDİRNE'DE YAKAYI ELE VERDİ

O günden itibaren firari olan HDP'li Güzel, Edirne'den yurt dışına kaçmaya çalışırken sahte kimlikle yakalandı.
HABERİ BAKAN SOYLU VERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilliği düşürülen ve firari olan HDP'li Semra Güzel'in yakalandığını duyurdu.

SON DAKİKA: HDP'Lİ SEMRA GÜZEL YAKALANDI / VİDEO
HDP'li Semra Güzel kılık değiştirmiş halde yakalandı

HDP'li Semra Güzel kılık değiştirmiş halde yakalandıTerörist sevgilisi ile çıkan fotoğraflarının ardından vekilliği düşürülen ve kaçak olarak aranan Semra Güzel, Edirne'de sahte pasaport ve kızıl perukla yakayı ele verdi.
Bakan Soylu duyurdu: HDP'li Semra Güzel yakalandı
İçişleri Bakanı Soylu, dokunulmazlığı kaldırılan HDP Milletvekili Semra Güzel'in, sahte pasaport ve A.G. isimli göçmen kaçakçısıyla Edirne'ye giderken yakalandığını bildirdi.
Video Player

00:22 | 00:51

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile yapılan ortak çalışmada; Ankara Sulh Ceza Hakimliğince silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından aranma kaydı bulunan HDP 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile 59 D 606 plakalı araç ile Edirne istikametine giderken yakalandı. Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A.G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F.D. simli şahıslar da gözaltına alındı” denildi.

BAKAN SOYLU TWİTTER'DAN DUYURDU

Bakan Soylu, "Sevgili Kılıçdaroğlu, Sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı" dedi.

TERÖRİST SEVGİLİSİYLE FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

2017'de Adıyaman'da öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede HDP Milletvekili Semra Güzel ile birlikte çekilmiş fotoğrafları bulunmuştu. TBMM Genel Kurulunda, Semra Güzel hakkında hazırlanan dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin yapılan her iki oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararlaştırılmıştı.

HDP'li Semra Güzel ile iki şüpheli daha yakalandı
"KILIÇDAROĞLU SANA ÜZÜCÜ BİR HABERİMİZ VAR"

Bakan Soylu paylaşımında şunları söyledi:

"Sevgili Kılıçdaroğlu, Sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK'lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne'ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı"

İLK FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Güzel'in tanınmamak için kızıl bir peruk ve lacivert bir gözlük taktığı ortaya çıktı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: MEHTAP ŞAHAN ADINA DÜZENLENEN SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkikatı ile yapılan ortak çalışmada;

Ankara Sulh Ceza Hakimliğince *Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçlarından aranma kaydı bulunan *HDP 27.Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, *Mehtap Şahan adına düzenlenmiş *sahte nüfus cüzdanı* ile 59 D… 606 plakalı araç ile Edirne istikametine giderken yakalandı.

Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A. G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F. D. simli şahıslar da gözaltına alındı."

HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından Güzel hakkındaki fezleke, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmış, başsavcılık, Güzel hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan soruşturma başlatmıştı.

İfadeye çağrılan Güzel, sürenin dolmasına rağmen savcılığa gelmemişti. Bunun üzerine adresinde de bulunamayan Güzel hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla iki ayrı dosya kapsamında yakalama kararı çıkarılmıştı.

KILIÇDAROĞLU SEMRA GÜZEL ÜZERİNDEN İKTİDARI HEDEF ALMIŞTI

Skandal gelişmenin ortaya çıkması sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu fotoğrafı gördüğümde sordum, 'Ne zaman çekilmiş' diye. Bu fotoğrafın muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan'dır. Nasıl oldu? Açılımda bu işler olduysa sen neredeydin, bu ülkeyi yönetmiyor muydun, aklın başında mıydı? bunların sorulması lazım." demişti.

KİRLİ İŞ BİRLİĞİ: FETÖ'CÜLER DE AYNI GÜZERGAHTAN KAÇMAYA ÇALIŞIYOR

Yaşananların ardından A Haber'de değerlendirmelerde bulunana Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Türk istihbaratının başarısına ve kaçış güzergahının FETÖ ile aynı olmasına dikkat çekti.

Kirli bir iş birliği yapıldığı vurgusu yapan Emin Pazarcı, "Çok haber çıktı, diğer ülkelere gittiği söylendi. Demek ki emniyet güçlerimiz iyi bir iş yapmış, çıkışına müsaade etmemiş. Yakalanması son derece sevindirici. Sonucunda ne çıkacak, buna hangi HDP'liler kol kanat gerdi, Türkiye'de nelerde bulundu? Bunların cevapları önemli. Belki de Türk istihbaratı nerede olduğunu biliyordu, bir süre takip edip noktayı koydu. Aynı insan kaçakçıları FETÖ'cüleri de aynı güzergahtan yurt dışına götürmeye çalışıyor. Demek ki bir iş birliği var." diye konuştu.

"BU BİLE DEVLETTEN KORKUYU GÖSTERİYOR"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ise şunları söyledi:

"Güvenlik güçlerimizi tebrik etmek lazım. Bu operasyon çok büyük bir başarı. HDP legalleştirilmeye çalışsa da bu insan kılığına girmiş mahlukat maalesef vekillik yaptı. Buna benzer kişiler de siyasetin içinde yer aldı. HDP'nin vicdanlardaki yeri ortada. 7'li masa hala bunlarla birlikteliği sürdürmeye devam etsin. MİT son dönemde gurur verici operasyonlar yapıyor. Bu kişi kirli ve kanlı işlerin tam içinde yer alıyor. Edirne'de bir anda karşılarına çıkmadı Semra Güzel. Büyük bir operasyonun sonucu yakalandı. Kandil bölgesine kaçtı iddiaları vardı. Sınırı terk etmesi zaten mümkün değildi.

Edirne'de yurt dışına kaçmayı deneyecekti. İlk adresi Yunanistan olacaktı. Teröre destek veren yapılarla Yunanistan'ın yaptıklarını da görüyoruz. Güzel'in ifadesinde Yunanistan ile olan bağ da ortaya çıkacaktır. Çok yeni belge ve bilgilere ulaşılabilir. Bu yaşanan gelişme her şeyi farklı noktalara taşıyabilir. Kandil bölgesine gidecekti ama bunu yapamadı. Semra Güzel daha güvenli hissetmek adına Yunanistan'a gitmek istedi. Peruk takıp kıyafet değiştirmiş bu bile devletten korkuyu gösteriyor. Attığı her adım takip edildi son anda devlet tarafından ele geçirildi."



Son Dakika... HDP'li firari Semra Güzel yakalandı! İşte ilk görüntü
Adıyaman'da 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Boran'ın cep telefonundan silahlı ve samimi fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, yurt dışına kaçmak üzere İstanbul'dan Edirne'ye giderken İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT'in ortaklaşa operasyonuyla yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yürüttüğü çalışmalarda, firari durumda bulunan HDP'li Semra Güzel'in terör örgütü PKK/KCK aracılığıyla yasa dışı şekilde yurt dışına çıkış arayışında olduğu öğrenildi. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT'in ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda HDP'li Güzel, otomobille Edirne'ye giderken yakalandı. Güzel'in üzerinde sahte pasaport bulunurken beraberindeki A.G. isimli göçmen kaçakçısı da gözaltına alındı. 

PKK'lı terörist Volkan Boran'ın cep telefonundan çıkan fotoğrafların basına yansımasının ardından hakkında hazırlanan fezleke uyarınca dokunulmazlığı kaldırılan Semra Güzel hakkında 24 Mart 2022'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bakan Soylu, Güzel'in yakalanmasına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili Kılıçdaroğlu, sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK'lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli göçmen kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne'ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı" dedi.

Son Dakika... HDPli firari Semra Güzel yakalandı İşte ilk görüntü
 

HDP'li Güzel, kızıl peruk ve gözlük takmış halde yakalandı.

Son Dakika... HDPli firari Semra Güzel yakalandı İşte ilk görüntü
 
3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi
BAKAN SOYLU DUYURDU!3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiHaberi Görüntüle
Meclis'teki dokunulmazlık dosyası 1691'e ulaştı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRMeclis'teki dokunulmazlık dosyası 1691'e ulaştıHaberi Görüntüle
HDP'li Semra Güzel'in PKK kampından yeni fotoğrafları
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRHDP'li Semra Güzel'in PKK kampından yeni fotoğraflarıHaberi Görüntüle
HDP'li Semra Güzel nerede? Konuşulan fotoğrafın çekildiği yer belli oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRHDP'li Semra Güzel nerede? Konuşulan fotoğrafın çekildiği yer belli olduHaberi Görüntüle

HDP'Lİ SEMRA GÜZEL İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE GETİRİLDİ

Adıyaman'da 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Boran'ın cep telefonundan silahlı ve samimi fotoğrafları çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, yurt dışına kaçmak üzere İstanbul'da Edirne'ye giderken İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT'in ortaklaşa operasyonuyla yakalandı. Silivri'de bir dinlenme tesisinde yakalanan Güzel, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yürüttüğü çalışmalarda, firari durumda bulunan HDP'li Semra Güzel'in terör örgütü PKK/KCK aracılığıyla yasa dışı şekilde yurt dışına çıkış arayışında olduğu öğrenildi. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT'in ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda HDP'li Güzel, otomobille Edirne'ye giderken Silivri'de bir dinlenme tesisinde yakalandı. Güzel'in üzerinde M.Ş. isimli sahte nüfus cüzdanı bulunurken, araç içinde bulunan A.G.(43) ve F.D.(25) isimli şüpheliler de gözaltına alındı. Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçlarından (2) adet aranma kaydı bulunan HDP 27. Dönem Milletvekili Semra Güzel ve gözaltına alınanlar işlemleri yapılmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Son Dakika... HDPli firari Semra Güzel yakalandı İşte ilk görüntü
 
Son Dakika... HDPli firari Semra Güzel yakalandı İşte ilk görüntü
 

KOD ADI "KOÇERO'NUN GÜLÜ"

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, 1 Nisan'da yazdığı yazıda HDP'li Semra Güzel ile ilgili ayrıntıları kaleme almıştı.

"Terör örgütüne yönelik olarak Adıyaman kırsalında düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen, “Koçero” kod adlı PKK’lı terörist Volkan Bora’nın telefonunda adli birimler tarafından yapılan incelemede HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’le birlikte fotoğrafları çıkmıştı" diyen Selvi yazısına şöyle devam etmişti:

PKK kampında bir süre kaldığı tespit edilen Semra Güzel’in terörist Volkan Bora ile samimi fotoğraflarının yanı sıra eli silahlı fotoğrafları ve diğer teröristlerle futbol oynarken çekilen fotoğrafları da ortaya çıkmıştı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından PKK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan H.D. ise ifadesinde Volkan Bora’nın talebi üzerine Semra Güzel’i iki kez PKK kampına götürdüğünü anlatmıştı. H.D., Semra Güzel’in kod adının “Koçero’nun gülü” olduğunu ifade etmişti.

SÖZLÜSÜ DENİLMİŞTİ

Semra Güzel’in PKK kampında fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine HDP’nin resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada, Semra Güzel’in öldürülen terörist Volkan Bora’nın sözlüsü olduğu ifade edilmişti. Güzel ile Bora arasındaki yakınlık gönül ilişkisi olarak sunulmaya çalışılmıştı.

Terörist Volkan Bora’nın annesi Songül Bora ise Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında verdiği ifadede oğlu Volkan Bora ile görüşmek için Semra Güzel’le Kuzey Irak’taki PKK’nın Metina Kampı’na gittiklerini anlatmıştı.

KAYIPLARA KARIŞTI

PKK kampında çıkan eli silahlı fotoğrafları üzerine Semra Güzel hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için hem Meclis’teki komisyonda hem de Genel Kurul’daki oylamaya katılarak savunmasını yapmamıştı. Hatta AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can başkanlığında oluşturulan hazırlık komisyonu, savunmasını yapmak üzere Semra Güzel’e ulaşamamıştı. Güzel, HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’nin telefonuna Whatsapp’tan kendisini savunmak üzere Filiz Kerestecioğlu’na ve Tiryaki’ye yetki vermişti.

KURYELİK YAPMIŞ

Hakkındaki haberler ortaya çıktığı andan itibaren sırra kadem basan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, sadece PKK kampındaki fotoğraflarından dolayı değil, aynı zamanda HDP ile PKK arasında kuryelik yaptığı, Kandil’in mesajlarını getirdiği, çanta içinde bazı evrak ve paraları götürüp getirdiği gibi iddialardan da aranıyor.

HDP’li Güzel için düğmeye basıldı!HDP'Lİ GÜZEL İÇİN DÜĞMEYE BASILDI!
Firari HDP’li Semra Güzel’e yeni fezleke!FİRARİ HDP'Lİ SEMRA GÜZEL'E YENİ FEZLEKE!
Soylu’dan HDP’li Güzel açıklamasıSOYLU'DAN HDP'Lİ GÜZEL AÇIKLAMASI

Bu haber 390622 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...