Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da, Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da halkla bir araya geldi. Yıldırım halka seslenirken önemli mesajlar verdi ve terör unsurlarının sınırlarımızdan temizlenene kadar mücadeleye devam edileceğini vurguladı.


Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da, Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız

Giriş Tarihi: 04.09.2016 16:38 Son Güncelleme Tarihi: 04.09.2016 18:50

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da

Yıldırım: Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız
Yıldırım, "Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız. 15 Temmuz'da gördünüz, vatandaş sokağa inince ne olduğunu gördünüz." dedi.

Yıldırım: Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen toplu temel atma töreninde konuştu.

BİRLİĞİMİZİN, BERABERLİĞİMİZİN EN BÜYÜK DÜŞMANI PKK'DIR, FETÖ'DÜR

Yıldırım, 15 Temmuz'u, "81 vilayetin yüreklerinin birlikte attığı gün" olarak nitelendirerek, şunları söyledi: "Bir kez daha kardeş olmanın, bir olmanın, beraber olmanın ne demek olduğunu bütün dünyaya Diyarbakır'dan gösterdiniz. Sağ olun, var olun. 'Bütün darbecilere, bölücü PKK terör örgütüne, DAEŞ'e karşı biriz, beraberiz, Türkiye'yi böldürtmeyiz.' dediniz. Sağ olun, var olun. Demokrasimize, hukuk devletimize, milli iradeye hep birlikte destek çıktık. FETÖ toplumsal barışı, kardeşliği kendince yok edeceğini zannetti. Askerin, polisin, bürokrasinin her tarafına bir mikrop gibi sızdı. Militanlarıyla nifak sokmaya çalıştı. Şimdi görüyoruz ki kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimizin en büyük düşmanı PKK'dır, FETÖ'dür. PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ. İkisinin de amacı Kürt ve Türk kardeşlerini hedef alıp, çatışma çıkarmak. Bu alçakça işbirliğini bozan, Türk-Kürt kardeşliğini binlerce yıldır gönül bağıyla devam ettiren milletimize teşekkür ediyorum."

Başbakan Yıldırım'dan Demirtaş'a sert tepki

Yıldırım: Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız

PKK EN ALÇAK, EN KATİL TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nın en alçak, en katil terör örgütü olduğunu belirterek "Hiç merak etmeyin, bunların sonu yakındır. Bunlar çocuklarımızı asla dağa çıkaramayacaklar. Çünkü daha çok yatırım yapacağız. Çocuklarımıza daha fazla gelecek hazırlayacağız. Bunların kirli amaçlarına erişmesine mani olacağız." dedi.

ÜLKEMİZİN HUZURUNU BOZMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Milletin bütün renklerini, farklılıklarını zenginlik olarak gördüklerini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şundan emin olun ki, biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına, milletimizin birliğini bozmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Türk, Kürt hangi milletten olursa olsun kardeştir, onları birbirine düşürmeye çalışanlar da kalleştir. Biz, tarihimizi, medeniyetimizi beraber inşa ettik. Bu topraklarda kader birliği yaptık, geçmişimizi birlikte inşa ettik. Gelecekte de omuz omuza kol kola birlikte yürüyeceğiz."

KÜRTLERİN PKK SORUNU VAR

79 milyonu kardeş bildiklerini, kucak açtıklarını, Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresini aynı gelişmiş seviyeye ulaştırmak için var güçleriyle çalışacaklarını anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Bölücü terör örgütü PKK, 'Biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz' diyor. Öyle mi? Bakın, PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sorun nedir? Kürtlerin PKK sorunu var. Bu sorunu da evelallah el birliğiyle ortadan kaldıracağız. Bu işin başka yolu yok. Geleceğimizi bu alçak örgütün karartmasına asla izin vermeyeceğiz."

Başbakan'dan Demirtaş'a çok sert sözler

VATANDAŞ SOKAĞA İNERSE SİZ KAÇACAK DELİK ARAYACAKSINIZ

"Diyarbakır'daki 6-7 Ekim olaylarında 53 tane masum kardeşimizi kanına girenin, onların ölümüne sebep olanların kim olduğunu biliyorsunuz" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle devam etti: "Akılları başlarına gelmemiş, şimdi yine vatandaşları sokağa çağırıyorlar, isyana çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız. 15 Temmuz'da gördünüz, vatandaş sokağa inince ne olduğunu gördünüz. Şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorusunuz. Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrağı ile iner."

Yatırım Paketi bölgedeki vatandaşları heyecanlandırdı

Başbakan Binali Yıldırım, beraberindeki başbakan yardımcıları ve bakanlarla birlikte Diyarbakır’a gitti..

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da

Beraberindeki başbakan yardımcıları ve bakanlarla birlikte “ANA” uçağı ile Diyarbakır Havalimanı’na inen Başbakan Yıldırım, Yenişehir ilçesindeki Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi” tanıtım programına katılacak.

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da

TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPILACAK

Daha sonra valilik binası önünde toplu açılış töreni yaparak, vatandaşlara seslenecek olan Başbakan Yıldırım, valilik ziyaretinin ardından bir otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da

15 BAKANLA BİRLİKTE DİYARBAKIR'DA

Başbakan Yıldırım'a Diyarbakır ziyareti sırasında, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile çok sayıda milletvekili de eşlik ediyor....

"FETÖ, PKK'nın değirmenine su taşıyor"

 

 

FETÖ, PKK'nın değirmenine su taşıyor

Başbakan Binali , 'da halkla bir araya geldi. Yıldırım halka seslenirken önemli mesajlar verdi ve terör unsurlarının sınırlarımızdan temizlenene kadar mücadeleye devam edileceğini vurguladı.

Başbakan Binali , 'da halka seslendi. Canlı takip ettiğimiz açıklamalardan öne çıkanlar şunlar oldu:

-Bu güzel şehrimizde yatan Peygambelerimizi minnetle yad ediyorum...

-Yeni bir sayfa açıyoruz. Yeni sayfayı 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı ay yıldızlı bayrakla meydanları dolduran vatandaşlarla açıyoruz.

-Siz demokrasimize sahip çıktınız. Biz sizinle gurur duyuyoruz.

-Kardeşliğimize, birliğimize sahip çıktınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'da Türkiye'nin bütünlüğünden yana güçlü bir irade ortaya koydunuz.

-Tüm darbecilere, bölücü PKK terör örgütüne, DAEŞ'e karşı biriz, beraberiz, Türkiye2yi böldürtmeyiz dediniz; sağ olun var olun.

Başbakan'dan Demirtaş'a: Almanya'dan konuşacağına gel Tanışık köyünde konuş

-FETÖ toplumsal birlikteliği kendince yok edeceğini zannetti. Her kuruma bir mikrop gibi sızdı. Kardeşliğimizn en büyük düşmanı PKK'dır, FETÖ'dur.

-FETÖ'nun militanları artık Doğu'nun kalkınması için attığımız adımları engelleyemeyecek.

-15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişimini bastıran bu millet şunu iyi gördü: FETÖ ve PKK birbirlerinin değirmenlerine su taşıyor. Bunların akıl hocası aynı.

-Bu şanlı milleti kimsenin bölmeye, parçalamaya gücü yetmeyecektir.

Başbakan Yıldırım'dan 23 il için büyük müjde

-Siz sadece beynini Pensilvanya'daki terör başına teslim edenlere değil, beynini Kandil'deki terör baronlarına teslim edenlere de direndiniz.

-Hiç merak etmeyin bunların sonu yakındır. Çocuklarımızı asla ve asla bunlar dağa çıkaramayacak

-AK Parti olarak 14 yıl boyunca milletimizin refahı ve mutluluğu için durmadan duraksamadan çalıştık.

-Biz bu hain örgütlerin, ülkemizin huzurunu bozmasına, birliğini bozmasına asla ve asla müsade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonuna kadar devam edecek.

-Türk-Kürt kardeştir. Onları birbirine düşürmeye çalışan ise kalleştir.

-AK Parti'nin iktidarında bölgesel milliyetçilik, ırkçılığa dayalı, dine dayalı milliyetçilik yok. Biz bu kırmızı çizgilere hep bağlı kaldık.

-Bir tek sorunumuz var; o da sizlerin huzurunu sağlamak, güvenliğini sağlamak, refahını artırmaktır.

-Ayrımcılığı bölücülüğü reddediyoruz. Ölümüne kadar kardeşlik, birlik ve beraberlik diyoruz.

-Biz dünya ahiret kardeşiz. Önceliğimiz adalettir ve insandır.

-Etnik kimliğimize bakmadan 15 Temmuz'da olduğu gibi birbirimize sıkıca sarılacağız, birlikte Türkiye olacağız.

-Bölgeye 4 yılda 62 milyar yatırım yapacağız. Önce terör örgütünün kökünü kazımamız lazım. Yatırımcı geliyor, fabrikası yakılıyor, çekip gidiyor.

-Bölücü terör örgütü PKK 'biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz' diyor. PKK'nın Kürtler diye bir sounu yok, Kürtlerin PKK sorunu var, ortadan kaldıracağız.

Adalet Bakanlığı: Öcalan'la ilgili iddialar asılsız

Başbakan Yıldırım'dan Demirtaş'a sert tepki

-65. Hükümetin iş başına gelmesinin ardından 100 gün geçti. Bu 3. gelimişim. Yine geleceğim. Her gelişimde çok önemli müjdelerle geliyorum.

-Silvan Barajı'nı yapacağız. Terör örgütü ne yaparsa yapsın baraj yapılacak. Toprak suyla buluşacak.

-Sur hem ticaret hem kültür hem de inanç turizminin bölgedeki en önemli merkezi olacak.

-Diyarbakır'ın 33 bin kişilik stadyumu hızla yapılıyor. Terörden zarar gören esnafımıza da tazminat ödeyeceğiz. Vatandaşımıza da 200 milyon lira dağıtacağız.

-14 yılda bölgeye 80 katrilyon yatırım yapıldı. Bunu terör örgütüne rağmen yaptık.

-İlk işimiz terör belasından kurtulmak. İnlerine gireceğiz. Şehirde, dağda nerelerdelerse bulacağız. Şehitlerimizin hesabını soracağız.

-Gençler için çok güzel iş alanları açıyoruz. Spor tesisleri yapıyoruz. Gençlerimize 434 milyon liralık yatırım yapıyoruz.

-Şimdi vatandaşları sokağa çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik ararsınız. Diyarbakırlı sokağa ancak teröre dersini vermek için iner.

-Türkiye ile Suriye'nin 911 kilometre sınır var. PKK, PYD, DAEŞ ülkemize sızıyor. Biz bunları izleyecek miydik?

-Operasyonlar PKK, PYD, DAEŞ temizlenene kadar devam edecek. Bize nasihat verenler önce kendilerine baksınlar.

-Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için olmazsa olmaz. Güney sınırımızda bir yapay devlet kurulmasına asla izin vermeyiz.

-Kürt kardeşlerimizle en ufak bir derdimiz yok. Türkiye, Kürtlerin de barışın da yegane garantisidir. Bizim sorunumuz PKK, PYD, YPG ve DAEŞ terör örgütüdür

-Birliğimizi ve beraberliğimizş hiçbir terör örgütü bozamaz. Paraları dağa gönderenlerden hesabını soracağız. Kim düzgün çalıştıysa başımızın üstünde yeri var.

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da

Binali Yıldırım'dan Demirtaş'a çok sert sözler

Başbakan Yıldırım Diyarbakır'da yaptığı konuşmasında "çözüm millettir" dedi.

Binali Yıldırım'dan Demirtaş'a çok sert sözler

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da millete seslendi. Gündeme ilişkin konuşan Yıldırım, "Vatanımızın bütünlüğünü parçalamak isteyenler asla çözümün bir parçası değil" diyerek "Çözüm mözüm yok" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım konu ile ilgili şunları söyledi;

"ÇÖZÜM MÖZÜM YOK"

"Bütün terör örgütlerini yok edeceğiz. Bu ülkeyi bölmek isteyenler asla çözümün bir parçası değildir. Çözüm milletin kendisidir. Çözüm mözüm yok. Çözüm millette. Terör örgütüyle çözüm olmaz.

Çözüm vatandaştır, çözüm sizsiniz, siz ve biz birlikte Türkiye'yiz. Can alanlar, pusu kuranlar çözüme karşıdır. PKK'nın eline silah verenlerle DEAŞ'in eline silah verenler aynı adamlardır.

Binali Yıldırım'dan Demirtaş'a çok sert sözler

PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL ETMİYORUZ DİYOR

HDP, PKK terör örgütünü terör örgütü olarak kabul etmiyoruz diyor. Almanya'dan konuşacağına gel Tanışık, Dürümlü köyünde konuş, diri diri yaktığınız 5 vatandaşımızın akrabalarının yanında konuşun, uzaktan konuşmayın.

KİM ŞEHİT EDİYOR GENÇLERİ?

PKK terör örgütü değil öyle mi? Kim yaptı, kim şehit ediyor gençleri? Operasyonlar Türkiye'nin her karış toprağında gece gündüz yaz kış gideceğiz seyahat edeceği güvenlik şartları oluşuncaya kadar devam edecek.

MAĞDURİYETLER BİTECEK

Çözüm mözüm yok, terör örgütü ile çözüm olmaz. Çözüm millette. Sur'da 2017 sonunda evi, işyeri zarar gören vatandaşların mağduriyeti bitecek. 1 ay sonra Cizre'de 2 bin 500 konutun inşaatları yükselecek. 2 ay içinde Yüksekova'da 1.500 konut başlayacak. Gazi ve Melik Ahmet Caddeleri'ndeki bütün dükkanlar yenilenecek.

Sur'da yerlerden başlayarak bütün evlerin tarihi dokusuna uygun yenidren yapacağız. Hz. Süleyman Cami'yi yenileyeceğiz. Dünyaca ünlü biz sanat müzesi yapacağız. Celal Güzelses adına müzik evi yapacağız, gençlik ve kadın merkezleri yapacağız."

Binali Yıldırım'dan Demirtaş'a çok sert sözler

Binali Yıldırım'ın Diyarbakır konuşması

Başbakan Yıldırım, teşvik paketini açıklamak için Diyarbakır'da. STK yöneticilerinin de katıldığı toplantıda Başbakan konuşma yaptı...

Binali Yıldırım'ın Diyarbakır konuşması

22 ili kapsayan ve Doğu-Güneydoğu kentlerini kalkındırmayı hedefleyen ekonomi ve yatırım destek paketini açıklamak için Diyarbakır'da bulunan Binali Yıldırım şunları söyledi:

MEMLEKET SEVDAMIZI PKK, DAEŞ, FETÖ GÖLGELEYEMEZ

Ne şehirlerde yol kesen, yollara mayın döşeyen alçak PKK terör örgütü ne de milletimize ve devletimize tuzak kuran FETÖ ne de DAEŞ memleket sevdamızı gölgeleyemez. Hiç kimse bizim kardeşliğimizi bozamaz. 15 Temmuz'da milletimiz teröre değil kardeşliğe selam durdu.

Çözümün sahibi millettir, Diyarbakır'dır. Kan dökenler, pusu kuranlar, cinayet işleyenler çözüme karşıdır. PKK'nın eline silah verenlerle DAEŞ'in eline silah verenler aynı odaklardır.

140 milyar liralık dev destek paketi!

KARDEŞLİĞİMİZİ PERÇİNLEMEK İÇİN DİYARBAKIR'DAYIZ

Sonsuza kadar kardeşliğimize sahip çıkacağız. Bu birliğe zarar vermek isteyenler amaçlarına ulaşamayacak. Kardeşliğimizi perçinlemek, kucaklaşmak için buradayız. Ülkemizin kaynaklarını hakkaniyetle paylaşmak için buradayız.

Binali Yıldırım'ın Diyarbakır konuşması

Başbakan Yıldırım: 7 bölgede 36 bin konut yapılacak İZLE

TERÖRDEN ZARAR GÖREN 7 MERKEZ İÇİN 10 MİLYAR LİRA

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kapsamlı bir destek yatırım haritası hayata geçiriyoruz. 23 ilimize yatırım yapmak isteyen işadamları, esnaf, çiftçi, genç ve kadınlarımıza önemli haberlerimiz var. Yatırımlar için cazibe merkezi haline getirecek adımları atıyoruz. Terörden zarar gören 7 merkez için 10 milyarlık yatırım yapıyoruz.

Başbakan'dan büyük müjde!

Sadece Diyarbakır Sur için 1.9 milyarlık yatırım yapıyoruz. Şırnak, Cizre, Silopi için 7,5 milyarlık yatırım yapacağız. Hendek siyasetinde vatandaşı devlete karşı isyana çağıran kanlı PKK terör örgütünün bu çağrısına kulak vermeyen bütün vatandaşlarımızı gönülden kutluyorum. Yapacağımız her iş plan ve projelere uygun yapılacak. Nerede; Sur'da. Bunun aksini söyleyenler yapılanları engellemek istiyorlar. Toplu konut, çok katlı binalar Sur'da yapılmayacak. Sur'un tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız. Diyarbakır'ın en güzel tarihi, kültürel mirasıdır. Sur'un 6 mahallesini bu alçak PKK terör örgütü tarumar ettiler.

HDP, PKK terör örgütünü terör örgütü olarak kabul etmiyoruz diyor. Almanya'dan konuşacağına gel Tanışık, Dürümlü köyünde konuş, diri diri yaktığınız 5 vatandaşımızın akrabalarının yanında konuşun, uzaktan konuşmayın. PKK terör örgütü değil öyle mi? Kim yaptı, kim şehit ediyor gençleri? Operasyonlar Türkiye'nin her karış toprağında gece gündüz yaz kış gideceğiz seyahat edeceği güvenlik şartları oluşuncaya kadar devam edecek.

 

Binali Yıldırım'dan Demirtaş'a çok sert sözler

ÇÖZÜM MÖZÜM YOK

Çözüm mözüm yok, terör örgütü ile çözüm olmaz. Çözüm millette. Sur'da 2017 sonunda evi, işyeri zarar gören vatandaşların mağduriyeti bitecek. 1 ay sonra Cizre'de 2 bin 500 konutun inşaatları yükselecek. 2 ay içinde Yüksekova'da 1.500 konut başlayacak. Gazi ve Melik Ahmet Caddeleri'ndeki bütün dükkanlar yenilenecek. Sur'da yerlerden başlayarak bütün evlerin tarihi dokusuna uygun yenidren yapacağız. Hz. Süleyman Cami'yi yenileyeceğiz. Dünyaca ünlü biz sanat müzesi yapacağız. Celal Güzelses adına müzik evi yapacağız, gençlik ve kadın merkezleri yapacağız.

7 BÖLGEDE 36 BİN KONUT YAPILACAK

Terörden zarar gören şehir ve ilçelerimizi yeniliyoruz. Sur, İdil, Cizre, Hakkari Yüksekova, Mardin Nusaybin ilçelerini konut, hastane, ibadethane, sosyal tesisleriyle tekrar ayağa kaldıracağız. Sur'u diğer yerlerdeki gibi tarihi dokuya sahip çıkarak inşa edeceğiz. Hz. Süleyman Cami etrafını restore ediyoruz. Toplam 7 bölgede, 36 bin küsür konut yaparak, hak sahiplerine teslim edeceğiz. Konut sahipleri bu sürede kirada olacak. Kiralarını da biz ödeyeceğiz. Bu şehir ve ilçelerin imarları için Diyarbakır'a 1.9 milyar lira, Şınark'a 3,5 milyar lira, Hakkari'ye 2,5 milyar lira, Mardin'e 1.8 milyar lira kaynak ayırdık. Toplam 10 katrilyon lira para harcayacağız.

Vatandaşlarımızın zararlarını ödüyoruz, eşya kayıplarına karşı 255 milyon liralık ödeme yapacağız. Batman'da 15 bin, Diyarbakır'da 33 bin, Malatya'da 25 bin seyirci kapasiteli toplam 3 tane stadyum yapıyoruz. Bunlar için 214 milyon lira harcanıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toplam 23 ilde toplam konut sayısı 67 bin olacak. Ayrıca 15 hastane yapıyoruz. Toplam yatak kapasitesi 1640 olacak. 51 yeni karakol yapılacak. 690 milyon bunlar için bütçe görüyoruz.

2016-2017 yıllarında kullanılmak üzere 202 milyon liralık bütçe ayırdık. Çocuklara 6 bin aileye verdiğimiz yardım kapsamını 10 bine çıkarıyoruz. Aile destek merkezi yapıyoruz. Personel sayımızı da artırıyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza kaliteli yeterli hizmeti getirmek. 500 yeni aile destek görevlisi ataması yapacağız. Kadınlarımıza yönelik 186 adet meslek edinme merkezi açıyoruz. Bunlar için 125 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Sosyal hizmetler için 393 milyon liralık bütçe öngörüyoruz. Benim hoşuma giden kelime yatırımdır.

Benim hoşuma giden kelime yatırımdır. Teröre karşı yatırıma devam etmektir. Teröre karşı cevap ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmaktır. Bu 23 ilimizde cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Cazibe merkezlerimizi 5 ana kümeye ayırdık. Örneğin; Ardahan Kars Ağrı Iğdır, Kars merkezli oluyor. Bu yatırımcılarımıza neler getiriyoruz? Yatırım yerini bedava veriyoruz. Herkese yapacağı işe göre yer verdiğimiz gibi, ihtiyacı olan fabrikayı da devlet yapıp teslim edecek. Sabit yatırım için para harcamayacak.

HER YIL 40 BİN İSTİHDAM SAĞLANACAK, 80 FABRİKA KURULACAK

Bu 23 ilimizde cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Cazibe merkezlerimizi 5 ana kümeye ayırdık. Örneğin; Ardahan Kars Ağrı Iğdır, Kars merkezli oluyor. Bu yatırımcılarımıza neler getiriyoruz? Yatırım yerini bedava veriyoruz. Herkese yapacağı işe göre yer verdiğimiz gibi, ihtiyacı olan fabrikayı da devlet yapıp teslim edecek. Sabit yatırım için para harcamayacak. Her yıl bu 23 il içinde 8 ilde herbirinde 10 tane fabrika kuracağız. Bu da senede 80 fabrika demektir. 200 ila 800 kişi civarında bir istihdam olacak. Bu da ortalama 40 bin istihdam anlamına geliyor.

Buranın en büyük sorunu işsizlik. Buraya yatırım yapmak isteyen yok mu var. Terör var diyorlar. Adam malından canından korkuyor gelmiyor. Öncelikli işimiz terörü ortadan kaldırmak. Bu projeler diğer türlü gecikir.  Makina için sıfır faizli kredi veriyoruz. Al makinayı da kardeşim diyerek faiz yok parayı veriyoruz. Teminat desteğini de kredi garanti fonundan karşılayacağız. Yeter ki yatırımcı gelsin üretim yapsın iş versin aş versin bölge de Türkiye de zenginlesin hedefimiz bu. Bu destekler 2027 yılına kadar (işletme kredisi desteği) 10 yıl devam edecek. 1 yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli, 5 yıl 5 yıl şeklinde olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya üretim tesislerini taşımak isteyenlere de destek veriyoruz.

Çağrı merkezleri için de 20 ila 25 bin civarında istihdam yaratılacak ve gençlerimiz çok güzel ortamlarda iş bulacaklar. Anahtar teslim binalar yapılacak. Gençler bu terör örgütü size dağı, ölümü vadediyor. 2015 yılına göre dağa çıkan genç sayısında 10 kat azalma oldu, sıfıra inecek sıfıra. Şimdi onun telaşını yaşıyorlar. Bu ülkenin gençlerini size yedirmeyeceğiz.