İstanbul'a dev hizmet: İstanbul Havalimanı Metrosu açıldı! Müjde Başkan Erdoğan'dan: 1 boyunca bedava

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane – İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’nde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "sürücüsüz metro" karşısında yaşadığı büyük şaşkınlığa tepki gösteren Erdoğan, "10 adet sürücüsüz metro adımını biz attık. Bunların haberi yok. İstanbul'la Paris'in mukayesesini yapıyorlar. Paris'te metroda damdan sular akıyor. Bizimkiler pırıl pırıl, tertemiz.” ifadelerini kullandı.


İstanbul'a dev hizmet: İstanbul Havalimanı Metrosu açıldı! Müjde Başkan Erdoğan'dan: 1 boyunca bedava

İstanbul’a dev hizmet: İstanbul Havalimanı Metrosu açıldı! Müjde Başkan Erdoğan'dan: 1 boyunca bedava

Giriş Tarihi: 22.1.2023  14:35 Son Güncelleme: 22.1.2023  18:13

Başkan Erdoğan müjdeyi verdi! Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu bir ay ücretsiz...

Son dakika: İstanbul Havalimanı metrosu 1 ay ücretsiz! Erdoğan'dan Kanal İstanbul mesajı: Er ya da geç hayata geçireceğiz

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip ErdoğanKağıthane Yeni Meydanı’nda düzenlenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’nde konuştu. Kılıçdaroğlu ve Akşener'in "sürücüsüz metro" karşısında yaşadığı büyük şaşkınlığı eleştiren Başkan Erdoğan, "10 adet sürücüsüz metro adımını biz attık. Ama bunların haberi yok." dedi. Başkan Erdoğan ayrıca, Kanal İstanbul projesinin er ya da geç hayata geçirileceğini belirtirken, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun bir ay ücretsiz olacağının da müjdesini verdi.

İstanbul’a dev hizmet: İstanbul Havalimanı Metrosu açıldı! Müjde Başkan Erdoğan’dan: 1 boyunca bedavaTürkiye'nin en hızlı metrosunun kullanılacağı hat, bugün hizmete girdi. 8 durağın bulunduğu metro hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilebilecek. Metro hattı, günde 800 bin yolcuya hizmet verebilme kapasitesine sahip. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu A Haber'de merakla beklenen projenin detaylarını anlattı. Bakan Karaismailoğlu burada yaptığı açıklamada "Başlangıç noktamız burası Kağıthane istasyonu. Bütün raylı sistemlere entegre olacak. Toplam 8 istasyonla bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak. Kağıthane İstanbul Havalimanı 24 dakikada, Taksim – İstanbul Havalimanı 35 dakikada, Esenler – İstanbul Havalimanı 45 dakikada olacak yarından itibaren." dedi. Tarihi açılış töreninde konuşan Başkan Erdoğan yeni açılan metronun 1 ay boyunca bedava olacağını duyurdu.

Başkan Erdoğan ayrıca; Kanal İstanbul'un er ya da geç hayata geçirileceğini belirtirken "Boğaz'ın yükü hafifleyecek, İstanbul'un değeri yükselecek." dedi. Başkan Erdoğan konuşmasının son bölümünde "Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de yeter söz milletindir diye başlattığı demokrasi devriminin ayrı bir yeri vardır." ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin en hızlı metrosunun kullanılacağı hattın açılışını yaptı.

Son dakika: İstanbul Havalimanı metrosu açılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesajlar

Başkan Erdoğan'ın açıklamasından derlenenler şu şekilde:
TRT'mizin belgeselleştirdiği bu hikayeyi akşam ekranlardan izleyebilirsiniz. Metromuzu bugün hizmete veriyoruz. Hizmete aldığımız Kağıthane'de Mahmutbey metrosuyla entegre ediyoruz. Birkaç ay sonra da bu hattı Zincirlikuyu metrobüs hattıyla da birleştireceğiz. Metroda çalışacak yerli tasarım da yine yerli batayla ile görev yapacak.

BAŞKAN ERDOĞAN SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA ŞU İFADELERİ KULLANDI:

"Bugün İstanbul'umuza tarihî önemde yeni bir eser daha kazandırmanın heyecanını, mutluluğunu, gururunu yaşadık. Kâğıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattımız şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun."

İSTANBUL EN ÇOK RAYLI SİSTEM İNŞA EDİLEN ŞEHİR
Türkiye bu projeyle Metro inşası konusundaki gücünü ve kabiliyetini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Tüm projeleri tamamladığımızda İstanbul'un raylı sistem ağını 380 km'nin üzerine çıkarmış olacağız.Gençler İstanbul'da ilk metro hattının işletmeye açıldığı 1989 yılından bu yana en büyük projeler bizim dönemimizde başladı ve devam etti. Son yıllarda devreye giren metro hatların neredeyse tamamı Ulaştırma Bakanlığımız tarafından inşa edilen metrolardır. İstanbul dünyada en fazla raylı sistem yapılan şehirler arasında ilk sırada bulunuyor.

MEGAKENTİN TRAFİK SORUNU BÖYLE ÇÖZÜLECEK
Ülkemizde siyaset yapan birilerinin ne İstanbul'dan ne de teknolojinin geldiği seviyeden haberi var. Kağıthane'ye kağıttepe diyenlerden fazla bir şey de beklemiyoruz. Bunlar Türkiye'yi de İstanbulumuzu da tanımıyorlar. Kendi ülkelerinde tamamen yabancı turist gibi yaşıyorlar. Biz onlara rağmen İstanbul'un Trafik sorununu raylı sistemlerle çözme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete tepki gösterdi. Erdoğan, "Paris'i bildikleri kadar İstanbul'u bilmeyenlerden fazla da bir şey beklemiyoruz." dedi. Erdoğan açılışta metro hattı için bir müjde de verdi.

 

Son dakika: İstanbul Havalimanı metrosu 1 ay ücretsiz Erdoğandan Kanal İstanbul mesajı: Er ya da geç hayata geçireceğiz

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Kağıthane İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 24 dakika olduğu metro hattının açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da yer aldı.

Son dakika: Başkan Erdoğan müjdeyi verdi! Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu bir ay ücretsiz...

Son dakika haberleri: Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı. Başkan Erdoğan, Kağıthane Yeni Meydanı'nda düzenlenen açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, Kağıthane - İstanbul Havalimanı metrosunun açılışını gerçekleştirdi | Video

"RAYLI SİSTEMLER HATTINI 380 KİLOMETRENİN ÜZERİNE ÇIKARMIŞ OLACAĞIZ"

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Kağıthane İstasyonu'ndan başlayıp İstanbul Havalimanı'na uzanan 8 istasyonlu metro hattının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Günde 800 bin yolcu ağırlayacak. Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşım sağlanacak. Metro hattımızı İstanbulumuzun bir an önce hizmetine sunmak için aynı anda 10 tünel delme makinesi kullandık.

Yerli ve milli mühendislik başarılarıyla gurur verici bir eserin ülkemize kazandırılması hikayesidir. TRT'mizin belgeselleştirdiği bu hikayeyi akşam izleyebilirsiniz. Bugün metromuzu hizmete veriyoruz. Hizmete aldığımız metro hattımızı LKağıthane'de Mahmutbey metrosu ile entegre ediyoruz. Bu hattı Zincirlikuyu'yla da birleştireceğiz. Metroda çalışacak yerli tasarım ve üretim araçları da yine yerli batarya ile görev yapacak. Türkiye bu proje ile metro hattı inşaasındaki gücünü tüm dünyaya ispatlamımştır. Aynı şekilde İstanbul Havalimanı'ndan başlayıp Arnavutköy'den Halkalı'ya inecek metro hattındaki çalışmalarımız da süratle devam ediyor. Kazlıçeşme-Sirkeci, Altunizade-Bosna Bulvarı hatlarındaki çalışmalaırmız da sürüyor. Tüm bunlar tamamlandığında raylı sistemler hattını 380 kilometrenin üzerine çıkarmış olacağız.

Çoğunluğu yine bakanlığımız tarafından yürütülen İstanbul, dünyada en fazla raylı sistemler yapılan şehirler arasında ilk sırada yer alıyor. İstanbul'da 10 ayrı sürücüsüz metro hattı bulunuyor.

Asrın projesi olan Marmaray ve Avrasya Tüneli ile balşlattığımız ulaşım projelerini kesintisiz sürdüreceğiz. Bir tanesi ne diyor 'Aaa! Bunda sürücü yok mu?' diyor. Bizim zaten şu an 10 adet sürücüsüz metro adımını biz attık. Ama bunların haberi yok. Birisi de 'Aaa bunları Paris'te falan yapmışlardı' diyor. İstanbul ile Paris'in mukayesesini yapıyor. Paris'te damdan sular akıyor. Bizdeki pırıl pırıl tertemiz. Haberleri yok.

Bay Kemal ne diyor? Bize 1 kuruşsuz yaptığınız bu yatırımları anlatın. Biz ne diyoruz? Kamu Özel İşbirliği yatırımıdır bunlar. Milli bütçeden bir kuruş vermeden bu yatırımları yaptık. Siz bunları öğrenene kadar çok zamanlar geçecek."

MUHALEFETE TEPKİ

Ülkemizde siyaset yapan birilerinin İstanbul'da bulunan altyapıdan ne de teknolojinin geldiği seviyeden haberleri var. Paris'i bildikleri kadar İstanbul'u bilmeyenlerden fazla da bir şey beklemiyoruz. Bunlar Türkiye'yi de İstanbul'u da bilmiyorlar. Kendi ülkelerinde adeta yabancı turist gibi yaşıyorlar.

Biz onlara rağmen İstanbul'un trafik sonunu raylı sistemlerle çözüyoruz.

Başkan Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunda | Video

Bu şehri hak ettiği seviyeye çıkarmak için gece gündüz çalıkştık. Her sıkıntısına çözüm aradık. Hangi belediyenin kimde olduğuna bakmadanm eserleri birer birer hayata geçirdik.

KANAL İSTANBUL MESAJI

Hükümetlerimiz döneminde önemli projelerin merkezine İstanbul'u yerleştirdik. Ulaşımdan, tarıma tüm alanlarda yatırımalar yaptık. Önümüze çıkan sorunları aşarak yolumuza devam ettik. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehrin geleceğini inşa edecek projeler yürüttük.

yeniSafak

Böylece İstanbul büyüklüğündeki bir dünya şehrinin hayati öneme sahip bir eksiğini daha gidermiş oluyoruz. Spor, eğitim, sağlık, kültür merkezi olma yolunda hızla ilerleyen İstanbul için çalışmaya devam edeceğiz. Kanal İstanbul ile İstanbul'un marka değerini yükselteceğiz. Altyapısını oluşturduğumuz bu projeyi ülkemize kazandırmakta kararlıyız.

BİR AY ÜCRETSİZ OLACAK

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu bir ay ücretsiz olacak.

SAYILI ÜLKEDE KULLANILAN SİSTEM YERLİ OLARAK TASARLANDI

Dünya metrolarında ilk defa hayata geçirilen akıllı tünel konseptiyle yapılan İstanbul Havalimanı Metro Hattı, yangın güvenliği teknolojisi ile donatıldı.

İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda ASELSAN tarafından ilk kez yerli ve milli imkânlarla geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Tren sinyalizasyon ve arayüz çalışmaları da yerli imkânlarla hayata geçirilecek.

Dünyada başta Almanya olmak üzere 5-6 ülkenin tekelinde olan sinyalizasyon sistemi, yerli ve milli hamlenin bir başka örneğini teşkil edecek. Hatta yerli elektrik sistemleri ve bataryalara sahip araçlar kullanılacak. Mevcut 10 set trene ilave olarak kullanıma sunulacak araçlarda ilk yerli metro aracı motoru kullanılacak.

İLKLERİN VE ENLERİN PROJESİ

200'den fazla mühendis ve teknisyen tarafından hayata geçirilen metro hattında, saatte 120 kilometre hızla ulaşım imkanı sunulacak. Diğer metro hatlarında hız ortalama 35, azami ise 80 kilometre hıza ulaşılabiliyor.

HIZLI TREN KONFORUNDA SÜRÜŞ

Türkiye'de bir ilk olan yolculara 'hızlı tren konforunda sürüş' imkânı sunan prekast panel kullanıldı.

Yolcuların da rahat ve güvenilir bir şekilde metroya ulaşabilmesi için giriş bölümünde 20 turnike yer alıyor.

Havalimanı metro hattında, peronlarda paks diye ifade edilen peron ayırıcı kapı sistemleri mevcut. Araç perona gelip park pozisyonu aldıktan sonra kapı devreye giriyor. Yolcuların güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlanıyor.

DİKKAT ÇEKEN UÇAK TASARIMI

Metro hattının bekleme salonları da havalimanına yakışır şekilde tasarlandı. Koltuklar uçak koltuğu şeklinde tasarlandı, bilgi ekranları ise uçak penceresi şeklinde dizayn edildi.

AÇILACAK OLAN KISIM

Kağıthane - Eyüpsultan (Göktürk)- İstanbul Havalimanı (34 km) durakları:

Kâğıthane
Hasdal
Kemerburgaz
Göktürk
İhsaniye
Terminal 2
Kargo Terminali
İstanbul Havalimanı

Açılacak kısım günlük 600 bin yolcuya hizmet edecek ve Mahmutbey metrosu ile Kâğıthane'de entegre olacak.

ÇALIŞMALARIN DEVAM ETTİĞİ KISIM

Gayrettepe İstasyonu (3.5 km)

Bu istasyonun açılmasıyla İstanbul Havalimanı Metro Hattı Gayrettepe istasyonundan Zincirlikuyu metrobüsü ile entegre edilecek.

Bu kısmın açılmasıyla İstanbul Havalimanı Metro Hattı günlük 200 bin yolcuya daha hizmet edecek.

SEYAHAT SÜRELERİ

  • Göktürk-İstanbul Havalimanı 12 dakika
  • Kağıthane-İstanbul Havalimanı 24 dakika
  • Zincirlikuyu - İstanbul havalimanı 33 dakika
  • 4. Levent - İstanbul havalimanı 35 dakika
  • Taksim - İstanbul havalimanı 41 dakika
  • Esenler - İstanbul havalimanı 45 dakika
  • Mahmutbey-İstanbul Havalimanı 50 dakika

69 kilometrelik İstanbul Havalimanın Metro Hattının 800 bin yolcuya hizmet edecek 37.5 kilometrelik birinci etabı toplamda 9 istasyondan oluşuyor.

2016'da ihalesi yapılan ve Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı güzergâhında 16 istasyondan oluşan hat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından "Gayrettepe - İstanbul Havalimanı" ve "İstanbul Havalimanı - Halkalı" olmak üzere iki etapta inşa edilmektedir.

İkinci etabının tamamlanmasıyla İstanbul Havalimanı metro hattı 16 istasyona ulaşacak:

  • Gayrettepe (Zincirlikuyu metrobüsü ile entegre olacak)
  • Kâğıthane (M7 Mahmutbey Mecidiyeköy metrosu ile entegre olacak)
  • Hasdal
  • Kemerburgaz
  • Göktürk
  • İhsaniye
  • Terminal 2
  • Kargo Terminali
  • İstanbul Havalimanı
  • Taşoluk
  • Arnavutköy
  • Fenertepe
  • Kayaşehir Merkez (M3 metrosu ile entegre olacak)
  • Olimpiyat (M9 metrosu ile entegre olacak)
  • Halkalı Stadı
  • Halkalı (YHT ve Marmaray ile entegre olacak)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasının ardından kurdele kestikten sonra hattın 1 ay ücretsiz olacağını müjdeleyerek "Bu devletin bütçesi sizin" dedi.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, metro ile Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hizmete aldığımız metro hattımızı Kağıthane'de Mahmutbey metrosuyla entegre ediyoruz. Birkaç ay içinde bu hattı Zincirlikuyu metrobüs durağıyla da birleştireceğiz. 

 Hızlı tren konforuyla işleyecek bu metronun sinyalizasyon sistemini TÜBİTAK işbirliğiyle ASELSAN gerçekleştirdi. Çalışacak, yerli tasarım ve üretim araçları da yine yerli bataryayla görev yapacak. Türkiye bu projeyle metro hattı inşasındaki gücünü ve kabiliyetini tüm dünyaya ispatlamıştır.

Aynı şekilde İstanbul Havalimanı'ndan başlayıp Arnavutköy'den Halkalı'ya inecek metro hattı projemizdeki çalışmalar da süratle devam ediyor" diye konuştu.

Çalışmaların devam ettiğini de vurgulayan Erdoğan, "Bunların yanında Bakırköy-Bağcılar, Başakşehir-Kayaşehir, Kazlıçeşme-Sirkeci, Altunizade-Bosna Bulvarı hatlarındaki çalışmalarımız sürüyor. 

Tüm bu projeleri tamamladığımızda İstanbul'un raylı sistem ağını 380 kilometrenin üzerine çıkarmış olacağız. Son yıllarda devreye giren metro hatlarının da neredeyse tamamı Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığımızca inşa edilen projelerdir.

İstanbul dünyada en fazla raylı sistem inşası yapılan şehirler arasında ilk sırada. Rahmetli Kadir Topbaş'ın metro hatlarının hızlandırılması ve yaygınlaştırılması konusundaki gayretlerini asla unutamayız. 

Hatta 2017'de hizmete giren Üsküdar-Çekmeköy sürücüsüz metro hattı bu alanda Avrupa'nın en büyük dünyanın 3'üncü büyük kapasiteli projesi seçilmiştir. Üstelik İstanbul'da bunun gibi 10 ayrı sürücüsüz metro hattı bulunuyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçi ülkemizde siyaset yapan birilerinin ne İstanbul'dan ne İstanbul'un sahip olduğu altyapıdan ne de teknolojinin geldiği seviyeden haberleri var. Kağıthane'ye Kağıttepe diyenlerden Paris'i bildikleri kadar İstanbul'u bilmeyenlerden fazla bir şey de beklememek lazım. 

"İSTANBUL'A HER ZAMAN SAMİMİ OLDUK"
İstanbul'a beledeiye başkanı olduğumuzda ne kandıranlardan ne de kandırılanlardan olacağız demiştik. Sevdamız, aşkımız İstanbul'a karşı her zaman samimi olduk. Fatih'in emaneti bu şehre mahçup olmaktansa gerekiyorsa can vermeyi tercih ederiz.

"AFETLERE KARŞI EN KAPSAMLI ADIMLARI ATTIK"
İstanbul konumu ve sahip olduğu potansiyeliyle Türkiye'nin en kıymetli hazinesi, en dinamik şehridir. Bu şehri kimsenin insafına bırakamayız. Bunun için hükümetlerimiz döneminde önemli projelerin merkezine İstanbul'u yerleştirdik. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma bütün bu adımları kararlılıkla attık. İstanbul'u Türkiye Yüzyılına hazırlayacak yatırımlar yaptık. Deprem başta olmak üzere tüm afetlere hazır olmak için kapsamlı adımlar attık. Raylı sistem öncelikli ulaşım projeleriyle şehri kitli kalmaktan kurtardık. Durmadık çalıştık.

6'LI MASAYA SÜRÜCÜSÜZ METRO TEPKİSİ: BUNLARIN HABERİ YOK
Bunlar Boğaz'ın altından Marmaray'ı geçirebilirler miydi? Bir tanesi; aa bunda sürücü yok muydu?" diyor. Bir diğeri de "Bunları galiba Paris'te yapmışlar" diyor. Paris'te metrolarda damdan sular akıyor sular. Bizim metrolar pırıl pırıl, tertemiz. Haberleri yok.

"BAK KAMU ÖZEL İŞBİRLİĞİ YATIRIMLARIDIR BUNLAR"
Hayata geçirdiğimiz her çalışmada sadece bugünün ihtiyaçları değil şehrin geleceğini de göz önünde bulundurduk. Devletimizin kasasından 1 kuruş çıkmadan yapılan İstanbul Havalimanı, bugün Avrupa'nın en yoğun dünyanın en iyi havalimanları arasında yer alıyor. Bay Kemal, 1 kuruşsuz yaptığınız yatırımları anlatın diyor. Bak Kamu özel işbirliği yatırımlarıdır bunlar. İGA'yı, Yavuz Sultan Selim'i, Osmangazi'yi böyle yaptık. Ama siz bunları öğrenene kadar çok zaman geçecek.

KANAL İSTANBUL MESAJI
Dünyanın turizm, ulaşım, finans, kültür, sanat, spor merkezi olmak yolunda hızla ilerleyen İstanbul için aşkla çalışmaya devam edeceğiz. Kanal İstanbul projesini er ya da geç ülkemize kazandıracağız. Eğer biz bunlara kulak vermiş olsaydık, metrosuz, yolsuz, şehirsiz bir İstanbul olacaktı.

Suyı 110 km'den dağları delerek İstanbul'a getirdik. Çöpleri kaldırdık mı? Kaldırdık. Ümraniye çöplüğündeki patlamayı hatırlayın. 39 vatandaşımız orada öldü. Bütün bunlarla beraber her ne yaptıysak İstanbul'u çirkin binalara hapsetmek isteyenlere rağmen yaptık. Kanal İstanbul'u da inşallah bu bakışla hayata geçireceğiz.

14 MAYIS
Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de yeter söz milletindir diye başlattığı demokrasi devriminin ayrı bir yeri vardır. Her dönem ülkemiz içinden birileri de bu senaryolara gönüllü bir şekilde ya da farkında olmadan alet edilmiştir.

1 AY ÜCRETSİZ OLACAK
Her dönem ülkemiz içinden birileri de bu senaryolara gönüllü bir şekilde ya da farkında olmadan alet edilmiştir. İstanbul Havalimanı Metrosu bir ay süreyle ücretsiz olacak.

ULAŞTIRMA BAKANI A HABER'DE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karismailoğlu:

Tüm Türkiye'ye İstanbul'a hayırlı olsun. Böyle büyük bir mega projeyi bitirmenin gururunu yaşıyoruz. Son 20 yıldır Türkiye aslında böyle büyük mega projelere alışık ama hakikatten insanımızın vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak çok önemli bir proje. Bu kadar kıymetli bir işi yerli milli mühendisliğimizin gelmiş olduğu noktayı gösteren enlerin ve ilklerin projesi.

Toplam 34 km uzunluğunda hakikatten bir şehir için metro için çok inanılmaz bir rakam çok uzun bir mesafe. Başlangıç noktamız burası Kağıthane istasyonu. Bütün raylı sistemlere entegre olacak. Toplam 8 istasyonla bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak. Kağıthane İstanbul Havalimanı 24 dakikada, Taksim – İstanbul Havalimanı 35 dakikada, Esenler – İstanbul Havalimanı 45 dakikada olacak yarından itibaren.

ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?
Geçtiğimiz günlerde İBB toplu taşımaya zam yapmıştı o zam sonucunda 9.90 lira İstanbul'daki en düşük mesafe bileti. Burası da metrobüs mantığıyla ücretlendirme olacak. En kısa mesafe 9.90 gittiğin kadar ödeyeceksin ortalama maksimum 12 küsür lira civarında. Dünyaya örnek olacak bir sistem var burada. Aynı anda 10 adet tünel açma makinesi çalıştı.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NA METRO TEPKİSİ: ÇOK KONUŞMAKLA İŞ OLMUYOR
Çok konuşmakla iş olmuyor maalesef. Bazıları çok konuşur bir işe yaramaz ama biz yaptığımız yollar köprüler tüneller metrolarla vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyoruz. İstanbul genelinde 2019 yılı itibariyle 260 km metro vardı. Diğer bütün inşaatı devam eden yapmadıkları metro hatları da tamamen 2019 yılı yerel seçimleri öncesi başlanmış hatlardı ama maalesef yani bunun sonucunda bitirseniz ne olacak? İstanbullu bundan faydalanacak, İstanbul'a katkı sağlayacaksınız. Ama milletiyle derdi olmayanın milletin derdiyle dertlenmeyenler maalesef bu şekilde geçen açtıkları metro hattı yüzde 70 ilerleme ile 2019 yılında teslim edilmiş bir hattı maalesef yüzde 30'unu bile yarım yamalak 4 yılda ancak tamamlayabildiler. Ama biz bakanlık olarak devletimiz İstanbulluların her zaman yanında bugün de onu gösteriyoruz. Yıl içerisinde 100 kilometre metre tamamlanacak.

8 istasyonun yer aldığı hat dahilinde, Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilebilecek. Saatte 120 kilometre hıza sahip araçlar da bu hatta kullanılacak. Metro hattı yapı itibarıyla benzerlerinden ayrılıyor. İstasyona girişten itibaren farklılıklar dikkati çekiyor.

GÜNLÜK 800 BİN YOLCUYA HİZMET VERMESİ PLANLANIYOR
Bugünden itibaren, İstanbul Havalimanı'nın ulaşım yükü de hafifleyecek.

İstanbul Havalimanı-Kağıthane hattı günlük 800 bin yolcuya hizmet verebilecek. Yolcuların da rahat ve güvenilir bir şekilde metroya ulaşabilmesi için giriş bölümünde 20 turnike yer alıyor.

İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı 34 kilometre uzunluğunda. Önümüzdeki aylarda Gayrettepe bölümünün de faaliyete geçmesiyle hat uzunluğu 37,5 kilometreyi bulacak.

UÇAĞIN İÇİNDEYMİŞ HİSSİ VERİYOR
Havalimanı metro hattında, peronlarda paks diye ifade edilen peron ayırıcı kapı sistemleri mevcut. Araç perona gelip park pozisyonu aldıktan sonra kapı devreye giriyor. Yolcuların güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlanıyor.

Metro hattı, özgün tasarımıyla da öne çıkıyor.

Metro hattının bekleme salonları da havalimanına yakışır şekilde tasarlandı. Koltuklar uçak koltuğu şeklinde tasarlandı, bilgi ekranları ise uçak penceresi şeklinde dizayn edildi.

METRO HATTI BUGÜN HİZMETE GİRECEK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı, bugünkü açılışın ardından hizmete başlayacak.

Uçak gibi metro açılıyorUÇAK GİBİ METRO AÇILIYOR

Bakan Karaismailoğlu A Haber’deBAKAN KARAİSMAİLOĞLU A HABER'DE

İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?İSTANBUL HAVALİMANI METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?

İBB durdu Bakanlık bir bir bitiriyor!İBB DURDU BAKANLIK BİR BİR BİTİRİYOR!

ASELSAN son hamlesiyle Almanya’nın tekelini kırdı!ASELSAN SON HAMLESİYLE ALMANYA'NIN TEKELİNİ KIRDI!