Aslı Baykal’dan Kılıçdaroğlu'na ABD’li danışman üzerinden olay sözler! Mahalle karıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısında partililerle bir araya geldi. Organizasyonda CHP'nin ikinci yüzyıl vizyonu vizyonu tanıtıldı. Toplantıya, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, parti temsilcileri, il ve ilçe başkanları gibi çok sayıda davetli


Aslı Baykal’dan Kılıçdaroğlu'na ABD’li danışman üzerinden olay sözler! Mahalle karıştı

Aslı Baykal’dan Kılıçdaroğlu'na ABD’li danışman üzerinden olay sözler! Mahalle karıştı
Giriş Tarihi: 04.12.2022 02:33 Güncelleme Tarihi: 04.12.2022 07:40
Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'nun ithal danışman kararına Atatürk'lü gönderme
Aslı Baykal, toplantıya video konferansla katılan ABD'li başdanışman Rifkin için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?” tepkisini gösterdi.

Aslı Baykal’dan Kılıçdaroğlu'na ABD’li danışman üzerinden olay sözler! Mahalle karıştı

Kısa süre önce CHP'den istifa eden eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal, CHP'nin "İkinci Yüzyıla Çağrı" adlı toplantısına ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çok ağır sözlerle yüklendi.
Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'nun ithal danışman kararına Atatürk'lü gönderme

Aslı Baykal’dan Kılıçdaroğlu’nun ithal danışman kararına Atatürk’lü göndermeGeçtiğimiz günlerde CHP'den istifa eden Aslı Baykal, yaptığı paylaşımla, ABD'li danışman tutan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Atatürk'ten alıntı yapan Baykal, "Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir!" ifadelerine yer verdi. Baykal, geçtiğimiz günlerde de CHP'yi gayri milli olmakla suçlamış, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazara kazanması durumunda kapitülasyonları da ilan edeceğini öne sürmüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerikalı ekonomist Jeremy Rifkin'i danışmanı yaptı. Rifkin'in, Kılıçdaroğlu tarafından düzenlenen "İkinci Yüzyıla Çağrı" programına gelmeye tenezzül bile etmeyip, video konferans ile bağlanması sosyal medyada alay konusu oldu.

Rifkin, küresel ısınma ve iklim konusunda uzunca İngilizce bir sunum yaptı. Sunumunu yaparken bir süre yayın kesildi ve ardından yeniden bağlantı kurularak Rifkin, konuşmasına devam etti.

İzleyicilere çeviri kulaklığı dağıtılmaması partililerin tepkisine neden oldu.

Tüm bu gelişmelerin ışığında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

ASLI BAYKAL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ATATÜRK'LÜ GÖNDERME

Kılıçdaroğlu'nun yabancı danışman ile çalışmasına tepki gösteren Baykal, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünden alıntı yaptı.

Söz konusu paylaşımda, "Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir!" ifadeleri yer aldı.

"KAPİTÜLASYON" TEPKİSİNİ DE GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde CHP'nin gayri milli bir konuma geldiğini belirterek partiden istifa eden Baykal, birkaç gün önce de Kılıçdaroğlu'nun Rifkin meselesi üzerinden hedef almıştı.

Baykal, 1 Aralık'taki paylaşımında, "Kılıçdaroğlu seçime Abd'li danışman Jeremy Rifkin ile gidiyor. Kazayla kazanırsa, seçimden sonra kapitülasyonları da ilan eder." demişti.

Paylaşımlarının devamında 6'lı masayı 'vizyonsuzlukla' itham eden Baykal, "Altı benzemezin tek ortak noktası 'Erdoğan gitsin'. Başka? Sıfır politika, sıfır vizyon… Eleştirilerime tahammülsüzlükleri de muhalefetten umutsuzluğumun sağlaması oldu…" ifadelerini kullanmıştı.

PARTİDEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kızı, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğini sonlandırdığını duyurmuştu.

ASLI BAYKAL: "CHP GAYRİ MİLLİ"

CHP'den ayrılışı sonrası konuşan Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki partinin "gayri milli bir pozisyona geldiğini ve savrulduğunu" söylemişti.

Baykal, "CHP ve Millet İttifakı çatısı altındaki siyasi oluşumlar, Atatürk'ün mirasını taşıyamaz. Atatürkçüler bu dönem itibariyle mücadele alanı olarak Millet İttifakı'nda hiçbir şekilde imkân bulamayacaklardır." diye konuşmuştu.

Geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa eden Aslı Baykal, yaptığı paylaşımla, ABD'li danışman tutan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Atatürk'ten alıntı yapan Baykal, "Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir!" ifadelerine yer verdi. Baykal, geçtiğimiz günlerde de CHP'yi gayri milli olmakla suçlamış, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazara kazanması durumunda kapitülasyonları da ilan edeceğini öne sürmüştü.

CHP'nin vizyon programında Selvi Kılıçdaroğlu uyudu

CHP'nin vizyon programında Selvi Kılıçdaroğlu uyudu
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerikalı danışmanı Jeremy Rifkin'in yaptığı İngilizce konuşma salondakiler için Türkçeye çevrilmedi kimse konuşmayı anlamadı.

CHP, "İkinci Yüzyıla Çağrı" sloganıyla İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda vizyon toplantısı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kadrosuna kattığı Amerikalı Jeremy Rifkin de programa video bağlantı yöntemiyle katıldı.

Konuşmada iklim ve küresel ısınma vurguları

İngilizce konuşma yapan Jeremy Rifkin, küresel ısınma ve iklim konusuna uzun uzun değindi.

Çeviri olmadı, kimse konuşmayı anlamadı

Jeremy Rifkin'in yaptığı İngilizce konuşmayı salonda Kemal Kılıçdaroğlu dışında kimse anlayamadı. Çünkü İngilizce bilmeyenler için çeviri yapılmadı.

Uzun süren konuşma sırasında partililerin telefonla oynadığı görüldü.

Selvi Kılıçdaroğlu uyudu

Amerikalı danışmanın yaptığı kimse tarafından anlaşılmayan konuşma uzadıkça uzayınca Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu uyuyakaldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin ikinci yüzyıl vizyonunu açıkladı
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin ikinci yüzyıl vizyonunu açıkladı
CHP'nin ikinci yüzyıl vizyonunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidarımızın ilk 6 ayında milletimizin ferahlaması için hızlı çözümlerimiz hazır" dedi.Kemal Kılıçdaroğlu'nun günlerdir 'bekleyin' dediği 3 Aralık nihayet geldi..

CHP, "İkinci Yüzyıla Çağrı" sloganıyla İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda vizyon toplantısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, programın kapanış konuşmasında CHP'nin vizyonlarını açıkladı.  "İnanın kazanacağız, iktidara geliyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi tek bir kişi değil, sistem yönetecek"

"Bugün verdiğimiz kavga Türkiye'nin yarın nasıl bir ülke olacağının kavgası. Nasıl bir ülke hayal ettiğimizin davası. Bugün bu sahneden size ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak seslenmiyorum. Kuracağımız güç birliğinin bir parçası olarak sesleniyorum.

Önce umutsuz olmamamız gerektiğini bize öğrettiler. Ülkesine destek olmak isteyen isimler inanın çığ gibi büyüyecek. Ben sizi bir adaya oy vermeye çağırmıyorum derken neyi kastettiğimi herhalde anlamış oldunuz. Net anlaşılsın istiyorum. Türkiye'yi tek bir kişi değil, likayata dayalı bir sistem yönetecek. Açıkça söylüyorum; Türkiye'nin kökten bir değişime ihtiyacı var. Emin olun iktidara geliyoruz!

"İlk adım nefes aldırmak"

"İktidarımızın ilk 6 ayında milletimizin ferahlaması için hızlı çözümlerimiz hazır. İlk adım halkımıza nefes aldırmak.

İktidarımızın ilk üç yılında en az 100 milyar dolar doğrudan yatırım gerekecek. Ben bu parayı kesinlikle getireceğim.

ABD'Lİ DANIŞMAN TENEZZÜL DAHİ ETMEDİ

Kılıçdaroğlu, partisinin "İkinci Yüzyıla Çağrı" adlı toplantısında ABD'li yeni başdanışmanı Jeremy Rifkin'in toplantıya gelmeye tenezzül bile etmeyip, video konferans ile bağlanması Türkiye kamuoyunda tiye alındı. Sosyal medya kullanıcıları Kılıçdaroğlu'na, "teslimiyetçi, ezik, beceriksiz" gibi eleştiriler yöneltti.

ÇEVİRİ KULAKLIĞININ OLMAMASI İNGİLİZCE BİLMEYEN CHP'LİLERE ZOR DURUMDA BIRAKTI

ABD'li yeni başdanışmanının konuşması esnasında salonda büyük kargaşa da yaşandı. İnternet bağlantısındaki kopmalar ve çeviri kulaklığı olmaması nedeniyle konuşulanları salondaki İngilizce bilmeyenler anlamadı.

"HANGİ İSTİKLAL VARDIR Kİ ECNEBİLERİN NASİHATLERİYLE YÜKSELEBİLSİN"

CHP ve altılı masanın yurt dışından medet ummasına Twitter üzerinden tepki gösteren Aslı Baykal, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünü alıntılayarak, "Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin vizyon programını sosyal medyada 210 kişi takip etti
CHP'nin vizyon programını sosyal medyada 210 kişi takip etti
Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzun zamandır muhalif seçmeni beklentiye soktuğu CHP'nin vizyon programını sosyal medyada sadece 210 kişinin takip etmesi dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere ziyaretlerinin ardından partisinin Türkiye'nin ikinci yüzyılı için bir vizyon programı açıklayacağını duyurmuştu.

Son iki grup toplantısında 3 Aralık tarihini veren Kılıçdaroğlu, muhalif seçmeni büyük bir beklentiye soktu.

Kılıçdaroğlu'nun sık sık sosyal medya paylaşımları ile de hatırlattığı 3 Aralık nihayet geldi.

CHP 100'üncü yıl vizyonunu açıkladı

Bugün İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde "İkinci Yüzyıla Çağrı" sloganıyla bir program düzenlendi.

Açılışını Kılıçdaroğlu'nun yaptığı programda açıklanan 70 kişilik ekonomi kadrosundan çeşitli isimler sunumlar yaptı.

Sunumlar sosyal medyadan canlşı yayın

CHP Lideri'nin başdanışman yaptığını açıkladığı Jeremy Rifkin'in ABD'den bağlanması ve salonda spontane çeviri yapılmaması gibi birçok eksikliğin yaşandığı program partinin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.

210 kişi takip etti

Yeni ekonomi kadrosundan isimler konuşmalarını yaparken sosyal medya hesaplarındaki canlı yayına katılım sayıları her geçen dakika düştü.

Kapanışı Kılıçdaroğlu'nun konuşması ile yapılacak programda sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'ye geldiğinde ise takipçi sayısı 2 milyonu aşkın CHP'nin resmi Twitter hesabında izleyici sayısı 210'a kadar geriledi.

CHP nin vizyon programını sosyal medyada 210 kişi takip etti #1
Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu tokalaşmadı
Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu tokalaşmadı
Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu’nun arasındaki gerilim CHP’nin vizyon programına da yansıdı. İkili program sonrası tokalaşmadı. O anlar kameralara yansıdı.Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde süren adaylık yarışında sular durulmuyor...

Canan Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu ile arasında bir gerginlik olduğu, bazı hakaret içerikli ifadeler kullanıldığı yönündeki iddialar CHP'yi karıştırdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu'na "Muhteris, aptal, müteahhit kafalı, şizofren" şeklinde ağır ifadeler kullandığı iddia edilmişti.

"Söylememiştir diye düşünüyorum"

İddialar hakkında "O kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum." diyen İmamoğlu'nun ardından Kaftancıoğlu da bir açıklamada bulundu.

Kaftancıoğlu'ndan "Demedim" açıklaması

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu, "İddia edilen ırkçı ve ayrımcı ifadeler olup, yaşamı boyunca nefret söyleminin karşısında durmuş biri olarak nefret ve ayrıştırıcı söylem kullanmadım, bundan sonra da kullanmam." dedi.

Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu tokalaşmadı #1

Tüm bu iddialar CHP'yi sarsarken, bugün düzenlenen vizyon programında Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki gerilim partililerin gözlerinin önünde sürdü.

Ekrem İmamoğlu ile tokalaşmadı

Program sonrası herkesle tokalaşan Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu ile tokalaşmadı.

Gerginlik kameralara yansıdı

İkili kalabalığın önünde birbirlerine sadece kafa sallamakla yetindi. O anlar kameraya anbean yansıdı.

Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu tokalaşmadı

Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu tokalaşmadı #2

 

Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu tokalaşmadı #3

RIFKIN İLK ORTAYA ÇIKTIĞINDA "SEÇİMDEN SONRA KAPİTÜLASYONLARI DA İLAN EDER" DEMİŞTİ

Deniz Baykal'ın kızı, geçtiğimiz günlerde de Almanya'nın eski Başbakanı Angela Merkel'in eski danışmanı olan Jeremy Rifkin'in Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olmasına karşı sert sözler kullanmıştı.

Baykal'ın CHP Genel Başkanı'na tepkisi şöyleydi:

"Kılıçdaroğlu seçime ABD'li danışman Jeremy Rifkin ile gidiyor. Kazayla kazanırsa, seçimden sonra kapitülasyonları da ilan eder."

YILMAZ ÖZDİL BİLE DAYANAMADI

Muhalif Yılmaz Özdil de toplantıda uyuyan Selvi Kılıçdaroğlu için tepki gösterdi. Özdil'in paylaşımı: "Heyecan verici bir toplantı oldu..."

İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen terör saldırısı sonrasında CHP'nin hükümeti hedef almasına da tepki gösteren Baykal, muhalefetin devleti zan altında bırakmaya çalıştığını söyleyip, "Siz de terörle mücadele edin o vakit, size de yarasın. Bir maniniz mi var?" ifadelerini kullanmıştı.

Aslı Baykal neden CHP’ye “hesaplaşacağız” dedi?
AK Parti’den Aslı Baykal açıklaması
Baykal’dan Kılıçdaroğlu’na ’hamburger’ göndermesi
CHP medyasını zor durumda bıraktıCHP MEDYASINI ZOR DURUMDA BIRAKTI
Baykal’dan Kılıçdaroğlu’na ABD’li danışman tepkisiBAYKAL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ABD'Lİ DANIŞMAN TEPKİSİ

CHP'li Gürsel Tekin 'Jeremy Rifkin yerli ve millidir' dedi! Spikerin tepkisi olay olduCHP'li Gürsel Tekin 'Jeremy Rifkin yerli ve millidir' dedi! Spikerin tepkisi olay oldu

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı İngilizce konuştu: Çeviri cihazı olmayanlar zor anlar yaşadıKılıçdaroğlu'nun başdanışmanı İngilizce konuştu: Çeviri cihazı olmayanlar zor anlar yaşadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık çağrısı boş çıktı: Rifkin ABD'den katıldı!CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık çağrısı boş çıktı: Rifkin ABD'den katıldı!

Zekeriya Say yazdı: ABD’li Jeremy’yi hangi yüzle başdanışman yaptınız?Zekeriya Say yazdı: ABD’li Jeremy’yi hangi yüzle başdanışman yaptınız?

CHP'deki yabancı bürokrat aymazlığı! Öztrak'ın sözleri gündeme geldiCHP'deki yabancı bürokrat aymazlığı! Öztrak'ın sözleri gündeme geldi

CHP'de kafalar karışık! Rifkin'in sicili kabarık çıktı: 2 ülkeyi batırdıCHP'de kafalar karışık! Rifkin'in sicili kabarık çıktı: 2 ülkeyi batırdı

Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na Jeremy Rifkin tepkisi!Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na Jeremy Rifkin tepkisi!