Başkan Erdoğan: Bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak

Başkan Erdoğan ortak canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, CHP'nin Mersin'deki teröristi 'gazeteci' olarak nitelendirdiği rapora tepki göstererek, "Türkiye'ye kara çalmak için hazırladıkları uydurma raporda savundukları, bu teröristler. CHP bir mili güvenlik sorunudur." dedi. Başkan Erdoğan, asgari ücret, EYT, sosyal konut projesi gibi birçok başlıkta da önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, kabinede revizyon iddialarına da noktayı koydu.


Başkan Erdoğan: Bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak

Başkan Erdoğan: Bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak

Giriş Tarihi: 28.09.2022 Güncelleme Tarihi: 28.09.2022 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP bir milli güvenlik sorunudur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Mersin'deki alçak saldırı ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu) Terör örgütü ve siyasi uzantısı, malum parti yerine devletin söylediklerine kulak verselerdi, böyle utanacak hale düşmezlerdi. O hapistekilerin de gazeteci değil, terörist olduğunu en baştan beri söyledik. Onlarda yüz yok.

Kanal D - CNN TÜRK ortak yayını... Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP milli güvenlik sorunudurCHP bir milli güvenlik sorunudur" dedi. Türkiye'nin büyüme rakamlarını yorumlayan Erdoğan, "Ben net söyleyeyim, inşallah bu yüzyıl adını koyuyorum, Türkiye yüzyılı olacak. 2022 yılı küresel büyüme tahminleri dünyada hep aşağı doğru güncelleniyor. Ama buna rağmen Türkiye ekonomi modelimiz büyümenin devamını ispat ediyor. Bu kapsamda büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz 2022'de. Daha iyisi olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Erdoğan: Bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacakBaşkan Recep Tayyip ErdoğanCNN TÜRK - Kanal D ortak yayınında Türkiye ve dünya gündemine ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Mersin'deki alçak saldırı ile ilgili konuşan Başkan Erdoğan, "(CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu) Türkiye'ye kara çalmak için hazırladıkları uydurma raporda savundukları, bu teröristler. CHP bir mili güvenlik sorunudur" dedi. Yarın Rus lider Putin ile görüşeceğini duyuran Başkan Erdoğan "(Referandum) Sayın Zelenskiy 4 bölgeyle ilgili desteğimizi, Putin'i ikna etmemizi istiyor. Yarın Sayın Putin'le bu konuları etraflıca ele almayı düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. Türkiye'nin büyüme rakamlarını yorumlayan Başkan Erdoğan, "Ben net söyleyeyim, inşallah bu yüzyıl adını koyuyorum, Türkiye yüzyılı olacak. 2022 yılı küresel büyüme tahminleri dünyada hep aşağı doğru güncelleniyor. Ama buna rağmen Türkiye ekonomi modelimiz büyümenin devamını ispat ediyor. Bu kapsamda büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz 2022'de. Daha iyisi olacak." şeklinde konuştu. Ayrıca Erdoğan, "Sinop'ta bir nükleer enerji santralinin adımını atacağız. Bununla ilgili Sayın Putin'le etraflı görüşmelerim oldu ve bu görüşmeleri devam ettiriyoruz." detayını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: CHP milli güvenlik sorunudurCNN TÜRK - Kanal D ortak yayınına katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve dünya gündemine dair kritik açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın "Sosyal konut projeside son durum ne?, Asgari ücrette arış ne olacak? EYT için hangi formül uygulanacak? Ege'de tartışmalı adalara ABD zıhlısı ne anlama geliyor? Ege'de Yunanistan provokasyonlarına ne cevap verilecek? Türk-Yunan geriliminde son durum ne? Suriye'ye yeni harekat olacak mı?" sorularına yanıt verdi. İşte detaylar...

MERSİN'DEKİ ALÇAK SALDIRI! "CUMHURİYET HALK PARTİSİ BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR"

Şehit Polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralımıza şifalar temenni ediyorum. Polislerimiz ve bekçilerimiz kahramanca mücadele verdiler. CHP'nin bu teröristlerden biri geçmişte gazeteci olarak savunmuş olması gündeme geldi.

Devletin sözüne kulak verselerdi böyle utanılacak duruma düşmezlerdi. Ancak utanmaları yok. Yargı bunları terörist oldukları için mahkum ediyor veya tutukluyor. Hala raporlarında bu isim duruyor, vazgeçmiş değiller. O terörist bu saldırıyı o çantasında yaptığı silah ile yaptı. Bunların yaptığı hükümet eleştirisi değil, hükümet düşmanlığı. Cumhuriyet Halk Partisi bir milli güvenlik sorunudur. Şu an Edirne'de tutuklu mahkum olanların durumu da aynı. Diyarbakır'da suçsuz evlatlarımızı sokağa çıkın sözleri ile ölümlerine neden olmadılar mı?

EGE'DE TARTIŞMALI ADALARA ABD ZIRHLISI

ABD NATO'da birlikte olduğu ülkeler arasında adil davranmıyor. Yunanistan da Türkiye de NATO'da. Biz NATO'da ilk 5'in içerisindeyiz. Hem verdiğimiz güçle,hem kara kuvvetleri ile önemli bir konumdayız. ABD'nin adalara bu kadar yüklü silah,araç, gereç göndermesi kabul edilebilir bir şey değil. Amerika'ya ve Yunanistan'a gerekli uyarıları Dışişleri aracılığı ile yaptık. ABD bir kere Türkiye gibi müteffik bulamazsın. Burası hukuki olarak gayri askeri yerler. Uluslararası yargı yolunu tıkıyorlar. Adaları silahlardan arındırmaları şart. Lozan'a göre bu adalar özel statüye tabiler. Bizim ABD'den beklentimiz, Yunanistan'ı yanlış hesaplara sokmaması. Bugün MGK'dan sonra yaptığımız basın açıklaması bunları içeriyor.

Amerika'nın, Güney Kıbrıs'a yönelik silah ambargosunu kaldırmasının ne içerik bakımından ne de zamanlama bakımından izahı yoktur.

"ZELENSKİY PUTİN'İ İKNA ETMEMİZİ İSTİYOR"

İstisnasız olarak görüştüğüm devlet başkanları, başbakanlar olsun hepsi de şu ifadeyi kullandı: Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuğunuz her türlü takdirin üstündedir. 200 esirin takası, tahıl sevkiyatı. Putin ile yaptığımız görüşmelerde de Zelenskiy ile yaptığımız görüşmelerde de esir takası olayı başarılı bir şekilde sona erdi. Şu an bundan sonraki bir süreç var.

"YARIN PUTİN İLE GÖRÜŞMEMİZ OLACAK"

Barış için umutsuz değilim ama bir anda da netice alırız dersem gerçekçi olmaz. Referandum olayı örneğin bir sıkıntı getiriyor. Keşke diplomasi yolu ile çözebilselerdi. Kırım'da da aynı olay yaşanmıştı, Putin'e çağrıda bulunmuştuk. Zelenskiy sayın Putin'i bu konuda ikna etmemiz bekliyor. Yarın Sayın Putin ile bu konuları etraflıca ele almayı düşünüyorum.

TAHIL SEVKİYATI MESELESİ

Biz şu anda özellikle tahılı az gelişmiş, fakir ülkelere nasıl aktarırız bunun gayreti içinde olduk. Yüzde 80 maalesef zengin ülkelere gitti. Bu da sayın Putin'i ciddi manada rahatsız etti. Bundan sonraki süreçte umuyoruz ki fakir ülkelere gönderebilelim, neticeye varalım.

"3. DÜNYA SAVAŞI" TARTIŞMASI! "NÜKLEER SAVAŞ FELAKET OLUR"

Bir nükleer savaşa gitmenin bedeli, faturası bir felaket. Bunu bırak konuşmayı, düşünmemek gerekiyor. Bunları zaten hiç gündeme getirmeden diplomasi yoluyla çözmek işin en isabetli adımı olacaktır. Ukrayna'nın işgal altındaki bazı bölgelerindeki referandum kararı daha endişe verici. Diplomasi çabalarını zora sokuyor. Burada bir ilhak olabilir. Tanıdığım Sayın Putin kafasına bir şeyi koyduysa bunu yapar.

ABD İLE F-16 MESELESİ: "BİDEN YÖNETİMİ VERMEKTEN YANAYIZ" DİYOR

Sayın Biden, kendi düşüncesinin F-16'ları ve diğer bütün parçaları vermekten yana olduğunu söyledi. Özellikle Savunma Bakanlarının yaptığı görüşmelerde bu istikamette yanıtlar alıyoruz. 'Cumhuriyetçilerden destek alamıyoruz' gibi yanıtlar aldık. Bu ziyaretimde cumhuriyetçilerle görüşmelerim oldu. Burada bana olumlu görüşmelerim oldu. Ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler. 'Bu akşam döner dönmez, Türkiye'ye karşı olan tavrı olan kişi ve kişilerle görüşmeler yapacağız' dediler. Biden'ın sözünden hareketle netice bekliyoruz.

Erdoğan dünyanın merak ettiği ilhak sorusuna böyle cevap verdi: Tanıdığım Putin bunu yapar

SURİYE'YE YENİ HAREKAT OLUR MU?

Bir gece ansızın dediğimi konu odur, yapmamız gereken neyse onu gerekli ve uygun gördüğümüz anda yaparız. Bugünkü MGK metninde bunlara özellikle yer verdik. Biz terörle mücadele gayretimizde bölgenin huzurunu da temin ediyoruz. Terörle mücadele tek taraflı olmaz. Karşı taraf da buna olumlu yaklaşımda bulunması lazım. ABD ve Rusya'nın vardığımız mutabakatları uygulaması gerekiyor. PKK YPG sınırımıza yakın bölgelerde hala konuşlu tatbikatlar yapıyor. Hatta Kamışlı ve çevresinde eğitim alıyorlar.

Yaptığımız briket evlere insanlar yavaş yavaş taşınmaya başladı. Alt yapısı ile her şeyi ile briket evler yaptık. Isınma noktasında da güneş enerjisi ile ısınma projesi yaptık.

BM'DEN KKTC'Yİ TANIMA ÇAĞRISI

Tanımalar öyle bir anda olan şeyler değil. Dünyada birçok irili ufaklı ülkeler tanındılar, ama ne kadar zamanda tanındılar? Uzun süreler aldılar. Bu adadaki iki devletin eşit statüde müzakere masasına oturması gerekir, ve biz bunu başaracağız. BM adil davranırsa bu süreci hızlandırırız. Kıbrıs Türk halkının eşit statüsü tescil edilsin. BM hitabımda KKTC'nin tanınması için çağrıda bulundum; bu bir ön hazırlık. Uluslararası toplumun KKTC'yi tanıması için çalışacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA "SOSYAL KONUT" YANITI: 1 MİLYON 250 BİN KONUT YAPTIK KENDİMİZİ İSPATLADIK

Sayın Kılıçdaroğlu garanti istediğine göre konuta ihtiyacı var. Böyle bir ihtiyacı varsa TOKİ'ye müracaat eder, buyursun. Biz 1 milyon 175 bin konut yaptık. İlk defa bu alana girmiyoruz ki. 1,5 ay önce Esenler'de konut dağıtımı yaptık. Orada bir eve gittim. Çayları içtik. Mutluluklarını gördük. Kemal Bey, bak dürüst ol. Siyaset dürüstlüktür. Böyle enine boyuna aklına ne geliyorsa atmak değil. Şu anda attığımız adımla yeniden tarih yazıyoruz. Gençlerimizin başvuru sayısı 1 milyon 715 bin. Gençler bu işi senden iyi kavramış durumda. 5 milyona dayanan müracaat var. İlk kazmayı inşallah 25 Ekim'de vuruyoruz. Derdimiz Türkiye'nin dört bir yanında nerelerde başlayacaksak hepsine aynı anda TOKİ olarak temelleri atalım, bu işi başlatalım istiyoruz. En kısa zamanda kura tarihlerimizi açıklayan adımları atacağız.

Dünyanın merak ettiği ilhak sorusuna böyle cevap verdi: Tanıdığım Putin bunu yapar!

BAŞKAN ERDOĞAN: ARSA SAYISINI 1 MİLYONA ÇIKARMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Konut, arsa bir de gençlere yönelik olan adım. Ben arsamı alır, altyapısı hazırsa, evimi kendim yaparım diyenlere yönelik mevcut rakamı artırmak suretiyle, belki 1 milyona belki daha fazla çıkarmak suretiyle, kuraya tabi tutmak suretiyle istiyoruz ki, vatandaşlarımıza bu sayıyı artırarak böyle bir imkan tanıyalım. Bize yeni adım atmak, zemin hazırlamak için böyle bir adamı Bakanımla konuştuk, bunu yapalım dedik. Biz altyapısını yapacağız, o da evini yapacak. Yatay mimariye uygun olmak kaydıyla bu adımları atacağız. Şu anda Çevre Şehircilik Bakanlığımız planlamayı yapacak. Hangi ilde ne kadar arsa biz takdim edeceğiz. Bunun adımını kura çekiminden önceye yetiştireceğiz. Dün akşam talimatı verdim, 'süratle çalışmaları başlat, en kısa zamanda duyuruyu yapalım, arsa alacak vatandaşlarımız buraya yönelsinler, kuraya tabi tutalım' dedim. 1 milyon arsa, fazla olabilir.

Seçim sonrası ikinci etabı başlatabiliriz dedik. 500 bin sosyal konuta süratle başlayalım. Bir taraftan arsalara vatandaşımız gelsin, girsin, konutunu yapsın. Ağzı olan konuşuyor. 1 milyon 175 bin toplu konutu biz yaptık, başkası değil. Parasal olarak sıkıntımız yok, biz bunları yaparız. Konutta 2 yıl verdik. 2 yıl içerisinde konutta da bu rakamları yakalayacağız. İnşallah vatandaşımıza mahçup olmayacağız.

Öğrencilerimizden çiftçilerimize, ücretli çalışanlarımızdan işverenlerimize kadar milletimizin tüm kesimlerinin yanında olduk. Dar gelirli vatandaşlarımıza kapsayıcı desteklerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerimize verilen günlük beslenme yardımını 25 liradan 60 liraya çıkardık. Şu anda yurtlarımızın kapasitesi 850 bin. Beslenme yardımını aylık 1800 liraya çıkardık. Temmuz ayında öğrenim kredisi borçlarının geri ödemelerini sadece ana para üzerinden yapılmasını açıkladık. Toplam 26 milyar liranın üzerindeki yükü gençlerimizin üzerinden kaldırdık.

"BU YÜZYIL TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK"

Çiftçilerimize elektrik faturalarını hasat sonrasında ödeme imkanı getirdik. Ürününü satacak, gelir elde ettikten sonra faturasını ödeyecek. Önceki dönemlerine ait borçları için 5 yıla kadar vade ile faiz işletilmeden geri ödeme imkanı sağladığımızı müjdeledik. Alım fiyatlarında artış yaptık. 2002 yılında sosyal amaçlı harcamalara bütçeden ayrılan kaynak 1,6 milyar lira iken, 2022 yılında bu rakam 146 milyar liraya ulaştı.

Ben net söyleyeyim, inşallah bu yüzyıl adını koyuyorum, Türkiye yüzyılı olacak. Dünyada şartlar ne getiriyor ne götürüyor, Avrupa'da, ABD'de durum nedir görüyorsunuz. Türkiye bu sıkıntıları yaşamadı, yaşamıyor. Kuvvetli sanayinin yanısıra turizm sektörü de etkili oldu. 2022 yılı küresel büyüme tahminleri dünyada hep aşağı doğru güncelleniyor. Ama buna rağmen Türkiye ekonomi modelimiz büyümenin devamını ispat ediyor. Bu kapsamda büyümenin yüzde 5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz 2022'de. Daha iyisi olacak.

Yine dünyanın gündeminde! Jill Biden son anda durdurdu"BURADAN YATIRIMCILARA ÇAĞRIMI YAPIYORUM..."

Şubat bile değil Ocak'tan itibaren emarelerini çok rahat göreceğiz. Enflasyondan önce şu anda faize bakıyorum. Şu an itibariyle faiz oranını yüzde 12'ye indirdik. Buradan yatırımcılara çağrımı yapıyorum; eğer yatırımcıysan kamu bankaları başta olmak üzere şu anda faiz yüzde 12'ye indi. Bundan sonra daha aşağı inecek, yukarı çıkmak yok. Bu enflasyonu da baskılayacak, aşağı indirecek. Yatırımcı neyi arar? Yapacağı yatırımda düşük faiz arar. Bizim 5'li başlığımız yatırım, istihdam, üretim, cari harcama noktasında özellikle oradaki büyümeyi arzu ettiğimiz istikamete getirmek. Bu 5 başlıkla bir defa gel yatırımını yap, düşük faizle krediyi birinci derecede kamu bankalarından al. Hem istihdam sağla, hem üretim, hem ihracatta yerini al, bir de ülkenin büyümesine katkı sağla. Bunu inşallah bu yıl içerisinde beklemeden yılbaşından itibaren neticelerini almaya başlayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizle birlikte enflasyon da düşecekASGARİ ÜCRETE "ZAM" AÇIKLAMASI

Zaten şu ana kadar yapmış olduğumuz asgari ücret tespit rakamları noktasında son asgari ücret rakamını Aralık'ta yapacağız. Tekrar değerlendirme yapıp yeni adı inşallah yıl sonu itibariyle atacağız. 2023'e girerken çok daha farklı ve güçlü şekilde gireceğiz. Asgari ücreti yükseltirken getirdiği yükün tamamını işverenin üzerine bırakmadık. Onu da üzerimize aldık, üretimi korumuş olduk. Devlet olarak fedakarlıkta bulunarak tüm ücretlilerin asgari ücrete kadarki kısmından vergileri kaldırdık. İşçi memur ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanlara vergi istisnası kaynaklı ilave geliri sağladık. İşçilerimizi enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında önlemek birinci önceliğimiz. Bu bir ara artış idi. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için asıl tespiti inşallah önümüzdeki Aralık'ta yapacağız.

Son aşamasına getirdiklerini biliyorum, bize sunduklarında gereken değerlendirmeyi yapacağız. İnşallah doğalgazda sıkıntı yaşamayacağız.

EYT AÇIKLAMASI

EYT'yi son aşamaya getirdiklerini biliyorum. Bize sunduklarında gerekli değerlendirmeyi yapacağız.

Biz elektrikte ve doğal gazda her türlü desteği veriyoruz. Bu kış ile beraber Karadeniz gazı da devreye girerse daha da rahatlarız. Rusya ile bizim bir sıkıntımız yok. Akkuyu'da da Ruslarla birlikte çalışıyoruz. 2023 içinde ilk tribün yetişecek. Biz tabii bu arada Sinop'ta bir nükleer enerji santralinin adımını atacağız. Rusya ile görüşmelerimiz sürüyor. Akkuyu'da tribünler 2028'de bitmiş olacak.

AKDENİZ VE KARADENİZ'DE SONDAJ ÇALIŞMALARI

Bugün dünyada sayılı ülkelerde var. 4 tane sondaj, 2 tane sismik araştırma gemimiz var. Ama Karadeniz'de, ama Akdeniz'de araştırma yapıyorlar. Umarız kabiliyetlerinin neticesine alacak. Doğal gaz da gelse petrol da gelse bizim için eyvallah. Ama tabi tüm yatırımlar doğal gaz üzerine. Nereye gitsek, 'başkanım ne olur bizim doğal gaz gelsin' diyor.

MERKEZ BANKASININ FAİZ KARARI

ABD'nin faiz artırımı nedir? Ne kadar bir oran? Küçük bir oran. Şu an Amerika'da son rakam yüzde 6 olabilir. Avrupa'da da durum yine böyle. Çift haneli rakamda değiller. Biz yıl sonuna kadar faizimizi tek haneli rakama indirmeliyiz. Biz altı sıfırı attığımız zaman Türk Lirası değer kazandı mı? Ve biz 6 sıfırı attık, paramız bir anda değer kazandı. Yatırımcıların kazanacağı ile faizi ödemesi mümkün hale gelecek. Soygunu önlüyoruz. Biz soygunculara değil, yatırımcılara bir imkan açalım istiyoruz. Sen yatırım yap da onunla kazan. Verdiği o krediden aldığı faiz ile 'şu kadar kazandım' Kamu bankalarına onu söylüyorum. Siz ne kadar yatırımcıyı takviye ettiniz, bununla beraber ülke nereden nereye gidiyor, bu önemli. Türkiye ekonomi modeli ile beraber seçime giderken de mottomuz bu olacak 'Türkiye'nin yüzyılı'. Yatırımcıyı teşvik etmeye devam edeceğiz.

MERKEZ BANKASI'NIN REZERV TARTIŞMALARI

Merkez Bankası üzerinde spekülasyon üretmeye çalışıyorlar. Rezervlerimiz iyi durumdalar. Yeri gelecek Merkez Bankası Botaş'ın sıkıntılarına çare olacak. Gücünü kaybetmesini bekleyenler avucunu yalayacaklar.

TOGG NE ZAMAN YOLLARDA OLACAK?

Ürkütücü bir fiyat ortaya çıkacağına ihtimal vermiyorum. 29 Ekim'e yetiştirmeyi istiyoruz. Potansiyeli süper.

BORSA İLE İLGİLİ İDDİALAR

Borsa'ya girenin çok kazanını olduğu gibi kaybedeni de oluyor. Bizim borsamız kazandıran bir borsa. Hazine ve Maliye Bakanımız hazırlıklarını tamamlıyor. Konu en ince ayrıntısına kadar incelenecek ve bunu da kamuoyu ile paylaşacağız.

'CHP bir milli<br>güvenlik sorunudur'

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Erken seçim olmayacağına inandılar. Seçim beyannamemiz konusunda çalışma devam ediyor.

"SAĞLIKTA DÜNYA İLE YARIŞIR DURUMA GELDİK"

Etlik'teki hastanede onkoloji servisi ile Türkiye'de müstesna bir hastane oldu. Ben etrafındaki ağaçlandırma yeşilin bitirilmesini de istedim. 2 ay içinde çevredeki yeşil de hallolacak. Ankara iki büyük hastaneyi yakaladı. İstanbul'da da Çam Sakura var, Kartal var. Orada da şehir hastanelerimiz gayet iyi bir konumda. İleride duruma göre bir şehir hastanesi daha yapma durumumuz olabilir. Sağlıkta şu an dünya ile yarışır duruma geldik bu da tabii bizi çok mutlu ediyor.

Başarılı bir şekilde sona erdi"BAŞARILI BİR ŞEKİLDE SONA ERDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. "CHP milli güvenlik sorunudur" diyerek Mersin'deki saldırıyı düzenleyen teröristin CHP'nin raporunda yer almasına tepki gösteren Erdoğan, ekonomiye ilişkin de mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret yılbaşında ne kadar olacak?" sorusu karşısında herhangi bir rakam telaffuz etmezken, "Hiç endişeniz olmasın" şeklinde cevap verdi.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Erken seçim olmayacağına inandılar. Seçim beyannamemiz konusunda çalışma devam ediyor.

"SAĞLIKTA DÜNYA İLE YARIŞIR DURUMA GELDİK"

Etlik'teki hastanede onkoloji servisi ile Türkiye'de müstesna bir hastane oldu. Ben etrafındaki ağaçlandırma yeşilin bitirilmesini de istedim. 2 ay içinde çevredeki yeşil de hallolacak. Ankara iki büyük hastaneyi yakaladı. İstanbul'da da Çam Sakura var, Kartal var. Orada da şehir hastanelerimiz gayet iyi bir konumda. İleride duruma göre bir şehir hastanesi daha yapma durumumuz olabilir. Sağlıkta şu an dünya ile yarışır duruma geldik bu da tabii bizi çok mutlu ediyor.

SİYASETE GENÇLİKTE BAŞLADIM

Genç olarak bu işe başladım. 40 yıllık siyaset hayatıma gençlik kollarından başlayarak geldim, bu yüzden de hep genç kaldım. Mutlaka gittiğim yerlerde gençlerle bir araya geliyorum. Orhan Bey'in türküsü ile Samsun'da kapanış yaptık, herkes coştu. Gençlerin hepsi büyük bir çoşku içine girdi Sakarya'da da aynı coşku yaşandı. 

AK PARTİ'DE DEĞİŞİM OLACAK MI?

Futbol takımlarında bile A'dan Z'ye bir değişim olmaz. Mevcut omurgayı korursun takviye nereye gerekiyor ise oraya takviye yaparsın. İller basında, yönetimdeki yapı olarak değişiklikleri yaparak çok daha güçlü bir kadro ile yeni seçime hazırlanmak gerekir. Cumhur ittifakı olarak da ayrıca bir durumumuz söz konusu. Cumhur ittifakını yapısı da bizi ilgilendiriyor. Dayanışma içinde bu işi devam ettireceğiz.

KABİNEDE REVİZYON

8 ay içinde böyle iş yapmak yöneticilik olarak da sağlıklı olmaz. Fevkalede bir durum olursa böyle bir adım da atılabilir. Kadro yeniliklerini bayrak değişimi ve tazelenme olarak gördüğümü daha önce de ifade ettim.

2023 SEÇİMİNE DOĞRU

Hellaleşmeye açığım. Küskünlüğü olanlara kapılarımızı her zaman açıp onları partimizde değerlendiriyoruz, değerlendirmeye de devam edeceğiz. Dava içinde şahıslara kırgınlık küskünlük olabilir ama davaya küskünlük olmaz.

Biz şu anda millete hizmet yolunda ne yapabiliriz ona bakıyoruz. Özel olarak ne yaptıklarını (muhalefet) takip etmiyorum. Biz sadece işimize bakacağız, siyaset programımızla beraber gayet güzel bir şekilde milletimizin karşısına çıkacağız.

Biz onların adayının kim olup olmayacağı ile ilgilenmiyoruz. Bizim derdimiz değil. Biz şu an bu seçime en ideal şekilde nasıl hazırlanırız onun derdindeyiz. Bir önceki seçimde bizim siyaset belgemiz neydi, şimdi ne olacak? Bu çalışmayı yapıyoruz. Tayyip Erdoğan'ı benim ülkem tanıyor. Kolay değil 20 yıl bu ülkede başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış biri olarak ben milletimin tanımadığı bilmediği bir insan değilim. Benim milletim en rahat oyunu Tayyip Erdoğan'a verir çünkü tanıyor. Yaptıklarımız ortada. Bir endişe taşımıyorum. Devlet Bey de açıklamasını çok önce yaptı.

Türkiye yüzyılı iddialı bir ifade ve bu ifade ile tarihi bir seçime giriyoruz. Her seçimde bir tasfiye olur, bu seçimde de birileri tasfiye olacak. .Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri
E-Posta: [email protected]..