PKK'lı terörist Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı sahte kimlikle İstanbul'da yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Azez Mare bölgesinde, PKK/KCK terör örgütü mensubu, 'Ebu Ali' kod adlı Hasan Najjar'ın 1,8 kilo C-4 plastik patlayıcı canlı bomba yeleği ve mühimmatla yakalandığını duyurdu. Öte yandan Bakan Soylu, Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye geçen, Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı'nın sahte kimlikle İstanbul’da yakalandığını açıkladı.


PKK'lı terörist Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı sahte kimlikle İstanbul'da yakalandı

PKK'lı terörist Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı sahte kimlikle İstanbul'da yakalandı
Giriş Tarihi: 11.8.2022  12:44 Son Güncelleme: 11.8.2022  13:54
Son dakika: PKK'ya üst üste darbe! Sözde özel kuvvetler üyesi ve canlı bomba yakalandı
Bakan Soylu İki önemli operasyonu paylaştı... Terör örgütüne arka arkaya darbe iniyor
Bakan Soylu peş peşe paylaştı! Karayılan'ın talimatıyla İstanbul’a eylem için gelen terörist yakalandı

PKK’lı terörist Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı sahte kimlikle İstanbul’da yakalandıSon dakika haberine göre PKK elebaşı Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye geçen, PKK’nın sözde özel kuvvetlerine mensup, bomba eğitimi veren, İstanbul’da eylem yapmak ve yaptırmak üzere gelen; Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı, Fatih'te düzenlenen operasyonda sahte kimlikle yakalandı.

İstanbul TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında pazar günü Fatih'te operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan iki kişiden birinin 2014 yılında PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün kırsal alanına katıldığı, PKK'nın sözde özel kuvvetlerinde yer alan ve halen Xalit Seydo Botan Gever kod adını kullandığı tespit edilen Mehdi Mıhçı (26) olduğu
belirlendi.
Bakan Soylu duyurdu: PKK/KCKlı terörist Hasan Najjar canlı bomba yeleğiyle yakalandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Azez Mare bölgesinde, PKK/KCK terör örgütü mensubu, 'Ebu Ali' kod adlı Hasan Najjar'ın 1,8 kilo C-4 plastik patlayıcı canlı bomba yeleği ve mühimmatla yakalandığını duyurdu. Bakan Soylu, Karayılan'ın talimatıyla İran'dan İstanbul’da eylem yapmak için gelen teröristin yakalandığını da paylaştı.


 PKK'ya üst üste darbe! Sözde özel kuvvetler üyesi ve canlı bomba yakalandı
 Hatay Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Suriye Görev Gücü ile birlikte ortak düzenledikleri operasyonda PKK/KCK Terör Örgütü mensubu Ebu Ali kod Hasan Najjar, üzerindeki 1.8 kilogram C-4 plastik patlayıcı, canlı bomba yeleği ve çok sayıda mühimmat ile birlikte yakalandı. Öte yandan yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye'ye geçen, PKK'nın sözde özel kuvvetlerine mensup ve bomba eğitimi veren bir teröristin daha yakalandığını bildirdi.
Bakan Soylu İki önemli operasyonu paylaştı... Terör örgütüne arka arkaya darbe iniyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Azez Mare bölgesinde, PKK/KCK terör örgütü mensubu, 'Ebu Ali' kod adlı Hasan Najjar'ın 1,8 kilo C-4 plastik patlayıcı canlı bomba yeleği ve mühimmatla yakalandığını duyurdu. Öte yandan Bakan Soylu, Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye geçen, Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı'nın sahte kimlikle İstanbul’da yakalandığını açıkladı.

Son dakika: PKK’ya üst üste darbe! Sözde özel kuvvetler üyesi ve canlı bomba yakalandı

Son dakika... Emniyet güçleri terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlara imza atmaya devam ediyor. Bombalı eylem yapmaya hazırlanan terör örgütünün bir canlı bombası Azez Mare bölgesinde yakalandı. Yine İstanbul'da terör örgütünün sözde özel kuvvetlerine mensup olan ve bomba eğitimi veren bir teröristin yakalandığı da bildirildi.

CANLI BOMBA YELEĞİ VE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT

Hatay Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Suriye Görev Gücü ile birlikte ortak düzenledikleri operasyonda PKK/KCK Terör Örgütü mensubu Ebu Ali kod Hasan Najjar, üzerindeki 1.8 kilogram C-4 plastik patlayıcı, canlı bomba yeleği ve çok sayıda mühimmat ile birlikte yakalandı.

BAKAN SOYLU: KAHRAMAN EVLATLARIMIZA TEBRİKLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Suriye Görev Gücü ortak operasyonunda; Azez Mare Bölgesinde PKK/KCK Terör Örgütü mensubu Ebu Ali kod Hasan Najjar, 1.8 kg C-4 Plastik Patlayıcı canlı bomba yeleği ve çok sayıda mühimmat ile yakalandı

Sınırlarımız içinde de, sınır ötesinde de terörislere göz açtırmayan; Emniyet Teşkilatımıza, Emniyet İstihbarat Birimlerimize, Jandarmamıza, Suriye Görev Gücü'ndeki Kahraman Evlatlarımıza tebrikler.

İran'dan İstanbul'a! PKK'ya peş peşe darbeler... Bakan Soylu paylaştı

Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 'firar' ve Yüksekova Sulh Ceza Hakimliğince Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan 'aranıyor' kaydı bulunan Mehdi Mıhçı'nın üzerinden sahte kimlik çıktığı kaydedildi.

Mıhçı'yla birlikte gözaltına alınan kişinin ise Civan A. (26) olduğu öğrenildi. Ayrıca Mıhçı ile bağlantısı tespit edilen Kerem Ş. (43), Manisa Akhisar'da gözaltına alındı.

OPERASYONU SOYLU DUYURDU
Operasyonu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu twitter hesabı üzerinden duyurdu. Soylu, Mehdi Mıhçı'nın Karayılan ile çekilen fotoğrafını paylaşırken, "Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye'ye geçen, PKK'nın sözde özel kuvvetlerine mensup, bomba eğitimi veren,İstanbul'da eylem yapmak ve yaptırmak üzere gelen; Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı, başarılı bir operasyonla sahte kimlikle İstanbul'da yakalandı" ifadelerini
kullandı.
 

KARAYILAN'IN TALİMATIYLA GELEN TERÖRİST İSTANBUL'DA YAKALANDI

Bakan Soylu ardından yaptığı açıklamada da İstanbul'da bir terör örgütü üyesinin daha yakalandığını bildirdi.

Soylu "Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye'ye geçen, PKK'nın sözde özel kuvvetlerine mensup, bomba eğitimi veren, İstanbul'da eylem yapmak ve yaptırmak üzere gelen; Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı, başarılı bir operasyonla sahte kimlikle İstanbul'da yakalandı" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı emniyet güçlerini tebrik etti.

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde; PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü adına İstanbul ilinde bombalı eylem (fedai eylem) yapmak üzere gelen sözde özel kuvvetler içinde bomba eğitimi veren Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı isimli örgüt mensubu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonuyla, sahte kimlikle yakalanarak, gözaltına alındı. 2014 yılında PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün kırsal alanına katıldığı tespit edilen teröristle birlikte, 3 kişi gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
PKK'ya üst üst darbeler: Canlı bomba ve Karayılan'ın talimat verdiği Mehdi Mıhçı yakalandı
Bakan Soylu, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Suriye Görev Gücü ortak operasyonunda; Azez Mare bölgesinde PKK/KCK terör örgütü mensubu 'Ebu Ali' kod adlı Hasan Najjar, 1,8 kilo C-4 plastik patlayıcı canlı bomba yeleği ve çok sayıda mühimmat ile yakalandı. Sınırlarımız içinde de sınır ötesinde de teröristlere göz açtırmayan; emniyet teşkilatımıza, emniyet istihbarat birimlerimize, jandarmamıza, Suriye Görev Gücü'ndeki kahraman evlatlarımıza tebrikler" dedi. 

Sözde üst düzey PKKlı İstanbulda yakalandıSÖZDE ÜST DÜZEY PKK'LI İSTANBUL'DA YAKALANDI
PKK’lı terörist canlı bomba yeleğiyle yakalandıPKK'LI TERÖRİST CANLI BOMBA YELEĞİYLE YAKALANDI