Son dakika: MİT'ten nokta operasyon! Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi.

MİT, terör örgütü PKK’nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli’yi Irak’ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi. Operasyonun önemi ne? Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, operasyon ile ilgili A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Ağar, "Bombayı füzeyi sadece teröristlerin kafasına çakmadı" ifadelerini kullandı..


Son dakika: MİT'ten nokta operasyon! Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi.

Son dakika: MİT'ten nokta operasyon! Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi
Giriş Tarihi: 19.06.2022 10:52 Güncelleme Tarihi: 19.06.2022 11:14
MİT'in Türkiye-Irak sınırının 275 kilometre derinliğindeki operasyonuyla Süleymaniye'de etkisiz hale getirilen Şibli, sözde Kandil yönetiminin Suriye'deki yapılanmasının önemli isimleri arasında gösterilen "Şahin Cilo" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in en yakınındaki isimlerden biriydi.


MİT, terör örgütü PKK'nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı olan 'Ferhat Derik' kod adlı Hüseyin Şibli'yi Irak'ta etkisiz hale getirdi.

Son dakika: MİT’ten nokta operasyon! Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildiSon dakika haberi... MİT, terör örgütü PKK’nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli’yi Irak’ın Süleymaniye kentinde etkisiz MİT sözde üst düzey yöneticiyi halletti

Operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli'yi Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirildi.
MİT, PKK’nın sözde üst düzey yöneticisi Hüseyin Şibli'yi etkisiz hale getirdi
Son dakika: MİT'ten nokta operasyon! Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi

 Milli İstihbarat Teşkilatı, teröristlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri kapsamında gündemde olan Suriye'nin kuzeyindeki korsan terör yapılanmasının en kritik isimlerinden birisi Suriyeli terörist "Ferhat Derik" kod adlı Hüseyin Şibli, Süleymaniye'nin Kelar bölgesinde etkisiz hale getirildi.
Son dakika: MİT’ten nokta operasyon! Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildiSon dakika haberi... MİT, terör örgütü PKK’nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli’yi Irak’ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi. Operasyonun önemi ne? Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, operasyon ile ilgili A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Ağar, "Bombayı füzeyi sadece teröristlerin kafasına çakmadı" ifadelerini kullandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli'yi, Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ferhat Derik kod adlı terörist Hüseyin Şibli, terör örgütünün sözde Kandil yönetimi tarafından Irak'ta görevlendirildi.

MİT’ten PKK’ya nokta operasyonMİT'TEN PKK'YA NOKTA OPERASYON

Kandil'deki terör elebaşlarının, terörist Şibli'nin bölge dışı üçüncü ülkelerle çıkar ilişkisi kurarak Irak'ta yeni bir terör yapılanması oluşturmayı hedefledikleri belirlendi.

MİT'in Türkiye-Irak sınırının 275 kilometre derinliğindeki operasyonuyla Süleymaniye'de etkisiz hale getirilen Şibli, sözde Kandil yönetiminin Suriye'deki yapılanmasının önemli isimleri arasında gösterilen "Şahin Cilo" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in en yakınındaki isimlerden biriydi.

HELEP, GARA VE KANDİL'DE TERÖRİST FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Aslen Suriye/El-Malikiyeli olan Hüseyin Şibli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu dönemde terör örgütü PKK'ya katıldı.

Terörist Şibli, Suriye'nin Halep kentiyle Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Kandil'de terörist faaliyetlerde bulundu, 2014'te Suriye'de PKK'nın kontrol sağladığı yerleşim yerlerinden sorumlu sözde yürütme konseyi üyeliğine getirildi.

Terörist Şibli, 2019'dan itibaren terör örgütünün sözde Suriye özerk yönetimi merkez konseyi eş başkanı olarak faaliyet yürütüyordu.

OPERASYONUN ÖNEMİ NE?

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, operasyon ile ilgili A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

MUHTEŞEM OPERASYONLARDAN BİRİ DAHA

İşte o açıklamalardan satır başları;

Milli İstihbarat Teşkilatı'mızın altına imzasını attığı muhteşem operasyonlardan bir tanesi daha. Bu etki odalı harekat Süleymaniye Kelar'da oldu Türkiye'nin en güney ucundan yaklaşık 280 km uzakta. Yani şu an kadar icra edilen en uzun soluklu en derindeki harekat.

GELİNEN NOKTAYI GÖSTERİYOR

274 km, bu neye karşılık geliyor bir kere bunu anlamamız gerekiyor. Bu harekatı gerçekleştiren SİHA menzil itibariyle Türkiye'nin gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. Türkiye'den Şemdinli'den 274 km.

3 KİŞİ DAHA ETKİSİZLEŞTİRİLDİ

Bence bu harekatta uzun menzilli yeni nesil bir SİHA kullanıldı. Bu SİHA'nın güdümü çok üstün bir teknolojiye karşılık geliyor. Sahadaki istihbarat çok üstün ve çok nitelikli bir istihbarata karşılık geliyor. Onunla beraber 3 kişi daha etkisizleştirildi bu olayda.

"BOMBAYI SADECE TERÖRİSTLERİN KAFASINA ÇAKMADI"

Gara'da sorumluluk yapmış Kandil'de sorumluluk yapmış. Ve Süleymaniye Kelar'de etkisizleştiriliyor. YPG ile PKK arasındaki organik bağı anlatan son derece önemli bir ispat.

YPG PKK ayrıdır diyorlar ya bütün bunlara noktaya koyuyor. Bombayı füzeyi sadece teröristlerin kafasına çakmadı, YPG-PKK ayrıdır diyenlerin kafasına da çaktı bu harekatla.
 

ŞAHİN CİLO'NUN SAĞ KOLU OLARAK BİLİNİYORDU

MİT'in başarılı nokta operasyonları sonucunda, Irak ve Suriye'de liderlerini tek tek kaybeden Kandil Yönetimi, Suriye'deki kukla yapılanmanın yöneticilerinden "Şahin Cilo" kod adlı teröristin sağ kolu olarak bilinen sözde Suriye Özerk Yönetimi Merkez Yürütme Konseyi Eş Başkanı "Ferhat Derik" kod adlı Hüseyin Şibli'yi Irak'ta görevlendirdi.

SON DAKİKA! MİT'ten PKK'ya nokta operasyon! Terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi | Video
Kandil'deki terörist elebaşları, Şibli'nin Suriye'de "bölge dışı üçüncü ülkeler" ile kurduğu çıkar ilişkilerini Süleymaniye'nin güneyine taşıyarak, Irak'ın derinliklerinde yeni bir terör yuvası oluşturmayı hedefliyordu. MİT tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon neticesinde etkisiz hale getirilen Hüseyin Şibli, PKK'nın Suriye'deki en önemli isimleri arasında yer alıyordu.

ÖRGÜTE, TERÖRİST ELEBAŞI ÖCALAN SURİYEDEYKEN KATILDI

Aslen Suriyeli olan Şibli, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu dönemde PKK'ya katıldı. 2004 yılında Halep kırsalında sorumlu düzeyde görevlendirilen Şibli, daha sonra örgütün liderlerini eğittiği Gara ve Kandil'de görevlendirildi. 2014'te Suriye'de yaşanan siyasi otorite boşluğu ve üçüncü ülkelerin desteğiyle, PKK'nın kontrol sağladığı Ras El Ayn, Dırbesiye, Haseke, Tel Tamr ve Amude gibi yerleşim yerlerinden sorumlu olarak PYD/YPG'nin Yürütme Konseyi Üyeliğine seçildi. Bu dönemde, terörist "Şahin Cilo" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in en yakınındaki kişilerden biri haline gelen Şibli, 2019'dan sonra sözde Suriye Özerk Yönetimi Merkez Yürütme Konseyi Eş Başkanı ve Genel Güvenlik'ten Sorumlu olarak görevlendirildi. Şibli, Haziran 2022'de Süleymaniye'nin Kelar bölgesinde MİT tarafından düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

"MUHTEŞEM OPERASYONLARDAN BİR TANESİ DAHA"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, A Haber canlı yayınında operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "MİT'in altına imzasını attığı muhteşem operasyonlardan bir tanesi daha. Bu etki odaklı harekat, Süleymaniye Kelar'da oldu. Şu ana kadar icra edilen en uzun soluklu harekat. 274 kilometre. Bu harekatı gerçekleştiren SİHA, menzil itibarıyla Türkiye'nin gelmiş olduğu noktayı gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"BENCE BU HAREKATTA UZUN MENZİLLİ YENİ NESİL BİR SİHA KULLANILDI"

Abdullah Ağar, şu ifadeleri kullandı:

"Bu harekatın son derece önemli bir özelliği var. Türkiye'nin etki ve kabiliyeti ile ilgili. Bence bu harekatta uzun menzilli yeni nesil bir SİHA kullanıldı. Bu SİHA'nın güdümü, komuta kontrolü çok üstün bir teknolojiye karşılık geliyor.

Vuruşu, çok üstün bir teknolojiye karşılık geliyor. Sahadaki istihbarat, çok üstün ve nitelikli bir istihbarata karşılık geliyor. Bu olayda 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu terörist Tel Abyad sözde sorumlusu. Suriye'nin doğusu ve kuzeyi sözde eş başkanlarından bir tanesi. Gara'da ve Kandil'de sorumluluk yapmış. Süleymaniye'de etkisiz hale getiriliyor."


 



MİT'ten nokta operasyon: Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirdi
MİT, terör örgütü PKK'nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı olan 'Ferhat Derik' kod adlı Hüseyin Şibli'yi Irak'ta etkisiz hale getirdi.

MİT'ten nokta operasyon: Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildiMİT, Kuzey Irak'ta PKK'nın üst düzey ismine nokta operasyon düzenledi.

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisi Hüseyin Şibli, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Irak'ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.
MİTten Süleymaniyede operasyon... Hüseyin Şibli etkisiz hale getirildi
Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisi Hüseyin Şibli, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Irak'ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi.

MİT, terör örgütü PKK’nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Hüseyin Şibli’yi Irak’ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi.

Türkiye, sınır ötesi operasyonlarına bir yenisini ekledi.

Nokta atışı operasyon, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından düzenlendi.

Hedefte, PKK'nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı vardı.

Süleymaniye'de operasyon

Irak'ın Süleymaniye kentinde düzenlenen operasyonda Suriyeli terörist Hüseyin Şibli etkisiz hale getirdi.

İçinde terörist Şibli'nin bulunduğu araç vuruldu. Operasyonla ilgili fotoğraflar paylaşıldı.

Operasyonun perde arkası

Ferhat Derik kod adlı terörist Hüseyin Şibli, terör örgütünün sözde Kandil yönetimi tarafından Irak'ta görevlendirildi.

Kandil'deki terör elebaşlarının, terörist Şibli'nin bölge dışı üçüncü ülkelerle çıkar ilişkisi kurarak Irak'ta yeni bir terör yapılanması oluşturmayı hedefledikleri belirlendi.

Ferhat Abdi Şahin'in en yakınındaki isimlerden biriydi

MİT'in Türkiye-Irak sınırının 275 kilometre derinliğindeki operasyonuyla Süleymaniye'de etkisiz hale getirilen Şibli, sözde Kandil yönetiminin Suriye'deki yapılanmasının önemli isimleri arasında gösterilen "Şahin Cilo" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in en yakınındaki isimlerden biriydi.

Helep, Gara ve Kandil'de terörist faaliyetlerini sürdürdü

Aslen Suriye/El-Malikiyeli olan Hüseyin Şibli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu dönemde terör örgütü PKK'ya katıldı.

Terörist Şibli, Suriye'nin Halep kentiyle Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Kandil'de terörist faaliyetlerde bulundu. 2014'te Suriye'de PKK'nın kontrol sağladığı yerleşim yerlerinden sorumlu sözde yürütme konseyi üyeliğine getirildi.

Terörist Şibli, 2019'dan itibaren terör örgütünün sözde Suriye özerk yönetimi merkez konseyi eş başkanı olarak faaliyet yürütüyordu.
Bombayı sadece teröristlerin kafasına çakmadıBOMBAYI SADECE TERÖRİSTLERİN KAFASINA ÇAKMADI

İsveç halkından hükümete ve PKK’ya tepki!İSVEÇ HALKINDAN HÜKÜMETE VE PKK'YA TEPKİ!

MİTten PKKya nokta operasyonMİT'TEN PKK'YA NOKTA OPERASYON