Ankara'da felaket! Sele kapılan vatandaş hayatını kaybetti

 Ankara'da kuvvetli yağış etkili olurken, yollar kısa sürede göle döndü; bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Öte yandan AFAD'dan yapılan açıklamada, "Ankara'da bir kişi araçla sele kapıldı, AFAD'dan 21 JÖAK'tan 23 kişilik ekip olay yerine sevk edildi." ifadelerine yer verildi. Yeni gelen bilgilere göre, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Ankara’da sele kapılan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı." dedi. Gelen son dakika haberine göre,


Ankara'da felaket! Sele kapılan vatandaş hayatını kaybetti

 Son dakika: Ankara'da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

Giriş Tarihi: 11.06.2022  23:11 Güncelleme Tarihi: 12.06.2022 

Son dakika: Ankara'da sel felaketi | Sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti

Ankara'da felaket! Sele kapılan vatandaş hayatını kaybetti 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara’da sele kapılan bir vatandaşın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Öte yandan İsmail Çataklı, Ankara'da 1 kişi için daha kayıp ihbarı yapıldığını bildirdi. AFAD son durumla ilgili detayları aktardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

Son dakika haberler: Başkent Ankara son günlerde sel felaketi ve yaşanan sorunlarla boğuşurken birçok noktadan mağduriyet, esaret ve can pazarı görüntüleri geldi. Kentin tamamında etkili olan yağış nedeniyle bazı alt geçitler suyla doldu. Bazı cadde, bulvar ve sokaklarda da trafikte aksamalar yaşandı. Akşam saatlerinde kayıp ihbarı yapılan vatandaşlardan İlkay Yiğit'ten de acı haber geldi. İşte Ankara'dan gelen görüntü ve son dakika haberleri...

Son dakika: Ankara’da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

Son dakika haberler: Ankara üzerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Altındağ Karapürçek Mahallesi Tatlar Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı, çok sayıda araç sel sularıyla sürüklendi. Rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak çalışan 27 yaşındaki İlkay Yiğit'in sel sularına kapıldığı öğrenildi.

Kayıp ihbarı üzerine 21 kişilik AFAD ekibi ile 23 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi bölgeye sevk edildi.

Son dakika: Ankara’da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

SON DAKİKA | İLKAY YİĞİT'İN DERE KENARINDA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği arama çalışmaları sonucu Yiğit'in cansız bedeni, dere kenarında, sel sularıyla sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu.

Son dakika: Ankara’da sel felaketi | Sele kapılan bir kişi hayatını kaybettiSon dakika haberi... Ankara'da kuvvetli yağış etkili olurken, yollar kısa sürede göle döndü; bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Öte yandan AFAD'dan yapılan açıklamada, "Ankara'da bir kişi araçla sele kapıldı, AFAD'dan 21 JÖAK'tan 23 kişilik ekip olay yerine sevk edildi." ifadelerine yer verildi. Yeni gelen bilgilere göre, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Ankara’da sele kapılan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı." dedi. Gelen son dakika haberine göre,

Ankara'da sel can aldı

Ankara Altındağ'da dere taşması sonucu sel sularına kapılan bir servis sürücüsünün cansız bedeni bulundu.

Ankara'da felaket! Sele kapılan vatandaş hayatını kaybetti

Başkentte aralıklarla etkili olan yağmur, öğleden sonra etkisini artırdı. Şiddetli yağış, özellikle Çankaya, Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde etkili oldu.

Birçok noktada su birikintileri oluştu, Çankaya Dikmen bölgesinde bazı yollar kısa sürede göle döndü. Yağış şehir içi ulaşımı da aksattı.

Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi! Ankara'da hayat felç oldu! Meteoroloji tekrar uyardı

Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, bazıları yollarda kaldı. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı.

Kentte yağmur ile birlikte rüzgar da etkili oldu. Bazı bölgelerde binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Altındağ ilçesinde binanın camları şiddetli rüzgarda kırıldı, cami minaresindeki hilal de uçtu.

Son dakika: Ankara’da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

BAŞKENT ANKARA'DA BİRÇOK NOKTADA ESARET

Kentin tamamında etkili olan yağış nedeniyle bazı alt geçitler suyla doldu. Bazı cadde, bulvar ve sokaklarda da trafikte aksamalar yaşandı. Kentin merkezinde sağanağa metro istasyonları ve otobüs duraklarında yakalanan vatandaşlar, dakikalarca yağmurun dinmesini bekledi.

Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Ankara'da etkili olan şiddetli yağmur ve rüzgara ilişkin Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'da yağışlı hava etkili oluyor. Şu ana kadar metrekareye 20 kilogram yağış düştü, önemli bir ihbar ulaşmadı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

1 KİŞİ KAYBOLDU
Öte yandan Altındağ ilçesi Karapürçek mahallesinde içinde 1 kişi bulunan otomobil sele kapılarak kayboldu.

Bunun üzerine AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, UMKE ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler, kayıp kişiyi arama çalışması başlattı.
AFAD'dan yapılan açıklamada, "Ankara'da etkili olan yağış nedeniyle, Acil Çağrı Merkezi'ne gelen toplam ihbar sayısı 'ye ulaşmıştır. Araç içinde sele kapılan bir vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere AFAD'dan 21, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'ndan 23 kişilik ekip olay bölgesine yönlendirilmiştir" denildi.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Ankara'daki sağanakta Altındağ'daki Tatlar Deresi'nin taşması sonucu sel sularına kapılan servis sürücüsünün cansız bedenine arama kurtarma ekiplerince dere kenarında ulaşıldı. Sel felaketinde hayatını kaybeden kişinin CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, yaptığı açıklamasında, "Ankara'da sele kapılan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Allah rahmet eylesin." dedi.

Başkentte etkili olan sağanak nedeniyle taşan Tatlar Deresi'nde sel sularına kapılan kişinin cesedine, arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu ulaşıldı.

Altındağ Karapürçek Mahallesi Tatlar Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı, çok sayıda araç sel sularıyla sürüklendi.

Rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak çalışan 27 yaşındaki İlkay Yiğit'in sel sularına kapıldığı öğrenildi.

Kayıp ihbarı üzerine 21 kişilik AFAD ekibi ile 23 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi bölgeye sevk edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de destek verdiği arama çalışmaları sonucu Yiğit'in cansız bedeni, dere kenarında, sel sularıyla sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu.

YENİ YAĞIŞ UYARISI

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda basın mensuplarına açıklama yaptı. Çataklı, saat 14.30'dan itibaren Ankara'da yoğun yağış ve fırtına etkili olduğunu belirterek, "Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerimizden yoğun ihbarlar geldi. Saat 14.30'dan sonra Çankaya ilçemize, metrekareye 28 kilogram yağış düştü. Bu sebeple de il genelinde 1939'u 112 üzerinden itfaiyeye olmak üzere; il AFAD'a 278 olarak toplamda ise 2217 ihbar yapıldı. Bunlar çoğunlukla su baskını, ağaç devrilmesi, çatı uçması, araç zarar görmesi gibi insan mahsur kalmaları da oldu içlerinde" dedi.


Çataklı, yağışlı havanın bu geceden itibaren etkili olmasının beklendiğini kaydederek, "Gece ve yarın pazar sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nin geneli, sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısı; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya'nın kuzeyi, Batı Karadeniz ve Kütahya çevreleri ve Afyonkarahisar'ın kuzeyi, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimleri yani Çorum, Amasya, Tokat, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu Erzurum, Kars Ardahan, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Adana'nın kuzey ilçelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" dedi. Çataklı, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Öte yandan Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladığı kişinin İlkay Yiğit olduğu belirlendi. Sel sularında yaklaşık 1,5 kilometre sürüklendiği belirlenen İlkay Yiğit'in cesedi, yapılan incelemenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Çataklı yaptığı son açıklamasında, "Ankara - Altındağ - Tatlar'da bir vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Kendisinden haber alınamayan vatandaşımızın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu. Arama kurtarma çalışmalarına AFAD'ın koordinasyonunda devam ediliyor." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'daki sel felaketinde hayatını kaybeden CHP'li genç siyasetçi İlkay Yiğit için bir mesaj yayınladı.

Erdoğan paylaşımında "Ankara'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden CHP Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm CHP camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Ankara’da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

ÇANKAYA CADDELERİ NEHRE DÖNDÜ

Sağanaktan en çok etkilenen ilçelerden biri Çankaya oldu. Yağmur suları, Kırkkonaklar semtinde bulunan vadiyi adeta nehre dönüştürdü.

Son dakika: Ankara’da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

ŞİDDETLİ YAĞMUR VE DOLU

Şiddetli yağmur ve dolu, çarpıcı görüntüler ortaya çıkardı. Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kararan bulutlar nedeniyle kent bir süreliğine karanlığa büründü. Yağış sonrası suların yükselmesi üzerine bazı vatandaşlar ayakkabılarını çıkararak karşıdan karşıya geçmeye çalıştı.

 

Son dakika: Ankara'da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

Atakule ve etrafında bazı ağaçlar devrilirken, bu durum trafiği de olumsuz etkiledi. Dikmen, Keçiören, Etimesgut ve Balgat'ta da bazı ağaçlar devrildi, araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Son dakika: Ankara'da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER

Ceyhun Atıf Kansu Caddesi'nde bir binanın çatısı şiddetli rüzgarla önce karşı binaya çarptı, ardından yolda park halinde bulunan bir otomobilin üzerine düştü. Yük asansörü, eşya taşıdığı sırada yan binaya devrildi

Son dakika: Ankara'da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

ÇOK SAYIDA MADDİ HASAR HABERİ

Çatının çarptığı binadaki bazı dairelerin camları kırıldı, binanın dış cephesinde hasar oluştu. Çatıdan ve çarptığı binadan kopan parçalar park halindeki diğer araçlarda maddi hasara yol açtı. Polisin önlem aldığı caddede ekipler temizlik çalışması başlattı.

Alacaatlı'da bir nakliye firmasına ait yük asansörü, eşya taşıdığı sırada yan binaya devrildi.

 

Son dakika: Ankara'da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

TRAFİK KİLİTLENDİ

Genelkurmay Kavşağındaki alt geçidin suyla dolması üzerine bu yol trafiğe kapatıldı. Kazım Karabekir Caddesi'nin bir bölümünde de trafik kesildi.

 

Son dakika: Ankara'da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

CADDELER TANINMAYACAK HALDE

Mamak'ta su baskını yaşanan caddede sürüklenen aracın altında bir kişi kaldı. Yaralanan vatandaş çevredekiler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Etimesgut Devlet Mahallesi alt geçidinde 14 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Molozlar ve taşlar caddelere sürüklendi.

 

Son dakika: Ankara'da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

AFAD YOĞUN ÇALIŞIYOR

AFAD, JAK ve itfaiye ekiplerinin Tatlar Deresi ve çevresinde çalışmaları devam ediyor. Altındağ Karapürçek Mahallesi Tatlar Deresi'nin, yoğun yağış nedeniyle taşmasının ardından AFAD, JAK ve itfaiye ekipleri, bölgede kayıp kişilerin olması ihtimaline karşı çalışma başlattı.

Ekipler, yağışta dereye sürüklenen araçları da kontrol ederek tedbir amaçlı arama yapıyor.

Son dakika: Ankara'da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

5 ÇOCUK KURTARILDI

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerinden sağanak yağışa ilişkin ihbarlarının geldiği, Çankaya'da yarım saatte metrekareye 28 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, akşam saatlerinde başlayacak aşırı yağışlar nedeniyle Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Polatlı ilçelerine turuncu ikaz verildiği ve diğer ilçelere ise sarı ikaz uyarısı yapıldığı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

Son dakika: Ankara'da korkunç görüntüler! Sel başkenti yıktı geçti

"Saat 21.30 itibarıyla 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen bilgiler doğrultusunda itfaiyeye 2 bin 719 ve Ankara İl AFAD'a 317 ihbar olmak üzere toplamda 3 bin 36 ihbar ulaşmıştır. İncesu ve Karapürçek'te su baskınlarında mahsur kalan 5 çocuk kurtarılmıştır. Sel sularına kapılan bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olay bölgesinde kayıp olduğu bilgisi alınan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir.

Olay bölgesine, Ankara İl AFAD'dan 30, JÖAK'tan 23, itfaiyeden 20, İHH'dan 7, AKUT'tan 17, ANDA'dan 12 olmak üzere toplamda 109 kişilik ekip yönlendirilmiştir. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesine ait 6 iş makinası da çalışmalarda yer almaktadır."

BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) düzenlediği basın toplantısında, Ankara ve çevresinde etkili olan sağanağa ilişkin son durumu paylaştı.

Sağanak nedeniyle Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerinden yoğun ihbarlar aldıklarını aktaran Çataklı, özellikle Çankaya ilçesinde saat 14.30'dan sonra metrekareye 28 kilogram yağış düştüğünü ifade etti.

Çataklı, "İl genelinde 1939'u 112 üzerinden itfaiyeye, 278'i AFAD il müdürlüğüne olmak üzere toplam 2 bin 217 ihbar yapıldı. Bunlar çoğunlukla su baskını, ağaç devrilmesi, çatı uçması, araç zarar görmesi gibi... İnsanların mahsur kalmalarına yönelik ihbarlar da oldu." diye konuştu.

"Yağışlı hava gece ve yarın da etkili olacak"

Bakanlık Sözcüsü Çataklı, meteorolojik uyarılara göre, yağışlı havanın gece yarısından sonra yine etkili olmasının beklendiğini vurguladı.

Çataklı, gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara Bölgesi geneli, sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya'nın kuzeyi, Batı Karadeniz ve Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar'ın kuzeyinde kuvvetli sağanağın etkili olmasının beklendiğini belirtti. Çataklı, öğle saatlerinden sonra da Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çorum, Amasya, Tokat, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu Erzurum, Kars, Ardahan, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Adana'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yaşanabileceğini söyledi.

"Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması yönünde meteorolojinin yarın da dahil olmak üzere bir uyarısı var" diyen Çataklı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da gelişmeleri yakinen takip ettiğini vurguladı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU SEL BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'nın Altındağ ilçesi Tatlar mahallesinde 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin de kayıp olarak arandığı sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ankarada felaket Sele kapılan vatandaş hayatını kaybetti

 

Bakan Soylu, sahada çalışan arama kurtarma ekiplerinden son duruma ilişkin bilgiler aldı. Daha sonra burada açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Ankara'nın 35 kilograma yakın yağış aldığını ifade ederek, "Burası bir vadi ve bu vadide hayvan besi ahırları da var. Bulunduğumuz yerde öncelikle bir aracı sürüklüyor. Bu aracı içindeki kardeşimizle beraber İlkay, Allah rahmet eylesin. 3,5- 4 kilometre aşağıda yine bir vatandaşımızı arabasıyla alıp sürüklüyor. Yine başka bir araç ama zannediyorum o park halinde bir araç. Daha doğrusu bizim değerlendirme ve belirlemelerimiz böyle. 1 kardeşimiz vefat etti, 1 vatandaşımız da sel sularına kapıldı. Şu anda araçlar, derenin içeresinden çıkarıldı. 1 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Hemen onun ilerisinde bir baraj da var. Yani bugün akşam itibariyle hem dere boyunca 1 ekip arama kurtarma çalışması yapacak, yarın sabah 08.00'den itibaren de 3 sektörde arama kurtarma çalışmaları devam edecek. Hem balık adamlarımız var hem arama kurtarma ekiplerimiz var. JAK'tan sivil toplum ekiplerimize kadar, sağ olsunlar herkesten önce buradaydılar. İnanıyorum ki arama kurtarma çalışmamız neticesinde bir sonuç alabiliriz" dedi.

Son dakika haberi: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi Ankarada sel can aldı Meteorolojiden yeni uyarıÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da sele kapılarak hayatını kaybeden CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit için başsağlığı mesajı yayımladı

Çelik Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Ankara’daki sel felaketinde hayatını kaybeden CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyoruz. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri