Başkan Recep Tayyip Erdoğan sinyali vermişti! İşte yeni operasyon planı

Suriye'nin kuzeyine düzenlenecek yeni harekatla birlikte sınıra yakın bölgeler terörden arındırılacak, Süleyman Şah Türbesi tekrar ait olduğu yere taşınacak. Sınır boyunu terörden temizlemekte kararlı olan Türkiye, bu kapsamda PKK/YPG'ye yönelik harekatlar başlattı. Mehmetçik'in yaptığı Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı gibi birçok harekat ile geniş alanlar terörden arındırıldı.


Başkan Recep Tayyip Erdoğan sinyali vermişti! İşte yeni operasyon planı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan sinyali vermişti! İşte yeni operasyon planı

Giriş Tarihi: 26.05.2022 Güncelleme Tarihi: 26.05.2022 

Suriye'ye yeni operasyon: Süleyman Şah Türbesi yerine dönecek

"Hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz operasyonlar başlayacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar, harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan sinyali vermişti! İşte yeni operasyon planıSon dakika haberine göre: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın '30 km derinliğinde güvenli bölge oluşturacağız' sözleriyle sinyalini verdiği Suriye'ye yeni askeri operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından çıkacak kararın ardından harekât için düğmeye basılacak.

Suriye'ye yeni operasyon: Süleyman Şah Türbesi yerine dönecek

Suriye'nin kuzeyine düzenlenecek yeni harekatla birlikte sınıra yakın bölgeler terörden arındırılacak, Süleyman Şah Türbesi tekrar ait olduğu yere taşınacak.

Sınır boyunu terörden temizlemekte kararlı olan Türkiye, bu kapsamda PKK/YPG'ye yönelik harekatlar başlattı.

Mehmetçik'in yaptığı Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı gibi birçok harekat ile geniş alanlar terörden arındırıldı.

Suriye'ye yeni operasyon: Süleyman Şah Türbesi yerine dönecek

Sınır hattı temizlense de YPG/PKK'li teröristler sınırdan itibaren 30 kilometre derinlikteki alandan güvenli bölgeleri saldırılarla tehdit ediyor.

Örgütün sivilleri hedef alan terör saldırılarında Türkiye sınırına 18 kilometre uzaklıktaki Halep'in Tel Rıfat ilçesi, sınıra 30 kilometre uzaklıktaki Halep'in Münbiç bölgesi ile sınırdaki Aynularab (Kobani) ilçesi öne çıkıyor. Nitekim örgüt, bu bölgeleri terör saldırılarında üs olarak kullanıyor.

Yeni harekat sinyali

Terör örgütüne göz açtırmamakta kararlı olan Türkiye ise yeni harekat sinyalini verdi.

Hafta başındaki Kabine toplantısının ardından millete seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz." demişti.

Suriye ye yeni operasyon: Süleyman Şah Türbesi yerine dönecek #1

"Hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz operasyonlar başlayacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar, harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın yaptığı operasyon açıklamasının ardından harekatın detayları da belli olmaya başladı.

Suriye ye yeni operasyon: Süleyman Şah Türbesi yerine dönecek #2

15 bin kilometrelik alan temizlenecek: Kritik noktalar terörden arındırılacak

Komuta kademesinin titizlikle hazırladığı harekat planına göre Ayn İsa, Ayn el Arab, Menbiç ve Tel Rifat’taki PKK varlığını bitirecek harekata Suriye Milli Ordusu ile birlikte 50 bin kişi katılacak.

Terörden arındırılacak 15 bin kilometrekarelik alannın içinde Suriye’nin en büyük barajı Set Tişrin, Minniğ Askeri Hava Üssü, Halep’e açılan kapı Tel Rifat kasabası gibi kritik noktalar bulunuyor.

Suriye ye yeni operasyon: Süleyman Şah Türbesi yerine dönecek #3

Süleyman Şah Türbesi ait olduğu yere dönecek

Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen'in haberine göre, kritik noktaların yanı sıra harekatla birlikte en önemli noktalardan biri olan Süleyman Şah Türbesi'ne de ulaşılacak.

7 yıl önce nakledilen Süleyman Şah Türbesi, tekrar ait olduğu Karakozak’a taşınacak.

Türkmenler savaşmaya hazır

PKK'nın karargah kurduğu türbenin temizlenmesi, manevi açıdan motivasyon unsuru olacak. Bölgede yaşıyan Türkmenler de Mehmetçik'le birlikte savaşmaya hazır.

Tüm bunların yanı sıra askeri açıdan da hazırlıklar tamam.

Bölgedeki 15 Türkmen köyünün desteğini arkasında hisseden Mehmetçik, sınır boyunca yine PKK/YPG'nin kabusu olacak.

Suriye ye yeni operasyon: Süleyman Şah Türbesi yerine dönecek #4

 

 

Suriye ye yeni operasyon: Süleyman Şah Türbesi yerine dönecek #5

 

 

 

Türkiye, terör örgütü PKK/YPG'ye darbe üstüne darbe vurmaya devam ederken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan Suriye'de barış ve güvenli bölgelerin tesisi için operasyon sinyali vermişti.

Bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Suriye'ye yeni operasyon masaya yatırılacak, tarihi kararlar alınacak!

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı benzeri büyük ölçekli harekât, Türkiye'nin terörden arındırılan bölgeleri ile Suruç üzerinden Türkiye'ye gelen tehditlerin önünü keserek, ABD'nin çekildiği bölgelerdeki YPG noktalarını hedef alacak.

Saha istihbaratının tamamlandığı, nokta hedeflerin belirlendiği harekât özellikle örgütün yuvalandığı Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerinde yoğunlaşacak.

Barış Pınarı ile Fırat Kalkanı harekâtlarının arasındaki terör yuvaları temizlenecek.

Harekâtın başlamasında en büyük etkenlerden biri de istihbarat raporlarına yansıyan DEAŞ'lı teröristler. PKK/YPG'nin cezaevlerindeki DEAŞ'lıları ailelerini esir alarak Türkiye'de eylem yapma şartıyla bırakması da harekâta etken maddelerin başında yer alırken, harekâtla Türkiye sınırına yaklaşan yüzlerce teröristin temizlenmesi hedefleniyor.

MGK ZİRVESİNDEN TARİHİ KARARLAR ÇIKACAK

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yaptığı önemli saha tespitleri de MGK'da ele alınacak. Buna göre, harekâtın kapsamı, bölgede bulunan terörist sayısı, YPG mevzileri, YPG ağır silahlarının bulunduğu bölgeler gibi maddeler de Milli Güvenlik Kurulu'nda anlatılacak.

Emniyet ve Jandarma unsurları da raporlarıyla örgütün karargâh ve depo olarak kullandığı bütün noktaları ve belirlenen hedefleri ortaya koyacak. TSK, MGK zirvesinde çıkacak kararın ardından harekât için düğmeye basacak.

Topçu birlikleri ve özel kuvvetler unsurlarının bölgeye yerleşmesinin ardından F-16'lar ile yapılacak hava harekâtında hedefler yerli ve milli mühimmatlarla vurulacak

İHA ve SİHA'lar ise harekâtta kilit rol oynayacak. İHA'lar sahadaki birliklerin havadaki gözü olacak.

Suriye Milli Ordusu son hazırlıklarını yapıyorSURİYE MİLLİ ORDUSU SON HAZIRLIKLARINI YAPIYOR

Başkan Erdoğan’ın operasyon sinyali ABD’yi endişelendirdiBAŞKAN ERDOĞAN'IN OPERASYON SİNYALİ ABD'Yİ ENDİŞELENDİRDİ

Suriye’de terör temizliği! Hazırlıklar tamam işte 4 hedefSURİYE’DE TERÖR TEMİZLİĞİ! HAZIRLIKLAR TAMAM İŞTE 4 HEDEF

Suriye’de yeni operasyon sinyali!SURİYE'DE YENİ OPERASYON SİNYALİ!

.